Busanhaeng (2016) ☆ 👁

Vonat Busanba - Zombi expressz
Train to Busan

(Yeon Sang-ho)

dél-koreai akciófilm, horror, thriller

3,7
★★★☆☆
311 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-06-05 10:28:09 Mario Brothers (5) #36

Jól látod...

előzmény: acidphase (#35)

2021-06-05 09:02:42 acidphase (?) #35

szerintem te a 'period' szót akartad a végére tenni ami englishül annyit tesz hogy PONT. periódus az más :P

előzmény: Mario Brothers (#34)

2021-06-04 23:22:30 Mario Brothers (5) #34

Nagy klasszikusok (Élőhalottak éjszakája, Holtak hajnala, Zombi, 28 nappal később stb.) ide vagy oda, akkor is ez a legötletesebb és a legfaszább zombifilm, amit eddig láttam. Periódus!

2020-09-20 08:26:13 marcilu (4) #33

Szénné izgultam, meg persze dühöngtem magam a filmen. Az ilyeneken mindig rámjön az okoskodás, de már megszoktam, így is tudom a saját helyén értékelni a műfajt. És ez egy üdítő egyede volt a zombifilmeknek. Jók voltak a zombik, tetszett a "mozgáskultúrájuk". Az időhúzás szokott az ilyen művekben leginkább az agyamra menni, amikor nem tudod, mennyi időd van az alagútban, mielőtt kiértek, és széttépnek a zombik, talán nem kéne leállni lelkizni, meg hasonlók.
A kislányt játszó Kim Su-an számomra egészen lenyűgöző alakítást nyújtott, egy-egy pillantása a felnőtt színészeknek is becsületére vált volna. És mindezt 10 évesen!

2020-09-02 22:51:37 unrealnoise (3) #32

A vágások néha botrányosak, egyszer még tömegek futnak a csávó után utána meg már nézelődni is meg tud állni, egy csomó hasonló idiótaság van benne, pl amikor a vonatról leszállnak talán nem kellene felderíteni a terepet? Persze vannak ütősebb dolgok, jelenetek, nem rossz ez, de nem tudom. Szerintem kevesebb, de hangsúlyosabb vérontás jobb lett volna.

Valahogy a feszültség sem jött át mindig, túl sok volt talán az unszimpi, kétdés, kidolgozatlan karakter. Nem tudom, szvsz ez még mindig sehol nincs mondjuk egy The Walking Dead játékhoz képest (mondjuk első és negyedik évad)...

2020-06-01 00:22:03 Gruden Gergo (4) #31

En egy kicsit bajban vagyok, bevallom. Nem a filmet illetoen, az stabil 4 (bar valamiert nem jon be ez az orult modjara rohano zombi horda dolog. Nekem a zombi szo a buta, lassu, testet kontrollalatlanul iranyito leny jon le, nem pedig a teljes sebesseggel rohano, akadalyokat kikerulo, tudatos, verszomjas "vadasz". Viszont ez nem a film hibaja es e miatt igazsagtalannak ereznem leertekelni) de valahogy mas osszezavart, amire kb e film lattan jottem ra.
Eddig neztem a sok klisetol hemzsego Amcsi filmet ahol a fohos mindig megmenekul es a gonosz mindig elnyeri a melto jutalmat. A hasonlo filmeknel mindig ramjon a hanyinger, hogy mar megint nem talalja el egy golyo sem, mar megint osszejon a csajjal a vegen, mar megint sikerul 1 masodpercnel hatastalanitani a bombat, stb....
Ekkor viszont jon egy "Zombi express" (de gaz ez a nev) es hirtelen felcserelodik minden. Miert hal meg a jofej kigyurt faszi? Miert harapjak meg a fohost a vegen?. Komolyan mondom, sehogy sem jo :)
A film onmagaban nagyon jo, csak ajanlani tudom, viszont a szar CGI valahogy tenyleg elvesz az elmenybol, de elviselheto. Viszont bevallom, ha a vegen lelovik oket, akkor jarna az 5.-os.

2019-06-16 18:24:42 DrSzolon (2) #30

Zavarban vagyok a kommenteket olvasva, hogy ennyi mindenkinek tetszett, én pont az ellenkezőjét éreztem. Semmi izgalmasat és eredetit nem találtam a filmben, egy pillanatig sem izgultam. Az összes karaktert, az összes szituációt, az összes fordulatot láttam már valahol. Csak azért néztem végig, és azért adok kettest rá, mert dél-koreai, és az egyedi hangulata valamennyire felhúzta. Ha ugyanezt amerikai filmként nézem meg, kikapcsolom fél óra után. Viszont ha magyar változatban megcsinálnák a mávval mondjuk Vonat Siófokra címmel, lehet hármasra értékelném az igyekezet miatt.

