Sicario: Day of the Soldado (2018) ☆ 👁

Sicario 2: A zsoldos

(Stefano Sollima)

amerikai-olasz akciófilm, dráma, krimi, thriller

3,4
★★★☆☆
227 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-01-15 21:06:11 nightgale (3) #19

Ez egyébként jó film a rendezés remek, a színészek is hozzák a tőlük elvárt színvonalat, a fiatal lány is kifejezetten tehetséges. Az is tetszett, hogy megfordult a karakterek viszonya az első részhez képest, Brolin jóarcból genyó lett, Del toro genyóbol hős. :D De összeségében a filmnek szerintem semmi értelme, a sztori nulla sőt kifejezetten értelmetlen. Ha valaki megtudná mondani a film szempontjából mi értelme volt az autós jelenetnek azon kívül, hogy látványos és h ezért hagyta őket cserben a sereg, azt szívesen olvasnám. Nulla sztori, nulla kapcsolódási pont, nulla logika, egyáltalán mi köze volt az egésznek a kartellekhez, azon kívül, hogy Del Toronak bosszút kell állni azt nemtudom. De ezt többen is kifejtették már, az első történet száll tényleg érdekes lett volna de borították az egészet és egy látvány film lett az egészből na meg jókis identitás film, kormány kritika stb.

Ettől eltekintve örülnék ha Sicario frenchise lenne Del Torot évekig elnézném ahogy gyilkolászik.

2019-01-06 18:28:13 caulfield (4) #18

Majdnem egy Pusher 2, mivelhogy sötétebb és húsbavágóbb elődjénél, vagy legalábbis nagyon az akar lenni. Az első rész morális dilemmái itt már a két főszereplő lelkiismeretének kereszttüzébe kerülnek át. Viszont a film mintha túl durván cibálná ezeket az egyébként érdekes karaktereket a maga nagyívűnek szánt útján. A rendezés, főleg az első harmadban az unalmasan fenyegető háttérmorajlással és a borongósan hömpölygő képi világgal nettó középszer, ekkor még a dolog a thriller-krimi vonalon halad, de aztán később szerencsére, vagy nem(?), ez a szál tulajdonképpen el is hal és a két férfi drámája kapja a hangsúlyt. Valamelyest olcsónak tűnő fordulat mikor az áruházban robbantókról kiderül a származásuk, ezzel tudatja a film azt, hogy itt egy amolyan belső feltárás zajlik, a bennünk lakozó terror szövetének a tanulmányozására irányul a szándék és nem szövevényes, vagy felszínes nagypolitikai összeesküvésekkel akar szórakoztatni. Az első rész inkább ez utóbbi volt, úgy, hogy ügyesen állította pengeélre a rendszer sutaságát az ügynöknő karakterén keresztül, míg ez a film ilyen dimenziókban már nem egyensúlyoz, csak a farkasra és társára koncentrál. Ahogy eljut Alejandro a veszettségében lakozó határpontig, ahol aztán egy ember újjászületése folyik le és persze sok rossz vér folyik el, az egyszerre megható és már-már költői (jelbeszédes rész) és bántóan elcsépelt (utolsó „Dark Knight Rises-jelenet"). Del Toro és Brolin párosa nagyszerű, a nem túl eredeti cselekményszövés ellenére, - kivisszük őket a pusztába, ahol Mad Max módjára megtanulnak újra emberek lenni - na meg a banális mellékszereplők ezerszer látott sztoriján túl mégis érdekfeszítő tud maradni. Hiába érződik itt is, mint az első részben, hogy a küszöbátlépések inkább modorosak, semmint olyanok, amilyennek látszani szeretnének azaz transzcendensnek.
Viszont az egészet áthatja számomra C. McCarthy határvidék-trilógiájának nehezen eresztő lelkülete, ami nem valószínű, hogy egy az egyben valaha is vászonra kerül. De jó ez így is.

2018-12-24 13:10:04 magichorze (4) #17

Jobb, mint az egyes. Hangulat, atmoszféra szinte tökéletes. A történet viszont bugyuta, szinte kár is pazarolni rá a karaktert. Utóbbi miatt "csak" 4-es.

