Truth or Dare (2018) ☆ 👁

Felelsz vagy mersz

(Jeff Wadlow)

amerikai horror, thriller

2,4
★★☆☆☆
135 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-07-31 22:35:05 Rorschach (2) #13

Fantasztikusan jó házibuli-film. Meglepően épkézláb sztorival megáldott, viszont túl komolyan vett és borzasztó röhejesen előadott vásári gagyi a Truth or dare egy olyan lezárással, ami után még csak véletlenül sem lehet rá megadni a hármast.

Ámde végig pörög a film és mindig lehet röhögni/fejet fogni/izgulni valamin, így házibulira spicces társasággal nagyon ideális.

Ja, a humor faktort az pedig csak növeli, hogy valami megmagyarázhatatlan okból nem csak a sima moziváltozat került fel ebből Netflixre, hanem rögtön az Extended director's cut, amire egy tucat trash horrornak nyilván kurva nagy szüksége van, hogy kellően ki lehessen domborítani a karakterek és a sztori mélységeit.

2020-07-24 15:19:47 Benny Bug (2) #12

Tipikusan rossz tinihorror. Unalmas karakterek, egy korrekt alapötlet, amiből sikerült szinte nullát kihozni, nem létező színészi játék, feszültség szinte teljes hiánya. A Blumhouse régen még jobban adott a minőségre, mostanság már nagyon elmentek a mennyiség felé sajnos.

2019-12-30 23:11:19 DevilTakeU (3) #11

Meglepődtem ezen a filmen,ám jó értelemben. Semmiben sem kiemelkedő betonstabil közepes,ez tény,viszont elsőosztályú szórakozás.

Maga a történet korrekt,az eltorzult vigyorú arcok rendesen odasz@bnak,gyakorlatilag sejó-serossz középszer,egyvalamiben azonban kiemelkedik a hasonszőrű alkotások közül: a casting remek,és kivétel nélkül jól is játszik mindenki. Ritka az ilyen,de mindenki koppra a helyén van - kevésbé diplomatikus megfogalmazásban nem idegesített senki,manapság már ezt is értékelni illik. Jó,az igazsághoz tartozik hogy volt egy rész - a tetős - amibe beletekertem mert feleslegesen elhúzták,de ez nem oszt nem szoroz: parafaktor stimmt,szimpátia és izgalom pipa,frappáns lezárás oké,én remekül szórakoztam.

Kiváncsi vagyok Blum elcsábul-e,a szinte minimál büdzsére (3.5M) kaszáltak majd' 130M dollárt,a - mégegyszer leírom - kifejezetten frappáns befejezés (?) pedig bőőőven folytatható lenne.

2019-09-28 00:19:42 Doc (3) #10

Tűrhetően indult: horrorfilmnél elég szokványos indítás, hogy a szereplők olyat csinálnak amit épeszű ember nem, jelen esetben elmennek egy vadidegennel egy elhagyatott templomba.
Az hogy a titkát egy csomó ember előtt mondja el, mert furát lát kifejezetten ígéretes folytatás volt.
Aztán jött az ócska megoldás, az extra szabály: nem lehet csak "felelsz" a csalódás kezdete.
A megfejtés nettó gáz: démon? most komolyan?
A lezárás hogy bevonja a nézőt a játékba nagyon nem tetszett - bár meg kell hagyni egész eredeti.
Összesítés: aligha fogunk rá tíz év múlva emlékezni, de popkornnal elmegy...

2019-09-27 05:54:31 dittike (5) #9

Eléggé para film.

2018-09-16 21:02:58 The Cortez (2) #8

Csak a szokásos: jó alapötlet, fos kivitelezés. A rendezés összecsapott lett, a szereplők rohadtul idegesítőek, a sztoriban pedig ugyanazok a klisés baromságok ismétlődnek. Jobb forgatókönyvvel, erősebb alkotói vízióval, nem ilyen szar színészekkel, több vérrel és kreativitással, egészen emlékezetes tinihorror válhatott volna belőle. A jelenlegi, nem túl meggyőző végeredmény egyébként kissé a Végső állomásra, meg valamennyire a Valami követre hajaz.

