Gotti (2018) ☆

(Kevin Connolly)

amerikai dráma, életrajzi film, krimi

2,4
★★☆☆☆
45 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-11-23 18:20:42 AlexanderTheGreat (?) #5

Na most én képtelen vagyok osztályozni ezt a filmet! Annyira semmi az egész, hogy nem is értem, hogy mi lehetett ezzel a cél? Egyáltalán, a stáblistán feltüntetett rendező ott volt ténylegesen a forgatásokon? Valahogy olyan érzésem volt, hogy a színészek sem értették igazán, hogy mit kéne csinálniuk, mintha csak azt mondták volna nekik, hogy "gengszterkedjetek", amit az idősebb rókák rutinból hoztak is több-kevesebb sikerrel, de a fiatalabbak totál elveszve botorkáltak fel-alá.
Ettől még lehetne nézhetetlen, de mivel annyira jellegtelen "valami", hogy még csak utálni sem lehet, hogy legalább első indulatból adjak rá egy 1-est! :D
Szóval teljesen nyugodtan lehet is ignorálni a létezését.

2018-10-21 13:06:11 Lacika83 (2) #4

Sikerült ezt a filmet nagyjából pocsékul elkészíteni. Nem elég, hogy Gotti karaktere is felszínes, még Sammy Gravano szerepe is el lett hagyva, szinte teljesen. Két órába sűríteni negyven évet? Nem sikerült. De még ötöt sem. Ami tetszett, azok a hangfelvételek fontosságát kiemelő részek, mert azok valóban fontosak voltak a Gambino-családban, de Gravano feltörése, majd árulása annyira elsikkad, hogy kínszenvedés volt kivárni a végét. Ahogy lentebb Tenebra is elmítette, nem volt kidolgozva semmi, amiért megtudnánk, hogy miért is lett legenda egy maffiózóból. Említésre kerülnek dolgok, melyek aztán maradnak a homályban. Láttam már rosszabb filmet is, de elég ide a 2-es.

2018-07-12 23:30:52 BonnyJohnny (2) #3

Én Travolta mellett Keach-et is kiemelném. De rajtuk kívül TÉNYLEG semmi. A '96-os film bár TV film, sokkal jobb színészgárdát vonultatott fel, és az alakításokkal sokkal emlékezetesebbé tette a karaktereket illetve a történeteket. Egyetértek Tenebrával, hogy követhetetlen katyvasz. Ha nem közvetlenül a '96-os után nézem, én sem tudtam volna követni. A családi szál pedig teljesen elrontott, és ilyen formában csak felesleges időhúzás.
Igazából, ha nem láttam volna a '96-os filmet, a nézhetetlent sem sajnálnám.

előzmény: Tenebra (#2)

2018-06-13 15:47:32 Tenebra (2) #2

Nem lett az. :D Igen halovány film, melyet tényleg csak John Travolta játéka emel ki, jóllehet, az is inkább "kibaszott"-ozással, "geci"-zéssel és "baszdmeg"-olással tarkított dialógusokban gazdag. De a film vége felé egész drámai karakterré válik ez a Gotti.

A legnagyobb ziccer szerintem az a filmben, hogy túlságosan is sok időt fecsérelnek el a családi melodrámára, a sírós-veszekedős-atyáskodós jelenetekre, és én egyáltalán nem láttam azt, amit csak archív felvételekben (?) mutatott be a rendező, hogy ez a maffiózó mennyit tett az egyszerű emberekért, és hogy miért is vált ennyire népszerűvé a társadalom körében. Én egy erősen Tony Montana-beütésű alakot láttam, aki osztotta az észt a fiának, majd leöletett pár riválist. De arról csak 1-2 jelenet van, melyben elmondja (!), hogy mit tervezne a környékkel.

Erről kellett volna szólnia szerintem a filmnek, ez lett volna az izgalmasabb, hogy miért maradt fenn ennek a Gottinak a neve, és egyáltalán miért nézettek meg velem egy filmet egy New York-i bűnözőről. Ám ez nem sikerült. Így szerintem akár karrierista cipőkereskedőt vagy porszívóügynököt is alakíthatnak Travolta, annyira nem lényeges a családi melodrámázás szempontjából, hogy ő most mit csinál a "háttérben".

És szerintem nagyon hiányzik egy jó antagonista is innen, mert igazából rohadtul nem érdekelt, kit, miért, mikor ölnek meg, a riválisok aprításánál néha fel sem fogtam, hogy ki a franc az, és miért kell meghalnia. Súlytalanok, jellegtelenek a karakterek. Ez az ifjabbik Johnra is igaz, akik végig "alfa" alakú szemöldökkel, búsan-kétségbeesetten les apjára - reménykedtem benne, hogy valami érdekesebb figurát faragnak belőle, de nem így lett, megmaradt ez a búsképű, jellegtelen, olajos hajú ficsúr. :D

A vágáson és a párbeszédeken érződik, hogy Kevin Connolly nagyon Scorsese és De Palma akart lenni, de ez nagyon nem ment neki. :D Bár talán van 1-2 izgalmasabb zenés szekvencia, de azok is inkább a zenék (pl. a House of the Rising Sun) miatt ötlenek fel bennem.

Szerintem egy erős 2-est fog megérdemelni tőlem Travolta alakítása miatt, egyébként unalmas, halovány, sőt összecsapott, feledhető, rossz film.

előzmény: Ragemarci (#1)

2018-06-11 10:53:50 Ragemarci (1) #1

Kár, hogy egy tucatrendező/színész csinálta meg ezt a filmet. Travolta nagy dobása lehetne, de félek nem lesz az