Justice League (2017) ☆ 👁

Az Igazság Ligája

(Zack Snyder)

amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm, sci-fi

2,7
★★☆☆☆
321 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-03-20 18:27:09 MicaHiro (4) #75

Szerintem sehogy. Illetve lehet, csak butaság. Azt lehet mondani bármilyen filmre, hogy szörnyen sikerült. De szörnyű filmet készíteni is van joga mindenkinek.

előzmény: The Cortez (#74)

2021-03-20 15:15:24 The Cortez (1) #74

Miért, hogy kellett volna használni?

előzmény: MicaHiro (#72)

2021-03-20 08:49:23 The Hungarian (2) #73

El lett vitatva a joga!

előzmény: MicaHiro (#72)

2021-03-20 08:37:39 MicaHiro (4) #72

"egyszerűen nem lett volna joga kiadni"

:D Mindig olyan jót nevetek, mikor a jog fogalmát ilyen gyerekes, naiv módon használják esztétikai szempontok kifejezésére :D

előzmény: The Cortez (#71)

2021-03-19 16:08:34 The Cortez (1) #71

Itt érett be a DC/Warner szakértelmének, vagyis a The Dark Knight-trilógia kukába hajításának, a gigyi-gagyi sorozatverzumuk erőltetésének, a rohamtempóban történő univerzumépítésnek, a görcsös bergmankodásnak, a megrögzött hazudozásnak, a hülyeségek-logikátlanságok sztorikba ágyazásának, az elmebeteg castingoknak, a csúnyán félresikerült produkciók legyártásának, a beégéseket követő, a közönség aktuális igényeit kiszolgáló, gerinctelen koncepcióváltoztatgatásnak, a sokkal sikeresebb, termékenyebb konkurens stúdió köpködésének, végül pedig annak pofátlan másolásának gyümölcse.
Ugyanakkor az igazsághoz az is hozzátartozik, és lehet babonásan hangzik, de olyan, mintha ezt a moziverzumot már a kezdetek előttről valamiféle átok sújtaná: ott volt Heath Ledger halála, majd a Felemelkedés vetítésén való lövöldözés, utána a Man of Steel egyik producerének halálesete, végezetül Zack Snyder lányának öngyilkossága.
Az utóbbi, illetve Snyder távozása után a DC/Warnernek (amit jogosan meg stílszerűen simán a Hazugság Ligájának nevezhetünk) volt képe felvenni Joss Whedont, a Bosszúállók 1-2 rendezőjét, hogy inkább ő fejezze be az alkotást. Egy csomó jelenetet újravetettek, míg a legtöbbet kivágattak vele, s parancsba adták, hogy a Justice League legyen olyan, mint egy Avengers, de leginkább egy vicces, színes, szirupos Marvel cuccra hasonlítson, viszont azért nyomokban valamennyi DC-t is tartalmazzon.
Whedon természetesen nem istenember, így ő sem tudott a szarból várat építeni. A végeredmény egy, a magas költségvetés ellenére fájdalmasan olcsónak tűnő, ócska effektekkel telepakolt, szánalmas poénkodásokban-egysorosokban bővelkedő, igénytelen helyszíneken játszódó, látványtalan, összecsapott fércmű lett. A karaktereket sikerült brutálisan meggyalázni, Cyborg megjelenítése félkész, a főellenség pedig nemcsak totálisan súlytalan, hanem ráadásként a dizájnja szintén undorítóan színvonaltalan. Akadtak jobb ötletek a történetben, ám valamiért egyiket sem tudták normálisan kivitelezni. Egyedül Gotham city megjelenítése néz ki valahogy.
Ez volt az első Igazság Ligája mozifilm, amelyet rengetegen vártak, épp ezért ebben az összehányt formában egyszerűen nem lett volna joga kiadni a stúdiónak. E rossz emlékű mozgóképes bűncselekmény megemésztését követően, kész orgazmus volt hallani a hírt, hogy Snyder 2021-ben kiadja a saját verzióját.

2020-11-12 00:00:46 Nordbright (1) #70

A Marvelt inkább ne is emeljük be az ilyen témákba, mert elfog a sírógörcs :)
Maradjunk annyiban, hogy megmaradhattak volna a képregényeknél, mindenki jobban járt volna. Vagy esetleg rajzfilmes feldolgozás.

előzmény: Xuja (#69)

2020-10-30 22:50:56 Xuja (?) #69

A közönséget nem nagyon kell kérdezni, mert a stúdiók ismerik a közízlést, épp ezért ritka a kísérletezgetés. Pontosan tudják, hogy mi érdekli az (átlag)embereket és mivel lehet őket a moziba csalni. Most nagyot megy a szuperhőstéma, nyilván meglovagolják a filmesek.

Azt mondjuk nem értem, miért baj a fizika semmibe vétele egy szuperhősös akció/fantasynál. Nem láttam egy DC filmet sem mondjuk, de a Marvelnél is ez a szitu és nem igazán zavarja az élvezhetőséget.

előzmény: Nordbright (#68)

2020-10-30 09:49:49 Nordbright (1) #68

Nem feltétlen igaz. Ez most a tyúk vagy a tojás esete. De ha nem lenne ilyen bugyuta film, akkor nem lenne közönsége sem. Tehát nem úgy kezdődik, hogy megkérdezzük a kedves közönséget, hogy milyen szar effektek, meg földöntúli ökörségek legyenek a filmben és az legyártjuk, hanem megcsinálják és aztán beülnek ... javarészt "gyerekek" ... Aztán mesévé alakítjuk az összes többi filmet is, elsősorban a fizikát, mint tantárgyat pedig úgy tekintjük, hogy az emberek nem tanulták és nem is tapasztalták még életükben. Szóval nehéz megállapítani ki kezdte, de mára már majdnem Bollywood a hollywoodi akció/sci-fi/fantasy filmek világa.

előzmény: Xuja (#67)

2020-10-29 21:56:35 Xuja (?) #67

Azt kell megérteni, hogy nem ezek a filmek alakítják a tömegízlést, hanem fordítva. Felesleges ezekre haragudni.

előzmény: Nordbright (#66)

2020-10-29 18:06:08 Nordbright (1) #66

Ez valami rettenet...ilyet nem szabadna a mozikba engedni, az ilyen f@#ságok alakítják a nézők elvárásait, igényeit egy filmmel szemben. Megfertőzik a kicsiket ezekkel a "látványos" (hú ez nagyon átvitt értelemben), értelmetlen, fantasy-nak is túl fantasztikusanelvont ökörségekkel, és aztán minden más filmél is ilyenek lesznek az elvárásaik. Ezért nem különbözik manapság már egy amerikai akció/sci-fi sem ettől a ... Jézus...

2020-05-21 11:05:10 ender1112 (3) #65

Végre egy jó hír.

előzmény: Rorschach (#64)

2020-05-21 09:01:53 Rorschach (1) #64
2019-09-30 20:04:03 saatonda (3) #63

kicsit unalmas, felszínesen szórakoztató film, helyenként jópofa. legalább nem sötét műdráma
jó lenne ha ez lenne a leggyengébb képregény-adaptáció.

