Kingsman: The Golden Circle (2017) ☆ 👁

Kingsman: Az Aranykör

(Matthew Vaughn)

amerikai-angol akciófilm, kalandfilm, vígjáték

3,1
★★★☆☆
374 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-10-01 22:29:01 Ivan/ (2) #17

Elég vérszeg folytatás lett, és Elton John számomra az egésznek a mélypontja. Kár érte, mert amúgy jól kezdődik csak az első fél óra után teljesen szétesik és önmaga paródiájává válik a film.

3/10

2018-02-26 10:37:09 kaamir (4) #16

Sokkal jobb, mint amire számítottam, de tény, hogy csak halvány másolata az első résznek. Talán 100 percben jobban működött volna, így sajnos rengeteg az üresjárat. A poénok többsége ül, viszont számomra csalódás, hogy az akciójelenetek mennyire vérszegények és olcsók az első részben látott vizuál-orgiához képest. Nagyon gyenge 4-es ez.

2018-01-20 07:49:18 peterhappy (2) #15

Én becsülettel végigszenvedtem. Némi éllel mondhatnám, a film legnagyobb hibája az, hogy előtte két nappal újráztam az első részt (ami első alkalommal szintén nem nyűgözött le, most viszont nagyon betalált).
Alapjáraton harmatgyenge kettes lett volna, a pár valóban szenzációs poén miatt lett csak erős kettes.

2018-01-09 14:13:02 tomside (3) #14

Jó nyomon indult, de nálam valahogy a második felére szét is esett, nagyjából épp akkor, amikor össze sem állt még. Vannak jó pillanatai, de az összképben semmi átütő nincs.

2018-01-04 13:45:35 nightrace (4) #13

Nem tudom ki mit nézett, de ez a film egyáltalán nem volt véres, az első részhez képest. Jól meg is lepett, hogy a brutalitásból visszavettek, és a humorvilága se tolódik el altesti irányba. Nagy piros pont!

Határozottan jobban tetszett ,mint az első rész. Imádtam Julianne Moore-t mint főgenya, és Elton John is fantasztikus volt a nyúlfarknyi szerepében.

2018-01-04 11:19:58 Calavera (?) #12

Tökéletesen leírtad minden problémámat.
Egyik szereplő sem szimpatikus vagy igazi "gonosz" főellenség.
Az egész film nem tudja, hogy most vígjáték-akció, vagy kőkemény gyilkolászós-káromkodós.
A "poénok" gyérek, értelmetlen elnagyobb jelenetek, ami mellé pedig kendőzetlen gyilkolás és vér társul.
Végignéztem, de nagyon vártam már hogy vége legyen. NAgyon sok volt az a rész, amikor a nyomkövetőt kellett elhelyeznie a fesztiválon.
Szóval az egész egy ilyen 6.0, 6.5 és soha többé mégegyszer.

előzmény: MicaHiro (#8)

2018-01-03 23:11:48 Fatupi (2) #11

Kifejezetten szeretem az erőszakot kendőzetlenül bemutató filmeket, de ennek az elején elkerekedett a szemem, ahogy a kuncogó drogkirálynő pogácsát gyárt az alkalmazottaiból. Az öncélú hatáskeltés netovábbja.

2018-01-01 22:34:27 nandras (1) #10

küzdöttem becsülettel, de legyőzettem. nem voltam képes végignézni. ez annyira szar, hogy már fáj. az első részben legalább volt némi szellemesség, egy-két eredeti ötlet, de ebben a részben ezekből már nem maradt semmi.
értelmetlen és céltalan figurák, akik láthatóan maguk sem tudják, hogy végülis kit kellene alakítaniuk, az egész filmet -már amennyit láttam belőle az az egy óra alatt, ameddig bírtam cérnával- átlengi egy dohos unalom.
kár érte.

2017-12-30 15:49:19 ipartelep (4) #9

Ez jó volt. Jöhet a Kingsman 3!

2017-12-07 22:54:43 MicaHiro (2) #8

Ahogy lentebb részletezte Rorschach, ez a film szinte a folytatások állatorvosi lova. Csak néhány probléma:
-Nincs eldöntve, hogy milyen hangvételű akar lenni a film.
-A karakterek egyszerűen nem működnek, sem együtt, sem külön-külön.
-Ízléstelen poénok.
-Tök felesleges történetszálak (és karakterek).
- De ami szerintem a legrosszabb: előhoz egy értelmes témát, amiről tényleg lehetne beszélni, pro és kontra érveket hozni...aztán teljesen primitíven kezeli.
Gondolkoztam az 1-esen is, de pár jelenet miatt megadtam neki egy gyengécske kettest...de nem hiszem, hogy ez nagy eredmény.

