Jusqu'à la garde (2017) ☆ 👁

Láthatás
Custody

(Xavier Legrand)

francia dráma

4,4
★★★★☆
28 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-09-22 10:16:09 Norbert Simon (5) #5

Ez egy minden kétséget kizáróan fontos film. Szívszorító dráma. Ilyen mélyen húsbavágó filmet a témáról nem is emlékszem hirtelen ,hogy láttam volna. A történet nagyon életszerű. A karakterek nagyon sokszor a valóságot tükrözik vissza, fantasztikusan jól felépítettek, a színészek mindegyike remekel. A kisfiút alakító színész még mindig a lelki szemeim előtt van pedig négy napja láttam a filmet. A forgatókönyv pedig egy külön zseniális értékelést érdemel. Nem egyszerű dolga lesz a nézőnek vele.

2022-04-26 11:57:06 mimóza (5) #4

Köszönöm az ajánlót, rávettél, hogy nézzem meg a filmet. Pontosan megtervezett forgatókönyv, feszes cselekmény, hibátlan színészi alakítások jellemzik ezt az alkotást; úgy van, ahogy írod, nincs itt egy másodpercnyi üresjárat, sem felesleges jelenet, szó, mozdulat. Életszerű a történet, kezdve azzal, hogy a bírónő karaktere nem a legélesebb kés a fiókban. Simán megvezeti a szelíd mackónak tűnő vadállat. Megszakad a szíved a két gyerekért és az őket menekíteni próbáló anyáért. Az utolsó 20 perc legalább olyan erős, mint a Ragyogásban a fejszés jelenet. Nem akarsz ott lenni a fürdőkádban, de ott vagy. Ó, hány és hány gyereknek, nőnek kell így rettegnie nap mint nap! Pedig ezt a kis bolygót boldog, szabad, csillogó szemű fiataloknak kellene betöltenie, akiknek biztonságos család adatott, ahol felnőhettek. Édes Istenem, vágyálom ez csak, amíg felnőtt emberek nem szánnak időt arra, hogy gyógyuljanak a saját sebeikből, s ezáltal egészséges kapcsolódásokra legyenek képesek! :(

2022-04-25 20:35:43 Dió (5) #3

Szóval ez a film úgy törölte fel velem a padlót, hogy a parketta is feljött. Miért? Először is amiatt az első 20 perc miatt, ami olyan pofátlanul vezeti a nézőt az orránál fogva, hogy a szavam elakadt, amikor jött a "fordulat", hogy kimutassák a karakterek a foguk fehérjét. Majd jött a film középső fele, ahol iszonyat erős színészek játszottak el egy nagyon durva sztorit mindenféle sallang, szarakodás és három órás hossz nélkül. Végül pedig ott a finálé, ami... nem, sajnos nem tudom jobban megfogalmazni, mint az előttem szóló. A horror tényleg a legtalálóbb jelző rá. Must-see a gyomorbavágó, realista drámák szeretőinek, de vigyázat, több napon túl gyógyuló sérüléseket okozhat.

2020-09-15 12:26:56 hhgygy (5) #2

Mivel látom, hogy rengetegen meg akarják nézni, 650 forintért nézhető a cinego-n.
Én megtettem és brutálisan jó volt. Én nem nézek horrorfilmeket, de az utolsó negyedóra felért eggyel.

2018-02-28 23:32:04 Ugor (?) #1

Vetítési időpontok: március 3. 20.30 Toldi,
március 4. 20.00 Puskin