Open Water 3: Cage Dive (2017) ☆ 👁

Nyílt tengeren: Cápák között

(Gerald Rascionato)

ausztrál dráma, horror, kalandfilm, thriller

2,3
★★☆☆☆
24 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2023-02-13 18:29:06 Sziez (3) #2

Én pedig éppen a szinkront jöttem dicsérni. Talán a film gyengécske mivolta miatt figyeltem fel a női szereplő szinkronhangjára, hát le a kalappal előtte. Így végigsikongatni, végigjajveszékelni egy másfél órás filmet néhol rikácsoló, néhol elfúló, néhol visító fejhangon, hát minden elismerésem. Ez fizikailag sem volt kis teljesítmény, de művészileg is hozta az illúziót. Meg is néztem, ki volt a női szinkronhang: Gáspár Kata! Gratulálok a művésznőnek!
Maga a film rettenetesen gyenge, nagyon sokára indul be, és a cápás horror rész is csak elcsépelt klisé klisé hátán, az se túl jó színvonalon. A kézikamerás megoldás engem is zavart, azért másfél órán át rángatni a képet elég fárasztó nézni, ettől nem lesz realisztikusabb az élmény. A Nyílt tengeren széria első és második része ennél lényegesen jobb, és talán a legjobb a Zátony ebben a témában. De végül is végignéztem, nem unatkoztam (igaz, nem is izgultam), úgyhogy legyen egy gyenge 3-as.

2018-01-20 09:44:19 Edwest12 (3) #1

Vajon mikor fog végre lecsengeni a kézi kamerás filmek divatja? Vagy még inkább: vajon mikor fognak rájönni azok, akik kézi kamerás filmet forgatnak, hogy attól még, hogy ehhez a technikához folyamodnak, még meg kellene írni rendesen azokat a párbeszédeket? Csak mert attól, hogy baromságokat beszélnek erőltetett szleng stílusban, még nem keltik a spontaneitás benyomását. Konkrétan az események beindulásáig az járt a fejemben, hogy lekapcsolom a filmet. Még jó, hogy szeretem a cápás horrorokat. Igazából később sem a történet az, ami leköti az embert, hanem a jól megkoreografált cápás jelenetek. Azokra nem lehet panasz, és azt is aláírom, hogy bizonyos jelenetek létjogosultságot szereznek a kézi kamerás technológiának is. Ami a szereplőket illeti, nehezen tudom eldönteni, hogy a szerep idegesít jobban, vagy a színész, aki alakítja. Lehet, dobott volna az élményen, ha nem szinkronnal nézem meg, de ez van: szegény ember vízzel főz.
Mindent összevetve egy egész tűrhető cápás horrorra sikeredett. Érdemes egy próbát tenni vele, és kitartani a kezdeti nehézségek ellenére.