2018-04-22 19:32:43 ChrisAdam (3) #29

Remek kis zombifilm, a kendőzetlen brutalitás és könyörtelen feszültségkeltés karöltve rontanak az emberre, így aztán tényleg kénytelenek vagyunk felülni erre a hullámvasútra. A baj csak az, feleslegesen túl van tolva a film, de nagyon. Az egymás hegyén-hátán sorakozó vérengzések és izgalomfaktorok a nézőt igen hamar megedzik, így aztán a drámainak és szorosnak gondolt finálé alatt már csak lábvakarásra jut kedv. Az első óra egészen zseniális, viszont a második óra igencsak meredek szögben zuhan. Kiszámítható, sablonos és fájdalmasan giccses, ennek sokkal-sokkal feszesebb zárás járt volna, ami mondjuk 30 perccel hamarabb elérkezik. Amúgy elég elborult filmecske és jó szórakozás, de... ennyi. 60%

2018-02-16 10:13:02 Ágó (4) #28

Úgy legyen! :)

előzmény: gerbence (#27)

2018-02-16 10:00:57 gerbence (4) #27

Na igen. Három dolgot tudunk tenni:
1. drukkolunk
2. elmegyünk és megnézzük ezeket a filmeket
3. terjesztjük a híreket (na és az igét).

előzmény: Ágó (#26)

2018-02-16 09:43:16 Ágó (4) #26

Teljesen jogos, amit írsz. Annak én is nagyon örülök, hogy szélesvásznon lehet látni ezeket a filmeket. Ez filmrajongóként óriási élményt jelent.
Ugyanakkor azt nem gondolom, hogy 2-3-4 év csupán perceket jelentene a mai filmforgalmazási helyzetet látva. Igenis rengeteg nézőt lehet veszíteni úgy, ha egy film már "lecsengett". Igen jónak kell lennie ahhoz, hogy sokan menjenek el, pénzt adjanak ki rá úgy, hogy 2 évvel ezelőtt volt a zenitjén. Szerintem még rétegfilmek esetében is áll ez.
Személyesen is jól ismerem és rettentően tisztelem a Pannónia csapatát ezért a misszióért, de nem akarom, hogy hosszú távon megszívják. :)
Nyilván körültekintően választanak, de volt pár filmjük a közelmúltban, ami nem ment úgy, ahogy szerették volna. Ezért vagyok kicsit óvatosabb.
De még egyszer, annak nyilván örül egy filmrajongó, ha nagyvásznon láthat ilyen filmeket. :)

előzmény: gerbence (#25)

2018-02-16 09:10:08 gerbence (4) #25

Nem. Én pl. eddig nem is hallottam róla (holott óriás zombi-rajongó vagyok) és most vásznon láthatom először.
Nem is értem, egy filmrajongó hogy kérdezhet ilyet: "nem túl késő..?"
Pl. a Jó a Rossz és a Csúf-ot, a 2001-et vagy az Élőhalottak éjszakáját csaknem 50 évvel a megjelenésük után láthattam nagyvásznon, az Alien-t 35, a Fekete lagúna szörnyét 60, a Nosferatut és a Metropolis-t 90 (!) évvel később... és a sort még folytathatnám. Egyiknél sem azt éreztem, hogy túl késő már, hanem azt, hogy NA VÉGRE!

Ehhez képest 1-2 év csúszás (vagy akár 3-4, ha már a Babadook is szóba került), szinte csak percek. Én például mindkettőn ott leszek és baromira örülök, hogy moziban láthatom őket.
Hidd el, nem mindenki percre-napra fogyasztja a filmeket, torrent ide, streaming oda. Ezek ráadásul tipikusan nem a mainstream világ filmjei, ahol a pillanatnyi hullámot kell meglovagolni, mert az érdeklődés avulása napok kérdése. Pl. a Halálos iramban 9-et vagy a huszonhetedik Marvel-filmet valószínűleg valóban hiba lenne évekkel a megjelenés után vetíteni, de ezek rétegfilmek, amiknek valószínűleg jót is tesz, ha úgy érkeznek meg, hogy már hírük, ill. respektjük van (abban a körben, akiket érdekelhet).

előzmény: Ágó (#23)

2018-02-15 21:00:26 The Hungarian (4) #24

Arra mégse volt elég idő, hogy utánajárjanak: Busan = Puszan, vagy legalább Buszan. :(

előzmény: Ágó (#23)

2018-02-15 19:56:59 Ágó (4) #23

Ugyanaz, mint a Babadook esetében. Nagyon bírom a Pannonia Entertainment igyekezetét, de nem késő ez?
Március 1-től a hazai mozikban is megtekinthető a Busanhaeng.

