A Viszkis (2017) ☆ 👁

The Whiskey Bandit

(Antal Nimród)

magyar akciófilm, dráma, életrajzi film, krimi

3,6
★★★☆☆
541 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-11-18 11:19:28 pelu (3) #45

Egy ilyen alapsztorit, ennyire gyengén filmre vinni...
Maga a megvalósítás tényleg profi, de nekem túlságosan steril és felszínes, tele klisékkel, és rengeteg le nem csapott magas labdával. Illetve a vége borzasztóan össze lett csapva.

Viszont a film legnagyobb hibája maga a címszereplő, mivel egyáltalán nem hiteles, és a Katát játszó színésznő után a leggyengébb volt a filmben.

Egyszer nézhető alkotás, de összességében csalódás.

2021-05-17 16:10:47 bluegrizzly25 (1) #44

Nekem sokszor nagyon amatőrnek tűnt a film, sok helyen szájbarágós, közhelyes volt. A főszereplő és a barátnője egyszerűen nem hiteles, az öregebb színészekkel viszont nincs annyira gond. (Érdekes, mert ugyanígy volt a Kontrollban is.) Szerintem az a baj, hogy Antal Nimród kliprendezőként kezdte, és ez a mai napig látszik a filmjein. Ő igazán klipeket tud rendezni, játékfilmekhez valahogy nincs meg a tudása/képzelőereje.

2019-03-19 03:46:14 Ugor (4) #43

Ez egy kifejezetten jó film. Végig kiválóan vezet idősíkokon, jól megágyaz a megítélésnek, nem tesz se csúnyábbá, se szebbé semmit, ami az volt, ami, filmes összefoglalónak pazar konstrukció. És ráadásul egy ember sorsán át rávilágít egy társadalmi környezet arcára is.

2018-12-25 09:58:15 critixx (3) #42

Korrektül levezényelt iparosmunka, azonban ebből a sztoriból sokkal többet is ki lehetett volna hozni.

2018-08-22 13:35:57 alfonz (4) #41

Az a sok videoklipp/reklám rendezés nem múlik el nyomtalanul.

2018-08-22 04:33:11 The Cortez (2) #40

Végtelenül túlértékelt magyar alkotás. A sztorit kiszínezték, valamint a látvány és az "izgalom" kedvéért hollywoodiasították, így az akció- meg a soha az életben meg nem történt jelenetek érthetőek, viszont a romantikus szálat az égvilágon semmi nem indokolta, vagyis az csak egy amerikai filmekből átvett klisé.
Szalay Bence a lehető legrosszabb választás volt a főszerepre: tehetségtelen, Ambrus Attilára kicsit sem hasonlít, teljesen karizmátlan, ráadásul alig lehet érteni a szövegét.
A sokat emlegetett dialógusok szintén szarok, többnyire erőltetett bazdmegolások jellemzik őket.
A mozi kevés érdeme közé tartozik a Viszkis gyerekkorának pörgős rendezése, illetve Schneider Zoltán alakítása is.

2018-08-11 23:58:30 erasto (3) #39

A mindenki által ismert sztori filmért kiáltott, és Antal Nimród rendezői székbe ültetése is helyes döntésnek látszott, amit végül nem igazolt, pedig úgy gondoltam, egy az ezredforduló magyar emberét leginkább feszültségben tartó közéleti témája csakis jól jöhet ki majd' 20 évvel a történtek után :(

Nagyon jellemző volt a film utolsó 4-5 perce, amit korhű, talán eredeti felvételekkel igyekeztek az alkotók színesebbé tenni, de számomra ez tette nyilvánvalóvá az addig csak bizonytalanul bennem mocorgó állítást: mintha végig csak egy dokumentarista eszközökkel leforgatott játékfilmet mutatnának, semmi drámaiság, semmi történeti ív, és a legfontosabb: semmi - na jó, inkább kevés - akció!

Hogy jót is írjak: Bartos nyomozót alakító Schneider Zoltán kimagaslik a filmből, ő nagyot alakít, vele tudtam azonosulni, elhittem neki, amit és leginkább, ahogyan mondja! (A többi szereplő mintha nem kapott volna instrukciókat, csak megtanulták a szövegüket és elmondták adott szituációban, ami közben épp egy kamera is jelen van, semmi több...)

