Ready Player One (2018) ☆ 👁

(Steven Spielberg)

amerikai-indiai akciófilm, kalandfilm, sci-fi

3,5
★★★☆☆
530 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-07-14 02:33:37 Doc (3) #31

No, elolvastam a könyvet is.
Bár tudom, hogy ezzel 6-os genyóvá minősítem magam, aki nem érdemli meg hogy akár csak megpillantsa a tojást - de szerintem a filmbeli változtatások zömmel előnyére váltak a sztorinak.
Nemcsak arra gondolok, hogy egy 150 centi / 70 kilós női vagy az XXL mezből kihízó, pattanásos férfi főszereplőt nehéz lenne romantikus tiniálomként bemutatni. Sokkal inkább arra, hogy a rejtvényeket kicserélték. Kaamir azt írta, hogy "Amit ott ésszel, logikával kellett megoldani, azt itt többnyire izomból, akcióval". Hát én ezt sokkal inkább úgy éltem meg olvasás közben, hogy a Halliday életéről szóló gigantikus szeméthegyben kapirgáltak évekig, majd régi videojátékokban kellett többhavi gyakorlatot felmutatni. Ezt kicserélni valami akciódúsabb, vászon-kompatibilis rejtvényre még akkor sem szentségtörés, ha az új rejtvény nyilvánvalóan nem tartana évekig. A könyvbeli dolgok meg nem férnének bele azokba az évekbe!
Amiben a könyv lényegesen erősebb volt, az a darabok összeillesztése - a filmben időnként nem volt nyilvánvaló mi miért és főképp hogyan történik. Gondolok itt például az IOI-be be/kijutásra, vagy a Zemeckis-kockára. Gondolom a logika a vágás áldozata lett... cserébe a sztori sokkal pörgősebb.
Összesítve: én úgy érzem, hogy bár a filmben vastagon eltértek a könyvtől, nem lett rosszabb a film filmnek mint a könyv könyvnek. Egy jól megírt, de nem túl eredeti könyvből lett egy jól megcsinált, de nem túl logikus film.

2021-06-28 16:13:22 miraculum (3) #30

A könyv fantasztikusan szórakoztató, a filmnek nagyjából semmi köze hozzá, a karakterek stimmelnek de tök más a cselekmény. Nehéz osztályozni, mert a könyvhöz képest karót kapna, ha elvonatkoztatunk tőle akkor egy gyenge hármast megér talán. Kíváncsi voltam, lehetséges-e adaptálni a regényt, de bebizonyosodott hogy lehetetlen, tulajdonképp ezért meg se próbálták igazán.

2020-11-22 22:00:02 Doc (3) #29

Eszméletlen mennyiségű popkulturális utalás - nemcsak filmek, játékok is.
Gyönyörű grafika - bár engem az avatárok egy része konkrétan irritált, például a két főszereplőé...
Erősen gázos történet - ez már nem is young-adult, ez már nettó mese.

Mindazonáltal vannak jó pillanatai.
Amikor fegyverként odahajítják Chucky-t, attól szabályosan rámjött a röhögés. A horror-szekcióban szenvedő céges alkalmazottak is viccesek voltak. A horror-szekció amúgy is jó volt.

Egyszernézős, de egyszer érdemes.

2020-03-21 19:20:17 Dangar (3) #28

Igazi CGI látványorgia, gátlástalan geek-service, tömény klasszik és modern popkult-paradicsom, katartikus soundtrack, elgondolkodtató (nem mellesleg egyre aktuálisabb) sci-fi sztori - és egy DeLorean K.I.T.T.-es led futófénnyel!!!
Vagyis papíron minden együtt Dangar legújabb audiovizuális kedvencéhez...

...de akkor könyörgöm, valaki árulja már el, miért nem tudott mégsem lenyűgözni???

2020-03-10 18:08:34 Charlie O'Brian (2) #27

Gyenge produkció. Nekem egy film a jó forgatókönyvtől film.
A Ragyogásra való utalás még tetszett volna is, de amikor bugyuta horror játékot csináltak minden idők egyik legjobb filmjéből, az már nekem sok volt. Meg szanaszét spoilerezték Kubrick filmjét.
Látvány van, szórakoztató valamennyire, de a kevesebb több lett volna. A csilivili-ben némi önmérséklet, a történetben meg több igényesség jó lett volna!

