Hetedik alabárdos (2017) ☆

(Vékes Csaba)

magyar vígjáték

3,3
★★★☆☆
10 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-09-22 17:49:41 zéel (4) #4

Ezt még Tarantino is élvezte volna.
Ugyanis a róla elnevezett stúdió-teremben egyedül nekem vetítettek! (Bevallom, ez legalább olyan érdekes volt, mint a legutóbbi teltházas mozi.)
Nos, tehát igazán zavartalanul adhattam át magam a filmnek. Méghozzá egy színházas filmnek. Amit én eleve kedvelek.
Ezért is néztem meg a minap (erős késéssel) a Szambát.
Nekem a Hetedik alabárdos ripacskodása (mindenekelőtt: Nagy Ervin) frissebbnek, üdébbnek tűnt, mint a Szambáé. (Egyébként ez a két film kb. ugyanaz a szint nálam: csak a Szamba egy erős közepest kapott, ez meg egy gyenge négyest.)

2017-09-18 11:11:33 Tenebra (3) #3

Hasonlóképp látom én is! Nekem is tetszett a film első 1 órája, szerintem nagyon jó a téma, és néhány poén annyira működött, hogy nevettem rajta. Pedig magyar vígjátékokon általában nem szoktam. De ez ötletes volt, főleg az önreflexió miatt, meg azért, mert érződött, hogy a rendező jól ismeri ezt a színházi közeget, és tényleg tipikus színész- és producersztereotípiákat figurázott ki. Mondjuk az Olga kicsit szerintem sok volt már, mert ilyen dominajellegű nőket minden ócska magyar filmben is ellőnek. De ez legyen a legnagyobb baj.

Illetve lenne. Mert sajnos a film elveszíti erejét pont a "nagy leszámolás"-ra, és olyan érzésem volt, mintha az alkotó belegabalyodott volna a saját történetébe. Avagy, ha már készülnek arra a kurva darabra egész végig, akkor miért egy teljesen másikat kell előadni? Értem én, hogy önreflexió, meg a fikció és valóság összemosódása, de mind az előadás, mind pedig a végkifejlet elég erőltetett és mesterséges volt.

Ettől függetlenül egy erős 3-ast tőlem is kapni fog. Ami majdnem 4-es. És ezt főleg a színészeknek köszönheti, mert mind egytől-egyig remekül teljesítenek. Főleg persze Bánki Gergely és a kőbunkó egománt ismét kiválóan alakító Nagy Ervin.

előzmény: sleepingdancer (#2)

2017-09-17 22:34:24 sleepingdancer (?) #2

Egész jó kb a háromnegyedéig, aztán a vége kicsit megoldatlan, talàn épp a túlgondoltsàga miatt nehezen követhető, mintha többször érne véget. De összességében nagyon is vàllalható, jó alapötletből sok jó szituációt és poént kibontó film. 3,5/5

2017-09-12 11:48:12 dr. caligari (3) #1

Elég hullámzó a film, néha elkapja Vékes a szálat és megy a film, de sokszor leül, következetlen és érthetetlen. Vannak benne jó viccek, de az unalom többször átcsap rajta. Ez az első Inkubátoros film, ami támogatandó, és fontos hogy ezek a filmek eljussanak moziba, de érződik rajta, hogy a forgatókönyvet nem követték úgy nyomon, mint egy "normális" Filmalapos filmnél. 3/5