Red Nose Day Actually (2017) ☆ 👁

(Mat Whitecross - Richard Curtis)

angol rövidfilm, szerelmi történet, vígjáték

3,2
★★★☆☆
31 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-05-16 20:07:50 BonnyJohnny (3) #4

Jó volt látni a szereplőket (és szomorú volt gondolni, azokra, akiket nem láttunk), de a nosztalgiaérzés mellett is felemás. Vicces és aranyos, ahogy kezdődik, Firth és Grant jelenete is jó. Neesoné és Nighyé harmatos. Atkinson meg újra előadta ugyanazt, de ahogy lentebb is írták, kontextus nélkül azért nem olyan jó.

2017-04-08 21:38:54 Edwest12 (5) #3

Ezt a filmet természetesen nem lehet önálló alkotásként kezelni (nem, nem hiszem, hogy ezzel a mondattal feltaláltam volna a spanyolviaszt! :)), de nem is ez a célja, hanem hogy a rajongóknak - és szerintem maguknak a készítőknek is - örömet okozzanak. Nekem, mint az Igazából szerelem nagy rajongójának tetszett. El lehetett volna ezt szúrni, de nem tették: a szereplők önazonosak maradtak, nem majomkodtak. Alan Rickman és Emma Thompson persze nagyon hiányoztak, de ezt az élet sajnos máshogy akarta. Jó lenne, ha az Igazából szerelem következő kiadására rátennék ezt a rövidfilmet extrának. Talán meg is venném a DVD-t újra. :)

2017-03-27 16:08:03 Bubu (?) #2

Vártam a beharangozott dalt Bill Nighy-tól. Az felvihette volna négyesig. Rowan Atkinson jelenete Alan Rickman nélkül nem ütött nagyot, sőt. Volt pár jó mozzanata azért.

2017-03-27 12:57:25 ChrisAdam (2) #1

Aki szerette az Igazából szerelmet és mondjuk tisztán emlékszik, ki kicsoda - ellenben velem -, az biztos ezt is kedvelni fogja. Nekem csak egy kis sótlan szórakozás, nagyon nosztalgiaexpressz akar lenni, de valahogy csak az erőlködés és az izzadságszag és modorosság jön át, semmi több. Nem is nevettem, nem is mosolyogtam és valószínűleg egy hét múlva nem is fogok rá emlékezni. De legalább szépen járja az elődje útját e szempontból is. :) A baj biztosan velem van, egyszer újra megpróbálkozok ezekkel a filmekkel.
Persze azért Bill Nighy itt is zseniális. Hol nem az?
40% A célját viszont elérte (Red Nose Day gyűjtés), ez dicséretes.