2017-11-23 14:50:50 Norbert Simon (5) #22

A Train to Busan egy színtiszta apokaliptikus zombis film. Izgalmas, és nagyon egyedi sajátos hangulattal. Különösen tetszett nekem a főhős karakterének ábrázolása és ahogyan a krízis hatására fejlődik folyamatosan. Egyszerűen pompázatos. Egyre jobban meg lehetett kedvelni a végén már nagyon együtt lehet érezni vele. A filmben a feszültség fokozódása és a helyzet bemutatása is gyönyörűen meg lett csinálva. Drámai és nehéz pillanatok sem maradnak ki a filmből. Üzenete is világos a néző számára. Én tegnap este néztem meg a filmet és nagyon megszerettem. Zseniális!

2017-10-29 21:13:10 Il Matto (4) #21

Teljesen korrekt zombifilm, kiváló feszültség felépítéssel és annak fenntartásával, sajátos hangulattal, megfelelő helyeken humor alkalmazásával, drámával és némi emberiség- meg társadalomkritikával.

Jó látni, hogy ma is lehet e műfajban tonnaszámra a néző képébe tolt agyvelő, belek, miegymás nélkül is alkotni.

2017-01-22 18:28:57 tomside (4) #20

Furák ezek a zombik. Egyetlen alkalommal sem láttam, hogy klasszikusan, ha szétvered a fejét, meghal. Ugye nem volt ilyen a filmben?
Műfajon belül tényleg nagyon jó. És a WWZ-ről szerintme sokkal többet beszélünk, mint megérdemelné. (Ezt is minek írtam le?!) :)

2017-01-09 22:51:11 random117 (3) #19

WWZ-t ültették át koreai felfogásba, ez nem vitás. Nem is lett rossz, bár giccs és a dolgok eltúlzása, szerepek túljátszása nehezen emészthető (egy olyan embernek aki legfőképpen amerikai filmeken nő fel). Jól kitalált sztori, de többnyire kiszámítható. Nálam kiverte a bisztosítékot több jelenet is, de a legerőltetebb talán az volt, amikor a vége felé a főszereplőket nem akarják az egészségesek maguk közé engedni a vonaton, majd amikor nagynehezen bejutnak és egyértelműen látszik rajtuk, hogy nem fertőzöttek, előre küldik (elszeparálják) őket egy másik kocsiba. Egyértelmű volt, hogy az unszinpatikus emberek hamarosan zombivá fognak válni és már csak egy maroknyi "szinpatikus" emberért izgulhatunk. Nem szeretek egyébként hibákat keresni, de ez "picit" erőltetett volt. Egyébként szívesen nézek hasonló színvonalú vagy jobb koreai filmeket. Az utóbbi időben egész jó volt a felhozatal:)
Köszönet a film készítőinek, szereplőinek és a felirat készítő(i)nek!

2016-12-18 09:22:41 bali113 (5) #18

Én is felhúzom 5-re az értékelést. Nekem az utolsó 20-25 perc a leggyengébb a filmben, de annak tükrében, hogy ez a film színt vitt a zombis filmek világába, megérdemli a kiváló értékelést. Nehéz újat alkotni ebben a kategóriában, itt ez megvalósult és működött is. Végig izgalmas és feszült légkörű alkotás és szerintem George A. Romero is csettint, ha megnézi, ha még nem tette meg. Ajánlott mindenkinek, a műfaj szerelmeseinek egyenesen kötelező!

előzmény: ryood (#7)

2016-11-29 22:03:20 BonnyJohnny (4) #17

Amúgy szerintem sem rossz film, de nálam biztos nincs csúcs közelben. Technikailag persze igen, az nem is kérdés.

előzmény: noresz02 (#16)

2016-11-29 21:05:31 noresz02 (5) #16

Hát a ráfordított pénz alapján biztos a csúcson van a zombis filmek között, és sok pénzből lehet tuti látványt teremteni a legapróbbtól részletektől, maszkoktól a WWZ-ben használt CGI-ig. Márpedig egy zombis horrorban a látvány mindent visz. Ja és azért ott a történet se kuka.

