Better Watch Out (2016) ☆

(Chris Peckover)

amerikai-ausztrál horror, thriller, vígjáték

3,6
★★★☆☆
81 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-10-22 10:12:51 necksprain (5) #7

engem nem bosszantott, sőt inkább egyfajta funny games-átiratként értelmeztem. túl volt tolva persze, de ez csak jót tett neki.

előzmény: bambula (#6)

2017-10-21 17:11:25 bambula (2) #6

Azt hiszem,akkor én egyéni véleményen leszek ezzel a filmmel kapcsolatban.Nekem ez a thriller nem jött be.
Igaz én eleve utálom azokat a filmeket,ahol kis pszichopata kölykök bármit megtehetnek és meg is tesznek,akár a szülők szeme láttára,ők mégis annyira elvakultak kis szemük fényétől,hogy nem látnak tovább az orruknál.

De ennél a filmnél leginkább az zavart a végéig,hogy amikor kezelésbe vehette a kis nyomoronc gyereket a Ricky nevű tag,akkor szimplán csak kétszer megpusziltatta vele a tapétát.Ja bizonyára ő sem merte bántani apuciék szeme fényét.

2017-10-19 15:18:08 TheDriver (4) #5

Üde színfoltja ennek a műfajnak. Van benne egyediség, ötlet és merészség bőven. Több ilyet! Remélem idővel több emberhez eljut.

2017-10-18 00:52:33 necksprain (5) #4

én is köszönöm az ajánlást a The Babysitter-nél, nem is értem hogyan nem akadtam bele eddig. spoiler nélkül nem is nagyon lehetne róla most igy irni, annyi, hogy én szemely szerint végigvigyorogtam az egészet, teljesen okes sztem a vigjatek cimke.

2017-10-17 21:59:13 Rorschach (4) #3

Szerintem már csak azért is él a vígjáték címke, mert hiába nem hahotázósan játszik rá a fekete humorra, van annyira virtuóz, hogy simán meg-megmosolyogtat néhány húzásával. Pölö ott a stáblista közbeni jelenet, ami így hirtelen eszembe jut.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2017-10-17 14:43:51 BonnyJohnny (4) #2

Először is köszönöm az ajánlást! :)
Másodszor egyetértek. De szerintem még csak nem is indul döcögősen. Nem megy bele részletekbe, hogy unalmas legyen, csak felskicceli a helyzetet, de így is felvázol mindent, amit tudnunk kell a karakterekről. Aztán indulhat is thriller. Direkt használom ezt a műfajt, mert egyrészt a leghorrorosabb jelenetek az amúgy ártalmatlan farkaspókokkal való találkozások jelentik. Ellenben végre egy horror (a sok szar és középszer után, amit mostanában néztem), ahol van thrill, és nem csak jumpscare-ek röpködnek. Sőt, ebben alig vannak jumpscare-ek. Feszültséget teremt, először a bujdosással, majd a kialakult szituációval.
Vígjátéknak viszont nem túl erős. Igazából nem is értem, ezt a műfaji megjelölést. Bár a humor (főleg annak éjsötét formája) nem hiányzik a filmből, de azért nem komédia. A trailer sokkal viccesebb, mint maga a film, és sok szituáció, ami ott humorosnak tűnik, a filmben nem az. Csak, hogy összehasonlítsam a Babysitterrel (a kapocs a két film között, hogy Rorschach ott ajánlotta nekem ezt), az sokkal inkább vígjáték, miközben megőrzi a thrillt is. De, mint írtam is, a két filmnek semmi köze egymáshoz, nem azért írtam, hogy összehasonlítsam, csak a vígjáték címkét (ami annál a filmnél jogos) itt nem értem.

előzmény: Rorschach (#1)

2017-10-12 21:12:30 Rorschach (4) #1

Amilyen döcögősen indult, olyan fasza lett a végére. Van benne néhány gyerekbetegség, és lehetett volna még csiszolni, de ahhoz képest, hogy szinte full ismeretlen film, baromi szórakoztató, szóval a morbid, twisted dolgok kedvelőinek bőven ideális.