2019-01-11 12:37:20 Ugor (?) #62

Én itt nyilvánosan elismerem, hogy szellemileg vereséget szenvedtem. Ez a film most akciósan kapható valami boltban, meg is vettem, és le is ültem elé. Néztem én már Batmant meg Supermant, ami tetszett, néztem Wonder Womant is, ahol szelíden szórakoztam és imádtam Gal Gadot-ot, de erre képtelen voltam koncentrálni. Egy órán át néztem, hogy ilyen man felizél olyan mant és olyan man leizél ilyen mant, és sehogy sem bírtam összpontosítani semmire vagy megérteni semmit. Színes csíkok meg villámok röpködtek jobbról balra, meg balról jobbra. Nem is osztályozom le, nem akarom a filmet kritizálni, most inkább csak magamat minősítem.

2018-09-15 23:33:12 Tetovaltlany (1) #61

Mikor a moziban anno meglattam Henry Cavill arcat azt hittem rosszul latok.Talan a legrosszabb Dc live movie ever.Azert a Shazam es Aquaman varos.

2018-08-28 19:50:56 Hannibal Lecter (1) #60

Pár hónapja, amikor leültem elé, nagyjából 40 percet voltam képes végignézni ebből a minősíthetetlen hulladékból. Batman legpocsékabb mozgóképes inkarnációja a B&R mellett/után.

2018-08-08 14:12:12 BalaKovesi (3) #59

Az írás inkább egyfajta hirtelen felindulásból elkövetett véleménykifejtés a DCEU eddigi filmjeiről, nem csak a Justice Leagueről van szó. Helyenként spoilereket tartalmaz, szóval inkább csak az olvassa el aki már látta az eddigi filmeket, vagy csak szimplán nem érdeklik a spoilerek.

Kár ezekért a filmekért. Ilyen karakterek nem ilyen filmeket érdemelnek, mint a DCEU eddigi filmjei. A Wonder Woman egész jó (bár nem kiemelkedő) film lett, de az Acélembertől és a Suicide Squadtól a falra tudnék mászni. Kövezzetek meg, de nekem messze nincs annyi bajom a BvS-sel, mint az emberek nagy részének. Fura módon engem eddig sem zavart ezeknek a filmeknek a komorsága, hogy komolyan veszik magukat. Batman és Superman harcától nem tudom miért kell elvárni hogy legyen könnyed hangulata. Persze lehet mondani, hogy "egy denevérjelmezben rohangáló fickót nem kéne ennyire komolyan venni", de ha megnézzük hogy miért is rohangál jelmezben, már látni hogy miért lehet őt komolyan venni. Azon sem vagyok fennakadva, hogy Batman embereket öl. Itt is lehet mondani, hogy "Batman soha nem öl", meg hogy karakteridegen, de ezzel szerintem pont ezt szeretnék hangsúlyozni. Mármint látni Batmanen hogy el van keseredve, indulatos, nem teljesen önmaga, és a készítők csak olvastak legalább 3 denevéres képregényt, ami alapján ők is tisztában vannak benne, hogy alapjáraton nem öl. A másik meg a Marthas jelenet. Oké, nem volt a legokosabb dolog pont egy ilyen dologgal megoldani a nagy kibékülést, lehetett volna máshogy, jobban is, de azért gondolhatják az emberek hogy nem az játszódott le Batman fejében hogy "Jujj ugyanúgy hívják az anyukáinkat, legyünk legjobb barátok, holnap át is jöhetsz hozzám ebédre", hanem ott valami másra is gondoltak a készítők. Mint fentebb írtam, meg lehetett volna oldani sokkal jobban is, valamint ennyitől még nem kéne neki megbocsátani a Metropolisi pusztítást (meg úgy az egész váltásnak nincs semmi íve), csak szerintem mégis több savat kap mint amennyit (szerintem) érdemelne. Az már más kérdés, hogy a végső csata siralmas, (szinte az összes eddigi Dc univerzumos filmmel karöltve) a CGI borzasztó, és nagyon ízléstelen, ott már tényleg nagyon túlzásba viszik a komorságot, alig lehet látni mi történik. :D

Ugyanez az Acélembernél. Az a film szerintem teljesen elviselhetően indul, de a végére (úgy a közepétől) egyszerűen nincsenek szavak. Hányingerkeltő, össze vissza rángatózik a kamera, és semmi tétje nincs a harncnak. Mármint van, valószínűleg nagyon sok ember meghal a nagy pusztításpornóban, de nem tudom ki tud izgulni azon, amikor az egyik akkorát üt a másikba, hogy az hátrarepül 2535 és fél kilómétert, majd belecsapódik a Csomolungmába, de az meg sem érzi, csak morcosan ránéz a másikra, és viszonozza az ütést, csak ezúttal még messzebbre repül a megütött illető. Ennek szerintem semmi értelme nincsen, hol van ez egy polgárháború féle final fighthoz képest (ha már képregényfilmekről van szó)?!

A Wonder Womannél is ez volt a bajom, viszont annak a filmnek a többi része jó, az egyszerűsége ellenére az üzenete is jó, a szereplők szerethetők, és az egész filmnek van szíve ANNAK ELLENÉRE, hogy azért hagytak benne komorságot is. És ezt sajnálom. Az eddigi három filmnek nagyon jó zenéje van, jó karakterei (és itt értem Cavillt meg Afflecket is, én jónak tartom őket a szerepeikben), mégis félrecsúsztak az agyatlan romboláson, az ízléstelen látványon (már ami a CGI-t illeti, mivel nekem Snyder visionary cuccával sincsen annyi bajom, helyenként tényleg jól néz ki, csak sokszor már nevetségesen túl van tólva), és hogy érezhetően nem voltak átgondolva, sokkal többet ki lehetett volna hozni ezekből a filmekből (ezek a negatív tulajdonságok nem vonatkoznak a WW-re, az szerintem egy jó film, csak a végén a boss fight lett elcseszve).

A legfájóbb mégis talán a Suicide Squad. Ott még a zene sem volt eltalálva, nagyon dühös vagyok hogy szinte teljesen kihagyták a filmből Steven Price szerzeményeit, helyette telenyomták hülye betétdalokkal (jó, a Bohemian Rhapsodyt meg a twenty one pilotst nem bántom). Pedig Price - a Gravityhez és a Furyhoz hasonlóan -, egy jó soundtracket hozott össze olyan trackekkel, mint ez. Ott már szinte semmi nem működik. A karakterek borzalmasak (kivétel Harley meg Deadshot, meg talán szegény Leto a filmből kissé kifelejtett Jokerétől se másztam falra), a sztori egy nulla, a stúdió beijedése miatt pedig az egész fel lett higítva hogy ne legyen olyan komor, de csak még szarabb lett a végeredmény. Írás közben megnéztem hogy hányason áll nálam a film, gyorsan le is vittem kettesről egyesre az osztályzatomat... :D

És akkor itt vagyunk a csapatfilmnél, a várva várt Justice Leaguenél. Hogy milyen lett? Hát olyan lagymatag, semmilyen. A főgonosz unalmas, a CGI talán az eddigi legrosszabb, a sztori semmi extra, a zene (Flash főtémáján kívül, ami tényleg jóra sikeredett) sótlan, egyáltalán nem maradandó, csak úgy mint maga a film, aminek már most alig tudnám egyetlen képkockáját is felidézni. Ez olyan 5/10-re elég nálam, mert azért a karakterek (annak ellenére hogy nem igazán ismerjük meg őket) jók, a humor általában működik, és azért elszórakoztam rajta.

