Mobsters (1991) ☆ 👁

Négykezes géppisztolyra

(Michael Karbelnikoff)

amerikai dráma, krimi

3,5
★★★☆☆
55 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-09-14 09:05:26 Doktorúr (3) #3

Szeretem a gengszterfilmeket, bár ez egy igazi guilty pleasure. Forgathatnának Luciano életéből egy igazán jó filmet is, elférne.

2020-04-19 11:53:25 Edwest12 (3) #2

Épp a napokban olvastam valahol, hogy ez a film pechjére pont a Nagymenők után jött ki, és ezért nem kapta meg a neki kijáró sikert. Hát az a rossz hírem, hogy sajnos nem ezen múlt.*
A világért nem állítanám, hogy rosszak a színészek, hiszen jó páran bizonyítottak már máshol, csak éppen itt nagyon nem sikerült. Sok a ripacskodás, a megjátszott olaszos gesztusok, amiről üvölt, hogy csak egy szerep. Valószínűleg a gyenge forgatókönyv lehet az oka, hogy szerencsétlenek csak kóvályogtak a díszletek közt, és sehogy sem sikerült megtalálni a karakterüket. A film éveken át húzódó cselekményét a készítőknek sehogy sem sikerült összefogni és egy egésszé gyúrni. Az alapanyag kifolyik a kezeik közül, és töredezetté és zavarossá válik. Az események olyan gyorsan követik egymást, hogy esélyünk sincs megérteni, kivel mi miért történik, egy-egy gyilkosságnak ki áll a hátterében, és miért kell ennek vagy annak meghalni. Legfeljebb gyorsan valamelyik szereplő szájába adnak valami félmondatos indoklást, de tényleg ez a maximum. Semmit nem tudunk meg a két rivális maffiavezérről, Al Capone egyszer csak valahogy ott van az utolsó tíz percben. Oké, ez nem az ő filmje, de akkor is. Az események megértéséhez kellene valami háttértudásunknak lennie a megjelenített gengszterekről. Csak sajnos ahhoz meg végképp gyenge a film, hogy az igazán tájékozott nézőt szórakoztassa.
Azt azért megjegyezném, hogy mindig öröm Robert Z'Dar karakteres arcát látni egy-egy gonosz karakter bőrébe bújva.

*Utánanéztem, Koltai Lajos nyilatkozta még ezt, aki a film operatőre volt.

2009-05-26 19:13:11 carmine (3) #1

Érdekes film lehetett volna a Bizottság megalakulásáról és a szervezett bűnözés két meghatározó alakjáról. Sajnos a színészválasztás nagyon nem sikerült. Egy hiteles alakítás sincs benne szerintem. Kár érte.