Saturday Night Fever (1977) ☆

Szombat esti láz

(John Badham)

amerikai dráma, zenés film

3,5
★★★☆☆
228 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-04-19 23:34:41 kfiro (4) #3

Jó volt nézni Travoltát, jót tett neki a kor :-), de valóban illett hozzá ez a szerep is.
A film feelingje, nagyon jól tükrözi a 70-es évek disco korszakát, bár én még kisgyerek voltam akkor.

Sok minden eszembe jutott az én 20 éves, bulizós időszakomról, amikor minden szombat este a discóban tomboltunk és a táncparkett ördögei voltunk mi is, persze nem kevés elfogyasztott alkohol után. :-)

Nagyon jók a zenék, a BeeGees annak a korszaknak a legnagyszerűbb együttese volt, de még ma is oda csap egy jó bulin. Végig ütemre járt a lábam a film alatt és legszivesebben én is beálltam volna a tömegbe.

Maga a film mai szemmel nézve, nagyon kis egyszerű és Travoltán kívül, aki jól alakítja a nyegle táncos szerepét, más nem nagyon rúg labdába.
A négyes csakis a zene, Travolta és az feeling miatt jár.

Jó szórakozást!

2014-01-27 01:45:16 Ugor (4) #2

Megnéztem újra és nagyon szeretem! Régen többször láttam, de nem tudtam, hogy mit szóltam volna ma hozzá. (Az ember nem tud értékelni filmeket, amiket évekkel ezelőtt látott. Aki egy napja regisztrált itt és közben leosztályoz 500 filmet, az nem mondhat igazat.) Szóval nagyon szép film ez, de nem tudom, hogy másnak mit mond. Pont ilyen karcsú, táncos lábú srác voltam 30-40 éve, mint akkor Travolta. Nem voltam ennyire jóképű, és nem tudtam ennyire táncolni, de azért mégis, valami ilyen. Testhez álló, hosszú galléros ingben uralni az éjszakát… igen! És azok nők! Meg azok a dalok! Úgy pergett le az élet a film alatt, mint pl. a 25 évvel ezelőtti New York, az utcák, amikor először arra jártam. Hát mit mondjak, elfogult vagyok, na!

2008-10-26 17:39:03 Timon (4) #1

Eltekintve pár röhejes jelenettől -amit komolynak szántak- és a kissé összecsapott táncversenytől és finálétól, szerethető film, és ez főleg Travolta érdeme. A laza, diszkókirály, parkett ördöge szerep nagyon illik hozzá, nem csoda, hogy ez hozta meg a hírnevet számára.