Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) ☆

A galaxis őrzői vol. 2.

(James Gunn)

amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi, vígjáték

3,7
★★★☆☆
497 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-05-31 12:19:45 The Cortez (4) #27

Nem lesz rosszabb, csak zavaró.

Erre nem is gondoltam.

előzmény: BonnyJohnny (#26)

2018-05-31 07:19:55 BonnyJohnny (4) #26

Ezt értem. De miért hiba? Miért lesz rosszabb a film tőle?

Amúgy azért játszódik közvetlenül az első rész után, hogy babygroot szerepelhessen benne.

előzmény: The Cortez (#25)

2018-05-30 23:26:43 The Cortez (4) #25

A többi film nagyjából a megjelenések idején játszódik. Az meg elég erőltetett magyarázat a rendező részéről, hogy a folytatás azért követi pár hónappal az első rész eseményeit, mert így jobban be tudta mutatni a csapat összekovácsolódását...
A keltetősön kívül még a grootos ér valamit, de a többi tényleg felesleges.

előzmény: BonnyJohnny (#24)

2018-05-30 05:14:58 BonnyJohnny (4) #24

Hiba, hogy a történet nem a film megjelenésének idején játszódik?
5 stáblista utáni jelenetből csak egy AKAR előre vetíteni valamit. Ahogy máskor is csak 1 visz előre, 1 a filmhez kötődik.
Amúgy ez már saját vélemény, de a soundtrack pont olyan kiváló, mint sz első részben.

2018-05-30 02:51:52 The Cortez (4) #23

Visszatér az első részből ismert őrült poénáradat, meg a harsány színvilág. A folytatás még érzelmesebb, még látványosabb, ám a benne felcsendülő retro trackek kevésbé ismertek, és nem is túl hangulatosak, kivéve a trailerben hallható zenét, amit szerencsére nem vágtak a kukába a készítők.
Ahogy az előző felvonás az Egy új reményre, úgy a 2. inkább az A Birodalom visszavágra akar hasonlítani. A sztori 1. fele sok más Marvel-filmhez hasonlóan unalmas, de aztán 1000-el felpörög a cselekmény, hogy végül egy túltolt, eszement és vicces CGI-pornóba fusson ki az egész. A főellenséget eltalálták: Kurt Russel (aki a nyitójelenetben visszafiatalítva jelenik meg) Egojának ugyan klisések a motivációi, de ő az 1. valóban utálható marveles ellenfél, aminek ellenére simán végig lehet röhögni egyes megszólalásait (még a végső harc közben is).
Itt látható a legtöbb cameo. A rengeteg ismert arc mellett 1-2-szer feltűnik David Hasselhoff is, akire valamiért szinte fél percenként utalgatnak az alkotók. A mozi hibái közé tartozik a hatásvadászra sikerült lezárás, na meg az is, hogy a történet nem a film megjelenésének idején játszódik. A poénkodás a stáblista alatt sem áll meg, ráadásul 5 credit card jelenetet is kapunk, melyekből csak 1 képes előrevetíteni valamit.

2018-02-12 11:11:55 Gameface (5) #22

James Gunn micsoda tweeteket nyom! a hősünk!

2018-01-13 15:50:59 Xuja (4) #21

Méltó folytatás. Humorban és karakterdrámában felér az elsőhöz (sőt, néha még túl is haladja), egyedül megint a finálé az, aminél már kicsit elfogy a kraft. Mikor találnak ki valami mást a világmegmentősdi helyett? De amúgy nagyon egybe van a film, második megtekintésre is kiváló szórakozás volt a számomra.

2017-12-06 13:33:24 ChrisAdam (3) #20

A soundtrack viszont elsőrangú, zseniális a zeneválogatás (az elsőnél sem különben).

