Wonder Woman (2017) ☆ 👁

(Patty Jenkins)

amerikai-hongkongi-kínai akciófilm, fantasy, kalandfilm, sci-fi

3,2
★★★☆☆
516 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Wonder Woman karakterére Cobie Smulders is pályázott, akinek egyébként van is korábbi tapasztalata a Csodanőt illetően: a LEGO-kalandban ő szinkronizálta a szuperhősnő LEGO-változatát.

Két órával a bemutató előtt tiltották be a Wonder Womant Libanonban. A tiltás a 'Campaign to Boycott Supporters of Israel - Lebanon' (Kampány az Izraelt Támogatók Elleni Bojkottra - Libanon) kezdeményezte, ugyanis a film főszereplője, Gal Gadot izraeli származású. Nem mellékesen Libanon és Izrael hivatalosan háborúban áll egymással.

Patty Jenkins a filmtörténelem első női rendezője, aki női főszereplős szuperhősfilmet forgatott.

Kate Beckinsale, Sandra Bullock, Mischa Barton, Rachel Bilson, Sarah Michelle Gellar, Jessica Biel, Eva Green, Christina Hendricks és Kristen Stewart is mind felmerült, mint lehetséges főszereplő.

Ritkán ugyan, de előfordul, hogy nem a filmben látottakkal van az illetékes elvtársak problémája, hanem az adott alkotás készítőivel. A Wonder Woman esetében az elsődleges probléma a főszereplő személye volt, aki nem csak izraeli állampolgár, de az izraeli hadseregben is szolgált, méghozzá kitüntetéssel. Igaz, a sorkatonai szolgálat ott amúgy is kötelező, de ez az apróság nem zavarta a libanoni, tunéziai és katari cenzorokat – és akkor nem is beszéltünk arról az apróságról, hogy itt egy többnyire lengén öltözött NŐ vette fel a harcot férfiakkal, ami arrafelé nem a legjobb üzenetet hordozza.(port.hu)

Budget:$149,000,000 (estimated) (IMDb)

"A rajongók nem rajongtak azért a döntésért, amivel az izraeli Gal Gadot-nak adták Wonder Woman szerepét, sokak szerint alkatilag se passzolt hozzá a szuperhősnő figurája, és azt is sérelmezték, hogy egy ilyen amerikai ikonnak külföldi akcentusa van. Gadot azonban rácáfolt a kétkedőkre, sőt a pótforgatáson úgy állt helyt, hogy akkor már 5 hónapos terhes volt." (port.hu)