De hát jobban belegondolva miért is várt volna ennél jobbat az ember? Itt nem csak a szegény Snyder családi tragédiája miatti rendezőváltásról beszélek, meg a pótforgatásokról, meg úgy unblock a DCEU filmek eddigi minőségéről (egy jó, egy közepes és két borzasztó), hanem arról hogy a stúdió mennyire nem tudja eldönteni hogy mit akar. Szinte minden film után irányt váltanak. Össze vissza dobnak be random készülő filmcímeket, majd dobják ki őket a kukába és előállnak más filmtervekkel, folyamatosan próbálnak megfelelni a rajongóknak, ettől pedig akkora káosz van náluk hogy szerintem még a színészek sem tudják hogy mi a franc van. Csinálják az univerzumépítést, annak ellenére hogy a Justice League főszereplőinek a nagy része mégcsak normális felvezetést sem kapott, csak mondanak róluk pár dolgot, meg a BvS-ben mutatnak róluk pár videót. Tudom, nem akarták teljesen lemásolni a Marvel modelljét, de nem tudom ki tartotta jó ötletnek hogy így oldják meg. Persze ők sem csinálnak mindent rosszul ilyen téren (a Wayne vállalat logoja az Acélemberben, meg az egyik zöld lámpás megjelenése a Justice Leagueben például szerintem elég jó húzás), de nagyon érezni a görcsös próbálkozást. Kezd az egész univerzumépítősdibe beletörni a bicskájuk, nem csoda hogy kacsintgatnak az önálló, nem az univerzumhoz tartozó filmek felé (lásd Joker film Joaquin Phoenix-szel és Martin Scorsesevel). Azt nem tudom, hogy a DC univerzum jelenlegi helyzete kinek a nagyobb hibája: a folyamatosan beijedő és céltalan stúdióé, vagy a túlzásokba eső Snyderé, gyanítom hogy közös erővel sikerült ott kilyukadniuk oda ahol most vannak. Azért kicsit sajnálom is Snydert, hiszen annak ellenére hogy sok más alkotó ezerszer jobban megírta/megrendezte volna ezeket, nem lett volna ez olyan rossz, ha nem esik olyan sokszor át a ló tulsó oldalára a megalomán jeleneteivel, ha visszafogja ezt a visionary cuccot, és ha kicsit több időt tölt az írással. A stúdiónak pedig nem kéne ennyire görcsösen univerzumot építenie, meg kéne találnia a saját hangját, nem pedig folyton a rajongókra támaszkodnia. Az utolsó jedik bizonyította be igazán, hogy nem lehet megfelelni a rajongóknak teljesen, mivel ugyanazon dologról az egyik rajongó véleménye szöges ellentéte a másikénak (bár azt hozzá kell tenni hogy a Star Wars azért keményebb dió, valamint lehet hogy ettől pár ember ki fog akadni, de szerintem a Star Warsnak van a leghálátlanabb és legellenségesebb rajongótábora, de ez már inkább off). Mondhatnám, hogy a Warnernek rendesen fel kell kötnie a gatyáját, ha utól akarja érni a Marvelt, de inkább nem mondom, mert talán pont ebből a görcsös kapkodásból lett az eddigi problémáik nagy része.

Azért a Wonder Woman láttán lehet még bizakodni a DC univerzumban (de nem biztos hogy érdemes), a Justice Leagueban már megjelent a humor is, amit sokan hiányoltak, és nem feleslegesen beleeröltetve, hanem olyan karaktereken keresztül akiktől nem karakteridegen (lásd Flash), valamint nekem az Aquaman előzetes alapján nem tűnik rossznak, a Shazam! meg kifejezetten várós, annak nagyon bejött a trailere! :D Reméljük a legjobbakat, készüljünk a legrosszabbra...

2018-05-04 15:34:32 shabaam (1) #58

Nem szoktam aljas lenni, de ez egy borzalmas film volt számomra... Főleg az öreg Ben aki kicsit dagadt Batman lett... :D

2018-03-20 09:19:04 Mviktorio (2) #57

Akkor az Álomháború az smafu?

előzmény: Aaron Boone (#55)

2018-03-19 23:03:22 Amokh (3) #56

Nézd meg a wonder woman-t akkor ...:)

előzmény: Aaron Boone (#55)

2018-03-19 23:00:01 Aaron Boone (1) #55

Az elmúlt 10 évben nem láttam ennél rosszabb filmet.

2018-03-18 09:23:30 tomside (3) #54

Szeretem ezt a bandát, de a film gyenge. Zack Snyder, a 2010 utáni nálam főellenség. Vegyék már ki ezt a kezéből végre.

2018-03-11 09:17:26 Leo_Stotch (2) #53

Levittem kettesre.
A casting tényleg jó, a látvány is mondhatni különleges, nem a látvány hibája, hogy sokszor annyiban merül ki, kinőnek gyökerek a földből.
De nehogy már egy majd’ 300 milliós film ennyit tudjon. Ez borzasztó szomorú.

Nehogy a három kocka együtt legyen. Majd jajj, együtt vannak. Akkor húzzuk szét őket. Nee. De tényleg, nee.

Biztos vagyok benne, hogy plusz 30-40 perc sokat javítana rajta.

2018-02-28 20:03:41 Gameface (3) #52

ami még mulatságosabb, hogy a BvS DC-ben Steppenwolf teljesen máshogy néz ki.

előzmény: ZoLeEe (#51)

2018-02-28 19:59:56 ZoLeEe (3) #51

Fájdalomokozás nélkül megnézhető. Szerintem az utóbbi fimeknél nagyon egy(rossz) minőségbeli síkon mozog a dc és a marvel és nehéz eldöntenem melyik szintje emelkedett vagy csökkent(vagy lehet csak engem kezdenek rohadtul untatni ezek a egy-kaptafa szuperhősfilmek)Nememlékszem pontosan de a BvS végén nem lebeg valami földdarab superman sírja felett azt sugallva hogy nemhalt meg? aztán meg mégis újra kell éleszteni...wtf

2018-02-28 00:06:46 Kalti (2) #50

Nagyjából hasonló voltam vele, az első percektől kezdve kimondottan kínosan, feszengve éreztem magam, de azért a kegyelem 2-est megkapta. Másrészt meg kell jegyeznem, hogy ilyen hányadékul festő CGI-t egy elvileg nagyagyúnak szánt blockbusterben még nem igen láttam.

előzmény: VVega (#49)

2018-02-27 20:34:01 VVega (1) #49

Húsz perce nézem, nincsenek szavak. ‘98-ban talán még elment volna egy kicsit kínos popcorn mozinak, de manapság kijönni egy ilyen filmmel.. leírhatatlanul rossz benne MINDEN. Igazi szuperszemét.