2017-11-29 21:07:21 BonnyJohnny (4) #19

Nekem a tűzijáték is tetszett. Bár, talán azért, mert én egyáltalán nem éreztem könyfacsarónak, nem gondoltam, hogy erőszakos könnyfacsarás lenne. A karakter történetének szempontjából van szerepe. A Father and Son című dal már inkább, de az meg nekem pont tetszett, és mint írtam is, StarLord akkori érzéseihez illet is.
Stallone és a régi őrzők szerepeltetése szerintem kiváló ötlet volt. És pontosan ennyit ért meg. Több már sok lett volna.

előzmény: ChrisAdam (#18)

2017-11-29 20:52:32 ChrisAdam (3) #18

Ezt tök megértem és látom, de a néző szemszögéből egyik karakter elvesztése se nagy kunszt, sőt. Például az Egy új reményben amikor meghal Ben, egy kis időre megáll a cselekmény, de éppen csak egy szusszanásnyira, aztán megyünk tovább a kalandokban. Mégis a halál és maga a tett, meg a karakter legenda lett, bármi felesleges giccs nélkül. Azt az egész súlyos karakterdrámát már akkor tökéletesen lehetett látni, mikor Yondu feláldozza magát. Totál nem kellett volna több, a néző majd úgyis eldrámázza magában, ha akarja. Starlord is persze, de őt nem kell mutatni. :) De nem, még percekig mutatják a tűzijátékokat meg mittoménmiket. Mintha Spielberg rendezte volna a végét. Csak nem volt naplemente. :)

(Ja, és Gomorra és testvére közti konfliktus totál nem a filmbe való, ugyanúgy ahogy Stallone. Inkább csak időpocsékolás és a történet felesleges szabdalása.)

előzmény: BonnyJohnny (#17)

2017-11-29 20:45:31 BonnyJohnny (4) #17

Yondu halála szerintem igenis súlyos dolog volt a főszereplő szempontjából, és jól párhozamban áll, hogy egyszerre veszítette el az apját és az apafiguráját.

előzmény: ChrisAdam (#16)

2017-11-29 12:57:33 ChrisAdam (3) #16

Sokkal jobban élveztem, mint az első részt. Tulajdonképpen majdnem megadtam rá a négyest. Valószínű jobb passzban voltam, mint az első rész megtekintése alatt és lehet, hogy újranézéssel az is javulna a szememben. De míg ott a film eleji jó 30 perc után egy-két jó poénnal fűszerezett színes érdektelenségbe fullad a dolog, itt legalább csak az utolsó 30 perc siralmasan rossz.

Mert egyébként sikerült megszokni ezt a színes-szagos LSD-trip látványvilágot, bár néha sikerült tényleg brutálisan túltolniuk, de tényleg ezen úgy át lehet haladni. Én próbáltam úgy felfogni, hogy ennek legalább nem olyan színtelen-szagtalan-jellegtelen látványvilága és stílusa van, mint manapság a Marvel-filmeknek. Legalább vittek bele kakaót. Lehet ma ilyen tízezerszeres pozitív nap van és a Hold árassza kegyelmes jóságát az emberiségre, nem tudom.
Így, hogy csak ritkán jajdultam fel, hogy azért a szaturáció csúszkájára sikerült ráülnie a coloristnak, és sikerült eltekinteni ettől, egész jó filmet kaptam. A humor és a helyzetkomikum a legtöbb esetben parádés, baromira működik, a történet is érdekesebb volt számomra, Kurt Russel is emlékezetesebb, mint az előző rész gonosza.
Szóval minden megy a rendes kerékvágásban, még bírom is a filmet, pirulva veszem észre, hogy tökre élvezem a filmet. Hát simán lesz egy négyes, gondolom. De.