előzmény: BonnyJohnny (#13)

2016-11-29 20:54:35 BonnyJohnny (4) #15

Nálam az lenne esélyes, ami a filmből lehetett volna. :)

előzmény: Rorschach (#14)

2016-11-29 20:24:46 Rorschach (4) #14

Pedig biztos vannak, akiknél jelen pillanatban fő esélyes (pölö szerény személyem :).

előzmény: BonnyJohnny (#13)

2016-11-29 20:17:00 BonnyJohnny (4) #13

Nem tudtam, hogy a World War Z is esélyes volt a csúcsra. :)

előzmény: noresz02 (#12)

2016-11-29 18:01:10 noresz02 (5) #12

Kategóriájában csúcs, World War Z-t is lenyomja szerintem, a zombik az összes eddig látott film közül ebben voltak a legjobbak, a sztori végig próbál logikus maradni a karakterek pedig változatosak és jól felépítettek. A többek által említett giccs pedig szerintem nem elvesz az érdemeiből, hanem hozzátesz.

2016-11-17 17:17:57 Dió (4) #11

Ahogy a legtöbb keleti filmet túl lehet, ezt is valóban sikerült túltolniuk. Pár mókás jelenetet (és némi giccset) félrerakva viszont egy elég erős zombidrámát kapunk. Ha a végén lelőtték volna őket, erős négyes lenne - így legyen egy gyenge négyes.

2016-10-30 21:57:31 lizardking (3) #10

Csak szerintem ömlött túl a giccs és a látványosan túljátszott dráma? Tipikus hiba az ázsiai filmekben, hogy rohadtul túltolva szenved mindenki...

2016-10-10 20:00:15 bambula (4) #9

Ezek szerint nem csak kis hazánkban ilyen idióták a vasúti vezetők. :)

2016-09-28 00:30:19 necksprain (3) #8

minden, amit szeretek a koreai filmekben itt a visszájára fordul. gejl jelenetek tömkelege, és bár a zombók nem csoszognak, hanem worldwarz-sen futkorásznak, semmi súlya nincsen az eksön részeknek.

2016-09-22 23:34:30 ryood (5) #7

pár napja láttam, és még mindig a fejemben jár.
ahogy megyek az utcán egyszer csak beugranak a képek.
a befejezés (utolsó 20-25 perc) pedig egészen belém égett!
felhúzom zseniálisra, mert megérdemli..

2016-09-19 22:04:41 ryood (5) #6

végre egy igazi blockbuster, és még az érzelmi része sem giccses!
(nagyon erős az a négyes)

2016-09-18 22:36:02 James Watherbee (5) #5

Ebben, monjuk igazat adok, sztem csak akartak emelni a latvanyon, eleg sok koreai filmet elnyomnak abba az iranyba ujjabban, ami sokszor csak csokkenti a szinvonalat, de valoszinuleg konnyebben eltudjak adni igy a filmet...

előzmény: Rorschach (#4)

2016-09-18 21:52:42 Rorschach (4) #4

Azt értem, hogy a forgatókönyv igyekszik megmagyarázni az eseményeket, én azt nem értem, hogy eleve minek kellett arra terelni a cselekményt, amerre.

előzmény: James Watherbee (#3)

2016-09-18 20:47:05 James Watherbee (5) #3

??? A vonatrol azert szalltak le, mert a sin el volt torlaszolva ez sztem teljesen rendben volt, a fo suttyot nem eletben hagytak, hanem "ugyesen" tulelt mindekit, en ot csiptem amugy legjobban, olyan igazi mocsok tulelo tipus volt....nekem a cgi cseszte csak a csoromet, ja meg erdekes modon minden valto a jo iranyba allt nekik....na de mivel koreai filmrol beszelunk szemet hunytam ezek felett....

2016-09-16 22:01:46 Rorschach (4) #2

Feszült, fordulatos film... aztán jön azt utolsó fél óra.Francnak kellett leszállni a vonatról, francnak kellett életben tartani azt a bizonyos g*cit. Rettentő idegesítővé vált a végére, és sajnos nem a jó értelemben.
Ezt leszámítva viszont nagyon szerethető, jól kitalált World war Z-Snowpiercer keverék a múvi, ez meg már önmagában is baromi jó ajánlólevél lenne akárminek.

2016-09-15 14:07:02 VVega (5) #1

A legjobb zombi film nem is tudom mióta. Régóta. Izgalmas, okos és óriási szíve van. Nézzétek meg.