Kojot (2017) ☆

(Kostyál Márk)

magyar dráma, western

3,9
★★★★☆
20 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-02-20 09:11:41 ryood (5) #4

nagyon kellemesen meglepett ez a film!
mivel első(játék)filmes rendezről van szó, semmilyen prekoncepcióm, elképzelésem nem volt, mit is várhatnék. a produktum egészen kiváló lett. végig lekötött, feszült izgalmas, tartalmas, remek alakításokkal, számomra teljesen ismeretlen színészektől (az egyetlen kivétel a csodálatos monori lili egy egészen mellékszerepben). a technikai részéből a vágást emelném ki, ami sokat hozzátett a film működéséhez, hatásához, szuggesztívvé tételéhez. a zene tökéletesebb nem is lehetett volna, benne az amerikai country stílusjegyeivel, néhol kicsit morriconés, de közben meg valahogy mégis olyan magyar (közép európai) is.
ami miatt nálam annyira telibe talált az egyrészt a kiváló casting. eszméletlenül jól eltaláták az egyes karaktereket. ezek a vidéki szakállas figurák, a "döbrögi" és a szűkszavú fia, zseniális!
ahogy tenebra írta korábban a nyersség, a brutalitás, amelyben valóban manifesztálódik az elkeseredett társadalom dühe, feszültsége, ugyanakkor ott van az a mindent átható, tipikusan magyar szervilizmus, behódolás, töketlenség, meghunyászkodás, nem csak a "kisemberek' részéről, de a hivatalos szervek, városvezetők irányából is. szóval van mondanivaló a társadalomról, és nem a legpozitívabb kép jelenik meg előttünk. ennek ismeretében viszont számomra nem igazán következik a producer személye, kálomista gábor..
végezetül annyit, hogy sajnálom, hogy szinte semmi promója nem lett a filmnek, és alig lehet róla tudni. nem várható sok néző (mi hárman ültünk a moziteremben) pedig ráférne sok ilyen film a magyar nézőkre!

2017-02-17 00:00:29 HejjaX (4) #3

Még néhány ilyen stílusos, biztos kézzel levezényelt alkotás, mint a Liza meg ez, és visszanyerem a hitemet a magyar rendezőkben és a magyar filmben.

2017-01-03 22:08:02 Tenebra (4) #2
2016-12-13 20:21:31 Tenebra (4) #1

Távol van még a bemutatója, ha jól tudom, februárban esedékes, de ez is egy figyelemre érdemes magyar film lesz, mely amolyan kortárs western, ami szó szerint kiordítja magából a magyar társadalomban felgyülemlett feszültséget. Kíváncsi vagyok, a mozibemutató után milyen visszhangja lesz. Én egy nyers vágást láttam, ami nem volt tökéletes, és valószínűleg a végső változat sem lesz az, de rendkívül brutális, nemcsak az elkeseredett, naturalista összecsapások miatt, hanem mert az utóbbi pár év magyar műfajfilmjeihez hasonlóan társadalomtudatos, kifejezetten dühös, frusztrált alkotás.