Sokkal, de sokkal több jöhetett volna ki ebből a moziból, sajnálom, hogy nem tudok magasabb pontot adni A Viszkisre - ez sajnos csak #egyszernézős volt :(

5/10

#kritikustomeg #ötpertíz

2018-08-01 15:18:34 Demóna (4) #38
2018-07-27 10:41:36 Tom85 (2) #37

Ez nagyon vérszegény és már-már unalmas volt!

2018-07-24 08:39:15 schankox (4) #36

Jó a hangulata a filmnek, a korszakot jól visszaadja, de az látszik, hogy csak a "nagy" dolgokra tudtak figyelni, az apróságokra nem. Pl. minden autó makulátlan tiszta, mintha most állt volna ki az autómosóból:)
Amúgy jó film, megtekintésre érdemes!
70%

2018-06-18 11:06:49 Hannibal Lecter (3) #35

Stilárisan (nagyszerű időfelbontás, vizuális világ és akciójelenetek) támadhatatlan, ugyanakkor annyira hollywoodiánusan hűvös és patikamérlegen kimért, hogy éppen az egyediség, a jellegzetesen magyar íz vész el belőle. Antal Nimród tisztességes tengerentúli iparos, a technikai tudásához nem is fér kétség, de éppen a történet legizgalmasabb aspektusát - Ambrus és a média, illetve Ambrus és a korszak/magyar néplélek viszonya - hagyja kifejtetlenül, ekkora ziccert pedig szinte bűn nem gólra váltani. A párbeszédek színvonala hullámzó: hol csikorgóak, hol színesek, életszerűen frappánsak, a címszereplőt játszó Szalay Bence viszont lelketlen-jellegtelen, Schneider Zoltán könnyűszerrel lemossa a vászonról. És a kilencvenes évek sötét, koszos és büdös Budapestjét sem ennyire rendezettnek, makulátlannak képzelné az ember, bár a korszak ikonikus tévéműsorainak megidézése jópofa, akárcsak a valódi Ambrus cameója, de ez így is csak egy profin összerakott, egyszer fogyasztható akcióthriller, ami azonban kétségkívül eléggé jól néz ki - és legalább most már elmondhatjuk, hogy ilyenünk is van.

2018-06-13 14:19:41 unfamous (3) #34

prológus: sosem értettem, miért sztárolták anno ezt az erdélyi suttyót.

nagy baj, hogy a szökése utáni részt átugorja, valamint, hogy nem von le semmi konzekvenciát a történtekből == újra lehet kezdeni, ugyanakkor 12 év börtön az 12 év börtön -> megérte?

Az utolsó jelenet sem tetszik. Olyan érzésem volt, mintha azt akarnák közölni velem, milyen menő ez az Ambrus, holott egy analóg világ parókás-amatőr rablója, aki az erőszakos tetteivel rengeteg embernek okozott lelki sérülést, és csak a vakszerencsének köszönheti, hogy nem sérült meg senki a kamikaze akcióinál. Majdnem együtt is éreztem a viszkissel a végén, hiszen ő naívan beismerte a 27 rablást, de megszivatta őt a tahó dagadt lúzer rendőr...Több volt ebben a történetben....
Egy ócska, nincstelen, pitiáner és közönséges bünőző életét bemutató remekül kivitelezett film...

epilógus: kéne szólni a Potriknak, írjon önéletrajzot, abból érdekesebb filmet lehetne csinálni...

2018-04-25 20:45:18 Demóna (4) #33
2018-04-23 22:33:20 o0o (4) #32

Egyetértek a méltatókkal, viszont az Ambrus szökése -- ugye ez senkinek nem spoiler?? -- után történteket, végleges börtönbe kerülését, a történet addigi részletezettségéhez képest nálam fájóan gyorsan csapták össze a film legvégén (korabeli felvételekből(?) összevágva). Ez csak nálam okozott hiányérzetet? ez valami művészi húzás volt, amit értenem kéne?

