Flatliners (2017) ☆ 👁

Egyenesen át

(Niels Arden Oplev)

amerikai-kanadai dráma, horror, sci-fi, thriller

2,3
★★☆☆☆
123 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-01-21 18:48:59 Reaper (2) #10

Annyira gyenge a film, hogy felesleges volt. 5 perce lett vége, de már nem emlékszem a felére... :D
A film üzenete egy komoly drámába jobban illene. De nem így... a szereplők nagyon klisések. Ott a drogos, a jó fiú, a hazug, a szende, és a kisebbség :D

Horrornak annyira nem az, amennyire dráma sem. Teljesen jellegtelen az egész film, abszolút nem érdekelt mi lesz a karakterekkel, a vége pedig parádésan sz@r! :D

Mondjuk a néha felcsendülő melódia bulis. A The Evil Within játék ugrott be, ugyan az a zene van a tükröknél, ahol a kórházba lehet teleportálni... :)

2017-12-25 22:39:31 Jason13 (2) #9

Egy újabb felesleges remake.
Az igazat megvallva, már az eredeti sem volt egy zseniális alkotás, mégis, a kellően nyomasztó atmoszférája, a nyugtalanító zenéje és a remek színészi alakításai bőven szórakoztatóvá tették.
Ez a "friss" verzió viszont nem más, mint egy ötlettelen bőrlenyúzás.
Pedig egy hozzáértő alkotógárdával simán ki lehetett volna hozni az alapsztoriból egy nézhető szösszenetet, kár, hogy a készítők leragadtak a '90-es verzió thriller vonulatánál. Igaz, akkor még működött ez a "múltbéli bűnök kísértik a szereplőket" felállás, de ide ez már kevés.
Ha sikerült volna más oldalról megközelíteni a halálból való visszatérést, akkor legalább lenne létjogosultsága a filmnek, de itt csak az ott látható történetet rángatták elő az alkotók.
Mindezt pedig a legötlettelenebb kivitelezésben. A képi világ rendkívül steril, a zenei aláfestés egy nagy nulla James Newton Howard eredeti taktusaihoz képest, ezeknek köszönhetően pedig a megkapó hangulat is hiányzik a végeredményből.
Arról már nem is beszélve, hogy a témából adódó misztikum sincs kihasználva, be kell érnünk néhány erőltetett ijesztgetéssel, mert hát manapság ez a divat. Mit ne mondjak, nagyszerű!
A színészi játékot sem lehet sok pozitív jelzővel illetni, az összes szereplő maga a megtestesült "átlagosság". Sehol egy érdekes karakter, mindenki egy rendkívül unalmas sablont testesít meg, így hiába próbálkozik például Ellen Page és Diego Luna, esélyük se volt arra, hogy hozzátegyenek valamit ehhez a fércműhöz.
A legnagyobb szívfájdalmam azonban Kiefer Sutherland. Nagy kedvencem a fickó és az eredetiben is fontos szereplő volt, így arra számítottam, kis mellékszerepében majd legalább kapunk néhány utalást az eredetire. De nem, ennek is búcsút inthetünk!
Pozitívumként két dolgot tudnék felhozni: az első fél óra még az összes negatívumot tekintve is egész nézhető, ezt követően pedig egy egész bátor lépést is bevállal a film.
De ahogy közeledünk a befejezés felé, úgy esik össze az egész cselekmény, az utolsó tíz perc pedig a kapkodás mintapéldánya.
Összegezve a dolgokat, ez egy halovány darab lett és akkor még visszafogtam magam. Aki egy szórakoztató misztikus thrillerre vágyik, nyugodtan tegyen egy próbát az eredetivel, ezt a remake-t meg már most el is lehet felejteni.

2017-12-22 17:49:11 bambula (1) #8

Én nem félek egyest adni rá. Ez bizony rossz. Ahogy BonnyJohnny írta Pagen és Lunán kívül tényleg mintha valami kisegítőből szedték volna össze a többi főbb szereplőt. Nálam a 80.perc környéki kikötői jelenet végi vágás/ugrás tette fel az ire a pontot. Újabb gratula a Sonynak, csak így tovább a szakadék felé.

2017-11-21 08:24:23 Norbert Simon (2) #7

Nos igen... Gondolkodtam azon ,hogy hogyan csillagozzam a számomra 2017 legnagyobb mozis kudarcát. Kettőt adok rá, de igazából gyakorlatilag nézhetetlen ez az egész. Amilyen optimizmussal ültem be a moziba olyan csalódottan távoztam. Pedig az ötlet jó. Az odáig maximálisan oké ,hogy az orvostan hallgatók életét próbálja meg bemutatni semmi baj ezzel. Ám a kivitelezés ,hogy finoman fogalmazzak pocsék lett. Igazán a közepétől kezdve már azt sem nagyon tudtam ,hogy mi is ez a film műfajilag. Ez most valami sci-fi, dráma vagy inkább egy gagyi horror klisés valami. A színészek is felejthetőek számomra. Egyiket sem tudtam megkedvelni. A Kiefer Sutherland sem menti meg a filmet tulajdonképpen csak ott volt és ennyi. A régi változatot egyáltalán nem láttam.

2017-10-18 14:25:03 BonnyJohnny (2) #6

Szerintem már az eleje sem jó. Unalmas, és nem azért mert érdektelen lenne, ami történik, hanem azért mert nem teszik érdekessé sem a színészek (Ellen Page árnyéka önmagának, Diego Luna láthatóan ott sincs, a többieket a kisegítőből szedték össze), sem a rendező (Oplev valószínűleg az egész forgatás alatt a fizetését számolta át dolláról koronára). Keifer Sutherlandtől is többet vártam, ha már szerepeltetik, de feltűnései (bár több is van) cameo szintűek (neve hiába ugyanaz, mint az eredetiben, de a szerepe nem).
Aztán, ahogy mindenki írta előttem, a horror résznél kukában landol a film, és onnan a vége csak még lejjebb húzza. Megadom a kettest, de igazából az egyeshez közelebb van, mint a hármashoz.

előzmény: Batyu (#5)

2017-10-08 17:46:22 Batyu (2) #5

Na, akkor mesélek én láttam.

A film eleje szerintem jó. Van benne egy kis feszültség. Az orvostan hallgatók életének bemutatása is egészen jó.

Egy ilyen Játsz/ma szerű hangulattal indít de aztán át megy horrorba és ott elromlik minden.

A szokásos teljesen sablonos ijeszgetés ráadásul minden egyes szereplőnél egyesével... (a játék idő legalább fele ez) aztán eszméletlen butyuta lesz a megoldás.

Kár érte.

2017-10-01 19:38:43 GothMan (?) #4

Az előzetese is ezt suggalja, ami azért nem semmi.

előzmény: Benny Bug (#1)

2017-10-01 18:25:50 hhgygy (?) #3

Azt nem tudom, de épp ma olvastam csak a címet egy filmes oldalon: Flatliners flatline.

előzmény: Ubul (#2)

2017-10-01 16:26:14 Ubul (1) #2

vajon lehet -e valami oka, hogy rottenen 0/35-ön áll? :D ennyire nem hiszem, hogy rossz, inkább Zalaba Ferenc kritikája alapján is egy közepes, feledhető film...de még a Fifty Shades... filmek se állnak/álltak ilyen rosszul ott :D

2017-09-30 21:04:01 Benny Bug (?) #1

Azért az a Rotten 0% mindent elmond a filmről...