2018-02-21 21:32:09 Gameface (3) #48

túl a Mustache-Gate-en és a Steppenwolfnak nevezett kocsonyás turhán azért ez egy ütőképes csapat, Henry és Géza között meg csak úgy szikrázik a bromance! szóval nem kéne ezt temetni, a Marvel is döcögött az elején. egy combosabb gonosztevővel és egy kisebb volumenű sztorival nyerő lenne a Liga. ja, viszont sajna Jesse-nek menni kell Dane DeHaan manója mellé térdepelni a sarokba. Hackman és Spacey is tragikusan fostos Luthorok voltak, szal még csak lesni se tudott tőlük, de erre nincs mentség. Bryan Cranston várja a hívást!

2018-02-11 09:18:13 ifj. Ó. Posszum (2) #47

Látszik, hogy David S. Goyer már nincs az írói csapatban és, hogy megérkezett Whedon. Az Igazság Ligája végérvényesen leszámolt az archetipikus sztorival, amit oly szépen építettek Goyerék az Acélemberben és a Batman v Supermanben, kivesztek a szimbólumok, az áthallások, helyette pedig lett egy Marvelt utánzó, humorra görcsölő, hektikus katyvasz.
Snyder tökéletesen tudta irányítani Goyer hősre koncentráló, elemző, több síkon mozgó sztoriját, lenyűgöző, felfelé ívelő dinamikával, ritmussal; ráharapott a hős-elemzősdire és ez remekül is illeszkedett az ész nélküli zúzdájába. Kiegészítette egymást a kettő.
Itt viszont már csak felfércelt, unalmas, két dimenziós figurák pakolódnak egyik helyszínről a másikra, egyedül Alfred, Flash és Victor az, aki még valamilyen módon működik.
Wonder Womentől egyszerűen megőrülök, Gal Gadot szépsége ide vagy oda, minden egyes jelenete fáj. J.K. Simmons annyira érdektelen, hogy egy krumplival is helyettesíthető lenne, Amy Adams pedig elnézhetne a Barátok közt egyik castingjára (ezt úgy írom, hogy ez az egyik kedvenc színésznőm, de itt szegény kritikán aluli).
A Bénaság Ligája.

2018-01-09 21:11:13 ChrisAdam (1) #46

négyesre görbülne

A négyes nem görbül, apám.

előzmény: Havierez (#44)

2018-01-09 21:09:46 BonnyJohnny (2) #45

Már megint, mi ez a hangnem? :D
Amúgy a nagyvászon (és a hangrendszer) legfeljebb az élményt javítja. A filmet nem. Vannak, akik el tudják különböztetni egymástól a kettőt. Pl. az Avatar csak egy sablonos űrpocahontas számomra. Ellenben mindmáig az egyik legnagyobb moziélményem. A másik nagyszerű moziélményem a Gravity. Az viszont 2D-ben, kisképernyőn is ugyanolyan jól működik, mint film.

előzmény: Havierez (#44)

2018-01-09 21:06:05 Havierez (4) #44

Unalmas volt neked? Ezt nagyvásznon fontos megnézni fiam! Ott aztán nem unnád magad és lehet hogy az a kettesed is minimum négyesre görbülne!

Szerintem elég jó alkotás szerepel benne sok szuperhős mindegyiknek nagyjából egyforma súlya van a történetben. A rendező megfontoltan, precízen adagolta a drámát/akciót és egy kis romantikát így szórakoztató valamint eseménydús mozivá vált számomra!!!

előzmény: ChrisAdam (#43)

2018-01-09 20:18:23 ChrisAdam (1) #43

Hála égnek mérföldekkel jobb, mint elődei, enyhén szólva látszik, hogy nem csak Snyder agymenése történik. Persze nem tudom, hogy mi lett volna Snyder munkája és mi Whedon kéznyomata, de az előző filmekből kiindulva: 1. végre az akciójelenetekben látni is valamit, nem csak felvillanó fényeket és borús felhő alatti árnyakat látunk csatázni, és habár még mindig CGI-okádás, lényegesen "szolidabb" és értelmesebb, mint pl. az a Batman v Supermanben volt, 2. a(z amúgy klisés, semmitmondó) sztori összeszedettebb, fókuszáltabb, nem folyik túlságosan el és nincs benne annyi giccs és céltalan bolyongás a játékidő percei közt, 3. humor, ami hála égnek megjelent végre egy DCU filmben, ráadásul még működik is olykor.
Persze a főgonosz továbbra is írólap vastagságú, a céljai meg még vékonyabbak, persze az ember már nem is vár mást. Maga a történet is az, mentsük meg a világot, hozzuk össze a csapatot, de ugyancsak ne legyenek elvárásaink. Érdekes egyébként, hogy a Justice League tényleg az a film, ami az égvilágon semmi, de semmi meglepetést okoz. Persze nem csak ez, de most ez van terítéken. Tökéletesen tudjuk, mi fog történni, szinte percre, jelenetre pontosan elvárásoknak tesz eleget a film csupán. Azért szívesen látnám már azt a szuperhősfilmet, ami meglep minket, fordulattal vár ránk a képernyőn. De hát ez örök károgás, mindig elmondom.

Összességében jobb film, mint elődei, de ez még mindig nem jelent jót - hiszen azért az valamit mond, ha egy film alatt nem egyszer, nem kétszer, hanem legalább huszonkétszer megfordul a fejemben, hogy hol már a vége. Mert unalmas. Ugye nem szolgál meglepetéssel és habár egyébként a karakterek itt végre kedvelhetők: Bruce Wayne jobb, Wonder Woman most is király és Flash üde színfolt, és az ő hármasuk működik (a terminátor meg Khal Drogo már más kérdés), ennek ellenére baromira érdektelen, kiszámítható az egész cucc, egész lefáradtam, már megint.
Említést kell tennem a látványvilágról, mert egyébként a DCU filmek közül ez teljesít legjobban, leszámítva Cavill láthatatlan bajuszát; az akciójeleneteken kívül nagyon meg voltam elégedve, végre szép a kép, szépek a színek, itt is Whedon keze munkáját éreztem.