2018-04-23 13:28:37 ChrisAdam (4) #31

Azért jó úgy drága magyar filmet nézni, hogy nem csak a hosszú stáblistán látszik a pénz, hanem úgy az elejétől a végéig. A Viszkis baromi patentos film lett, technikailag kifogástalan, az akciójelenetek intenzívek és stílusosak (bár az autós néhol túllő a realitáson), a látvány nagyon egyben van, a szövegek nem életszerűtlen ripacskodások, nincsenek fölösleges karakterek és kínos poénok. A Viszkis minden szempontból nagyon jól megállja a helyét és nem csak azért, mert nem minden nap lát az ember borárosi akciózást vagy Verseny utcai autós üldözést, ráadásul ilyen profi módon. A forgatókönyv is ügyesen van felépítve, ez a flashback szerkezet jó lendületet ad a filmnek és habár olykor hiányérzetünk lehet, mert talán néhol túl gyorsan lovagolunk át egyes életszakaszon, a magyarázat a két órás játékidőben van. Ambrus élete talán többet is elbírna, egy minisorozatot biztosan. Viszont Antal Nimród nagyon jól megoldotta, hogy ez a sűrű és kalandos élet jól be legyen mutatva ebben a bő kettő órában. Persze messze nem ér fel a Kontrollhoz (ami felé van egy kreatív utalás a filmben), de hülyeség is összehasonlítani. Ez egy közönségfilm, ami recept szerint íródott, a kötelező köröket jól lefutva.
Vártam egy picit a megtekintés után, hátha alább hagy a lelkesedés, de két nappal később is biztosan adom az ötöst. Vannak hibái (és nem csak a fent maradt BKK táblára gondolok meg az újkori Posta táblára), a romantikus szál igen vékonyka például, illetve Ambrus megítélése kicsit visszás volt nekem a filmben: valahogy kimaradt nekem az, hogy valódi, büntetendő bűnöző volt és az oké, hogy elfogták, de hogyan szabadult meg attól a személyiségétől, ami ezzé tette. Tehát a végső karakterfejlődés, akár pálfordulás (ami talán a börtönben érte hősünket) hogyan történt. Az utolsó jelenettel volt mindez kicsit felpiszkálva, de nem éreztem elégnek.
Az is bökte a csőrömet, hogy Ambrus összességében túl pozitívan volt bemutatva. Tudom, a közvélemény alapvetően modernkori Rózsa Sándornak titulálta és mindmáig celeb, ettől függetlenül nem éreztem a filmben azt az egyértelmű állásfoglalást, hogy a Viszkis tettei nem egy hős hadjárat a zsíros bankok ellen, hanem kapzsiságból fakadó bűnözés. Ambrus nem fektette be a pénzét, vagy nem indított céget, nem küldött segélycsomagokat a Maori-szigetekre, hanem egyszerűen elnőzte, elitta, jó magyar módjára szépen felélte a pénzét. Ennek negatív mivolta viszont egyáltalán nem köszön vissza a filmben - akár csak egy végső csúcspontban sem.

Viszont összességében filmként zseniális és persze azért is élveztem ennyire, mert magyar és a mi történetünk és egy egyre távolodó kort idéz meg zseniálisan, hangulatos és beszippantja nézőjét ebbe a kékfényes 90-es évekbeli neon-ledes Magyarországra, viszont a film világviszonylatban is egyértelműen helytáll. Végre-végre egyre több az olyan alkotás idehaza, amihez nem kell odatenni, hogy "magyar filmhez képest". Persze ehhez kell Antal profizmusa, amit remélhetőleg idehaza fog kamatoztatni most már. 80%

2018-04-20 22:22:10 slawter (4) #30

Jaj de jó, végre megint egy olyan magyar film, ahol remek a kamerakezelés, és számos emlékezetes pillanatot okoznak vele (vonatos szökés). Mennyire rühellem az unalmas, "tipikusan olcsó szar" munkákat az operatőrök részéről, ami sok magyar film sajátja.

