The Fate of the Furious (2017) ☆ 👁

Halálos iramban 8.
Fast & Furious 8

(F. Gary Gray)

amerikai-japán-kínai akciófilm, krimi, thriller

2,8
★★★☆☆
235 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-12-21 12:11:00 lizardking (3) #14

Eszméletlen egy baromság, de helyenként rendkívül szórakoztató, ha az ember tudja, hogy mire számítson, és alapvetően kedveli a tesztoszteronbomba-akciófilmeket. Viszont, hogy Dwayne Johnson a film 80%-ában következetesen valami ujjatlan felsőben feszít, és mindig, de mindig van valami badass szöveg a szájába adva, nagyon erőltetett (persze még sok minden más is az, de ez kifejezetten zavart). A pali valahogy nem tudja természetesen előadni ezeket, vagy csak nincs olyan karizmája, mint a 80-as, 90-es évek hasonszőrű akcióhőseinek. Stathamnél viszont működik a kemény legény-effektus.

2021-05-10 14:13:24 oscarmániás (3) #13

Nos az elmúlt másfél két év alatt sikerült végigrágnom magam a sorozaton, nem időrendben haladva, hanem úgy össze-vissza. Olyan, amilyen. Művészfilmek és döngetős drámák közé kikapcsolódásképpen megteszi. Viszont rajongó legyen a talpán, aki észben tudja tartani a karakterek közötti összefüggéseket, mert ha még ezen kívül egy tucat - és keveset mondok - franchise-t is figyelemmel követ, akkor jegyzetet kell használnia.

2017-12-17 14:37:32 noresz02 (4) #12

Alig merem leírni, de nekem tetszett. Giga akciójelenetek, és sok helyen önirónikus felütések. A többi úgyis csak töltelék, meg átvezetés. Akinek ilyen kell, az tuti megkapja.

2017-10-29 17:40:17 BonnyJohnny (2) #11

Én korábbi részeknél többször is banana és McCl@ne oldalára álltam, de ez a film már sehol sincs az ötödik részhez képest. De a hatodikhoz sem, pedig az kezdte el a karakterek elherdálását és degradálását... mindegyikét, aki nem Diesel és Rock. Még Walkerét is, pedig az első részben még inkább ő volt a főszereplő, mint Diesel! Az kezdte el a fizikát nem figyelmen kívül hagyni, hanem rakétába tenni, és kilőni a napba. Az kezdte el a történet elhagyását is, és egymás után rakott klipp szerkezet felépítését. Az kezdte el a család szó nevetség tárgyává tételét. És az kezdte el a megalomán főgonoszok behozatalát is, ami kurvára idegenül hat a Fast & Furious eredetijéhez hasonlítva. A hetedik rész még rátett egy lapáttal, ez a rész meg rádobta a lapátot is a tűzre, és csillékkel szórja tovább a szenet.
Egyetlen érdeme az epizódnak Rock és Statham párosa, amit a producerek is észrevettek, és el is tolták a kilencedik részt egy közös spin off filmért.
Amúgy csak nekem tűnt úgy, hogy elég hamar megbocsájtottak Shawnak... mondjuk Han megöléséért? (Hogy tovább ne soroljam gaztetteit.)

előzmény: DrSzolon (#10)

2017-10-29 17:11:48 DrSzolon (2) #10

Ezzel a kommenttel nagyon egyet tudok érteni. Nem vagyok járatos a Fast & Furious világában, csak ezt a részt láttam (egy baráti összejövetel alkalmából). A történet, az emberi karakterek, viselkedésük, a fizika mind teljesen elrugaszkodott a valóságtól. És amikor ezeket elfogadjuk, akkor onnantól nagyon jól lehet szórakozni a filmen. Egyáltalán nem tartom jó filmnek. Viszont nem mondom, hogy untam, mert nagyon mulatságos volt. Nem az én műfajom, de teljesen megértem, ha valakinek ez tetszik. Akkor is, ha komolyan veszi, és akkor is, ha csak nevetni akar egy jót.

előzmény: banana (#5)

2017-06-13 21:56:47 Toogaember (2) #9

Rojtosra aszaltam magam! A legjobb rosszfilm-széria!

2017-06-11 21:43:39 tomside (3) #8

El bírtam nézegni, a széria jobbjai közé kerül nálam.
Jó pontokon teszi meg, hogy nem veszi komolyan magát, például Statham hentelése a bébivel emlékezetes marad, véresen kedves volt. :)
Egészen jól mozgatta a sok-sok karaktert, kicsit már Avengers-szerű.
Teljesen vállalható pontokon szűkítette-bővítette tehát a szereplőgárdát, és miután már régen eszembe sem jut semmiféle realitást számonkérni a szérián, nincs vele komolyabb bajom.
Charlize igazi badass, és ha a folytatásokban is hozzák legalább ezt a színvonalat ezzel az eszköztárral, biztosan meg fogom nézni egy átlagos vasárnapi húsleveskóma alatt.

2017-04-19 19:58:03 Leo_Stotch (4) #7

Egyszerűen nem igaz, de ez még mindig működik. Amit az ötödiktől művelnek, vicces, látványos, pont annyira sok, amennyit el tudok viselni és pont annyival emelik a tétet, hogy ne essenek át a ló túloldalára.
Remélem sikerül egy normális 9-10. résszel lezárni és utána pihenés....