Azért van pozitívuma a filmnek rendesen: kellemesen csalódtam, nem folyt ki a szemem, nem halt le az agyam és nem vagyok mérges sem. Tehát a nullához közelítő Batman v Supermant, valamint a Suicide Squadot sikerült magasan túlteljesíteni, de azért ez jót nem jelent: inkább egy erős kettest. Mert ha két lépést hátrébb teszek, ahonnan szemem sarkából már látszanak a jobb Marvel-filmek, akkor az Igazság Ligája bizony rossz film, rettenetesen unalmas, klisés, sablonos gyakás, amiben egy-két jó jelenet van, szépen néz ki (de hát ez már alapvető elvárás)... és azért Gal Gadot még mindig megmosolyogtatja a szívemet, ami pluszpont. És ennyi. Még két lépést teszek hátra és akkor már látom a Nolan-Batmaneket, meg az igazán jó filmeket és... na, nem lépek hátra.

De kellemes meglepetés, üdítő élmény, tényleg. DC, csak így tovább, 2020-ra sikerülni fog! 40%

2017-12-03 16:38:20 Fatupi (3) #42

No hát akkor én is elvesztettem JL-szűzességem múlt héten, és nagyjából azt kaptam a filmtől, amit vártam: feszes kis blockbuster, szimpatikus karakterekkel, Snyder-i látványvilággal, feledhető sztorival illetve egy bűnrossz antagonistával.
Szerintem Whedon mentette a menthetőt, én teljesen élveztem a filmet (miközben néztem!), nagyon akartam szeretni is, de sajnos a DCEU teljes megalapozatlansága, hogy a hatból három karakter nem lett bemutatva, sokat elvett a végeredményből. Egy laikus számára, mint én, bosszantó tud lenni Atlantisz megjelenése úgy ahogy van, hogyha semmit nem tudok róla, úgy mint Flash/Cyborg/Aquaman múltja, amit egy-két jelenetben kapkodva próbáltak felvázolni. Pedig azé' na, egyik sem egy Sólyomszem, hogy csak úgy ki lehessen spórolni. Ez a film úgy lehetett volna egy fázis koronaékköve, mint a Marvelnek volt a Bosszúállók, ha a szálak itt futottak volna össze. (Themiszküra, Atlantisz, az anyadobozok)
Nem mellékesen Steppenwolffal sikerült számomra alúlmúlni az amúgy sem túl nívós MCU gonoszokat, pedig tuomásom szerint ebben a DC sokkal erősebb.
Hogy pár pozitívumot említsek: tetszett, hogy kicsit vidámra vették a figurát, de az röhejes, hogy ötből az ötödik filmben kellett megmenteni a világot, ráadásul az univerzum legelső filmjében éreztem egyedül, hogy van tétje az egésznek. Pont ellentétes utat kellett volna bejárni ennek az öt filmnek. (Ehh, ebből se lett pozitívum.) De ez megint olyan dolog, hogy az előzmények nehezítették meg ennek a filmnek a sorsát.
Na de akkor pozitííívan, Flash és Aquaman szerethető lett szerintem, és Supi is lazábbra vette a figurát szerencsére.
A zene sajnos bántóan jellegtelen lett pár taktust leszámítva, de legalább Elfman megídézte a saját, illetve Williams kultikus dallamait, valamint Zimmer témáit.
Összességében ennél közepesebb filmet nehéz készíteni, de talán megtették az első lépést, hogy kijussanak Snyder és Ayer gödréből.

2017-12-01 16:27:04 Leo_Stotch (2) #41

Az Acélember nagy kedvencem. Ahogy lejjebb kwzatz is írta.. kb egy a vélemény.
A kvázi folytatás, a Batman Superman ellen gyengébb lett, de nincs oka szégyenkezni, grandiózus, nagy mozi lett, sok hibával.
De örültem volna ha az Igazság ligája is olyan lesz inkább, nem mint lett, egy hányattatott sorsú torzszülött. Aminek ugyan vannak jó pillanatai, szerethető jelenetei, de semmivel se jobb mint mondjuk egy Öngyilkos osztag.
Inkább lett volna egy száz százalékos Snyder mozi a maga majd három órájával, mint ez.

2017-11-29 19:39:05 BonnyJohnny (2) #40

És lényegében ténylegesen nem butább film ez, mint az előttem lévő kommentben említett példák.
Hát azért a Die Hardban egy fokkal összetettebb a főgonosz. Meg a terve is.

előzmény: terika (#39)

2017-11-29 14:02:31 terika (3) #39

Sokkal viccesebb is lehetett volna. Nekem ez hiányzott a leginkább. Az, hogy logikátlan...hát ezt a kritikai pontot nem elemzem, akkor nem állna meg sehogyan sem ez az egész - meg egy csomó filmet nézhetetlenre kellene akkor értékelni. És lényegében ténylegesen nem butább film ez, mint az előttem lévő kommentben említett példák.
Én nem bántam volna, ha 50 perccel hosszabb, sőt egyenesen rosszul érzem magam, hogy éppen csak 2 óra játékidő jutott. Már úgy megszoktam, hogy ilyen hosszúak a filmek.

2017-11-28 14:17:01 MicaHiro (4) #38

Mutass már rá nekem kérlek (de tőlem más is megteheti), mitől lényegesen butább film ez, mint mondjuk egy Die Hard vagy egy Django elszabadul vagy egy Hardcore Henry?

előzmény: gomez1000 (#37)

2017-11-28 13:46:25 gomez1000 (3) #37

Az én agyam valahogy nem bírja befogadni az ekkora marhaságokat. Csimm bumm mozi, agyatlan vizualizálás, szuperhős csömöröm lett. Aquaman, Batman jól eltalált karakter, viszont a film ettől még pocsék.

2017-11-25 16:12:55 kwzatz (3) #36

Ha a kritikai fogadtatást nézzük, akkor úgy már valóban igaz.

Én pedig már itt a fórumon megtanultam, hogy azzal, hogy nagyon tetszett a Man of Steel (Rengeteg hibája ellenére - Jonathan Kant halála szörnyen rossz - szerintem például a harcjeleneteit még egyetlen filmben sem sikerült túlszárnyalni. Semmiben nem éreztem még ennyire úgy, hogy valóban emberfeletti erővel rendelkező lények csapnak össze, ráadásul világosban, nem össze-vissza vágva, elkapdosva.), egy kis csoportnak vagyok a tagja. :D Ahogy nézem, mondjuk a kritikusoknál is előrébb van rottenen és metacriticen is, csak az imdb user score magasabb a JL-nek, ami még szerintem fog lefelé menni, de nem kötekedek tovább :)

előzmény: BonnyJohnny (#35)

2017-11-25 16:00:09 BonnyJohnny (2) #35

Akkor korlátozódjunk Snyder által vezetetett DCU filmekre, és máris igazzá válik a kijelentésem.

előzmény: kwzatz (#34)

2017-11-25 15:55:24 kwzatz (3) #34

"mint Snyder korábbi, senki által sem elrontott filmjei." Ha nem számítjuk a Watchment és a 300-at. :) Szerintem nem igazán lehet azt a következtetést levonni ebből, amire utalsz. Mindkettőjüknek vannak jó és rossz filmjei, Whedonnál jobb az arány. Ettől függetlenül nekem pl. a Watchmen jobban tetszett, mint bármelyik Whedon képregényfilm, ez persze lehet az alapanyag érdeme is, mert a képregényt még nem olvastam. Emellett az Ultron kora szerintem egy fokkal még a Batman vs Supermannél is gyengébb, valamint talán a legunalmasabb MCU film.
Persze nem akarok a Whedont szidók sorába sem állni, egyszerűen szerencsétlen körülmények között született ez a film, és ez gondolom meglátszik rajta. (még nem láttam)

(közben hogy jobban megnéztem Whedon rendezéseit, látom, hogy alig kötődik Marvel-film a nevéhez... valahogy az élt bennem, hogy többet rendezett)

2017-11-25 15:27:08 BonnyJohnny (2) #33

A Whedont szidók figyelmébe ajánlanám, hogy Joss Whedon "rossz" képregényfilmje még mindig jobb kritikai fogadtatással bír, mint ez a film, amit Joss Whedon "elrontott" Snyder eredeti víziójához képest, ami egyébként jobb kritikai fogadtatással bír, mint Snyder korábbi, senki által sem elrontott filmjei.

