Coco (2017) ☆

(Adrian Molina - Lee Unkrich)

amerikai animáció, dráma, fantasy, kalandfilm, vígjáték, zenés film

4,5
★★★★☆
54 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-01-03 20:15:37 Ágó (5) #6

Nincs a Pixar legjobbjai között, de olyan szívmelengető és megható, hogy így is simán ötös.
Oscar bácsi pedig gyünni fog. Bár ilyen gyengus évben, nem is csoda.

2017-12-04 15:16:29 bambula (4) #5

Azon én is meglepődtem,hogy a 6-os kategóriával játszik a rajzfilmet a magyar mozik,pedig szerintem nekik még annyira nem ajánlott ez a rajzfilm.Inkább 12-es kategóriával kellene játszani.

2017-12-04 14:27:14 gebra (5) #4

nekem, felnőttként nagyon tetszett. elüt a többi rajzfilmtől, elgondolkodtató, talán még mondanivalója is van, meglepően jól kidolgozott jellemek és a sztori sem a szokásos 1 bites.

ugyanakkor azt jobb, ha minden szülő tudja, ez nem gyereknek való alkotás. (ez mondjuk látszott is a mozitermen: fel alá járkáltak a gyerekek, ki kellett velük menni, stb.) nem köti le őket, illetve amelyiket leköti az nem érti meg, amelyik gyermek pedig megérti, annak ez félelmetes.

2017-11-23 20:08:04 Havierez (5) #3

Na végre sikerült megnéznem nagy vásznon 3D-ben ezt az új Pixar filmet is. Hát nem tudom mit is mondhatnék róla mert nagyon vegyes érzéseim vannak Lee Unkrich alkotásával kapcsolatban. A kezdés nem úgy indult ahogy az ehhez hasonló animációs filmeknél megszokhattam mivel egy kicsit már az is keserédes volt. Adva van egy fiatal fiú akit Miguelnek hívnak és az átlagos cipőkészítésből élő családja Mexikóban. A kezdetkor már volt egyfajta furcsa szomorúsága a filmnek olyan amilyet még nem láttam ilyen típusú filmekben ugyanis a főszereplő fiú dédanyja Alzheimer kóros mellette pedig kerekesszékes. A saját lánya kérdezi hogy hogy van erre pedig a beteg asszony nem ismerte fel a saját lányát ez nagyon szívszorító jelenet volt. Na az ehhez hasonló jelenetek nem biztos hogy gyerekeknek valóak főleg nem 6 éven felülieknek.

Aztán a film beindul Miguel zenélni akar azonban ezt a családja tiltja hogy teljes erejével a cipőkészítésre koncentrálhasson. Halottak napján Miguel ellopja a gitárt rokonától és innentől indul be a maskarás színes parádé.

Érdekesen van ábrázolva a filmben a holtak világa. Én pont nem így képzelném el sőt szerintem akkora helyre amit bemutat a film el se fér annyi halott amely meghalt már a történelem folyamán.

Azonban a látványvilág az tényleg nagyon szép mostani rajzfilmekhez képest még túl is tesz rajtuk. A karakterek mozgása nem vontatott hanem gyors, élénk és teljesen élőnek hat. A színek kicsit pirosasak-narancssárgásak ami nekem annyira nem tetszett jobban örültem volna több zöld szín használatának. Még ami feltűnt hogy növényeket virágokat egyáltalán nem vagy csak a sírokra felrakva néhány szálat ábrázoltak ami nekem nem tetszett mert szeretem ha egy filmben dominál a természetközeliség.

Viszont amiért rendkívül módon tetszett és tényleg úttörő film az az ahogyan nem riadt vissza a rendező hogy a főszereplő fiú dédanyjának a demenciáját teljes valójában bemutassa majd a film végén pedig a közös zenéléssel megkoronázza azt. A dalok is nagyon jók voltak bár azt nem értem miért magyarul énekelték őket jobban tetszett volna eredeti latino nyelvvel és magyar felirattal.

De összességében nagyon pozitívat csalódtam a Coco-ban tudott újat mutatni és a végén még el is sírtam magam. Szóval megéri megnézni a filmet nekem az a nagyon határozott meggyőződésem.

2017-11-23 12:14:24 Havierez (5) #2

Nyilván elmondják a kasszanal a mozinezonek h ez milyen film is lesz

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#1)

2017-11-23 12:05:21 ifj. Ó. Posszum (?) #1

Senki nem háborodott még fel azon, hogy a vidéki mozik úgy adják el a filmet, hogy Coco + Olaf karácsonyi kalandja??? Beülsz, hogy a cuki hóemberes mesét nézed, ahol Olaf mókázik Cocoval, bárki is legyen az a Coco, aztán kiderül, hogy a cuki hóember 5 perc, és jön valami mexikói mese halál témában. Ez egy gusztustalan nagy marketing csalás.