Testről és lélekről (2017) ☆ 👁

On Body and Soul

(Enyedi Ildikó)

magyar dráma, szerelmi történet

4,2
★★★★☆
566 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Enyedi Ildikó eredetileg a pszichológus szerepére választotta ki Borbély Alexandrát, de a casting során, amíg Máriát keresték a filmhez, szép fokozatosan rájött, hogy Máriát talán épp B. Alexandra tudná igazán eljátszani. Létezik egy olyan werkfilm, ahol B. Alexandra, mint pszichológus beszélget B. Alexandra Máriával.

Csütörtökön (2017. dec. 14.) bekerült az Oscar-díjra jelölt külföldi filmek legjobb kilences válogatásába.

A felvidéki származású Borbély Alexandra (akit legközelebb a Spirál c. magyar-román koprodukciós thrillerben láthatunk) könnyek között elmondott köszönőbeszéde (Európai Filmakadémia díja: Legjobb színésznő) óriási sikert aratva járta be a világhálót.

Magyar idő szerint (2018)január 23-án kora délután jelentette be az Amerikai Filmakadémia az Oscar-jelöléseket. Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről bekerült az öt legjobb külföldi film közé, ezzel ő lett a mezőny egyetlen női rendezője. Index.hu

Finnországban így hirdetik: A magyar Amélie!

Morcsányi Géza kiváló dramaturg és nem színész. Viszont állandóan színészek között tölti az idejét, a felesége is színésznő. Kiválóan megállta a helyét színészként is!

Ez a film az első olyan jelöltünk a legjobb idegen nyelvű kategóriában az Oscaron, ami nem egy irodalmi mű adaptációja, vagy/és nincs köze egyik világháborúhoz sem. És az első, amelyet nő rendezett.