Leatherface (2017) ☆ 👁

Bőrpofa

(Alexandre Bustillo - Julien Maury)

amerikai horror, thriller

2,3
★★☆☆☆
80 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-07-14 23:21:03 lizardking (3) #9

Kár, hogy a film ennyire logikátlan, mert amúgy stílusban és brutalitásban nem szenved hiányt, abszolút érezni, hogy ez Alexandre Bustillo és Julien Maury keze munkája, ráadásul helyenként hatásosan idézi meg a Bőrpofa-filmek őrült hangulatát. Ha nem lenne tele égbekiáltó hülyeségekkel, még a négyest is megadnám. Kicsit szigorúnak érzem a film megítélését, de megértem, hogy bejáratott brandnél megvannak az elvárások, az előző felvonásra azonban még így is óriási köröket ver.

2018-03-21 18:24:50 Kera (3) #8

Aránylag jó volt elég sok film vonását tartalmazta, de nem lesz örök kedvenc.

2018-03-19 05:13:30 Vitelotte (2) #7

Teljesen nonszensz volt hogy a rendes, cuki csávóból pikk-pakk a hírhedt gyilkos lett. Nem hiszem el hogy szimplán az anyja megjelenése volt ilyen hatással rá, akkor már az egész felnőtté válása alatt egy roncs lett volna, mint a dagadt gyerek. Egyetértek az előttem szólókkal, szarul lett tálalva.

2018-03-11 22:07:14 BonnyJohnny (1) #6

Mintha összemixelték volna a Halálos kitérő 4-et és a Született gyilkosokat.
Valóban. Csak közben Texasi láncfűrés filmként nem működik. Pontosabban minden próbálkozása, hogy összekösse a nagy eredetivel (melynek felesleges előzménye kíván lenni) erőltetett. Ha megmaradt volna a fentebbi mixtúránál, akkor kapná a kettest, mint bármelyik másik történet, karakterek, épkézláb szövegek nélkül létező, öncélúan brutális, unalmas és felesleges hentelős film.
Ja, és Leatherface eredetijének azt tenni, akit, kb. Gaspard Ulliel és Hayden Christensen (alá!) helyezi Sam Strike-ot.

előzmény: hellcat (#4)

2018-03-11 13:47:58 noresz02 (2) #5

Még kettesnek is csengécske, összetákolt baromság. Nem értem hogy kerülhet ilyen a mozikba?! Régi VHS videotékás mellényúlásaimat idézi.

2018-01-14 04:57:21 hellcat (2) #4

Esküszöm a film elején azt hittem, hogy valami paródia szerűséget nézek. Mintha összemixelték volna a Halálos kitérő 4-et és a Született gyilkosokat. WTF

2017-12-30 21:13:49 Jason13 (2) #3

Ez bizony harmatgyenge!
A 2013-as epizód hiába sikerült röhejesre, azért én bíztam abban, hogy egy esetleges folytatásra összeszedik magukat a készítők. Elég sokáig élt is bennem a remény, hiszen a direktori széket az a francia rendezőpáros foglalta el, akik hazájukban már többször bizonyítottak, például a 2007-es Betolakodóval.
Igen ám, de pocsék forgatókönyvből ők se tudtak maradandót alkotni.
Pedig lett volna potenciál egy eredetsztoriban (a Kezdet alcímmel ellátott rész már érintette is a témát, de meglehetősen felszínesen), a végeredmény azonban egy nagy katyvasz lett.
Kezdjük ott, hogy a film egy jókora átverés, hiszen szinte semmit nem tudunk meg a kannibál család előéletéről és az idők során horror-ikonná avanzsáló láncfűrészes gyilkosról se. A Bőrpofa ugyanis egy vérgőzös roadmovie, ahol elmegyógyintézetből meglógott fiatal srácok randalíroznak.
Így nagyon hamar búcsút is inthetünk annak, hogy jobban megismerjük a címszereplőt. Az meg már csak hab a tortán, hogy a játékidő utolsó perceiben konkretizálódik, ki is lesz a későbbi mészáros.
Elképesztően identitászavaros a film, hiszen a szériára jellemző hangulat leginkább csak az induláskor és a zárlatkor érhető tetten. A játékidő közepe egy szimpla menekülős slasher és még ez működik a legjobban. Itt akadnak ugyan méretes logikai bakik és B-kategóriás megoldások, de a rendezőpáros stílusa legalább tetten érhető rajta.
De az összes jelenet, ami a korábbi fejezeteket idézné meg, nagyon erőltetett. Amondó vagyok, jobb mozit kaptunk volna, ha egy különálló történetként mesélik el az alkotók, nem pedig egy rendkívül sokszor megnyúzott széria sokadik folytatásaként prezentálják.
Nem mellesleg, az se ártott volna, ha 80 percnél egy árnyalatnyival hosszabb lenne a produkció, mert ebben a formában még szembetűnőbb a kapkodás és csapongás.
De hogy pozitívumokat is említsek, helyenként akad egy-két kellően brutális képsor, bár az itthoni X-es besorolás hatalmas túlzás.
És ezzel le is tudtam az értékelhető momentumokat. A színészi játék például nagyon idegesítő, de a karakterek is meglehetősen gyengék.
Írhatnám azt, hogy hatalmas csalódás lett a végeredmény, de az igazat megvallva, azért számítani lehetett erre. A röhejes Örökségnél azért pár fokkal jobb és ez legalább vérrel se spórol, de sztori, cselekmény és szereplők terén ez is egy kisebb katasztrófa.
Jobb lenne, ha az a láncfűrész végre elnémulna, mert ennek így már nem sok értelme van.

2017-10-29 19:46:42 Tetovaltlany (3) #2

Sokkal kemenyebbre szamitottam...

2017-10-29 16:16:25 Lanie (2) #1

Ha egy horrorra van időtök az este, én azt mondom, hogy keresgéljetek tovább mert ez a film jócskán átlagon aluli.