Final Score (2018) ☆ 👁

Végeredmény

(Scott Mann)

angol akciófilm

2,9
★★★☆☆
31 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-02-15 21:48:56 BonnyJohnny (3) #4

Azért had jegyezzem meg, hogy az első egy általános scenario: nem a Die Hard találta fel (igaz, azt másolták utána, erre én is utaltam lentebb). A kettes pont gyakorlatilag random '80-as évek akciófilm. A 3 kell az érzelmi kötődés miatt (általában magyarázat a 2-re, valamint egyenes következménye lesz a 9-es), a 4-es meg azért van, hogy a főhős beszéljen valakivel.
Az 5-8 valóban elég jelentős Die Hard nyúlás. :D

előzmény: Dió (#3)

2019-02-15 21:15:25 Dió (2) #3

Ha már Die Hard... Más dolog, amikor egy film inspirációt merít egy klasszikusból, meg más, amikor egy az egyben másolja annak a cselekményét.
1) Rosszfiúk megszállnak egy helyet, és szép lassan foglyul ejtenek egy rakás embert
2) Ellenük teljesen kikényszerítetlenül, gyakorlatilag "önként jelentkezve" lép fel a katonamúltú, magányos hős
3) Persze egy szerette is van a helyszínen, akitől elszakad a nagy harcolgatás közepette
4) Közben végig háttérből segíti a klasszikus anyámasszonykatonája-féle mezei munkás, aki rajta keresztül, egy véletlen folytán keveredett a képbe
5) Rosszfiúk közben lelövik/foglyul ejtik a helyi biztonságiakat, és rájuk fogják a fegyvert, hogy amikor betelefonálnak a rendőrök, azt mondassák velük, "itt minden rendben van"
6) Így a rendőrök azt hiszik, tényleg minden rendben van
7) Az önjelölt főhősnek ez nem tetszik, így megöli az egyik rosszfiút, és ledobja a tetőről, így jelezve a kintieknek, hogy hemzseg a hely a rosszfiúktól. Erre kint megérkeznek a rendőrök
8) Bent közben kiderül, hogy rosszfiú #1 (akit a főhős megölt és ledobott a tetőről) természetesen rosszfiú#2 hozzátartozója volt, így rosszfiú #2 begőzöl, és a főnöknek szánt "can I kill him" csatakiáltásokkal szegélyezve habzó szájjal végighisztizi és gyilkolja a filmet főhősünk után. Kettejük harca itt is a tetős jelenetben kulminálódik, ahonnan főhősünk amolyan Direhardosan meglép, hogy aztán a fináléban mégis kimúltassa szerencsétlen rosszfiú #2-t egy istenes bossfigtban
9) Főgonoszunknak nem tetszik, hogy hullanak az emberei főhősünk miatt, úgyhogy végül azzal hajtja őt magához, hogy megkeresi és túszul ejti a csámborgó hozzátartozóját

Szóval ez az "átfedés" már kicsit sok. Ez senkit sem zavart?
És ezek csak a főbbek voltak, de még sorolhatnám... Persze ha legalább színvonalas film lenne, talán kevésbé zavarna (valamennyire akkor is), de ehelyett egy baromságokkal teli szerencsétlenkedés az egész.

2018-12-06 11:23:22 BonnyJohnny (3) #2

Húsz éve a legjobb Die Hard epigon... beleszámítva az azóta készült Die Hard folytatásokat is. Tegnap a Ghost Shooterre megadtam a hármast, ennél a filmnél a négyesen is elgondolkodtam. De nem visz rá a lélek. Hasonló, mint a Braven, valahogy nem áll össze négyessé. De erős hármas.

2018-11-29 16:11:25 bambula (3) #1

A film előzetese alapján azt hittem,hogy a szokásos tucat csak DVD-re legyártott filmeket gyarapítja majd eme mű is,de azt kell mondanom,hogy kellemesen csalódtam(bár a világot nem váltja meg) és az Escape Plan 2.(ha már Bautistás filmet mutattak be(tudom ott a cím és Stallone volt az eladható)) helyett inkább ezt kellett volna bezsákolnia valamelyik forgalmazónak és a mozikban pénzért mutogatni.