2018-11-26 02:59:29 Vitelotte (5) #26

Már a felénél megelőlegeztem neki az ötöst (Ache és társai színre lépésekor), és milyen jól tettem! Végig fostam, nagyon ügyesen vegyítették a valódi és játékbeli történéseket, és folyamatosan táplálták a nézőbe az érzelmeket. Egyedül a siralmas biztonsági rendszer zavart. Arty simán beszökött a főgeci játszószobájába a KÉZZEL nyitható cellájából, aztán ki az egész épületből... Ez egy ekkora cégnél nem történhetne meg, pláne ha épp szökésben van tőlük valaki. A grafikát asszem nem kell ajnároznom, egy négy éves kis gyereklaptopon is lehengerlő volt. Hannah John-Kamenért eddig is odavoltam, nagyon jól játszik gecit. Kedvenc utalásom az elmerülő Iron Giant Terminátorként való búcsúzása :) Imádtam a nyálas végét :D

2018-07-30 22:14:39 Hannibal Lecter (1) #25

A sort a Párbajjal kellett volna kezdened, ami magasan Spielberg legjobbja. :)

előzmény: Leppard (#24)

2018-07-30 21:40:20 Leppard (1) #24

Hogy juthat el valaki a Cápától, Indiana Jonestól, a Jurassic Parktól olyanokig, mint BFG, Pentagon titkai és ez a Ready Player... Teljes leépülés. A zenék érnek valamit.

2018-07-22 20:22:25 ChrisAdam (4) #23

Mert nem 3D-ben nézted, moziban!

előzmény: Hannibal Lecter (#22)

2018-07-22 20:20:03 Hannibal Lecter (1) #22

Abszolút nézhetetlen. Szűk húsz percig bírtam.

2018-07-22 16:03:06 The Cortez (3) #21

Az alapsztori kiváló, ami persze leginkább a regénynek köszönhető. A sokszor látott valóság vs virtuális valóság témát más filmek jobban, mélyebben körbejárták már (pl: Mátrix, Eredet), ám a Ready Player One csak felszínesen foglalkozik ennek filozófiájával, igaz a végén elhangzik 1 elgondolkodtató okosság a 2 világ kapcsolatát illetően.
Az Oasis nevű game és a benne szereplő alteregók igen röhejesen festenek. Meg lehetett volna csinálni egy sokkal igényesebb vizualitású programot, illetve jóval vagányabb kinézetűre is animálhatták volna a játékkaraktereket, de az alkotók beérték a gyerekes, unalmas grafikával. Az akciók egyébként úgy-ahogy jól sikerültek, melyek közül rendezésben meg dinamikában, egyértelműen az első (az autósüldözés) viszi a prímet. A minőségi fényképezést, a nosztalgiafaktort, a 80'-as hangulatot, a retro zenéket + a popkult utalásokat szintén eltalálták. Utóbbit néha kissé túl is tolják: szinte fél percenként elhangzik egy célzás, vagy megjelenik valamelyik híres filmből ismert tárgy/jelenet. A mozi legerősebb része a Ragyogás-pálya (ahol keményen R-kategóriába hajlik a cselekmény), még ha meg is gyalázzák a classic művet.
Az alkotás ellenségei közé tartozik a sok üresjárat, a játékidő elcsépelt második fele, a fináléban látható giccs- és Spielbergre jellemző nyálaskodás, valamint Mark Rylance is, akinek minden megmozdulásából árad a színvonaltalanság, ráadásul érezhetően csak azért lett bele erőltetve a moziba, mert a rendező csókosa.
A sztoriból sokkal több mindent ki lehetett volna hozni, illetve az sem ártott volna, ha jobban elmélyíthetik a film világát meg az atmoszféráját.

2018-07-18 18:28:52 tomside (3) #20

Kár, hogy a végére Walt Disney film lett, mert amúgy rohadt szórakoztató dolgok vannak benne. Mindenképpen megéri megnézni az egészen egyedi látvány miatt.

2018-07-18 10:04:26 tomasso (1) #19

Látszik, hogy Spielperg mindig szintet akar lépni, ez egy ideig ment is neki, de már elég rég óta lefelé lépked. Ez is egy olyan movie, amiben van potenciál, de közben meg semmit nem ad. Kapunk egy alternatív valóságot, ami valószínűleg sok videojátékon szocializálódott egyén tetszését elnyeri, de a végére nem marad más egy koelhói bölcsességen kívül.