2018-10-15 05:13:51 necksprain (2) #16

.

2018-10-14 14:41:15 Lacika83 (3) #15

Attól függetlenül, hogy tetszett - az első részt valósággal imádom - , nem nagyon tudom hova rakni a Soldadót. Sok hasonlóság van a két rész között, de most nem éreztem azt a feszültséget, amit a Sicario keltett bennem anno. Van itt Szomália meg terrorizmus (miért is?), migránstenger Mexikóból, meg bosszú mindhalálig. Apropó, nem úgy volt, hogy Alejandro bosszút állt a Sicario végén? Azt hittem az már le van zárva, erre kiderül, hogy a kivégzett kokainbáró felett áll egy másik kokainbáró, most azt is meg kell ölni, mert így csak a félbosszú volt meg. What? Ami még zavart, hogy a Sicario végén egy békésen vacsorázó családot simán eltesz Alejandro láb alól, de a még bűnösebb, még gyilkosabb, még családírtóbb, még kokainbáróbb kokainbáró lányát már nem óhajtja megölni, inkább megvédi. Szíve nőtt a zsoldosnak... Egy szó mint száz, nálam sok ponton ütközik logikailag a Soldado, és a Sicario. Akciófilmnek nem rossz, de ismerve az előzményeket, erősen gyengusz.

2018-10-11 20:35:08 Rorschach (4) #14

A sztorit Del Toro mágikus életben maradásától sok mindennel lehet vádolni, pozitívumokkal viszont nagyon nem. Addig is megvoltak a cselekmény idegesítő fogásai, de ott így COME OOOOOOOOON.
Viszont addig kurvajó film a Soldado, ami egy átírt utolsó húsz perccel még jobb is lehetne, mint az eredeti. Sollima kezében nem landolt rossz helyen a projekt, a színészek nagyon jók, az atmoszférát is sikerült közel tartani az első részhez úgy, hogy azért ne is másolják azt szolgaian. Nem bántam meg, hogy megnéztem, soha rosszabb folytatást.

2018-10-07 00:20:12 Ragemarci (3) #13

Ez a sztori egy kurva nagy csúszda. Nem hullámvasút, kamikaze lejtő. Viszont arra jó hogy felértékelődik tőle az alap film

2018-10-04 22:06:27 TheDriver (3) #12


Del Toro karaktere mégis hogy a fenébe élte túl az arcon lövést ??!! :D :D

2018-10-02 06:49:13 ender1112 (2) #11

Egy értelmetlen, rossz folytatás: Del Toro karaktere kicsinálva, rendes történet nincs. Mit akartak ezzel a filmmel? A végéből ítélve egy újabb értelmetlen, rossz folytatást...jó pénzért, persze. Meh.

2018-09-15 08:10:42 Dió (4) #10

Az első fele mind a sötét atmoszféra és a feszes történetfonás terén az előd fonalát veszi fel, úgyhogy nagyon jó lett volna tényleg, ha meghagyják annak, mint sem hogy belefojtják ebbe a túlnyújtott futkosós klisébe. Pláne, hogy én sem értem, mi miatt döntött úgy Del Toro, hogy elkezd bábáskodni a csaj felett, ez totál megalapozatlan volt. Egy gyenge négyesre azért jó, még úgy is, hogy az utolsó szcéna miatt élből lenyesnék egy osztályzatot.

