The Glass Castle (2017) ☆

Az üvegpalota

(Destin Cretton)

amerikai dráma

3,9
★★★★☆
36 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-03-11 11:00:20 Bubu (5) #4

Egyetértek, hogy kiemelkedő, megrendítő alkotás Az üvegpalota, de nem hasonlítanám a Captain Fantastic-hoz. Az egy zseniálisan jó apa filmje, aki a gyerekei érdekeit képes önmaga fölé helyezni, és a film -bár fiktív- egy nagyon erős kritikája a modern társadalomnak.
Ez a film viszont egy önéletrajzi ihletésű könyv adaptációja. Nagyon is valós, ijesztő mértékben. Pont szembemegy azzal, hogy akinek gyerekei vannak, automatikusan jó szülő lenne, de közben mégis emberinek képes bemutatni minden érintettet. Személy szerint hiányolom az ilyen jellegű alkotásokat, amik megmutatják, lelkileg mennyire ki tudja készíteni a szülő a gyerekeit, az elhanyagolás, bántalmazás folyamatát, és a felnőttkorra tett hatását. Ahogyan itt is kiderül az apáról, miért lett ilyen, de ez felmentés az alól, amit ő tesz a sajátjaival? Nagyon jó a film abban, hogy hitelesen bemutasson egy komplex kérdéskört, és a szereplők mélységet kapnak, több életszakaszban is.
Brie Larson úgy tűnik "gyomros-filmekben" utazik, és istenien csinálja, Woody Harrelson pedig az én szememben ezért a filmért lett idén jelölve. Talán Naomi Watts volt az, aki nem kapott akkora teret, de abban a kis időben is nagyon erős jelenléttel bír.

előzmény: noresz02 (#3)

2018-03-11 10:30:41 noresz02 (4) #3

Egész film alatt Viggo Mortensen Captain Fantastic-ja ugrott be és nálam ilyenkor már elveszti a film a legnagyobb erejét - az eredetiségét. Ennek ellenére is megér egy négyest, a mostani felhozatalban mindenképpen kiemelkedő és mindenki nagyot játszik benne.

2018-03-10 19:06:38 THE (4) #2

Amerikában azért nulláról is talpra lehet állni, ami Magyarországon nem mondható el.

előzmény: miraculum (#1)

2018-03-07 23:50:23 miraculum (5) #1

No, erre sem számítottam hogy ez ekkorát tud ütni rajtam. Szívbemarkoló dráma,nem feketén-fehéren, hanem az élethez méltóan rendkívül árnyaltan előadva rendkívül jó színészi teljesítményekkel. Woody Harrelson sosem volt még ennyire jó, ez élete szerepe. Ha a Three Billboards Oscarra jelöltést ért neki, akkor ahhoz adj hozzá kábé még ugyanannyit, és akkor kijön a matek hogy itt mekkorát játszik. Brie Larson és Naomi Watts is nagyon-nagyon jó, ahogy mindig. Nehéz lesz ezen túllendülnöm. A filmet technikai-esztétikai szempontból nem is nagyon tudom jelenleg értékelni, néha valószínűleg túlságosan csapongó, de ez közben fel sem tűnt, mert nem filmet hanem egy valódi család valódi problémákkal terhelt életét néztem.