2018-04-16 09:07:48 hhgygy (4) #29

Teljesen jó volt a film. Pici morgás: Lukáts Andort és Pogány Juditot különösen csípem, de nem lett volna jobb ezekre a mikroszerepekre székely színészt toborozni? (lásd Terápia3)

2018-04-14 23:47:19 -senki- (2) #28

Ha már ilyen közönség filmet csinál a filmalap akkor visszahozzá a költségvetést vagy közcél hálivúdit csinálni közpénzből?

2018-04-14 23:20:15 BonnyJohnny (4) #27

Ez is egy olyan film (mint a Nyomozó, Vizsga, etc...), ami világ színvonalon is megállja a helyét. Szerintem nincs szüksége olyan dicséretekre, hogy "magyar viszonylatban". Viszont összességében így is "csak" egy gyenge jó film (erős közepes is lehetne), mert világszínvonalú, profi munka, de nincs benne semmi, ami kiemelné. Korrekt, élvezhető alkotás. Nem több, nem kevesebb.

2018-04-14 21:50:05 Demóna (4) #26

Jó film!!Tetszett de valamiért nem zseniális,magyar filmnek kifejezetten jó!Élveztem!A Párkányi Simon Juda vásárba is el látogat minden évben:DD

2018-04-12 23:31:43 Leo_Stotch (4) #25

Van hangulata.
Ez nálam, minden filmnél fontos, de ha egy hazai tudja teljesíteni..emelem a kalapom (Kút, Martfű, Kincsem)...

Nem hibátlan, de elkapott, a 90-es éveket amúgy is falom.

Jó mozi!

2018-01-25 08:14:52 ilozka (4) #24

Szerintem ebből a témából sorozat kellene. Nagyon érződik, hogy mindent bele akartak pakolni, de a régi mondás szerint aki sokat markol, az keveset fog, és ezen az erőltettett, amerikás üldözési jelenet sem segít. Ennek ellenére megkapja tőlem az ötöst, megfelelően lebilincselő, de nem gagyi alkotás - nagyon látszik rajta az igyekezet, dehát bele kellett férni abba a két órába.

2018-01-15 14:19:19 bruce (3) #23

Magyar filmnek kifejezetten jó, de sajnos ennek is megvannak a hibái. A szerelmi szál csapni való és mindent csak a Viszkis szemszögéből látunk nem látjuk a nyomozást engem érdekelt volna. Az akció jelenetek rendben vannak pörgősek izgalmasak bár nem hiszem hogy a magyar rendőrök elkezdenek a nyílt utcán lövöldözni főleg nem egy kocsiból :) Sokat olvastam a Viszkisről sok minden kimaradt bár ha mindent bele akartak volna pakolni akkor lehetett volna a film akár 3-4 órás is de ez igy nagyon tömör és mindent felszínesen érint és ez zavart az egész film során. Amúgy egynek elment, de soha rosszabb magyar filmet.

2018-01-03 13:38:13 Újpest Ostora (2) #22

Szerintem ez vérszegény lett. Amikor egy film után többnyire azt tudjuk hangsúlyozni, hogy profi munka, az nálam kiábrándító. Pedig tényleg az, de ha már ennyire k-európai a sztori, vihettek volna több helyi ízt a megvalósításba, nekem fárasztó volt az amcsi stíl. A főszereplő is egész tisztességesen helyt állt, de egy percig nem hittem el neki, hogy egy székely faszagyerek, akinek a lételeme az, hogy odabasszon. A kihallgatós kerettörténet pedig megúszósan szájbarágós volt, ütősebb lett volna, ha a sztori és nem a nyomozó teszi fel a nagy kérdéseket. Hiányzott az is, hogy megtudjak valamit arról, hogyan lesz valaki profi bankrabló. Értem, hogy nem akartak ötleteket adni, de a lelki tényezőkkel is megelégedtem volna, nem a bankok alaprajzára voltam kíváncsi.

Amúgy a gyerekkor-kamaszkor-katonaság egész jól lett ábrázolva, azt azért körbelengte a Ceaușescu-éra haldoklószaga. Érthető okokból az újpesti hokis részek is elkaptak néha. (Az igazi viszkist egyébként még mindig szoktam látni ott hokimeccsen.) De összességében végig megmaradt az érzés, hogy közepes színészeket nézek egy olykor unalmas filmben.

