Everything, Everything (2017) ☆ 👁

Minden, minden

(Stella Meghie)

amerikai dráma, szerelmi történet

2,7
★★☆☆☆
78 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-10-15 16:09:20 paradox (2) #8

Fos

2020-06-19 19:31:49 Lady Ópium (4) #7

Nem egy nagy szám, szokásos hálivudí romantikus nyenyere, de nekem tetszett, a srác cuki volt benne.

2019-02-22 23:49:23 Vitelotte (3) #6

Tehát ha Amerikában igénylek bankkártyát, egy kétszemélyes nyaralás is jár hozzá ajiba, és útlevéladatok nélkül lehet repjegyet venni, de annak ellenére hogy a kártyán a saját adataim vannak, a zsaruk mégse fedezik fel a tranzakciót, csak a kórházból értesítik anyámat. Nálam itt rohadtul elvesztette a hitelét az egész, nem lehetett volna hogy lenyúlja az anyja bankkártyájának adatait amíg az alszik (olyat én is csináltam gyerekként :D) vagy nem elég a kaliforniai tengerparton pancsizni szerelmesen? Onnantól kezdve faék egyszerű volt az egész történet. A sokkoló fordulat, amit már a trailer lelőtt amúgy azzal hogy"Tudnom kell TÉNYLEG beteg vagyok-e", hamar le volt tudva, túl könnyen elsimították az összes drámai szituációt, és a lány világfelfedezése is olyan volt mint egy átlag turistáé. Kár.

2018-02-04 17:37:23 Demóna (3) #5

Olyan lightos de szerintem jo.Hawaii mesés, a zenék is tetszettek és egy csavar is van benne.Igy vasarnap delutanra pont jo volt:)

2017-11-20 09:57:57 noresz02 (5) #4

Uh micsoda kommentek. Öreg rókák morognak és kicsontoznak itt egy olyan filmet, amit felesleges és ezzel esetleg eltántorítanak a véleményükkel másokat a film megtekintésétől, pedig... Akkor álljon itt egy ellenvélemény. A legjobb tini-romantikus filmek közé tartozik, a női főszereplő Amandla Stenberg elbűvölő és üdítően színes játékával. Ellentétben a sajnos kicsit lapos Nick Robinson-al akiről először azt hittem, hogy David Beckham fia. Hát a tehetsége kb. ott van. A zene fergeteges, az átvezetők, grafikák mind-mind nagyon ötletesek, a helyszín és alapszitu pedig tökéletes ötvözete annak, hogy egy csúcsra járatott, kihegyezett penge romantikus film születhessen belőle, sőt még a csavar is meglepő kissé. Fiataloknak erősen ajánlott, középkorúaknak (like me) jó kis könnyed lélekzuhany, nem kell ezt túlgondolni.

2017-10-05 12:51:15 Bubu (2) #3

Az alapötletetben minden potenciál benne volt: édes, szerelmes kamaszok, váratlan akadályok, komoly problémák. De sajnos nem sok ígéretet váltott be a sztori, mert nem mert a drámai helyzetek mélyére hatolni, így a katarzis is elmaradt.
A naplószerű elbeszélés, az olvasmányok szarkasztikus értékelése, és a chat beszélgetések feldobták az történetet, ügyesen bemutatták Maddy-t, ahogy Olly hatását is őrá. Ami furcsa volt számomra, hogy Maddy inkább Olly kedvéért kezdte el felfedezni magát és a külvilágot is, nem pedig önmagáért. De ezt a fiatalság és a mindent felbolygató első szerelem számlájára lehetne írni. Szerencsére a színészek bája viszi a hátán a filmet. Egy darabig...
Maddy és Olly kapcsolata is egészségtelen a szüleikkel, és túl hirtelen tesznek nagy ugrásokat, hogy eltávolodjanak tőlük. Ennek a különböző stádiumait és hátulütőjét szerintem elbagatelizálta a film. Nem látjuk, a későbbiekben milyen következményei vannak a két tinédzser agresszív leválásának. Nem érezni, hogy milyen nagy döntés egyik pillanatról a másikra kilépni a szüleink életéből egy gyakorlatilag ismeretlen világba. Semmi sem olyan egyszerű, hogy nem beszélünk többé az emberrel, aki felnevelt, és aki 18 évig minden nap a fő társaságunk volt. Főleg, hogy láthatóan segítségre szorul. Hiteltelen számomra, hogy a végén boldogan, és önzően fut Maddy a vak világba.
Annak a leírásáról már nem is beszélek, milyen fizikai és pszichikai hatása van valakire az, ha egész életében be volt zárva, és hirtelen kitárul előtte a világ. (Amennyiben valaki erre lenne kíváncsi, annak A szobát ajánlanám). Ezzel el is érkeztünk a legnagyobb problémámhoz.
Amint a fiatalok szerelme minden sorscsapás ellenére beteljesülne, abban a pillanatban már a forgatókönyv terhére válik minden komolyabb téma. Mivel igen hamar eltüntetik ezeket, nyilvánvalóvá válik, hogy a kitűnő alapötletből nem is lesz több, mint egy bemutató az élet élvezeteiből. Maddy megragadja a napot, de közben történetének kiváltó oka, és a következményei is komolyabb magyarázat nélkül maradnak. Az érzelmi csúcspontok felett átrohanunk, pedig kevés nagyobb érzelmi próbatételt tudok elképzelni, mint mikor az ember nem érintheti meg azt, akit szívből szeret. Talán azt, ha tudja, egy perc boldog együttlétbe a másik belehalhat. Vagy azt, ha egy anya úgy gyászolja a családját, hogy már-már eszét veszti. Ezeknek a bagatelizálása volt a legnagyobb kihagyott ziccer, amit valaha láttam.
E melett tele a film átgondolatlansággal: Luxuskörülmények egy olyan srácnál, akinek az apja állítólag nem marad sokáig egy állásban, és vedel? Hitelkártyát rendel egy lány, akinek a létezéséről alig tudnak? Egy csecsemőkorban diagnosztizált, súlyos, és változtos tüneteket produkáló betegséggel soha nem kerül más orvosok elé valaki az édesanyján kívül? Se egy oltás, se konzultáció, se felülvizsgálat? Az egész a nagy dráma alapozásához kell, de utána felejtsük is el, mert nekik össze kell jönniük? Pff...

2017-08-26 16:16:35 BonnyJohnny (2) #2

Nem biztos, mert a trailerben mutatott jelenetek közül többről is kiderül a filmben, hogy csak képzelet. Plusz, lehet, hogy nem figyeltem, de a végecsavar (ami után még elég soká van húzva a vége) sem derült ki számomra.
Egyébként az alapszituáció, és a csavar az egyetlen értékelhető elem a filmben. A csavar sem azért, mert hű de meglepő lenne, csak új vetületet ad az alapszituációnak. De a film kifejezetten ügyes abban, hogy SEMMIt ne kezdjen SEMMIvel, ami a filmben bemutatásra kerül. Ennyire képtelenség súlytalan sztorit és üres karaktereket írni. Szerintem ez a koncepció része, hogy a célközönség számára könnyen fogyasztható legyen.
A végeredmény persze így egy unalmas semmi, ami ráadásul borzasztó sablonos (a csavar, amit a trailerből nem láttunk, a filmet nézve már messziről ordít), égbekiáltóan ostoba és pofátlanul hamis.

előzmény: nejmed (#1)

2017-08-06 21:41:41 nejmed (3) #1

El lehet rá vinni rá lányokat moziba és ezzel sikereket aratni, de ne nézd meg előtte a trailert, mert mindent ki lehet találni belőle és unni fogod.