2017-11-22 23:55:18 Havierez (4) #32

Akárki akármit is mond nekem ez a film tetszett. Főleg flash és aquaman karaktere volt nekem a legérdekesebb de az összes szuperhőst sikerült jól bemutatnia a rendezőnek Zack Snydernek. Összességében a rossz kritikák miatt rosszabb alkotásra számítottam így pozitívan csalódtam az igazság ligájában.

2017-11-17 09:57:50 Jason13 (3) #31

Végre befutott a DC nagy csapatfilmje, amely elég sok viszontagságon ment keresztül, míg eljutott a vásznakig. Egyrészt Snyder az utolsó pillanatokban magára hagyta a produkciót egy sajnálatos tragédia miatt, majd jött Joss Whedon, hogy ő felügyelje a végső vágást. Ezt követően azonban elég sok új jelenetet is rögzített, így fel is merült a kérdés: a végeredmény vajon egy katyvasz lesz, melyben két eltérő stílusú rendező kézjegyei keverednek?
Az pedig már csak hab a tortán, hogy jó 50 percet lazán kivágtak a filmből, így egy alig 2 órás verzió jutott el a mozikba.
Mielőtt belemennék abba, hogy mi is a véleményem erről az egészről, leszögezném, én szerettem az eddigi DCEU mozikat, sőt, a sokak által lehordott BvS talán a legnagyobb kedvencem. Így az már kissé rossz előjel volt számomra, hogy az ott látható sötét tónust világosra cserélték és a sztorit is kibélelték jó nagy adag humorral.
Azonban ezek végül teljes mértékben működőképesnek bizonyultak a Ligában. Akadnak azért kellően komor képi-világgal rendelkező részek és a poénok sem nyomják el a drámai jeleneteket. És ha már itt tartok, muszáj megemlítenem, hogy néhány erőltetett és nagyon hatásvadász viccen kívül azért működnek a beszólások és a különböző megmosolyogtató helyzetek.
Az pedig nagyon örvendetes, hogy a karakterek között kiválóan működik a kémia, mindenki megkapja a maga nagyjelenetét és erre rásegít az is, hogy a színészek egy-két kivételtől eltekintve csúcsformában voltak. Ki kell emelnem Ezra Miler-t, Jason Momoa-t és Gal Gadot-ot, akik egyszerűen a film fénypontjai és kb. minden rezdülésük aranyat ér.
De Ben Affleck is kiváló Batman-ként és a BvS után a figura egy új oldalát is megismerhetjük.
Különösebben a mellékszereplőkkel sincs gond, viszont Henry Cavill elég csalódáskeltő volt számomra. És ez nem az ő hibája, a karakterét vitték egy olyan irányba, ami teljesen ellentmond a MoS-nek és a BvS-nek. Értem én, hogy a készítőknek mi volt a céljuk, de így egy huszárvágással megváltoztatták az eddig felépített figurát.
És akkor ezzel el is kezdeném a negatívumok ismertetését. A sztori alapvetően nem bonyolult, mégis egy hatalmas katyvasz, hiszen az ellenség egy két dimenziós sablon, akinek a képességei is homályba vesznek, emiatt elég sok a következetlenség. Arról nem is beszélve, hogy az utolsó fél órára ez a nagy gonosz önmaga paródiájává válik, ami azért nem éppen örvendetes.
De vissza a történetre: rengeteg benne a logikátlanság és néhol más karakterek esetében is felvetődik a kérdés, hogy mit-miért tesznek vagy éppen mi is zajlik le velük.
Ezt az összevisszaságot gondolom a hiányzó 50 perc okozza, talán nem kellett volna ennyire karcsúra faragni a végeredményt. De a rövid játékidő más téren is alátesz a produkciónak: a közeledő világvége elképesztően súlytalanul van prezentálva.
A mellékszálak sokkal érdekesebbek, mint a nagy összefogásos-mentsünk világot rész. Mégpedig azért, mert a film ezen szakasza piszok felületesen és elnagyoltan van ábrázolva. Néhol talán célszerű lett volna kissé lassabb jeleneteket is beszúrni, hogy legyen időnk átérezni a látottakat és plusz információk se ártottak volna, melyek segítik a cselekmény teljes mértékű megértését.
Ami nekem még nagyon szemet szúrt, hogy ennek a műnek kellett volna lennie az eddigi legnagyobb DC kalandnak, erre bármelyik előző szösszenet simán lenyomja a Ligát. Technikai szinten sincs jól érzékeltetve a világvége, hiszen a helyszínek nagy része rendkívül szegényes és mikor megy az aprítás, sehol a hadsereg vagy bármilyen elhárító szerv. Ennek köszönhetően nekem végig olyan érzésem volt, hogy létezik a szuperhősök csapata, néhány rendőr és aztán maguk a civilek és kész. Ez sokszor ki is zökkentett a filmből, a korábbi darabokban erre azért figyeltek.
Maga a látvány is elég felemásra sikeredett. Néhol elképesztően gagyi a CGI (leginkább a fináléban), és sajnos az akciók is elég átláthatatlanok. Pedig vannak egész ügyes operatőri megoldások, de ahogy elindul a zúzás, nagyon könnyen elveszhetünk az effektparádéban. Ez elég nagy hiba, hiszen így már végleg elveszítette azt a film, hogy nagyívű és epikus legyen.
Danny Elfman zenéje se lett valami nagy durranás. A főtéma még úgy-ahogy egész jó, de a többi tétel meglehetősen átlagos, hiába emelt be részeket a régi klasszikusokból (megidézve ezzel régi önmagát és John Williams-et.) Annak viszont örültem, hogy az Acélember és Wonder Woman emlékezetesebb részei bekerültek a zenébe.
Összesítve a dolgokat, nem nevezném rossz darabnak az Igazság ligáját, hiszen vannak remek pillanatai, a főbb karakterek kiválóan működnek együtt és a színészek is többségében ügyesen teljesítenek.
Viszont a rövid játékidő, az elkapkodott sztori, a rosszul érzékeltetett (leginkább sehogy) világvége hangulat, a pocsék gonosz és a gyenge látvány rendesen alávág a produkciónak.
Az irány azonban nem rossz, hiszen a drámaibb pillanatok a jóval könnyedebb poénokkal megspékelve szórakoztató elegyet alkotnak, de a folytatásban jó lenne odafigyelni arra, hogy ne csak ezek a tényezők legyenek a végletekig csiszolva.

