Jungle (2017) ☆

Dzsungel

(Greg McLean)

ausztrál-kolumbiai dráma, életrajzi film, kalandfilm, thriller

3,3
★★★☆☆
153 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-12-26 19:19:31 dittike (5) #14

Számomra felemelő élmény volt ez a film amelyben az emberi küzdés és reménykedés végső határáig mennek el a film szereplői és igenis sok pozitívuma van annak ha valaki eggyé válik a természettel, az anyaföld gyermekeként éli életét.

2018-04-16 15:14:57 Szaki (1) #13

tök egyetértek! szenvedés ez a film. mármint nézni is. plusz: elég sokat utaztam már hátizsákkal, és ez a film egy vicc, köze sincs a backpack-eléshez. (ilyen szempontból az Út a vadonba elég jó szerintem) ezt a filmet azoknak szánták, akik nagyon szerettek volna hátizsákkal utazgatni, de sose indultak el, ergó nem is tudhatják, milyen az, erre viszont lehet csorgani a nyálat, hogy hú, micsoda kaland. az egyetlen hiteles pillanat nekem az volt a filmben, amikor váratlanul felbukkan a dzsungelben a paraszt az ökörrel, és útba igazítja a kis csírákat. elég random, elő szokott fordulni hasonló.
szóval a forgatókönyv nulla, a fényképezés, az effektek és a hang giccs, nálam egy pont.

előzmény: Dió (#6)

2018-04-16 09:00:51 Ubul (2) #12

tegnap estére terveztük be, trailer alapján tetszetős volt, de ami fogadott, arra nem számítottam.
A fényképezés tényleg szép, de mint lentebb írták, ez bármelyik filmre igaz lehetne mostanság + natgeo-s dokufilmekre. Szereplők többsége is tűrhető, bár nem vonultatott fel sokat, szerencsére csak Joel Jackson karaktere volt az, akit a ha**ál f***ba küldtem volna el :D Persze elfogadom, ha ilyen volt alapból az életben is.
A film nagyon lassan építkezik, a szűk két órából kb 1 óra elmegy a beszélgetésekre, sétákra, plusz az önsajnálatra, ripacskodásokra.
A 2. óra már azért tartalmazott némi izgalmat, volt egy-két gusztustalanabb jelenet is jól tálalva, ettől függetlenül nálam már alapból baj volt az időérzékkel. Egy ideig az elején írták, hogy hanyadika van, majd ezt elfelejtették, utána, mikor Radcliffe megszívja a történteket, megint elkezdődik néha-néha az idő ismertetése, hogy mióta van a dzsungelben. Persze ez is csak ilyen 3-4 napos csúsztatásokkal, szóval a közötte lévő idő(k)ről semmit se tudunk meg, pedig szerintem lett volna mit belesűríteni, látni a teljes szellemi és testi leépülését főszereplőnknek.

Korrektnek korrekt film ,de többször biztos nem fogom megnézni. Nagyságrendekkel jobb az Everest, 127 óra (pedig az egyszereplős film ,mégis mekkora feszültségbomba, és volt is kis 127 óra érzet ebben a filmben is, a visszaemlékezéses jelenetek, meg a téveszmékkel kapcsolatos jelenetekkel)

2018-03-30 21:34:48 teebchee (?) #11

Ezt a bevezeto sztorit atirhatnatok,mert marhara nem errol szol a film,szo sincs csunyan ottfelejtesrol

2018-03-27 20:27:07 magichorze (3) #10

Tulajdonképpen egész jól indult, a felvezetésnél elég nagy reményekkel vártam a végkifejletet. Nálam kábé ott romlott le a színvonal, ahol a főszereplő egyedül volt kénytelen fenntartani a figyelmet (remélem ez nem spoiler :))).
Szóval a továbbiakban vontatottá vált az egész, nem hiszem, hogy a történetben nem volt ennél több, pedig szegény Potter mindent megpróbált :)

Na mindegy, az tuti, hogy eddig se vágytam dél-amerikai esőerdőkbe, de ezután végképp kihagyom :)))

2018-03-26 12:47:18 Calavera (?) #9

Tegnap megnéztem. Szerintem elég jó volt. Tetszett, hogy nem egy olcsó gagyi volt. Egész izgalmas volt, de azért a 2óra alatt egyszer kétszer nyomogattam a telefonom. Potter elég jól csinálja, tetszett mint főszereplő.

DE az, amikor látja a spanját és nem tud kiabálni egyet? Jójó, el sem hiszi hogy ott van meg már fáradt és le is dőlt pihenni oda, de ilyen helyzetben úgy ordítanék, hogy kiszakadna a torkom NAgyon dúrva hogy nem tudja senki mi latt Karl-lal és Marcus-szal...

2018-01-14 17:02:30 noresz02 (4) #8

Jó kis túlélőfilm, sőt tulajdonképpen ebben a kategóriában topon van. Ami hiányzik belőle, hogy jó film legyen, az gyakorlatilag minden ilyen típusú filmből kompletten hiányzik. Lehetetlen igazán feszültre hangolni, akárki játszhatja a főszerepet.

