Realive (2016) ☆ 👁

(Mateo Gil)

belga-francia-spanyol sci-fi

?,?
 
7 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-06-22 19:14:52 weingartia (3) #1

Realive:

Nem erre számítottam. Egy jövőbe csöppent társadalomkritikus sci-fit vártam. Az egész sci-fi környezet csak körítés, minimálisat tudunk meg a jövőről, a benne élő emberekről.
Részben love story próbál lenni, de annyira nem szimpatikusak a résztvevők, hogy érdekeljen. Van benne egy kis moralizálás, de nem éreztem indokoltnak. Akit lefagyasztanak az számíthat rá, hogy zsákbamacska lesz az egész. Akármennyire is körültekintően készülnek fel a kiolvasztásra, attól még egy emberkísérlet. Örülhetnek, hogy egyáltalán próbálkoztak velük, és nem hagyták őket tovább ott aszalódni.
Talán az élet értelmetlenségéről próbál valamit mondani, de nem nyújtott sokat számomra. Kb. annyi, hogy gazdag, sikeres és szép emberként se sokkal jobb az élet. A lefagyasztás-újraélesztés szál próbál egy új nézőpontot adni, de nekem kb. annyi jött le belőle, hogy a jövőben se sokkal értelmesebb és jobb élni. :D Illetve, hogy maga a remény arra, hogy felébred később segített neki a betegséggel megküzdenie (mondjuk a halállal szerintem nem).
Voltak benne logikátlanságok és homályos részek is. A srác miért tudott szabadon járni-kelni, főleg miután ellopta a doki emlékchippeit? Egyáltalán miért fontos a jövő embereinek ez a kiolvasztás? Ők maguk is le akarják fagyasztani magukat, hogy a későbbiekben valaki feltámassza őket? Egyetelen hasznonként a srác emlékeit látom. Szerintem sokkal értelemsebb lett volna erre helyezni a hangsúlyt: a régmúlt emlékeivel jó lehet kereskedni
A vége meg kifejezetten szomorú. Hogy nem engedik meghalni. Vajon a csaj tényleg halálos szert ajánlott neki vagy csak kamuzott?