De aztán jön pár fájdalmas dolog. Elsőként az, hogy van az a globális jelenség manapság a szuperhősfilmeknél, hogy egy jól felépített sztori után egy kétségbeejtően buta, csihi-puhival és fényorgiával övezett robbanásokkal nyakon öntött jellegtelen fináléval zárják a filmet. Jó pontja a filmnek, hogy itt nem egészen így történik, mert nagy szerencséje a filmnek, hogy a jó humorát még a finálé alatt se veszti el. Így aztán habár izgalmat nem tudtak ők se belecsempészni a végjátékba, legalább a jó poénok életben tartották. Meg a tényleg aranyos Groot, aki furamód sokkal jobban működik ekkora nagyságában, mint felnőttként. De ezentúl viszont valahogy reménykedtem - naiv módon -, hogy ez a film valahogy kimarad ebből a katyvasz csatamódiból, amit mostanában minden szuperhősfilm elkövet. Végy egy csapat hőst, meg egy (fél)istenséget, aki szeretné elpusztítani az univerzumot, meg sok-sok lőszert és fénycuccot, robbanást és jól mixeld össze. Reménykedtem, hogy a Galaxis őrzői erre is rácáfol és legalább valami olyan fináléval vár minket, ami meglep minket. De hát persze az első rész is ilyen volt, nem tudtam, mire számítsak. Csak tényleg ez már így annyira tét nélküli és mindenféle izgalomtól mentes. Így tényleg csak a jó karakterek és a humor tudja életben tartani a filmet a fináléban.

De egyébként tényleg érthetetlen, hogy miért nem látják be, hogy ez a forma már totál nem működik jól. És az Infinity Warra készítenek fel, amiben gondolom háromszor annyi pusztulás lesz látványorgiába csomagolva, mint eddig. De nem értem, ha az ingerküszöböt levitték a béka segge alá, akkor miért gondolják, hogy ezek a fajta végjátékok még működni fognak? Tennének bele akkor legalább tétet, drámát, vagy sebezhetőséget. A Civil Warnak legalább sikerült valamelyest ezt elérnie. Meg nem értem, miért kell mindig univerzumkirály isteneket főgonosznak? Nem lesz elég Thanos? Na mindegy.

Úgyis a film legrosszabb pontja még csak most jön, ami kb. nézhetetlen. A fináléig teljesen stabil négyes, aztán a finálé valamit ront az összképen, de ami Yondu halála után következik, az valami fertelem. A filmnek pont a könnyed hangvétele az előnye, amitől más, mint a többi. Erre kegyetlen giccset és drámát tolnak a képünkbe, ami baromi rosszul áll a filmnek és ráadásul fertelmesen unalmas. Mert ha még mondjuk valami főszereplőt siratnánk, oké, de így, totál nem értem. Szóval ez a kegyetlen lezárás annyira ráütötte a bélyegét a filmre, hogy képtelen voltam négyest adni a filmnek, de nem is érdemelné meg.

Sajnálom, mert egyébként így végigtekintve az elmúlt évek Marvel-filmeken, a valamirevaló Bosszúállókon és a Civil Waron kívül nem sok egyedi dolgot kaptunk, mind-mind jellegtelen és sablonos cucc, gyertek fanok, kövezzetek. Ja, amúgy Stallone mit keresett a filmben? Ennél gyérebb szerepet nem szánhattak volna neki, szegényke, nagyon bénán bukkan fel, totál szükségtelen, felesleges. Legalább lett volna vicces figura.

Na, de azért a filmvégi negatívumok ellenére azért kellemes csalódtam összességében. Úgyhogy az első gyenge hármasa után ez egy erősebb közepes. 60%

2017-08-16 08:09:46 TheDriver (4) #15

Úgy lehet jobb átlaga, hogy erre kb negyed annyian szavaztak :)

előzmény: ZoLeEe (#14)

2017-08-15 17:42:00 ZoLeEe (2) #14

Nemértem hogy lehet jobb az átlaga mint az első résznek... erőltetett az egész és a poénok nagy része kritikán aluli.

2017-08-10 15:30:52 TheDriver (4) #13

Az első részhez nem ér fel, de egész korrekt folytatás lett. Kurt Russell sokat dob a filmen, illetve a poénok többsége is elég ütős. Az utolsó 20 perc viszont hatalmas giccs lett, a készítők nagyon túltolták az érzelmességet... kár érte.