Remélem, beleszédültetek a dőlt betűkbe.

2017-12-30 19:40:31 dorothygale (4) #21

Ez egy nagyon jò film, de valami hiànyzott belôle ami zseniàlissà tennè... egy kis szikra , mèg több adat, belsô infok, (Spoiler:)vagy hogy a vègèn az igazi Ambrus ülhetett volna a standja mellett, a nèzôk felè kacsintva... v nem is tudom.

2017-12-21 19:09:03 magichorze (5) #20

hát ez rohadt jó volt. tényleg ritka az olyan magyar film, amiben nincs kínos pillanat, de itt valahogy mindent sikerült összehozni, úgymint
- zene
- látvány
- történet

a közepe picit leült, de egyébként az első és utolsó fél óra szerintem remekül sikerült. Az utolsó jelenet egyenesen szuper volt.

2017-12-14 13:19:45 spieler (3) #19

Tisztes közönségfilm, se öbb se kevesebb.
Nagyon zavart, hogy teljesen kihagyták a filmből a székely tájszólást, ez borzasztóan rombolja a hitelességet szerintem. Pedig Antal felesége is székely.

2017-12-03 10:17:38 Atazzz (4) #18

Antal Nimród rosszakarója aki csak ezért beregisztrál? :D

előzmény: Kedina (#17)

2017-12-03 00:01:09 Kedina (?) #17

Körülbelül az ötödik perctől kezdve csak reménykedtem, hátha beindul a film, felpörög kicsit/ de nem. Sajnos ez is egy nyüglődős, unalmas magyar film lett a végtelenségig vontatott apró " művészi"részletekkel//5 perc, ahogy mászik a falon egy pók, de 17 év a börtönben egyetlen mondat.

2017-11-28 16:39:53 zéel (4) #16

az első hétvégén 65773 néző (forrás: Filmforgalmazók Egyesülete)

2017-11-27 21:00:45 zéel (4) #15
2017-11-27 18:20:29 zéel (4) #14

Szerintem is nagyon jó Yonderboi zenéje.
Jut eszembe: mi az a régi szám, ami a film elején elhangzik? Scampolo?

előzmény: Majvaldo (#13)

2017-11-27 17:50:23 Majvaldo (4) #13

Várom a filmzenét is, hogy kijöjjön - szerintem YBoi marha jó volt.

2017-11-25 00:41:41 acidphase (4) #12

jó szórakozást nyújtott a film, nem több nem kevesebb.

2017-11-22 21:27:06 bambula (3) #11

Hát ez nagyon közepes volt.Számomra csalódás Antal Nimródtól.
Valahol egy kritikában olvastam(bár lehet,hogy egy másik filmnél,de szerintem erre is igaz),hogy átrobog előtted mint egy gyorsvonat,emléke se nagyon marad.
Ahogy anno a Kontroll tobzodott az emlékezetes jelenetekből és karakterekben,hogy még akinek nem tetszett
az is feltud idézni belőle dolgokat,úgy ezzel a filmmel kapcsolatban szerintem sajnos ez nem lesz igaz.

Két dolog ami leginkább tetszett,két rövidke megjelenéshez köthető.(Az egyik természetesen Ambrus Attila cameoja,a másik pedig személyesen Rózsa Sándor,vagyis Oszter Sanyi bácsi.Kár,hogy ha már felemlegetik a filmben a Rózsa Sándort,nem írt Nimród valami Rózsára jellemző dolgot Oszter Sanyi bácsinak.)

És van egy dolog,ami végig idegesített a filmben(és legszívesebben bekiabáltam volna nézőtérről),ha már annyira szívbeteg(és idegbeteg) az a szerencsétlen zsaru,hogy majd belefullad az izzadságába,akkor a nem használt számítógépét cseréljék már le a szerencsétlennek egy asztali ventilátorra,hogy mindenképp túlélhesse a film végét.(mielőtt még tényleg bele nem fullad az izzadságába.)

