Vakfolt (2017) ☆

Blindspot

(Slemmer Ádám)

magyar akciófilm

?,?
 
6 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-01-18 14:19:24 Tenebra (2) #4

Én tényleg a legpozitívabban állok a magyar műfajkísérletekhez, és ez is izgalmasnak tűnt a leírások és a képek alapján, de amúgy rossz értelemben borzasztó amatőr film. :D Az effektek és a képi világ hagyján, hiszen amatőr, elfogadjuk, hogy nem volt elég pénz normális kamerára és effektekre. De a színészek csapnivalóan rosszak szerintem, a dialógusok úgyszintén nagyon cikisek, és a sztori kb. tényleg az Eredetet és még pár klasszikus thrillert koppintja. Így tökéletesen kiszámítható. Alig találtam pozitív dolgot a filmben. Talán a vágás az okés, emiatt úgy érzem, van potenciál Slemmer Ádámban, de egyébként meg jó volna, ha szerezne színészeket és legalább a sztenderd alsó határát súroló eszközöket. Ott van jó pár magyar film, amelyek nem is annyira drágák, pl. A vizsga, és látható, hogy nem kellene robbanások és percenként lövöldözés egy jó thrillerhez. Jó sztori kell és jó karakterek.

Talán a vége az megható, az volt az egyetlen emberi megnyilvánulása a főhősnek, amit ott tett. Amúgy sajnos tényleg a karakterek is papírmasé figurák, és nevettem, hogy még egy klisés szexjelenet is volt a filmben. Amit nem sajnáltam annyira, hiszen a bérgyilkosnőt játszó lány szemrevaló. :D De neki is ennyi a pozitívuma, durván túljátszotta néha a szerepét, máskor meg csak elhadarta a szövegeit.

És egyébként az egész mozira jellemző, hogy "elhadart". túl gyors a tempó, alig tudsz megállapodni valakinél, és a karakterek is csak eldarálják a dialógusokat, sokszor affektálnak és manírosak.

Az önirónia néha-néha érződik a sztorin, és vannak benne poénok is, melyek működnek (talán az Attila nevű főhős orvosbarátja az egyetlen, aki szórakoztató és szerethető karakter), de leginkább a Vakfolton és nem a Vakfolttal nevetünk. És vicces persze, hogy mindenkit kora huszonévesek játszanak. De ennyi a pozitívuma ennek. és állítólag sok köztük a színésztanonc. Nos, van még BŐVEN tanulnivalójuk, az biztos, mert ez a színvonal kb. a Barátok köztben megy el, de az ugye olyan is, amilyen.

Szóval nem. Sajnos nem. Ez a film amatőr, minden értelemben. Nagy szerencséje van Slemmernek, hogy felkarolta őt Osvárt Andrea, és így megadatik talán számára a lehetőség, hogy rendezzen egy jó filmet.

előzmény: Mifi (#1)

2017-01-18 14:16:05 tomside (?) #3

Ezt. Biztos. Hogy. Megnézem. :)

2017-01-18 14:04:42 Ágó (?) #2

A Budapesti Metropolitan Egyetem végzős turizmus-vendéglátás szakos hallgatójának (Slemmer Ádám) filmje. :)
A sajtóanyagból ez a mondat keltette fel leginkább az érdeklődésemet: "A rendező a forgatókönyv írása közben egyik kedvenc alkotásából, Christopher Nolan Eredetéből igyekezett ihletett meríteni."
Hoppácska! :)

2017-01-18 13:56:38 Mifi (?) #1

A trailer alapján ugye ez valami vicc akar lenni?