Okja (2017) ☆ 👁

(Bong Joon-ho)

amerikai-dél-koreai akciófilm, dráma, kalandfilm, sci-fi

3,6
★★★☆☆
140 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-07-27 09:23:00 Norbert Simon (4) #5

Kissé elgondolkodtatott az értékelés mégis egy nagyon erős 4 csillagos. Nagy szíve van! Aranyos, kedves kis, kellemes történet még ha nem is mindig vidám....sőt többször is elszomorított néhány jelenet. Sokszor amilyen meseszerűen hatott a film mégis azt tudom mondani fontos mondanivalókkal bír. A karakterek is nagyon jók. A színészek közül a Tilda Swinton alakítása talán a leginkább kiemelt számomra is. Kifejezetten jól állt neki ez a szerep. Az állatmentő karakterek nagyon nagyon jópofa és furcsa, de szórakoztató figurák. A szituk némelyike hajmeresztő de nagyon szórakoztató. A koreai kislány is nagyon aranyosan játszott mindvégig. Köszönjük Dél-Korea!

2017-11-27 16:41:37 MicaHiro (3) #4

Abból a szempontból mindenképp jó és érdekes, hogy visz valamennyi meglepő új színt az "ember megmenti a szeretett állatot" filmek nyálas világába.
Viszont Sok dolgot kifejezetten rossznak érzek. Az állatok jogaiért tüntető csapattal nem kezdenek szinte semmit, Tilda Swinton karakterei is elég öncélúak; pedig kettőjük fura kapcsolata akár ki is futhatott volna valahová. Olyan össze-vissza az egész, tele jó lehetőségekkel, amik kihasználatlanok maradnak.
A legbénább viszont a vége. Egyrészt nagyon gyorsan és simán kiegyeznek arról, hogy Okja meneküljön meg, de ez még hagyján...van egy Okja, meg még egy borjú, viszont ott marad több száz ilyen szuperdisznó...magyarul 100ból kettő megmenekül, és EZT akarják nekünk happy endként eladni? Mérhetetlenül megalkuvó, és az addigi mondanivalót szembeköpő húzás.

2017-09-23 07:04:16 necksprain (2) #3

ok, ja.

2017-07-14 18:11:13 ryood (3) #2

ez valahogy nem jött át..

2017-07-09 22:18:24 BonnyJohnny (4) #1

Csakis dél-koreai film lehet, ahol a humor, dráma és cukiság ennyire ki van maxolva, anélkül, hogy kioltanák egymást. A karaktetek gyönyörű karikatúrák, élükön természetesen (a két) Tilda Swintonnal. Komolyanvehetetlenül eltúlzott, de mégis komolyan képes vagy utálni. Jake Gyllenhaal is tökéletesen úszik át nevetséges, szánalmas, utálnivaló, és ezek keverékeinek állapotába.
De a film szíve természetesen végig Okja és kis gazdája.
Nálam egy erős négyes. De még az ötösön is gondolkodom.

Ui: Van stáblista utáni jelenet, és az is olyan jó, mint a film többi része. :)