2018-06-25 10:40:32 kaamir (3) #18

Rendesen kicsinálták a könyvet. Amit ott ésszel, logikával kellett megoldani, azt itt többnyire izomból, akcióval. Ott a popkultúra szerves része az eseményeknek, itt lényegében csak díszlet.

De saját jogán se jó film: az első egy óra zavaros csapongás és vizuális környezetszennyezés. Hihetetlen, hogy Spielberg egy ilyen faék egyszerű sztorit se tud már rendesen felépíteni, átélhetővé tenni. Ledarálja a kötelezőt, de a mai trendeknek megfelelően minden a Nagy Filmvégi Csinnadrattához való eljutásról szól.

Az utolsó egy óra azért elég szórakoztató, valahogy elkezd működni a dolog, de átlag fölé egy percig sem emelkedik. A vége meg akkora facepalm, hogy a fal adja a másikat (igen, az emberek tényleg ilyen gyorsan, kb. 3 perc alatt felejtik el, hogy honnan jöttek, de könyörgöm, ezt azért ne ünnepelje már ilyen fennhangon a film)

Az is egy vicc, hogy Hollywood szerint Olivia Cooke egy mini sebhellyel az "átlagos csaj". Jaj, még véletlenül se legyen egy kilo túlsúly vagy nem cuki pofika.

A közepest is csak nagy jó indulattal lehet rá megadni, abba meg inkább bele se gondolok, hogy mit művelne ez a mai Spielberg a Jurassic Parkkal.

2018-06-21 04:04:05 sasi89 (4) #17

A forgatókönyv a film második felére eléggé leült de volt jó néhány vizuális jelenet ami eléggé feldobta nálam a hangulatot, külön kiemelném a Ragyogásban játszódó részt. Látványfilm de abból egyértelműen a jobbik fajta.

2018-06-18 18:03:00 Sántha Orsolya (5) #16

Ó, anyám, ez zseniális volt! Látványos, izgalmas és nagyon menő! A zenék, a popkulturális utalások, oda vagyok!

2018-04-15 21:29:03 BonnyJohnny (3) #15

Úgy vagyok vele, mint a legtöbb előttem szóló. Valahol erős közepes és gyenge négyes határán táncol. Mindkettő mellett tudnék érvelni, de az, hogy erre a környékre lövöm be, az előzetes várakozásokhoz képest mindenképp csalódás.
A látvány, a megjelenített easter eggek (amik szinte a teljes filmet végigkísérik), a soundtrack, mind zseniálisak. Az akciókat már inkább "csak" jónak mondanám, de azokban is van emlékezetes rész (ez ügyben valóban a Shining rész viszi a prímet). Viszont a film nagyon sablon, egyszerű (ami a történetet és a karaktereket érinti), súlytalan (az a bizonyos halál igencsak könnyen lett kezelve). Hangulatában közel állhatna a Goonieshez (csodálom, hogy az nem lett megidézve), de annál zúzósabb.
Először azt gondoltam, hogy jobb lett volna játékos zúzásnak megcsinálni, és akkor mint agyatlan, de élvezetes szórakozás tarolna. De ebben a történetben sokkal több van, az úgy pazarlás lett volna, és nem Spielberghez méltó. Kérdés persze, hogy az elkészlüt film az-e...

2018-04-03 16:17:56 CrazyBoy (3) #14

Nem vetem össze pontról-pontra a könyvvel(rossz könyvből lehet jó film, vica versa), bár az is faék egyszerű volt, csak nem ennyire. Amaz hatalmas flow élmény, megbocsátható hibákkal, de végig az járt a fejemben: Na ebből meg lehetne csinálni a geek-ek ultimate kultfilmjét. És azt is tudtam előre, hogy a film az utóbbi évek egyik legnagyobb kihagyott ziccere lesz. Jogdíjak, pénzcsináló kiégett Spielberg, a bátorság hiánya, felejthető szinészek (nem mind)... Már az elején az az ostobaság:rükverc. Aztán később is csak fokozódott. A látvány miatt elment, az utalásokat tudtam volna élvezni... Ha nem lettek volna jobb kihagyott utalások, feleslegesen beemeltek. Nachossal elment, de az agyatlanság nem az én világom. Ajánlom a könyvet.