2017-12-02 22:26:53 Rorschach (2) #7

Kábé úgy aránylik az első részhez, mint az Kick-Ass folytatása az eredetihez, tehát az "úristen, maradt Vaughn a rendezői székben, hát mi lesz itt?!" hype-ot kenhetjük a hajunkra sajnos.

Szar film a Kingsman 2, akármennyire is szeretném szeretni. Veszett drágán néz ki, nagyobb-színesebb-blockbusterebb, aztán kapja a menetrendszerű pofonokat. Az első résznek volt egy tök fasza főgonosza egy igazi klasszik Bond-hench(wo)mannel, itt viszont van két (három?) gonosz, és egyik menthetetlenebb, mint a másik.

De rajtuk kívül is borzalmasan bánik a film a karakterekkel, egyszerűen nem értem, miért kellett bizonyos szereplőket megtartani, míg másokat feláldozni, és nem csak a robotkezű pojácára gondolok. Adott két női karakter az első részből, akik közül az egyiket a teljes első filmen át építették főhősünkkel szimultán, a másikat pedig csak az utolsó tíz percben hozták be egy disznóviccre, vajon melyiket gondolták komolyan a második epizódra? Hihetetlen.

Ahogy az is, hogy mi a szentséges jó istennek kellett visszahozni Firth-t akármilyen formában. Van egy álmom, mely szerint hollywoodi filmben a holtak holtak maradnak. A Statesman-eket meg mindegy, hogy kik és hogyan játsszák, ha vásznon vannak tizenöt percet. Átverés. Még csóró Egerton is annyira szürke ebben a filmben, mint egy kedd délutáni londoni eső. De karakterek helyett legalább van tróger gagyi Deadpool-humor, hurrá.

Nagyon elfáradt ez az egész világ két rész alatt, az első rész jópofa James Bond-karikatúrája után a második rész pont az az olcsó, túlzásokkal teli szar kémfilm, amiből három évvel ezelőtt ez a gárda még viccet űzött.

2017-11-27 22:11:37 Proxyi (1) #6

Az első részt imádtam, üde színfolt volt hálivúd egén, helyenként zseniális húzásokkal, végig szórakoztató, önmagát kellőképpen komolyan és komolytalanul vevő filmként pont remekül működött.
Ezt a fostengert viszont jellemezni sem tudom, kb soha nem voltam így, de 8 perc után komolyan elgondolkoztam, hogy kikapcsolom, végül 15-ig bírtam. Szomorú és bosszús vagyok, hogy lehetett ezt ennyire elcseszni.

2017-10-24 23:37:01 von Schatu (3) #5

Nemrég beszéltem anyámmal arról, hogy miért rosszabbak gyakran a folytatások, és a Kingsman 2 tökéletesen bemutatja, amire jutottam: van az alkotóknak egy elképzelése, hogy miért is működött egy adott film és azokat az elemeit igyekeznek túltolni, miközben elfelejtik, hogy így megborul a film egyensúlya. Csak hogy példákat hozzak:
1. Samuel L Jackson karaktere azért volt szuper, mert a világuralmi céljai mögött egy nyámnyila idióta bújt meg, és ez a kettősség szinte példa nélküli. Ezzel szemben Julianne Mooreból ez hiányzik, és csak onnan tudjuk, hogy elmebeteg, hogy embereket darál le. Ezt inkább hagyjuk.
2. Az első rész templomos jelenetében az volt a zseniális, hogy ártatlan emberek ölték válogatottan halomra egymást. Nagyon kevés ilyen jelenetet láttam nem japán filmben. Ezzel szemben a második rész akciójelenetei súlytalanok, mert visszatérünk oda, hogy végig a rosszfiúk és a jófiúk között zajlik - mint minden más akciófilmben.
3. A kütyüknek nyilván egyre több mindent kell tudniuk, mint egy James Bond-filmben, csak éppen ez semennyire sem szórakoztató (vö. a Skyfall zseniális önreflexiójával)
4. Az első rész a film kétharmadánál vesz egy durván a saját műfaját meghazudtoló fordulatot, amit a második rész szépen visszarendez. Ez végképp kínos volt.
Szóval, ami szerintük jó volt, abból több van, csak éppen ez nem az, ami miatt szerintem jó volt. Szórakoztató, de közel sincs az első rész eredetiségéhez.