2018-07-19 00:09:25 SoZi (3) #9

Ezzel nagyon egyetértek! Lehetett volna valami jó kis rendszerkritikus kavarás, kormányszintű globális mocskosságokkal valami lenézett külföldi országban a szürke zónán is túl (még Szomália is bekerül a képbe), aminek indult, ehelyett kaptunk egy bonyolultnak csak a felszínen tűnő "mentsük meg a kislányt" sztorit

Ráadásul csak szinkronnal nézhető ez is. Ami megint kinyírta a feszültség nagy részét. Ezúttal a magyar hangokkal nem volt különösebb baj, de az szörnyű, hogy amikor egy szereplő megszólal (akárcsak annyit, hogy gyerünk), lejjebb húzzák a zajokat, és a feszültségteremtő zene teljesen kiherélődik. Elhalkul, felhangosodik, megint elhalkul, megint fel.... borzalmas. Nem tudtam magam beleélni a filmbe, a lövések is teljesen hangsúlytalanná lettek. Pedig erződik, hogy mindnek súlya van, mint az előző résznél.
Az pedig a non plusz ultra, amikor egy-egy karakter nyelvet vált (ez sokszor megtörténik), és amikor spanyolul beszél, szépen ki van egyenlítve a hangja az atmoszférával (ugye eredeti hangsáv) a következő mondatánál meg üvölt a front magyarul. Siralmas.
Nagyon haragszom erre a tendenciára, hogy csak szinkron van!

előzmény: bambula (#8)

2018-07-02 16:46:29 bambula (3) #8

Sajnálom,hogy nem a film első negyedében elkezdett történetszálon mentek végig az elég izgalmasnak/érdekesnek tűnt nekem.

2018-06-30 08:27:31 project640 (4) #7

hááát, újból csalódtam a 'kritikákban', ugyanis azok miatt félve ültem be a filmre ... erre kaptam egy nagyon nagyon jó folytatást!!! Nem tökéletes, mint az első rész, de annak méltó folytatása, ... egy nyersebb, durvább, ridegebb változata ... semmi gond del Toro kissé érzékenységének a film közepén, .. mellesleg a jelbeszéd a film közepén nagyon odab*sz érzelmileg .... szuper jó film! senki ne ilyedjen meg, és dőljön be a sok kritikának .. nagyon megéri, nagyon jó folytatás .... és már rohadtul várom a folytatást, mert ott bizony pay back lesz :-)

2018-06-27 21:30:58 erahurka (4) #6

Meglepően jó folytatás, bár az író maradt, szóval valamennyire várható volt hogy nem egy bugyuta második részt kapunk.

Az utolsó harmad picit lapos volt nekem, illetve nem feltétlen éreztem megalapozottnak Del Toro atyáskodását a lány felett.

A lezárás kifejezetten szar volt, nem értem miért kell ennyire erőltetetten építeni a következő részt.

2018-06-27 05:14:48 deathcode (4) #5

Hát ne :D
Villeneuve-nek nagyon tetszett, ami szerintem jobb jel, mint egy kritika.

előzmény: BonnyJohnny (#4)

2018-06-26 14:56:28 BonnyJohnny (3) #4

Azt gondolom meg már ne is jegyezzem meg, hogy nem egy Marvel filmnek jobbak a kritikái, mint ennek. :P

előzmény: tomside (#3)

2018-06-26 11:36:45 tomside (?) #3

Szerencsére azért nemcsak a Marvel van meg ez. :)

előzmény: project640 (#2)

2018-06-26 11:20:30 project640 (4) #2

pontosan meg nem latni, hogy mirol fog szolni a film, de amit nagyon fontos hangsulyozni
az elso resz a sicario volt, ami annyit jelent, hogy bergyilkos, a 2. resz soldado, ami katona ... es ez itt a lenyeg ... a mexikoi kartellek korabban profi bergyilkosokat hasznaltak, aztan szep lassan rajottek, hogy minek ha ott vannak a boven felaldozhato 'katonak', akiknek az eleteert nem kar ... a piszkos munkat (leszamolas, stb.) nem profi exkatona, exzsoldos sicario-k vegzik, hanem tucat 'soldado'-k .... lehet a film cime erre utal? meglatjuk ... en mar piszkosul varom, mert ez a sok marvel, agymentes film felelmetesen lehuzza az idei mozifelhozatalt :-(

előzmény: BonnyJohnny (#1)

2018-01-06 10:38:31 BonnyJohnny (3) #1

Ez a cím csak nekem csikorog?
Nem lett volna jobb simán Soldado?