2018-04-02 21:53:31 Benny Bug (4) #13

Kifejezetten tetszett. Mit mondjak, volt benne pár igazán "ragyogó" jelenet. :)

2018-04-02 18:04:49 Jason13 (4) #12

Annak ellenére, hogy a film alapjául szolgáló regényt nem ismerem és Spielberg munkásságára se úgy tekintek, mint régebben, felkeltette az érdeklődésem a Ready Player One.
Sokakkal ellentétben nem számítottam arra, hogy egy újabb popcorn-klasszikust tesz le az asztalra a mester, szimplán csak egy szórakoztató látványparádéra vágytam és azt meg is kaptam.
Igaz, ennél azért több is kisülhetett volna a végeredményből, de ennyire nem szaladnék előre.
Inkább ott kezdeném, hogy nagyon tetszett az a jövőkép, amit felfestett a film. Manapság alapból nagyot megy a VR-technika és szinte napról napra fejlődik, arról nem is beszélve, hogy rengeteg ember merül el videojátékokban vagy szimplán különböző netes oldalakon, ahol aztán rosszabb esetben jobban kezdik érezni magukat, mint a valóságban.
Ezt a világképet mondjuk már rengeteg film feldolgozta és a RPO nem is akar különösebben nagyot mondani ilyen téren, inkább megmarad a felszínen. De ezzel nincs is baj, hiszen az üzenete könnyen értelmezhető, különösebben nem is szájbarágós, miközben a 2045-be repítő jövőkép igencsak meggyőző.
De az igazi csoda maga az OASIS, ami vizuálisan valami elképesztő. Itt át is térnék a technikai oldalra, ami kifogástalan. Rengeteg a CGI-effekt (ezt máshogy nem is nagyon lehetett volna kivitelezni), de egyáltalán nem zavaróak sehol. Az akciók teljesen átláthatóak és pörgősek, köszönhetően a pazar operatőri és vágási munkának.
Viszont a látványnál is jobban a székbe szögezett az, ahogy a film adagolja a nosztalgia-hangulatot és a különböző utalásokat. Szinte minden képkockán megjelenik legalább egy tucat klasszikus figura, de az igazi libabőr akkor kapott el, mikor ezeket a geek-nyalánkságokat már nem csak utalások formájában kezdte adagolni a sztori, hanem be is építette saját világába. Így eleinte még csak elégedetten bólogattam Freddy Krueger és Jason Voorhes rövid szereplésén, de mikor már konkrét jelenetek, szereplők esetleg eszközök lettek átemelve olyan művekből, mint az Alien, a Vissza a jövőbe vagy éppen a Gyalog galopp, szinte katarzis közeli állapotba kerültem.
Persze, lehet azzal vádolni Spielberget, hogy talán már túlságosan is a képünkbe tolja az utalásokat, de úgy halottam, a regény is erősen épít erre, arról nem is beszélve, hogy itt azért kontextusba vannak helyezve ezek a tisztelgések, nem csak a levegőben lógnak.
Alan Silvestri is jó munkát végzett zenei téren. Nem ide írt szerzeményét fogjuk évek múlva is legjobbjaként emlegetni, de a jelenetek alatt pazarul működnek tételei és a nosztalgia érzéséhez is elegáns módon asszisztál dallamival.
És akkor a negatívumok. Maga a történet teljesen rendben van, kár, hogy úton-útfélen igencsak zavaró logikai bakikkal van kikövezve. Már a film elején megjelenő első rejtély felvet néhány égető kérdést (például, hogy 5 év alatt hogy nem lehetett azt megfejteni), de aztán találkozhatunk belülről nyitható cellákkal és a gonosz cég épületével, ahol nincsenek biztonsági kamerák.
Túl lehet ezeken a hibákon lendülni, de azért engem párszor kirántottak a cselekményből. Szerencsére minden egyes butaságra jutott legalább két olyan jelenet, ahol elkapott a gyönyörtől a libabőr.
De itt van még a szerelmi szál is, ami elég erőltetettre sikeredett, maga a befejezés meg kissé túl lett húzva és már-már belezuhan a giccs-tengerébe.
Ezen tényezők miatt közel se volt egy hibátlan moziélmény a Ready Player One, viszont amit elvártam tőle, azt simán hozta. A végeredmény egy nagyon pörgős, látványos és szórakoztató sci-fi kaland, ami még szívvel és lélekkel is rendelkezik. Vannak hibái, de Spielberg jó pár komoly darab és egy félresikerült családi mozi után ügyesen visszatért az igényes popcorn-filmek mezejére.