2017-05-09 20:23:11 BalaKovesi (4) #12

Így pár nap távlatából jobban tetszik a film, mint a moziból kijövet. Akkor valószínűleg picit sok volt, de kétség kívül baromi szórakoztató. Nemcsak egy szokásos összekötőrész. A történet nagyon jóra sikeredett, még arra is jut idő hogy az első rész néhány hibáját megmagyarázza. Érdekes, hogy Yondut (Mary Poppins) és Draxet az előző részben nem annyira kedveltem, itt viszont egyenesen ők a legjobb karakterek. Utóbbi és Mantis között működik a kémia (ami egyben egy csomó poén forrása), Yondu meg mégsem olyan egysíkú kis fosztogató, mint gondoltam (egyben hozzá fűződik a film egyik negatívuma is).

Amit fel tudnék róni a filmnek az az, hogy a vége felé kissé kiszámíthatóvá válik, több péniszes vicc volt benne a kelleténél (kb. semennyi sem kellett volna :D), Rocket, Yondu és a másik fosztogató utazós jelenete elég gáz, és szerintem az első rész jobban tartotta az egyensúlyt a viccesebb és drámaibb pillanatok között (mondjuk bárcsak minden film legalább olyan rosszul tartaná az egyensúlyt a dráma és a humor között, mint ez... :D) . És itt érkezünk el a fentebb említett Yondus negatívumhoz: nekem túl giccses volt a halála utáni rész.

Az Awesome Mix VOL. 2-t többször is meghallgattam, talán az is akkora kedvencemmé válik majd mint az első válogatáskazi. :)

Összességében egyáltalán nem lett rossz a Galaxis őrzői 2. Nagyon vicces, viszont vannak benne elég drámai pillanatok is, Gunn szépen mélyített tovább valamennyi karaktert, végre nem a szokásos futószalagon gyártott gonoszt kapjuk (az előzetes elég félrevezető), és hibái ellenére is hatalmas szíve van a filmnek, látszik hogy mind a rendező, mind a színészek szeretik ezeket a karaktereket. Várom már a VOl. 3-at!

8/10

Stan Lee cameoján akkorát vigyorogtam... Milyen jófejek már hogy beleraktak egy rajongói teóriát. :D

2017-05-09 18:04:23 Sántha Orsolya (4) #11

Ó, annyira véletlenül mentünk moziba. Amikor megláttam, hogy ez is megy, nem volt kérdés, hogy ezt nézzük. Az elsőt háromszor láttam, de ez legalább annyira jó volt, vagy talán még jobb is! Még mindig remek karakterek, rengeteg történés, vaskos humor :) Szuper szórakozás.

2017-05-09 17:41:46 Demóna (4) #10

Nem rossz,nem rossz,nálam még mindig a mosómedve a leghumorosabb :)

2017-05-08 19:29:49 Rorschach (5) #9

Váratlanul kurvajó film.

Én valamiért csak egy nagyobbat-többet-színesebbet úton haladó folytatásnak hittem a vol. 2-t, aztán beültem rá és minden fronton pozitív meglepetések miriádja ért. Egyrészt valóban nagyobb-több-színesebb, de ezen túlmenve olyan forgatókönyve van a Guardians 2-nek, hogy az nem is igaz.

Gunn nagyjából tökéletesre csiszolta a karaktereket.
Az egy dolog, hogy mindenkivel lejárat egy kötelező fejlődési görbét, de itt korántsem hagyja abba - ahogy egymásra reflektálnak/egymással párhuzamban állnak a szereplők, az mindenféle várakozásomat felülmúlta. Konkrétan pár központi témára lett felhúzva az összes karakter, a cselekménybe pedig nem csak beleerőszakoltak egy "jajdegonosz vagyok" kék/piros/zöld lényt egy medzsik karddal/baltával/csákánnyal, hanem a főgonosz simán belesimul ebbe a tematikus hálóba, ha úgy tetszik.

De ott vannak az első rész elvarratlan szálai, amiket én, bevallom őszintén, mindig feleslegesnek éreztem oda. Sőt, szentül hittem, hogy a folytatás csak nyögni fogja Nebulát és Yondut, ezzel szemben pedig ez utóbbi volt köbö az itteni koronaékszer.