2017-11-16 10:10:09 tomside (3) #30

Legyen úgy! ;)

előzmény: MicaHiro (#28)

2017-11-16 09:54:33 Ágó (?) #29

Költői kérdés volt, nyilván nem takargatják. :)
Csak arra gondoltam, hogy a rottenen sem lesz jó az eredménye. Kicsivel lesz a metás eredmény fölött - ahogy általában.

előzmény: MicaHiro (#28)

2017-11-15 23:41:34 MicaHiro (4) #28

Nem értem a kérdést. Miért takargatná a rotten a metascore-t? Lehet, hogy attól valamiért kevésbé tart a Warner, vagy kisebb ráhatása van.

Nemrég értem haza egyébként a moziból...és szerintem ér annyit az Igazság Ligája, mint a Thor 3. Ami egy egész jó eredmény.

előzmény: Ágó (#26)

2017-11-15 20:43:43 tomside (3) #27

:D

Tippem szerint jövő ilyenkor egy 2.8 lesz fent a bal sarokban. :(

előzmény: Ágó (#26)

2017-11-15 19:10:46 Ágó (?) #26

Ezt a pontszámot takargatják annyira?

előzmény: MicaHiro (#20)

2017-11-15 18:37:20 tomside (3) #25

Pf... egyre szarabb dolgok derülnek ki.
Mikor akarja a DC megvenni a KT-t? :D

előzmény: MicaHiro (#24)

2017-11-15 18:14:30 MicaHiro (4) #24

"On top of that, critic aggregation site Rotten Tomatoes is delaying its reveal of the film’s aggregate critic score until 12:01 a.m. Thursday to coincide with the unveiling of their new Facebook show “See It/Skip it.” Still, the move draws attention considering “Justice League’s” studio, Warner Bros., owns a minority stake in Fandango, Rotten Tomatoes’ parent company."

Innen

előzmény: BonnyJohnny (#22)

2017-11-15 18:08:29 tomside (3) #23

Okos ötlet... de akkor is átlátszó :D

előzmény: BonnyJohnny (#22)

2017-11-15 18:07:18 BonnyJohnny (2) #22

Én úgy tudom, valami műsorban akarják felfedni a százalékot.

előzmény: tomside (#21)

2017-11-15 17:40:10 tomside (3) #21

Pff.... azért ez is gáz a rottennél... azok is térdepeljenek a sarokba!

előzmény: MicaHiro (#20)

2017-11-15 17:04:42 MicaHiro (4) #20

Én sem tudok semmilyen tényről, ami alátámasztaná a fizetett szavazók létét. Viszont ezzel együtt kizárni sem tudom.
Saját privát megalapozatlan érzésem ennek ellenére az, hogy valamennyi fizetett szavazó lehet. Semmibe nem kerül egy film marketing-költségeihez mérve mondjuk 1000 embernek adni 10 dollárt, hogy 5-5 felhasználóval regisztráljon már és értékelje a filmet 10-re. Ha én találnám ki egy film marketingstratégiáját, biztos nem hagynám ki ezt a ziccert.

Kapcsolódó tény viszont, hogy a rotten később fedi fel az Igazság Ligája pontszámát...
Én hajlamos vagyok azt gondolni, hogy e mögött valami megegyezés lehet a DC-vel.

előzmény: tomside (#19)

2017-11-15 11:12:40 tomside (3) #19

Tényleg izgi az eloszlás.
Csak érdekelne, az vajon lehet, hogy a Marvel odaküldi az embereit, hogy adjanak erre akkor egyest? Vagy hogy vannak olyan hithű marvelesek, akiknek ezt mondani sem kell, de egyszerűen odamennek azt' varrják is befelé az egyest a DC-filmre, mint a néni a keresztet a templomból kifelé, ha utcalányba ütközik?
Nincs semmi konteóm arról, hogy milyen szekták hogyan pontozzák keresztbe a riválisok filmjeit, de nem lennék meglepődve sem, ha lennének ilyen folyamatok.

előzmény: MicaHiro (#18)

2017-11-15 10:38:44 MicaHiro (4) #18

A szavazatok eloszlása is tanulságos...
A szavazatok 74,6%-a 10es, a következő leggyakoribb érték a szavazatok 8,9%-ával az 1-es. Én két magyarázatot tudok erre elképzelni:
1, Ilyen elfogult a nép vagy
2, A DC-nek van néhány szavazója (ez persze csak a 10-esek számát magyarázza).

Vagy így, vagy úgy de elkeserítő. És ez nem egyedi eset, emlékeim szerint a blockbusterek jelentős részének így szokott alakulni az IMDB-átlaga a bemutatás környékén.

előzmény: tomside (#17)

2017-11-15 10:09:13 tomside (3) #17

Save the date, hogy az IMDB-n ma 8,5-en áll! :)
Vessük majd össze azzal, hányas átlaga lesz 100 megtekintés után itt, KT-n.
Szerintem tananyag lehet majd ez a számpár, ha el kell magyarázni, mi a különbség a propaganda és kritika között. :D
(Ne legyen igazam, én szeretném, ha jó lenne a film, de zsigerileg érzem, hogy nem lesz az.)

2017-05-23 21:38:02 Olórin (2) #16

Nyilván ugyanolyan lesz a film, mint eredetileg lett volna.
Az azért beszédes, hogy már korábban behívták Whedont, hogy írjon pár plusz jelenetet, kicsit pofozgasson a filmen, jelzi, hogy a stúdió is érzi, valami nem gömbölyű... Jobban tették volna, ha a Superman V Batman után nem előremenekülnek, hanem megállnak kicsit gondolkodni, hogy tényleg úgy és azzal kell-e megcsinálni a JL-t, ahogy és akivel tervezték.

2017-05-23 21:26:54 kilépett felhasználó (?) #15

"A rendezői feladatokat a továbbiakban Joss Whedon látja el, aki egyébként is segített a projektnél. Nem fognak mindent újravenni; a feladata az lesz, hogy Snyder elképzelései mentén haladjon tovább."

Whedon elképzelései mentén kellene... Pedig Snyder az egyik kedvencem volt a DC előtt

2017-05-23 21:22:27 Leo_Stotch (2) #14

Olvastam a hírt..
Mi lesz most így a mozival? Már majdnem kész, de a tragédia se most történt.
Szerintem a végeredményt nem befojásolja.
Vélemények?