2017-12-11 07:49:09 Mikkey (3) #7

detto, nálam sem sikerült megragadni a sztoriban rejlő lehetőséget, a feszültség teljesen kilúgozva, olyan semmilyen volt az egész. itt egy feszes, frankó rendezés kellett volna

előzmény: Dió (#6)

2017-12-10 21:59:32 Dió (2) #6

A pozitív megszólalások után egy klisés, de szórakoztató két órára számítottam... de arról nem volt szó, hogy a kliséket ilyen ízléstelenül tálalja és ilyen adagban tolja a néző arcába. Attól, hogy egy túlélődráma mindenféle kohézió nélkül elkezd egymásra halmozni egy rakás öncélú, ízléstelen, plasztik szenvedésjelenet, még nem lesz átélhető vagy hiteles. Drámai sem, sőt... a vége pedig már olyan szinten borul giccsbe és "paródiába", hogy szenvedés volt végignézni. Ezalól kivétel a végén prezentált archív fotósorozat, ahol először lehet valódi drámaiságot érezni - ami szintén sokatmondó. U.i.: a "kígyóverős" jelenetért további fél pont levonás jár.

2017-11-19 11:41:15 mimóza (4) #5

Hogy is lehetne erről a filmről írni, hogy ne legyen tele spoilerrel? :) Csak a film után olvassátok el az igazi Yossi Ghinsberg történetét! Én elkövettem azt a hibát, hogy előre elolvastam. A gyönyörű légifelvételek magukkal ragadtak, utaztatóak, sokszor sejtelmesek és izgalmasak. A főszereplő lelki útjának ábrázolása nagyon tetszett, a legkeményebb, legészvesztőbb szituációkban és állapotában is megmaradó hite, s annak kifejeződése pedig számomra hiteles és persze követendő. Bármilyen jellegű személyes "dzsungelben" vesződünk is, erőt kaphatunk Yossi küzdelméből.

2017-11-04 02:50:04 Mizi (3) #4

"Elképzeltem, milyen lenne, ha Lnych rendezi a filmet. Majd meglátjátok, miért."

Kár, hogy nem Lynch rendezte. Ütős mozi lenne egy ilyen dzsungeles-Lynch-es agymenés.

Nekem elsősorban az a bajom ezzel a filmmel, hogy hiába szenved ezerrel a főhősünk, ez egészet végig átitatja a remény... Mint a cukorszirup a sajtburgerben. Tulajdonképpen egy korrekt "hogyan b*sszunk ki magunkkal minél jobban"-mozi, de semmi többet nem nyújt. Most attól meg nem fogok lemenni hídba, hogy szépen van fényképezve a dzsungel, mert ezt minden esőerdős National Geographic ismeretterjesztő tudja. Aztán ott van még az is, hogy baromi kiszámítható lett. A haluzások, az, hogy majd újra visszatalál a fészekhez... kicsit olyan, mintha valami túlélőfilmes sablon lenne.

előzmény: ChrisAdam (#1)

2017-10-31 16:30:53 TheDriver (4) #3

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nem nyújt semmi újdonságot, de amit vállal azt korrektül hozza. Az operatőri munka csodálatos, Radcliffe meg ezzel a filmmel véglegesen bebizonyította, hogy remek színész.

2017-10-31 14:11:17 miraculum (4) #2

Teljesen korrekt túlélő-mozi gyönyörű látvánnyal és egy remek Daniel Radcliffe-el. A sztori nyilván papírvékony, dzsungel, eltévedés, szenvedés, túlélés, de emellett minden nagyon frankón a helyén van végig.

2017-10-19 14:44:20 ChrisAdam (4) #1

Nem látunk sok új dolgot, de azért nem egyszer meglepett a film. Egyrészt sokkal rosszabbra számítottam, másrészt vannak igazán jó jelenetei, így összességében kellemesen jó meglepetés. Bár a végére "igaz történet alapján" giccses lesz, de bennem volt a félsz, hogy sokkal inkább az lesz. Daniel Radcliffe elég szépen cipeli a hátán a filmet, bár a film leginkább a helyszíne miatt - a dzsungel miatt volt izgalmas és élvezhető. Gyönyörű látványvilága van, az operatőri és vágói munka elsőrangú. Ezáltal aztán hangulatos is lesz, igen hamar bele lehet süppedni a fülledt Dél-Amerika világába, kilépve a nagyváros utcáira pedig kell néhány perc, mire az ember visszatér.
Nagyon jó, hogy nem féli a nézőjét igazán megrettenteni, nem egyszer szorult ökölbe a gyomrom, nem egyszer szorítottam a szék karfáját mind a tíz körmömmel, bizony igencsak magával ragadja a nézőt, ha túl tud jutni az ember a forgatókönyv olykori apró bicsaklásain. Szerencsére a nagy kaland és kosárnyi pozitívum a film második felében van, ami eltünteti a film kezdeti betegségeit. A finálé előtti 20 perc viszont már-már zseniális. Revanant mínusz Chivo és művészkedés.

75%

Ui.: Elképzeltem, milyen lenne, ha Lnych rendezi a filmet. Majd meglátjátok, miért.