2017-04-19 11:00:43 McCl@ne (4) #6

A legszórakoztatóbbak a kritikusok, ahogy még mindig csak a newtoni fizika, shakespeare-i párbeszédek és az elemi logika hiányáról tudnak beszélni egy olyan sorozatnál, ahol immáron négy rész óta zajlik ez, nyilván egyre fokozva (bár én azokkal értek egyet, akik szerint az új rész nem feltétlenül licitált rá a Furious 7-re) mindent. Megírják a kritikáikat, pozitívumokat nem említenek, az előbb felsoroltakon túl szidják a történetet, a színészi játékot és a CGI-jal bővített látványt, majd adnak rá egy 6|10-et, teljes mértékben kiszolgálva ezzel mindenkit. Két évente remek lehetőség ez nekik, hogy kicsit alájátszhassanak a gyűlölködő, hőbörgő kommentcsürhének, akiktől több nem is nagyon várható.

Ha ennyire szar a sorozat, olyan kritikákat kell írni, mint a Geekzen tették. Na, az korrekt, hiába tetszett nekem a film, teljes mértékben meg tudom érteni azt is, aki kiakadt tőle és utálja. Nem tudok vele azonosulni, de egyenesen beleáll a véleményébe legalább, jól kifejti azt. A többi kritika viszont nagyjából olyan (legalábbis ez a 6|10 mezőny), mintha már a trailer alapján megírták volna előre, mert nekünk úgysem tetszik, de a nyilvánvaló rajongói tömegeket meg nem merjük felbosszantani, VAGY rohadt jól szórakoztunk, de nem rángatjuk ki magunkat az elefántcsont toronyból a hajunknál fogva, hogy ennek hangot is adjunk.
Szánalom.

előzmény: banana (#5)

2017-04-19 09:40:32 banana (4) #5

Szembe mennék azzal általános véleménnyel, hogy a Halálos iramban filmek nem igényelnek gondolkodást.
Igenis igényelnek és bizonyos fokú intelligencia is szükségeltetik hozzá... :)
A furcsaság, hogy itt a gondolkodás nem a film közben, vagy a megnézést követő napokban kap szerepet, hanem a film megnézését előzően. "Vajon eltudom engedni a fizika törvényeit és a realitást?", "Tetszettek a korábbi epizódok, különösen az utolsó 3 rész?", "Várok magvas gondolatokat ezektől a filmektől?", "Egy IQ mentes buta valakivé válok, ha megnézem és ráadásul tetszik is?"

2017-04-17 21:09:47 David (1) #4

Életemben nem láttam még ilyen szar filmet, gyakorlatilag annyit sem érdemel a film, hogy ezt az egy sort leírjam.

2017-04-14 20:58:21 Jason13 (5) #3

A Család visszatért!
Bevallom, ennek én annyira nem örültem, hiszen a 7. rész néhány kiskapun kívül azért szépen lezárta volna a szériát Paul Walker búcsújával. De ugye pénz beszél, kutya ugat.
És ahogy befutott az első előzetes, már el is szálltak a kételyeim, hiszen már a 2 perces ízelítőn látszott, itt egy újabb eszméletlen pusztításparádé készülődik.
A 8. rész ilyen alapon hibátlan. A készítőknek sikerült tovább fokozni a fizikát szembeköpő zúzásokat, melyeket rendkívül magas minőségben tálalnak. Az utolsó fél óra egy komplett őrület bunyókkal, golyózáporral és hatalmas robbanásokkal, mindezt pedig igazán emlékezetessé teszi a kiváló operatőri és vágói munka.
Nem kell megijedni, azért a játékidő első felében is megy a rombolás keményen. A new yorki hajsza ugyan kissé rövid, de még így is annyira elvetemült, hogy azokért a képsorokért Micheal Bay a fél karját odaadná.
Sztori és színészek? Kellenek is egyáltalán? Na, de azért van némi történet, ami egyszerű, mint a bot, viszont semmivel se rosszabb, mint az előzményekben láthatók. Sőt. a 7. részen kissé látszódtak az utóforgatás nyomai (melyekre Walker tragikus halála miatt volt szükség), itt azonban végig egyben van a forgatókönyv. A karaktereket fölösleges lenne sokat emlegetni, a lényeg az, hogy bővült a család és még mindig ez a legfontosabb. Viszont a kigyúrt melákok, élükön The Rock-kal és Statham-el láthatóan élvezték a forgatást, mert ha nem egymást püfölik, akkor szórják az egysorosokat keményen. A megszokott humorért felelős bagázs is tolja a vicceket szüntelenül, így akik az előző részeken is nagyokat tudtak nevetni, most sem fognak csalódni.
És ugye azért van még itt egy Charlize Theron is, aki nagyon nem erőltette meg magát, de talán még így is ő a széria legemlékezetesebb gonosza.
Kissé komolyra fordítva a szót, én megértem, ha valaki ezt a filmet a sárba tiporja, mivel itt nincsenek nagyszerű alakítások és mély dráma, csak szemkápráztató akciók, laza csávók, dögös csajok és néhány poén. Megmondom őszintén, az 5. részig én se voltam odáig ezért a sorozatért. Viszont, ahogy ez az egész szép lassan átfordult egy öniróniával teletankolt Mission: Impossible-klónba, én nem tudom nem szeretni.
Olyan negatívumként, ami csak az én szememet szúrta, egyedül a lezárást tudnám felhozni. Ott sajnos a 7. zárlatának a rendkívül erőltetett másolatát kapjuk meg. De ezen kívül én most is remekül szórakoztam.
Gyors kocsik, őrült száguldások és pusztítások, kemény fickók, dekoratív csajok és némi humor. Erről szól már ez az egész évek óta és ezt most is sikerült minőségien odapakolni. Ha megmarad a színvonal, én a folytatásokra is maradok.

2017-04-14 11:13:40 bambula (3) #2

Nálam most a filmet 3-asról 2-es szintre Diesel és Rodriguez unalmas játéka húzta le.Plusz Theron rossz szinkronhang választása.Kár,hogy a UIP nem készített feliratos változatot.

2017-03-11 12:03:07 bambula (3) #1

.