2017-10-04 22:05:07 ChrisAdam (1) #4

Ritkán látni ekkora halmaz baromságot egy rakáson, fizikailag és szellemileg totálisan lefáradtam. Az első is ezt a kategóriát súrolta, de itt aztán tényleg minden maximálisan túl van tolva, az egész pedig ocsmány CGI okádásba fuldokol. Szörnyű, nézhetetlen szar, a finálé alatt már a gyomrom kavargott.

2017-09-30 16:36:29 Jason13 (4) #3

Ha nem lenne az első rész, talán még zseniálisnak is nevezném ezt a folytatást. De a Titkos szolgálat bizony létezik és nem is volt olyan régen. Én személy szerint kristálytisztán emlékszek rá és még mindig odáig vagyok érte, hiszen egy nagyon friss és üde akciómoziról van szó, mely fergeteges humorral és rengeteg kreatív megoldással lett felvértezve. A templomi zúzás például úgy zseniális, ahogy van, Colin Firth maga volt az elegancia és a lazaság megtestesítője egyben, Sam Jackson meg kiváló fő gonosznak bizonyult. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy a játékidő háromnegyedénél a készítők egy nagyon merész fordulattal álltak elő, mely egyáltalán nem jellemző a nagy költségvetésű közönségfilmekre.
De miért is lett kisebb csalódás az Aranykör? Azért, mert a fentebb említett megoldásokkal már nem igazán rendelkezik. Az egész film már nem más, mint egy látványos akcióparádé, ahol a stílus már közel sem olyan markáns, mint az előzményben.
Vannak azért itt is merész képsorok, például itt-ott eléggé durva halálokkal találkozhatunk és a humor is eltolódik az altesti poénok irányába. Félreértés ne essék, nem estek át az ízléstelenség oldalára a készítők, de ezek mögött a megoldások mögött már közel sincs meg az az átütő erő és kreativitás, mint ami átitatta az előzmény összes képsorát.
A sztori egyszerűségén még nem akadtam fent, de az már nem érintett jól, hogy a szereplők nagy részét sikerült elpocsékolni. Channing Tatum például jól hozta a redneck ügynököt, de nagyon hamar parkolópályára küldik és a mindig zseniális Jeff Bridges is összesen vagy 2 jelenetben bukkan fel. Julianne Moore tehetségét sem szabad vitatni és az ő figurájában is ott lenne a lehetőség egy ütős gonosz karakterre, de végül szinte semmit nem kezdett vele a sztori. Az új tagok közül csak Pedro Pascal-t és Halle Berry-t tudnám dicsérni, de belőlük se aknáztak ki mindent. A visszatérő színészekre viszont nem lehet panasz, Mark Strong még mindig kiváló és Taron Edgerton is hozta a formáját. Colin Firth az, aki kissé talán sótlanabb és unottabb, mint az előzményben, de még így is vannak zseniális megmozdulásai. Az viszont már más kérdés, hogy szerintem kihagyhatták volna a buliból, hiszen így a Titkos szolgálat egyik legmeghökkentőbb képsorát sikerült utólag lenullázniuk a készítőknek.
De ennyi negatívum felsorolása után mégis miért hajlok a jó osztályzatra? Azért, mert az Aranykör még így is egy piszok szórakoztató, látványos és hangulatos darab, amely csak az első rész fényében gyengélkedik. Viszont ha kikapcsoljuk az agyunk és hátradőlünk, egy nagyon elszállt és őrül agymenésben lehet részünk, amely technikailag kifogástalan.
Még ha nincs is benne annyi kreativitás és frissesség, mint az elődjében, az átlagos és egy kaptafára készülő CGI-parádék sorából így is képes kiragyogni.

2017-09-27 10:59:55 TheDriver (4) #2

Az első résznél gyengébb, ami elsősorban a hosszának tudható be, sokszor éreztem nyújtottnak bizonyos jeleneteket, de még így is megkapja tőlem a 4-est.
Azért a színészek, az akciók, a zenék és a hangulat simán elviszi a hátán a filmet.

2017-09-22 14:14:46 bambula (3) #1

Sajnos ez csak ez csak gyenge 3-ast érő film lett.
Mintha átvették volna a South Park mozifilm alcímét:Nagyobb,hosszabb és(sajnos)vágatlan. :(
Attól féltem,hogy Halle Berry "alakítása" fog majd a földbe döngölni,de sajnos pont Julianne Moore volt az akit pár perc után nem bántam volna ,ha kiírják a filmből.Ami kreténség jól állt az első részben Jacksonnak,az állatira irritáló volt Moore részéről.
Kevésbé vicces mint az első,túl sok a felesleges duma és az akció is mintha kevesebb lett.Viszont túl sok volt számomra a felesleges CGI.