Tully (2018) ☆ 👁

Pszichoanyu

(Jason Reitman)

amerikai-kanadai dráma, vígjáték

3,4
★★★☆☆
123 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-09-23 12:31:43 kilépett felhasználó (?) #6

A kevés amerikai filmek egyike a 21.századból, ami nem hamis módon mutatja be a gyermekvállalást. Theron játéka és a film végi csavar ütős, viszont a vígjáték kategória meg kissé túlzás.

2020-09-15 21:51:53 Lady Ópium (?) #5

.

2019-09-16 15:54:55 schankox (4) #4

Jó ez a film, bár nehezen szippantott be, egyszer csak átvillant az agyamon, hogy "mi a franc folyik itt" és attól fogva lenyűgözött. Az eleje kicsikét nehézkes, ezért nem adok rá ötöst, de a négyes abszolút megérdemli.
Vígjátékként amúgy nehezen értelmezhető, úgy is mondhatnám, hogy vígjátéknak csapnivaló.
Chariize Theron pedig igen jó nő. Ebben a filmben sokat láthatjuk smink nélkül, pizsamában vagy mackónadrágban, és mégis átjön szépsége és érzékisége.

2018-09-20 14:40:59 lilluska18 (5) #3

Ahhoz,hogy megértsd anyává kell vállnod,itt nincs miről beszélni,ha egyszer is átélted bármelyik jelenetét,elöntenek a könnyek a végére.Valami olyat mozgatott meg anyai lelkemben,amit kevés film.A férfi-női szerepekről,a megfelelni vágyásról és kialvatlanságról.A csattanója pedig különösen ütős.

2018-09-10 18:17:26 KicsiPeti (3) #2

Gondolkoztam hányast adjak rá,a legszívesebben 3,5 érdemelne,de itt mivel nincs ilyen lehetőség ,ezért csak 3 tudtam adni.
Charlize Theront,imádom,mindenben,szinte bármit eltud játszani,nekem most is tetszett az alakítása,amilyen arcokat tudott néha vágni,nem utolsósorban,egy 15 másodperces jelenet,amikor elmennek kicsit zülleni Brooklynba,és egy rockkocsmában,ahogy rázza a fejét,hát én majdnem leestem az ágyról:))))
Amúgy a film korrekt,a rendezés jó,humor is van azért benne,csavar is betalált,még úgyis élveztem,hogy nem vagyok nő,nem is leszek,és szülő sem vagyok.
De ,azért valami nekem hiányzott,az elején kicsit nehezen szippantott be a történet,kellett úgy 20 perc,mire átadtam magam a filmnek.
Én jól szórakoztam rajta....:)))

2018-05-27 10:56:56 Dió (3) #1

Az anno számomra kedvenceket gyártó Jason Reitman mostanában nagyon nem volt formában, úgyhogy nagy várakozásokkal ültem le a Tully elé. A végeredményre rendezés, színészi játék és mondanivaló tekintetében egy erős négyest kéne adnom, de én sajnos mást vártam: a film nem vígjáték, legalábbis elsősorban biztosan nem az, hanem egy lájtosnak nem nevezhető dráma az anyaságnak a filmekben oly keveset látott árnyoldaláról. Minderre viszont annyira ráfókuszál, ezt annyira elviselhetetlen közelségbe hozza, és annyira a frissgyermekes anyuka nézőpontjából meséli el, hogy én (mivel nem vagyok az) kicsit kizárva éreztem magam. Szóval nagyon "niche" és adott csoportnak szóló a Tully, de ha valaki bele tudja élni magát, egy nagyon szépen felépített, érzékeny és meglepően éles drámát kap egy durván jó alakítással, illetve egy meglepő csavarral. Bár itt kell hozzátenni azt is, hogy nagyon nem való azoknak, akik ki nem állhatják az "egész csak a főhős fejében játszódott" csavarokat (nekem pl. herótom van tőlük, bár itt legalább konkrét funkciója van és ez adja a drámát) - egyébként erős cucc.