Mi van még... jah, zenék. Pipa, az awesome mix vol. 2 hozza a szintet (Fleetwood Mac ftw!). A látvány is kibaszott jó, amire most mondhatnánk, hogy ennyi pénzből nyilván, viszont volt benne kreativitás is bőven. És akkor a humor! Még mindig fantasztikus, imádom ezt az embert, amiért ennyire szépen csúcsra tudja járatni a karakterdinamikát és a szituációs humort.

De hadd írjak már valami negatívat is: a végjáték picit sántít, olyan volt, mint valami végső bossfight egy pár évvel ezelőtti videojátékban (ami sejtésem szerint valahol koncepció is lehetett, de azért kicsit rezeg a léc).

Egyelőre ennyi. Ja és még mielőtt elfelejtem, Chris Pratten is meglepődtem, szépen helytállt az érzelmesebb részek alatt is.

2017-05-07 12:19:12 Channá (3) #8

Az első felét a filmnek komolyan végigszenvedtem, még egy mosdószünetet is megengedtem magamnak, és semmi lényeges dologról nem maradtam le (Ego megmutatja tárlattal az életét), már-már gejltúláradásom volt ott.
Aztán szerencsére innentől már felfelé ment a fokmérő, és a végére igen jó film kerekedett belőle, bár sokszor indokolatlannak éreztem a többi néző röhögését, mert nem volt annyira humoros mint az első rész.
Kicsi Groot annyira hihetetlenül aranyos, hogy meg kell zabálni… :D
Két csillag levonása az első felének, a maradék három viszont abszolút ott van.

2017-05-06 19:27:56 Jason13 (5) #7

Számomra hatalmas meglepetés ez a film!
Igaz, az első részt is szerettem, de alapvetően nem dobtam hátast tőle. Felvonultatott ugyan jó karaktereket, egész vicces jeleneteket, látványos akciókat és pazar zenei aláfestést, de bőven megvoltak azok a hiányosságai, melyek miatt nálam a legtöbb MARVEL-mozi csak az erősen "jó" kategóriába sorolható be.
Emiatt ettől a második résztől sem vártam sokat, szimplán csak annyit, hogy szórakoztasson. Erre fel olyan fantasztikus élményt nyújtott, mint eddig semmi a stúdió produkciói közül.
Persze a sztori nincs túlkomplikálva és a folytatások íratlan szabályai is érvényesülnek, azaz növelni azokat az elemeket, melyeket a közönség szeretett az elsőben. Így ismét kapunk számtalan ütős poént és vicces képsort, miközben az akciókból is több akad, melyek kreativitásán is magasabbra tették a lécet a készítők.
Viszont bizonyos esetekben az alkotók keze megszaladhat, így a végeredmény is alulmúlhatja az előzményt. Jelen esetben azonban nem ez történt.
A Galaxis őrzői 2. fejezetében ugyanis megjelent a dráma, melynek végre súlya van. A karakterek persze ugyanazok a vicces figurák, mint eddig, viszont mindannyiuk személyiségébe mélyebben beleláthatunk. Ez azt eredményezi, hogy a rendkívül pörgős játékidő során több olyan érzelmesebb pillanat is akadt, melyek láttán majdnem sikerült kissé elérzékenyülnöm. Ez most így leírva lehet érdekesen hat, bevallom, én se számítottam erre. De a MARVEL-stúdió ezennel tényleg meglepett.
Egyik pillanatban még a fantasztikus látványon ámultam, majd a poénokon nevettem, aztán pedig jöttek a lassabb, drámaibb pillanatok, melyek kifejezetten megérintettek.
Jól láthatóan James Gunn rendező is több teret kapott, hiszen stílusa sokkal jobban észrevehető ezen a darabon, mint az előzményen. A poénok néhol már-már kifejezetten elborultak, míg a történet néhol meglehetősen elszállt, de még bőven határon belül mozgott.
A zenei aláfestés ismét remek, a régi retro betétdalokon kívül a Tyler Bates által komponált dallamok is ügyesen idomulnak a jelenetekhez.
A színészek is hozták a formájukat, sőt, Michael Rooker Yondu-ként még talán egy kissé többet is. Akinek külön örültem, az Russell és Stallone szerepeltetése volt, előbbi nem is okozott csalódást, viszont az Olasz Csődör sajnos nem kapott sok teret.
Mindent összevetve, ez a film simán megugrotta az elvárásaimat és egy rendkívül szórakoztató, egyben érzelmes élményt adott.
A későbbiekben biztos rongyosra nézem majd!

