Only the Brave (2017) ☆ 👁

A bátrak

(Joseph Kosinski)

amerikai dráma

3,9
★★★★☆
103 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-04-30 00:20:07 Gruden Gergo (5) #9

Biztos, hogy ugyanazt a filmet néztük? Te azon háborodsz fel, hogy beszél a tűzhöz... meg a lóhoz??
Én napi szinten beszélek a telefonomhoz, a TV-hez, az autóhoz, lényegében mindenhez amit szugerálni akarok... A lovas dologról meg nem is beszélve. Nem tudom van-e állatod, de szerintem MINDEN gazdi beszél az állatához, legyen az hörcsög, papgáj, kutya, gepárd vagy éppen ló.
Teszem hozzá a katonás hasonlatoddal sem értek egyet. Pont, hogy ők az igazi hősök, nem pedig a katonák akik parancsra, kérdés nélkül ugranak.
Én pont azért adok ZS-t, mert nem tudom, hogy mitől lehetne/lehetett volna jobb.

előzmény: Calavera (#8)

2019-04-26 12:45:31 Calavera (?) #8

Tegyünk valamit tisztába:
Ők nem katonák. Az egész (félmezkóban gyúrnak, meg dobálgatják a patkót, meg kiképzés) nevetséges. Nem amerikai katonák, hanem tűzoltók.
Ezektől az amerikai ömlengős, mi vagyunk a legjobbak és mi vagyunk a világ urai viselkedéstől lesz a film nevetséges. Persze, amikor az USAban a moziban vetítették, akkor ment az éljenzés, füttyögés a "YEAAAAA" és állva tapsolás, mert ott kint ez kell.
Érted? Beszél a tűzhöz! Meg megkérdi tőle, hogy mi a terve? beszarsz.
Aztán az a viszony a feleségével, amikor ott nyáladzanak a kádban, amaz meg a lóval beszélget, valami elképesztő az egész.
Látványra a film teljesen vállalható.
A színészekre nincs panasz, mondjuk nem túl nagy színészkedés kell.
Nem értem ezt a hypolást és azt sem, hogy miért nem lehetett egy rendes tűzoltós izgalmas filmet forgatni, miért kellett 50X a mézes cukros mázba beleforgatni.
...a mondandojat es a tortenet sulyat ertem, nem ez a kerdes

2018-04-13 17:42:03 Dió (5) #7

Akkor ez most tőlem úgy látszik kap egy ötöst. Igen, tényleg elég hosszú, de itt most azt éreztem, hogy (szinte) minden, ami a 130 percben történik, épít valamit. Szép ívvel rendelkező, komplex karaktereket skiccelt fel, és egy nagyon szépen vezetett sztorit. A színészek is óriásiak, élükön (ismét) Connellyvel. A vége: nem ismertem az eredeti históriát, és ezért akkorát ütött, mint az atom. Csak néztem magam elé, hogy ez most tényleg??? Ezt hívják drámának! Ezért ötös.

2018-02-10 00:00:16 TheDriver (4) #6

Kemény film, de nekem a Deepwater jobban ütött. A karakterek szépen fel voltak építve, de egy 20 perccel hosszabbnak éreztem a kelleténél és több katasztrófát/vizualitást vártam tőle. A 4-es azért jár neki.

2018-02-07 13:33:23 Rorschach (4) #5

Több okból is érdekelt a film. Az egyik, hogy Kosinski eddigi munkáitól ugye gyökeresen eltér az Only the Brave, és kíváncsi voltam, hogy fog az ürge igaz történetből karakterközpontú drámát rendezni dizájner cuccok nélkül. A másik ok pedig, hogy rájöttem, nekem bejönnek ezek a faék egyszerű macsó-filmek - alávaló egy fétis, de nézzétek el, legalább beismerem. Meglepően lekötött anno a Deepwater Horizon is, és arra számítottam, ez a film egy kvázi hasonló hangulatú/szellemiségű dolog lesz.

Jelentem, az "egyszerű-halandó-autentikus amcsi munkásemberek harca egy kurva szerencsétlen nap viszontagságaival" recept még mindig működik, ugyanis az Only the Brave egy tök jó film. Nem szabad túl sokat várni tőle, kicsit hosszú film, kicsit el-elcsúszunk a fókusszal néha, viszont látványban is meg-megvillan a cucc, a színészei pedig a kezdéstől a finisig valami rohadt jók. Külön kiemelném Connelly-t, akit én sok filmben láttam már, de ilyen intenzíven és karakteresen játszani még talán egyszer sem, élmény volt nézni, megkapó a kisugárzása.

De nem csak ő jó. Brolin tíz évvel a No Country után még mindig nagyon illik a prérire, annak pedig rohadtul örülök, hogy Miles Teller komolyan kezd magára találni a Fantastic Four után, mert abban a srácban bőven van potenciál.

Egy szó mint száz, jó kis film lett, a miliőt szépen megteremti, azért pedig külön plusz pont, hogy elég szépen követik az igaz történetet, igyekeztek nem felvizezni az egészet.

2018-02-06 23:28:21 Gameface (5) #4

zsigeri élmény volt, megrág-aztán-kiköp film.

nálam megy az éves top 3-ba a Wind River és a Three Billboards mellé.

2018-02-03 16:31:03 Gameface (5) #3

jövő héten kész a felirat.

előzmény: VVega (#2)

2018-02-03 16:11:32 VVega (4) #2

Muszáj még egyet kommentelnem, mert a film egyes jelenetei azóta is beugranak. Óriási film, nézzétek már meg többen :D

2018-01-27 21:05:35 VVega (4) #1

Lassan építkező, a karakterekre koncentráló, és éppen ezért érzelmileg nagyon erős, hatásos film.