2018-04-02 10:39:06 slawter (3) #11

Kihagyott lehetőségek filmje. Ami benne van, az többségében szórakoztató, talán kellően vicces, de annyi minden lehetett volna benne... Kicsit olyan, mintha a főgonosz csinálta volna a filmet: súgták neki, de nem eleget...

2018-04-01 17:57:11 Jawad.Zairi (3) #10

Hát, ezt talán nem Spielbergnek kellett volna megrendeznie.

2018-04-01 15:50:30 lasliem (5) #9

Kiválló film!
Maximális élvezet teljesen kimerítve.
Online és virtuális játékosok élvezni fognak.
A filmben megjelenő adaptáció:

Vissza a jövőbe. kaland, sci-fi
Ragyogás. Stephen King. horror
Chucki. horror
Szuper haver. rajzfilm

Ha teljesen képben akarsz lenni az utalásokal akkor ezeket nézd vagy informálódj.
A könyvet olvasóknak természetesen nagyon nem tetszett.

10/10

2018-03-31 19:33:22 Prüstü (3) #8

Megvolt benne a potenciál a négyes osztályzatra, de valahogy a Kubrick menet után eléggé elkezdtem unni, lehetett volna 20-30 perccel rövidebb.

Mindenesetre a New Order - Blue Monday című száma mekkorát szól, az szinte felbecsülhetetlen számomra kb. ugyanígy reagálhattak 2004-ben Siófokon a Palace-ban mikor Mauro Picotto berakta ezt a zenét a techno veretés legpokolibb ütemeit likvidálva a hallgatóság nem kis megdöbbenésére, tehát mint zeneb*zinak ilyen szempontból nagyon is cool darab, nem beszélve a filmrajongónak a rengeteg filmes utalás miatt, de a történetvezetés nagyon sablon, és a karakterek egyoldalúsága azért is probléma mert a két dolog együtt idővel tényleg untatott is, nem vagyok benne biztos, hogy újranézném. Sajnálom ez van, egy részem szerette, egy részem várta a végét.

2018-03-30 21:53:05 ChrisAdam (4) #7

Arra vállalkozott, hogy elszórakoztassa nézőjét, hogy a kritikus szemüveg kicsit a polcra kerüljön és tényleg élvezzük ezt az eszement két órát. Arra is, hogy kicsit idézze a nyolcvanas évek klasszikus kalandfilmjeinek jóízű lendületét, amiben az egyszeri gyerek fogja magát és megmenti a világot, a gonosz elnyeri méltó büntetését, a szerelem pedig ugyancsak a levegőben kavarog.
A Ready Player One egyszerű, mint a bot és az a nagy szerencséje, hogy nem is akar több lenni. Egy audiovizuális orgazmus, a geekek nedves álma, a látványért nyálukat csepegtetők szent grálja. És az az egyszerű történet, ami mögött nincs semmi. De miért is lenne ez baj?
Mert valóban a Jó és a Rossz küzdelme biteken át felkínálja tálcán az oly sokszor látott fordulatokat, a kaland és akció ezúttal megkíméli az izomszaggatást, a tét pedig inkább csak aranyos, mint élet-halál kérdése, de mégis olyan dolgokat látunk, amiért érdemes felvenni a 3D szemüveget, amiért érdemes a nagyvászon előtt két órát tespedni. Eszeveszett tempót, zúzós akciójeleneteket, sablonos, de bitang jól működő karaktereket, szórakoztató történetet, félpercenként kacsintgató filmes utalásokat és amiért az egész még igazán működik, az az, hogy sok-sok idő után ez az első olyan film, amibe úgy én is belehelyezkednék, versenyeznék az autókkal, harcolnék világokon keresztül... a film persze ezt jól meglovagolja és semmi baj, hiszen ezért is ülünk be. Hogy újra kicsit gyerekek legyünk, akik nem csak azon morfondíroznak, hogy a KT-n vajon hányas osztályzatot érdemelhet a film.
Persze mindezen túl ott van az ilyen korlátlan lehetőséggel bíró történetnél, hogy mindig marad hiányérzetünk, mert rengeteg ötlet a fejünkben elkezd életre kelni - és valóban a színtiszta zseniális Ragyogás jeleneténél eszembe ötlött, hogy mi mindenben "szeretnék még ott lenni". Mert azért tagadhatatlan, hogy libabőr és fülig érő száj, csillogó szem volt annak a szcénának az egyenesági következménye. És jogos, ha az ember még több ilyet kívánna, de így tudott különleges lenni - és valóban az lett, habár Kubrick lehet mocorgott egyet a sírjában.
Öröm volt az is, hogy habár a nosztalgiavonat rendesen zakatolt, összességében nem használta ki minden egyes percét azzal, hogy valami igazán geek cuccot az arcba toljon, szerintem mérsékeltebb volt mint a Star Wars hetedik epizódja ilyen szempontból. :)