2018-09-15 08:39:56 Edwest12 (3) #7

Nekem alapvetően nem volt gondom a filmmel. Azt adta, amit egy tipikus tinihorror, és azt is vártam tőle. Biztos sokat számított, hogy rosszabbra számítottam a hsz-ok alapján. A misztikus szál történetbe illesztésének módja nekem nagyon nem jött be. Látszik, hogy az írók nem sokat tököltek eredetiséggel: gyorsan megmagyarázzuk valami démonnal a dolog hátterét, aztán csókolom... A szereplők nagyon unszimpatikusak voltak, szóval könnyet nem ejtettem senkiért.

2018-08-25 20:09:48 Reaper (1) #6

Katasztrófa volt... olyan logikai buktatók vannak a filmben, hogy az eszméletlen. Akkora baromságok, amiket ép ésszel nem lehet felfogni. Ennyi életképtelen szereplőt egy filmbe összegyűjteni már-már művészet... :D Például: A néni miért írta több, mint egy órát a 3 lapot, mikor utána szinte 10 másodpercenként megírt egyet?
Aztán... semmi épelméjű társaság nem megy el egy számára ismeretlen sráccal egy elhagyott templomba. Továbbá a szakállas gyerek elzárja magát az emberektől, mert úgy nem tudják megkérdezni. A másik sráccal mégis ment az utcán graffitivel. Akkor ez most hogy?!
Meg ezek abszolút nem barátok, igazából már-már utálják egymást. Mindenki titkolózik mindenki előtt, hazudoznak egymásnak úton-útfélen.


És ez csak a jéghegy csúcsa, rossz a film úgy ahogy van...

2018-08-22 00:51:07 Mary (2) #5

Kiszámítható és unalmas.Engem rettentően megfogott az előzetese, már nagyon vártam, hogy "piacra dobják", így hát nagy izgalommal ültem be a mozivászon elé azzal a tudattal, hogy én most egy jó horrort, thrillert fogok nézni. Hát nem pont így lett. Nem azt mondanám, hogy rossz ötlet csak a kivitelezés rossz. Rengeteg olyan felesleges jelenet van ami egyáltalán nem viszi tovább a cselekményszálat. Tipikus tinihorror, de úgy gondolom már elég tinihorrort láttunk már...

2018-07-30 23:20:27 BonnyJohnny (2) #4

Szeretni akartam a filmet. A Boldog halálnapot is szerettem. Ettől is hasonlót vártam.
Az alapötlet itt sem volt rossz (enyhén Végső állomásos). De, ahogy NinaLys olyan jól összeszedte: kapkodós, kidolgozatlan, zavaros gagyiság volt, rosszul belevarrt misztikus szállal.
Sorban hulló tinihorrornak meg érdektelen, sőt idegesítő. És nincs benne meztelenség, se gore.
Mire adnék hármast?

2018-07-09 13:42:44 NinaLys (2) #3

Nem sokra számítottam, lötyögős tucat tinihorrort vártam, azt is lehet jól csinálni. Lásd Sikoly. Ez egy kapkodós, kidolgozatlan, zavaros gagyiság volt, rosszul belevarrt misztikus szállal. Akárhogy is szerettem volna megadni a hármast, vagy írni valami pozitívumot, Tyler Posey külsején kívül nem találtam benne.

2018-06-27 23:50:47 Zsoca87 (2) #2

Popcornszemét, buta történet buta szereplőkkel.
Egyszer nézhető, ha olyanod van, lazulni akarsz. Ha nem számítasz sokra, akkor olcsó szórakozásnak elmegy.

2018-06-24 09:33:46 jackbau33 (3) #1

Az alapötlet nem is rossz viszont a megvalósítás... Tipikus tucathorror sorrendben lemorzsolódó fiatalokkal idióta abszolút érdektelen párbeszédekkel némi uncsi nyomozós szállal viszont egy meglepően érdekes végkifejlettel,ez az egyetlen pozitívuma,egyszer azért nézhető de semmi több.