2017-03-27 11:41:05 Olórin (2) #13

Elé kéne tenni a '78-as Superman képeit:)
(Az út a Magány Erődjébe.)

előzmény: redsovi (#12)

2017-03-27 11:31:32 redsovi (?) #12

Amúgy srácok.. Ez vát? :D

2017-03-26 22:41:24 redsovi (?) #11

Hát.. nem hiszem, hogy megérjük Batfleck elninjásodását, max. egy épkézláb Batman filmben. Mondjuk arra jó ez az évenkénti DC-s szuperhősösdi, hogy felüljek a nosztalgiavonatra és újra kipörgessem a zseniális Arkham szériát :D

előzmény: BonnyJohnny (#10)

2017-03-26 21:32:58 BonnyJohnny (2) #10

Ez a böszme Batman mint egy kommandós (lőfegyverekkel és TANKKAL), ahelyett, hogy ninjára hasonlítana. De Affleck tetszik a szerepben. Nekem inkább a szintén böszme (de neki jól áll) Aquaman tetszik, és az eddig látottak alapján telitalálat Momoa.

előzmény: redsovi (#8)

2017-03-26 21:29:20 Olórin (2) #9

Sajnos mire a BvS kritikailag bukott és anyagilag is várakozásokon alul teljesített, már sínen volt a JL. Nem kis idő, macera és pénz lett volna, hogy leálljanak vele, és átadják a filmet valami értelmesebb rendezőnek, a DC meg úgy döntött, inkább előre menkül (évek óta ezt csinálják), mert ugye be kell érni a konkurenciát... Ez van. Igazából nem egy-egy filmet kéne kihúzni itt a szarból, hanem a mögöttük álló gondolkodásmódot kéne megváltoztatni. Mondjuk a BvS után ugye lecserélték a fejeseket, szóval van remény - csak míg annak lesz foganatja, az min. egy-két év.

előzmény: ChrisAdam (#7)

2017-03-26 21:21:38 redsovi (?) #8

Felsírtam :D Nem tudom felfogni, miért bizakodnak még ennyien ezek után is. A "DC fanok" folyamatos ürességbe áramló érveléseitől meg már komolyan herótot kapok. ("..rva anyád te Snyder-utáló! A BvS is mestermű volt.."--meg hasonlók--) Batman amúgy kurvára bejön, csak itt véget is ér a tetszési indexem Snyder új vizuális mesterművével kapcsolatban :D

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2017-03-26 16:20:25 ChrisAdam (1) #7

Szinte felfoghatatlan, hogy két ocsmány híg fos film után Snydert hogy engedik rendezői székbe. De oké, mondjuk azt, hogy adnak még egy esélyt neki. Mert ő Snyder... De az már tényleg olyan szinten kiakasztja a WTF faktort, hogy Snyder mi a jó életért nem bír kicsit változtatni ezen a fenejó "vizionáriusságán", nem tudom hányadik bukta után miért nem dobnak össze egy valamirevaló forgatókönyvet... meg... áh, én már nem is értem ezt az egészet.

2017-03-25 20:36:44 BonnyJohnny (2) #6

Mondjuk Batman általában egysorosokban kommunikál (néha még azzal se :D), és nem áll tőle távol az irónia. A "temporary" szerintem nem lóg ki annyira.

előzmény: Olórin (#4)

2017-03-25 20:33:01 TomPowell (3) #5

Igen, ami aggály van bennem, ez a "Próbáljunk fun lenni, mert a Marvelnek is mennyire bejött.", de Chris Terrio-ban van annyi bizodalmam, hogy ezek működjenek a filmben, még ha az előzetesben nem is feltétlen. Az eddigi filmek fő problémáinak én mindig is a forgatókönyvet tartottam, és nem a rendezést. Ha Snyder megfelelő alapanyagot kap a kezébe és leszokik a "visionary director"attitűdről (utóbbi a MoS-ben elég jól ment neki) egy korrektül szórakoztató látványmozit pakolhat össze. Persze az örökkévalósághoz ez még édeskevés, de így is több, mint amit jelenleg a DC-Warner remélhet.

előzmény: Olórin (#4)

2017-03-25 20:22:21 Olórin (2) #4

"megpróbálnak lazulni, de ez lényegesen jobban áll neki, mint a búskomorság"
Hát nem tudom. Alapvetően nem a búskomorság volt az eddigi filmek legnagyobb baja sem, hanem a szar forgatókönyv/rendezés. És amikor itt a főcím előtti nagy, frenetikus beszólásnak azt a szánalmas fospoént szánják, hogy "it may be temporary"... (mer' betmen már olyan vagány, hogy egysorosokat puffogtat, nyilván küldtek Snydernek egy memót, hogy "POÉNOKAT").
Komolyan, inkább beszélgetnének arról, hogy mindenki anyját Marthának hívják.

előzmény: TomPowell (#3)

2017-03-25 20:15:28 TomPowell (3) #3

Én ezzel szemben bizakodóbb vagyok (persze fenntartásokkal), mint a BvS-el. Az anno már az előzetesekben nem győzte hangsúlyozni a saját fontosságát. Most persze megpróbálnak lazulni, de ez lényegesen jobban áll neki, mint a búskomorság. Affleck Batmanje és Miller Flash-e már megvett magának (habár Batman számomra sosem működött annyira csapatban, mint egyedül), Gadot Wonder Womanjével sincs különösebb problémám, Momoa Aquamanje bad-ass és ennyi, Fishernél lóg ki csúnyán az a bizonyos CGI lóláb (plusz teljesen érdektelen eddig a karakter is), de nagyon, és benne összpontosul igazán a problémám Snyder filmjeivel: nagyon művi. Nem a króm, rideg színvilággal van a problémám (erre még vevő is vagyok), hanem annak mesterkéltségével, a túlzásba vitt CGI-al, meg a Snyderre jellemző pózolásokkal-lassításokkal. Mindezek ellenére fenntartom, hogy ez akár még jó is lehet (Goyert nem engedték a forgatókönyv közelébe, hála az égnek, Hollywood megtarthatná ezt a jó szokását) és nagyon szeretném, ha igazam lenne.

előzmény: redsovi (#1)

2017-03-25 19:46:21 BonnyJohnny (2) #2

A Ben Affleck féle Bruce Wayne továbbra is tetszik... de a Ben Affleck féle Batman rosszabbnak tűnik, mint elsőre. Flash akár jó is lehet... de eléggé Spiderman utánérzés, Bruce Waynnel meg amolyan Tony Stark féle vicceskedő mentor kapcsolat néz ki (kiváncsi vagyok, hogy itt is a csapat gazdag tagja adja-e a fiatal tag ruháját). A Moma féle Aquaman böszme (jó értelemben)... de Wonderwoman és Cyborg eddig csak pózoltak. A képi világ agyonszűrt, agyonanimált, agyonvágott... szóval szokásos híg fos a "vizionárius direktortól". Supermant rejtegetik, pedig a plakátra kitették. :P

előzmény: redsovi (#1)

2017-03-25 19:24:38 redsovi (?) #1

Azt hiszem eutanázia helyett meg is van az új módszer. És elég csak a trailer felét megnézni... :D