Han Solo: A Smuggler's Trade (2016) ☆

(Keith Allen)

amerikai akciófilm, rövidfilm, sci-fi

3,5
★★★☆☆
11 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-08-21 23:36:11 BonnyJohnny (4) #4

Persze. Az amatőrt nem úgy értettem, hogy pár iskolás dobta össze a sufniban. Hanem, hogy stúdióktól függetlenül hozták össze (viszonylag) kevés pénzből és lelkesedésből.
Viszont továbbra is állítom, hogy aki ilyet tud, nem kéne leragadnia a fanfilmeknél.
Vagy a Disneynek nem kéne elzárkóznia az ilyenektől. Kathleen Kennedy a blézerje zsebéből ki tudna csengetni ilyeneket tehetséges "amatőröknek", akik rövidfilmek tucatjaival térképeznék fel a messzi messzi galaxist.

előzmény: ChrisAdam (#3)

2017-08-21 23:25:16 ChrisAdam (4) #3

Igen, a főszereplő valóban meglepően hasonlít Fordra, bár kinézetre nekem inkább az Űrgolyhók Lord Starrja jutott eszembe. :) Viszont amikor az alkonyi ég előtt sziluettjét látjuk, szinte megszólalásig hasonlít. Egyébként a film nem amatőr, habár semmilyen nagy stúdióhoz nem kötött, minden bizonnyal volt benne rendesen pénz (látszik is). S a "gonoszt" alakító színész már vagy 20 éve a szakmában van, de a főszereplő is egy ideje a filmiparban lubickol. :) Azért látszódott is az, hogy ez nem csak egy "rajongói film", hanem egy rendes rövidfilm, a rendező ahogy nézem, korábban videoklipekben utazott.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2017-08-21 21:55:24 BonnyJohnny (4) #2

Valóban jól megcsinált, hangulatos kis szösszenet. Valamint a főszereplő egyrészt tényleg hasonlít Harrison Fordra, másrészt jól hozza a Han Solo karakterét is. Persze az igazihoz képest csak gyenge utánzat, de szerintem egy amatőr színésztől nem rossz ennyire közel kerülni egy legendás szerephez.
Trükkök szempontjából is megjárja (veri az Asykum, SyFy minőséget... már ha ez mérce).
Igazából az jutott eszembe, hogy aki ennyire jó filmet tud készíteni, az készíthetne önálló filmet is.

előzmény: ChrisAdam (#1)

2017-08-21 14:14:11 ChrisAdam (4) #1

Itt megtekinthető.

Jó a színészválasztás, a hangulat is megvan, a zene is, effektek, szóval egyben van ez a kis szösszenet.