War on Everyone (2016) ☆ 👁

(John Michael McDonagh)

angol akciófilm, vígjáték

3,1
★★★☆☆
20 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-04-06 19:23:14 BadDevil (4) #4

Nem ötös, valóban, de ez a témaválasztást meg a körülményeket (betörés az amerikai színtérre egy kis poszt-tarantinoskodással, mint ahogy a 7 pszichopata is tette a másik tesótól) figyelembe véve nem is meglepő, így is bőven megkaptam, amire számítottam...és hála istennek nem fokozta tovább a Kálvária által felállított "humor" mércét, mert bármennyire is szeretem azt a filmet (nagyon), talán még sötétebbnek már nem kéne lennie a következő alkotásoknak, mert az amcsi kközönségnek már így is majdhogynem befogadhatatlan...ahogy ez előre várható is volt...szakadtam a lehúzó kritikák tömkelegén és farkasvigyorral dörzsölgettem a kezem.

Érdekes a vitátok is, meg az összehasonlítás a Nice Guys-zal, mert bár látom a párhuzamot, nekem mégis egész más a két film vállalása és a maga nemében nekem mindkettő stabil négyes, viszont álmomban se jutna eszembe összehasonlítani az Utolsó Akcióhőst vagy a Kiss Kiss-t a Guardistával...Nice Guys vs. WoE...hasonló működés és felcsapás, de teljesen más világok. Nekem.

előzmény: Rorschach (#1)

2017-03-19 22:09:23 Rorschach (4) #3

Te tudod, kolléga, mindenesetre én biztos végigülném a helyedben :)

előzmény: Dió (#2)

2017-03-19 21:53:29 Dió (2) #2

Akkor úgy látszik megerősíthető, hogy a logikád visszafele is működik, mert én anno a Nice guyst egy elég határozott ötössel küldtem meg, míg a War on everyone kb. félidőnél végérvényesen kibukott a lejátszóból. Pedig ez a fajta fekete humor nekem még bejön (az első jelenet a bohóccal például teljesen jó), sőt nálam még a Pena-Skarsgard páros is működött. Az, hogy mindezt nem köti össze értelmes sztori, nálam kevésbé megbocsátható (a "béna zsaruk brahiból fel-alá járkálnak és csak úgy összevernek embereket" féle történet-csökevény nálam nem számít annak). Ráadásul ha ennek hiányát egysoros aranyköpésekkel akarják összefoldozni, akkor legalább azok legyenek viccesek, de ettől a filmtől én még ezt sem kaptam meg.
Úgyhogy én is megerősítem, hogy ezt csak azt nézze, akinek a Nice guys nem tetszett :)

előzmény: Rorschach (#1)

2017-02-12 23:44:27 Rorschach (4) #1

Melegen ajánlom ezt a filmet azoknak, akiknek nem volt teljesen őszinte a mosolya a Nice Guysról kifelé jövet - magam is így jártam, de a War on Everyone mindenért kárpótol, ami abban a filmben egy kicsit sántított. Plusz eszméletlen tömény, a másfél óra alatt fél percre nem ülne le, és a McDonagh tesókra jellemző minőségű/mennyiségű poénokat most is megkapjuk.

Egyedül a magas elvárásaim fogják vissza a kezem az ötösről, tudniillik a rendező előző filmje után vártam volna valami mélyebb tartalmat is.
Ti ne kövessétek el ezt a hibát, mert azzal nem tud, nem akar szolgálni a film, viszont aki vevő a nagyon szemét humorra, az már izzíthatja is a filmet, mert baromi szórakoztató darab a maga kategóriájában.