Összességében nagyon szórakoztató mozi, aminél jogos a 3D - bár megvetem e formátumot -, jogos a látványpornó, jogos a megállíthatatlan akcióáradat és tempó, Spielberg tudja, hogyan gyúrja össze recept szerint a zabálható akció-kalandfilmet, a patikamérleg pedig nagyon szépen kiszámolta mit hova kell. Benne van a folytatás lehetősége is, aminek örülnék, mert sok lehetőség van ebben a sztoriban... például lehetne egy Rontó Ralph crossovert tolni.... *brain explodes*

70%

2018-03-30 19:04:16 VVega (3) #6

Elfogy mellé a kóla és a popcorn különösebb székben mozgolódás nélkül, és valószínűleg ennyi is a célja, ezt pedig hozza. A párbeszédek viszont nagyon buták és fura módon az egyik legerősebb jelenetsora egyben a legnagyobb bajom is vele:

a Ragyogásos 5-10 perc számomra egyértelműen a film csúcspontja és megmutatja, hogy mi is lehetett volna ebből, mekkora potenciál volt ebben a filmben még. Ehhez a jelenethez képest a film többi része teljesen szürke és unalmas, pedig micsoda popkult tobzódásokat lehetett volna még készíteni más filmet / játékot is ehhez hasonlóan megidézve.

2018-03-29 23:00:39 Adam Taylor (5) #5

Nem hibátlan, de mégis makulátlan moziélmény, igazi posztmodern blockbuster, a rajongók teljes kiszolgálása. Szerencsére nem akarták egy az egyben lemásolni a könyvet (ebből is született a hibák többsége), mert így a Cline-rajongókat is bőven érhetett meglepetés. Nem egy jelenetnél konkrétan libabőrös lettem.

Disclaimer: stílusosan most próbáltam ki először a 4DX-et, nem tudom más, kevésbé a formátumhoz illő mozinál hogy muzsikál, de itt remek volt, bőven emelt az élményen.

2018-03-29 22:25:24 Leo_Stotch (4) #4

Minden perce szórakoztatott.
Pontosan ezt vártam, kicsi retro hangulat, elképesztő látvány, ötletek itt ott, megbújva. Tud még Spielberg Spielberg filmet csinálni.
Kicsit emlékeztetett a Tintinre.
Persze nem magvas, nem mély, de kalandfilmnek mesteri (már ha ez az).

Ami pedig bebiztosította a négyest, hogy ez bizony nem lehet kevesebb, az a
Ragyogás 5 perce!
Mondjon bárki bármit, ott megemeltem a kalapom, lúdbőrzött a hátam, meglepetésnek se volt utolsó és már csak ez a pár perc is kenterbe vert Valeriant, Warcraftot, Jupiter felemelkedését, Csatahajót, Transformers 3-4-5-öt, Assassins creed-et Múmiát és még sorolhatnáma látványmozikat, a tényleg üreseket.

Köszönöm a két órás szórakozást.

2018-03-29 15:30:07 TomPowell (3) #3

Még gondolkozom a 3-as és 4-es között (jól szórakoztam, tehát egy gyenge négyest talán megér), de az azért beszédes, hogy Spielberg előző moziját, A Pentagon titkait jobban élveztem.

2018-03-28 23:30:35 bambula (4) #2

Azért a kisgyerekeknek kicsit merész lesz a Ragyogás megjelenítése.Ezzel az erővel akkor már Jack(Mr. Torrance) is megjelenhetett volna.
Plusz egy kérdés,aki esetleg halotta már eredetiben,tényleg úgy kell mondani,hogy Bakiru Banzai a Buckaroo Banzait,csak mert a filmben ezt hajtogatták,de én valamiért a filmből Bakaru Banzaira emlékszem,legalábbis úgy rémlik,hogy ott azt mondták.

2018-03-28 23:29:42 bambula (4) #1

Egy gyenge négyest megér,mert az akciók nagyon jók voltak és fel-fel tünedező popkultúrális karakterek karakterek.De,ami azon túl volt az sokszor untatott,nagyon sablon volt.