2017-11-22 09:29:43 Tenebra (4) #10

Nos, úgy látom, az első kritikák alapján, hogy a magyar kritikusok nem szeretik. Én leszek akkor most az, aki szembe megy az árral: szerintem ez egy igen jó film lett, én meg is adtam rá az 5-öst. Közel sem olyan jó persze, mint Antal Nimród Kontrollja volt, de érződött A Viszkisen végig, hogy ebbe beleadtak apait-anyait. Persze lehet, hogy ha lehántanám ezt a formát a tartalomról, akkor kapnék egy tipikus felemelkedés-bukástörténetet, azaz egy klasszikus gengszterfilmet. És tulajdonképpen A Viszkis az is a maga sablonos motivációs hátterével, fordulataival és formai megoldásaival, azonban úgy gondolom, ennek a filmnek Antal Nimród és Ambrus Attila valós története adják a lényegét.

A rendezés szerintem elsőrangú, még akkor is, ha a magyar műfajfilmek egyre igényesebbek az utóbbi 5 évben. De Antal megmutatja, hogy ő még ebben a közegben is kiemelkedő tud lenni. Tényleg olyan volt, mintha egy jó értelemben vett hollywoodi profi filmet néztem volna. Yonderboi zenéjét (és a többi filmzenét is) külön kiemelném, iszonyat nagy feszültséget teremt a képekkel összhangban.

A sztori mint írtam, ismerős, nemcsak a gengszterfilmekből, de ugye a média és Ambrus Attila mítosza miatt is. Sokan felrótták már korábban is a filmnek, sőt nemcsak ennek, de a tervek szintjén létező korábbi próbálkozásoknak, hogy miért csinál legendát egy bűnözőből. Erre egyfelől az a válaszom, hogy A sebhelyesarcú- és a Dillinger-filmek főszereplői is valódi bűnözőkről lettek mintázva, és bizony ilyen alapon a gengszterfilmek tetemes részét a kukába dobhatnánk. Másfelől A Viszkis műfajfilmes keretek között maradva ugyan, de bemutatja a mítoszteremtés folyamatát is. Ezen a téren mondjuk rágyúrhattak volna még egy kicsit a sztorira. Én jobban kidomborítottam volna a média mítoszteremtő gépezetét, és azt is, hogy a flashback-szerkezetben, a Viszkis által előadott sztori Ambrus Attila önfényezése. Láttunk már erre pár igen fasza példát a filmtörténetben, pl. a Sivár vidék és a Született gyilkosok ugrik most be, de mondjuk néhány Jesse James- és Wyatt Earp-westernben is jól körbejárták ezt a problémát. Itt is meg van ez, de nem annyira hangsúlyos.

Persze amúgy ezt sem szerencsés felróni az amúgy elég összetett filmnek, mely meggyőzött engem arról a végére, hogy igen is kell ez a flashback-szerkezet, ez ad pluszt a sztorihoz azáltal, hogy párhuzamba állítja a mítoszt a valósággal. Illetve ezzel összefüggésben én még azt is elbírtam volna több jelenetben, hogy megmutatja a film azt, amit a média párhuzamosan kreált a Viszkis-legendával: a béna rendőrök mítoszát. Ez is megjelenik néhány jelenetben, de nem olyan markáns. Jobban kidomboríthatták volna, mert ez is egy fontos eleme a sajátosan magyar gengsztersztorinak. Hiszen azzal érveltek a tévében annak idején, erre tisztán emlékszem, hogy a Viszkis játszik a "gagyi zsaruk"-kal, ezért is tetszett sokaknak Ambrus sztorija. És ebben benne van a magyar történelem is, hiszen nálunk a hatalom képviselői nem lehetnek "jófiúk", mert túl hosszú ideig (1989 előtt szinte mindig) az elnyomást jelképezték. Ezért ez a kulturális tudattalanunkba van kódolva, hogy "cinkosok" vagyunk, és aki keresztbe tesz a zsaruknak, azt szeretjük.