2017-05-06 16:25:22 Havierez (3) #6

Sajnos nekem nem tetszett ez a film pedig rengeteg pozitív kritikát olvastam róla. Az volt benne a nagy hiba hogy túl viccesre vették a figurát amikor egy ilyen scifi filmtől ez óriási nagy hiba. A karakterek hozták az első részben megszokott színvonalat bár a mosómedvének a humora förmedvény lett egyedül Drax humora és stílusa nyerte el a tetszésemet! A látványra nem lehet panasz egyesek azt mondták hogy túl gejl lett de szerintem egyedül ez menti meg a lapos történettel és gyenge szereplőkkel megáldott galaxis őrzői 2-őt. Összességében ez egy nagyon gyenge hármas egyedül a pazar színű látványvilág miatt ja és Sylvester Stallone szerepe is tökös lett! :D

2017-05-06 10:43:42 Planetkamino (2) #5

Nem rossz, nem rossz de az első rész sokkal jobb volt. Dinamikusabb, ügyesebb volt, pedig nagyobb feladatra vállalkozott :D Én személy szerint az extra jelenetektől többet vártam...

2017-05-04 23:53:29 MicaHiro (4) #4

A spoileres kérdésedre:
Minden bizonnyal https://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Warlock róla volt szó.

előzmény: Leo_Stotch (#3)

2017-05-04 23:10:23 Leo_Stotch (4) #3

Szokásos Marvel minőség. Jókat nevettem rajta és tényleg nagyon látványos (majdnem kaptam városrombolást, de szerencsére kifulladt).
Tetszik ez a kicsit kifordított humorérzék.

Az extra jelenetek elmentek..

Jussunk már el Thanos-ig...
Valaki tudna segíteni? Mit alkottak, aminek a neve Adam? Az már Inhumans utalás?

2017-05-02 17:11:16 henisz (5) #2

Nekem nagyon tetszett, pedig az első részt nem annyira szerettem, de ez jó kis film lett. Van benne egy kis "csavar", jó zenék, poénok, akció minden ami kell. :)

2017-05-02 01:54:07 88Martin (3) #1

Az első rész fényében sajnos eléggé nagy csalódás, a csapat dinamika a nyomába sem ér az elődében tapasztaltaknak. A látvány ahogy az a trailerekben is látható volt, (és már szinte természetes...) lenyűgöző, DE! és itt van egy nagy de, ez a fajta gejlség, és túl 'húzása' a látványnak még Tim Burton-nek is becsületére válna, a hosszú játékidő miatt rendkívül megterhelő volt "feldolgozni" a látottakat. A zenei válogatás most is rendben van, és az első részben megismert főbb szereplők még mindig jól hozzák az ott megismert,megalapozott karaktereket (talán egy kicsit több Rocket elfért volna, Drax ellopta most a showt kérdés nélkül). Az új szereplők közül Kurt Russel hozza amit kell, se több se kevesebb, de ezekhez már a Marvel gonoszoknál sajnos hozzászoktunk. És akkor pár apróságnak tűnő de rendkívül zavaró megoldás:
-Konkrétan Rocketék utázas az Ego bolygóra olyan volt, mintha a Jégkorszak x-edik részéből valaki jó ötletnek talált volna bevágni egy-egy jelenetet, rendkívül kizökkentő és zavaró volt
-Röhejes Stan Lee cameo
-Stallone felbukkanása teljesen sótlan volt, és pár ásításon kívül különösebben nem okozott nagyobb izgalmat
- Gamora és Nebula egész filmen átívelő cicaharca még Stallone jelenléténél is érdektelenebb és gyakran röhejesebb volt, nélkülözve minden feszültséget
Sovány közepes, sajnos.