Extinction (2018) ☆

Megsemmisítés

(Ben Young)

amerikai sci-fi, thriller

2,2
★★☆☆☆
25 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-01-13 09:59:46 SoZi (3) #6

Kb az ötvenedik percben kezdi el csak kibontani a miérteket, és a csavar is eléggé jó helyre üt, átértékelődnek a nézőpontok.
De addig annyira rossz, és érdektelen, hogy majdnem kikapcsoltam, pedig soha nem hagyok ott filmet. Jó hogy nem tettem, mert onnantól azért elég jó kérdéseket feszeget és ez az új nézőpont már viszi a sablonos jeleneteket.
Az a baj, hogy nem is számítasz rá, hogy valami történni fog, és teljesen nyugodtan fogod kikapcsolni 40 perc után, mert semmi sem utal arra hogy lesz még itt bármi. A legrosszabb sablonos inváziós cuccokat látod, és felteszed magadnak a kérdést hogy ezt most minek nézem. És amikor már jóideje folyosókon, lépcsőházakban meg csatornában futkosnak, akkor kezdenéd el minimum tekerve nézni, akkor történik a dolog. Én úgy értékeltem, hogy érdemes volt kicsit kínlódni vele. Végeredményben többet ad, mint amit elvesz az elején.
Viszont akit érdekel, hogy mire képes ma a szerb filmgyártás amerikai low budget pénzből, annak érdekes lehet. Tulajdonkeppen ez egy szerb film, 95%-ban szerb stáb készítette, kb ugyanúgy mint a Spectral-t magyarok.

2018-09-02 12:26:29 BonnyJohnny (2) #5

Maradjunk annyiban, hogy a film alapja "sci-fi jellegű", de a kész termék valóban inkább lövöldözős akciófilm (annak is rossz). :P
Amúgy mindketten több szót fecséreltünk erre a filmre, mint megérdemelné... :P

előzmény: ipartelep (#4)

2018-09-02 11:58:02 ipartelep (2) #4

Azért mondtam, hogy "nem is igazán sci-fi", mert bár bizonyos külsőségeiben valóban az, de a lényegét tekintve egy lövöldözős, menekülős akciófilm. Egy sci-fi nekem a lényegét tekintve is legyen sci-fi. Persze az igaz, hogy egy film mindig egyszerre több mindenről szól, vagyis mondjuk egy sci-fiben is egyszerre vannak jelen a sci-fis részek, témák, és a másfajta, általános emberi témák. Nagyon jellemző példaként lásd a Tarkovszkij-féle Solarist, amely film az eredeti témája, és történése szerint (Lem) nagyon sci-fi, de Tarkovszkj olvasatában meg ugye ott van az a másik vonulat is - amely miatt nem is tetszett Lemnek a megfilmesítés.
Nekem ez ezért sem sci-fi film (nem a Solaris, hanem a Megsemmisítés), mert és sci-fi érzékeny, és sci-fi-bolond vagyok, nagyon szeretem a jó sci-fit. Azokat szentségtelenítené meg az a film, ha sci-finek nevezném. Így inkább lövöldözős akciófilmnek nevezem.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2018-08-23 08:36:37 kovi1970 (1) #3

Hát én odáig nem jutottam el, pedig a felénél kapcsoltam ki.
Volt ugye egy Skyline nevű B kategóriás scifi, B kategóriás színészekkel, még az is jobb volt. Ráadásul, olyan unalmas klisékkel operálni, mint a leszakadó ablakmosóállvány? Izgulás helyett azt vártam mikor lesz már vége a jelenetnek, váh!
Hogy került ebbe a "filmbe" Caplan és Pena???

2018-08-08 22:20:22 BonnyJohnny (2) #2

Sci-fi ez. Hisz foglalkozik a mesterséges intelligencia kérdésével, illetve, hogy mitől ember az ember.
A probléma, hogy ezt nagyon nagyra törően próbálja, alacsony költségvetésből, akció orientáltan. Ennek egy sokkal kisebb, személyesebb darabnak kellett volna lennie.

előzmény: ipartelep (#1)

2018-07-29 14:40:39 ipartelep (2) #1

Bár szeretem a sci-fit, de ez sajnos rossz film. Meg nem is igazán sci-fi. Gyorsítva néztem.