Gotti (2018) ☆

(Kevin Connolly)

amerikai dráma, életrajzi film, krimi

?,?
 
5 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-06-13 15:47:32 Tenebra (2) #2

Nem lett az. :D Igen halovány film, melyet tényleg csak John Travolta játéka emel ki, jóllehet, az is inkább "kibaszott"-ozással, "geci"-zéssel és "baszdmeg"-olással tarkított dialógusokban gazdag. De a film vége felé egész drámai karakterré válik ez a Gotti.

A legnagyobb ziccer szerintem az a filmben, hogy túlságosan is sok időt fecsérelnek el a családi melodrámára, a sírós-veszekedős-atyáskodós jelenetekre, és én egyáltalán nem láttam azt, amit csak archív felvételekben (?) mutatott be a rendező, hogy ez a maffiózó mennyit tett az egyszerű emberekért, és hogy miért is vált ennyire népszerűvé a társadalom körében. Én egy erősen Tony Montana-beütésű alakot láttam, aki osztotta az észt a fiának, majd leöletett pár riválist. De arról csak 1-2 jelenet van, melyben elmondja (!), hogy mit tervezne a környékkel.

Erről kellett volna szólnia szerintem a filmnek, ez lett volna az izgalmasabb, hogy miért maradt fenn ennek a Gottinak a neve, és egyáltalán miért nézettek meg velem egy filmet egy New York-i bűnözőről. Ám ez nem sikerült. Így szerintem akár karrierista cipőkereskedőt vagy porszívóügynököt is alakíthatnak Travolta, annyira nem lényeges a családi melodrámázás szempontjából, hogy ő most mit csinál a "háttérben".

És szerintem nagyon hiányzik egy jó antagonista is innen, mert igazából rohadtul nem érdekelt, kit, miért, mikor ölnek meg, a riválisok aprításánál néha fel sem fogtam, hogy ki a franc az, és miért kell meghalnia. Súlytalanok, jellegtelenek a karakterek. Ez az ifjabbik Johnra is igaz, akik végig "alfa" alakú szemöldökkel, búsan-kétségbeesetten les apjára - reménykedtem benne, hogy valami érdekesebb figurát faragnak belőle, de nem így lett, megmaradt ez a búsképű, jellegtelen, olajos hajú ficsúr. :D

A vágáson és a párbeszédeken érződik, hogy Kevin Connolly nagyon Scorsese és De Palma akart lenni, de ez nagyon nem ment neki. :D Bár talán van 1-2 izgalmasabb zenés szekvencia, de azok is inkább a zenék (pl. a House of the Rising Sun) miatt ötlenek fel bennem.

Szerintem egy erős 2-est fog megérdemelni tőlem Travolta alakítása miatt, egyébként unalmas, halovány, sőt összecsapott, feledhető, rossz film.

előzmény: Ragemarci (#1)

2018-06-11 10:53:50 Ragemarci (?) #1

Kár, hogy egy tucatrendező/színész csinálta meg ezt a filmet. Travolta nagy dobása lehetne, de félek nem lesz az