Nekem két dologgal volt komolyabb problémám. Egyfelől Szalay Bence szerintem nem a legmegfelelőbb ember erre a szerepre. Lehet, hogy Robert De Niro sem hasonlított Al Caponéra vagy Warran Oates Dillingerre az 1973-as filmben, de azért szerintem Szalay esetében feltűnő, mennyire semmi köze nincs Ambrus Attilához, aki természetesen cameózik a filmben, így még össze is tudjuk hasonlítani az "eredeti"-t a "másolat"-tal. Másfelől szerintem színészileg sem nyújtott valami kiemelkedő teljesítményt. De ami tényleg feltűnő volt, hogy totál nem úgy beszélt és gesztikulált, mint Ambrus Attila. Azért erre figyelhettek volna, mert Ambrus nem egy Dillinger vagy Al Capone, akivel már nem találkozhatunk élőben, vagy nem is hallhatjuk őket beszélni felvételekről. Egy időben viszont a csapból is Ambrus folyt, akinek elég jellegzetes a beszédstílusa és a mimikája is. Ránézésre azt mondja az ember, hogy dörzsölt, ám mikor megszólal, az ember nem hiszi el, hogy ez egy bűnöző. Ezt kellett volna filmre átültetni. Egyáltalán nem sikerült. Ez egy totál más Viszkis, akit Szalay, illetve a filmsztori írói megformáltak.

A másik problémakör természetesen a szerelmi szál. Szerencsére nem olyan hangsúlyos, kb. annyira, mint a Kontrollban volt, de azért elég gyatra szerintem így is. Ezen a téren tényleg minden rossz klisét ellőnek a készítők, amit csak lehet.

De összességében engem meggyőzött a film, én azt mondom, megszületett az első igazi magyar gengszterfilm, melyet bátran lehet mérni a jó hollywoodi bűnügyi kalandokhoz. Jó-jó, a Sivár vidék vagy akár a Nagymenők mellett elvérzik, de az említett John Milius-filmhez simán felér. Lehet, megnézem másodszor is, és akkor lemegy 4-esre, nem tudom. De jelenleg én rendkívül pozitívan gondolk vissza erre a filmre.

Ja, és mielőtt: nem, nem hívott fel az InterCom, és nem kaptam pénzt azért, hogy dicsérjem a filmet. :D :D

2017-11-22 00:42:28 Mizi (?) #9

Az még hagyján, hogy a plakát egy nagyon elnyűtt klisével operál, de hogy ilyen gányul teszi mindezt...

2017-11-21 19:14:46 Singularity8 (4) #8

és meddig nem lehet?

előzmény: Tenebra (#6)

2017-11-21 09:59:52 beyczy (?) #7

Nem, nem volt titoktartási, de azért igyekeztem úgy megfogalmazni a hozzászólásomat, hogy tulajdonképpen ne derüljön ki belőle semmi, azon kívül, hogy tetszett :)

előzmény: Tenebra (#6)

2017-11-21 09:44:17 Tenebra (4) #6

Akkor ezek szerint veled nem írattak alá titoktartási nyilatkozatot. :D Tegnap volt a sajtóvetítés, ott nekünk alá kellett írni egy ilyet. Pedig én is szívesen megosztanám már a véleményem a filmmel kapcsolatban.

előzmény: beyczy (#3)

2017-11-21 09:31:46 beyczy (?) #5

Az egyik VFX stúdió alkalmazottjaként (hozzáteszem, sajnos ebben a filmben nekem személy szerint nem volt munkám, úgyhogy ilyen szempontból végül is civilként :) )

előzmény: Atazzz (#4)

2017-11-21 09:18:33 Atazzz (4) #4

Mint stábtag, vagy mint civil? :)

előzmény: beyczy (#3)

2017-11-21 09:10:25 beyczy (?) #3

Volt szerencsém tegnap a stábvetítéshez. Szerintem kegyetlen jól sikerült minden szempontból, egy percig nem lankadt közben a figyelmem. Ajánlom mindenkinek, én tuti, hogy még legalább egyszer meg fogom nézni moziban.

2017-10-23 15:07:55 zéel (4) #2

A chicagói nemzetközi filmfesztiválon már vetítették: The Whiskey Bandit angol címmel.

2017-08-21 18:43:52 paksiendre (4) #1