War for the Planet of the Apes (2017) ☆ 👁

A majmok bolygója: Háború

(Matt Reeves (I))

amerikai-kanadai-új-zélandi akciófilm, dráma, kalandfilm, sci-fi, thriller

3,3
★★★☆☆
360 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-12-31 11:18:59 csabaga (2) #34

A klasszikus film három alapelemének
(-Atomháború
-A majmok megokosodnak
-Az emberek elbutulnak)
bemutatása továbbra sem sikerül.

Az első rész reményt keltő volt, de a folytatások sehova sem vezettek.

2020-01-26 14:52:58 Jereváni Rádió (3) #33

Sajnos ez a harmadik rész az előzőhöz képest egy hat helyről összeollózott visszalépés. Sajnálom, közepesnél nem tudok jobbat neki adni.

2018-03-28 08:22:46 Ubul (4) #32

kiszámítható, teli klisével, és megmagyarázhatatlan dologgal, még is sikerült szórakoztatnia, a képernyő elé szegeznie. A kinti leírás közelében sincs a film tartalmával, de ahogy láttam, poszterek tömege se ezt a filmet mutatta be. Ez mondjuk elég nagy probléma, hisz teljesen félrevezető,

- nem történt hatalomátvétel, hisz az emberek a szer hatására lettek betegek, amiket a majmok által fejlesztettek ki, és nem a majmok foglalták el a bolygót, csak élnek benne, ahogy mondta Cézár is, békében akarnak élni, csak az emberek nem hagyják
-"A városok elnéptelenedtek, a menekülőkkel nem tudni, mi történt, és a kevés életben maradt ember kis csapatokra szakadva bujkál" erről nincs infó, csak amit az ezredes mond, mutálódott a szer, butulnak az emberek (de arról nincs szó, hogy van olyan, akire nem hat pl.)
-"Caesar, a harcedzett és szuperintelligens csimpánz, aki nagyon sokat szenvedett az emberek rabságában nem tud felejteni és nem akar megbocsátani" ebből a nagyon sokat szenvedett rész megint nem igaz, hisz egy ideig volt csak bezárva az első részben, utána kitudott szökni a társaival együtt. Felejteni lehet nem tud, de megbocsájtóképes volt. Egyes egyedül a fia és a párja miatt lett az, akiről szól ez a mondat, de ez már a 3. részbeli események függvényében történt, nem előzményként.

2017-10-24 13:48:14 kaamir (3) #31

Az első két résszel is elvoltam, ezzel is, de továbbra se látok ebben a filmben/trilógiában semmi extrát. Ez a rész egy tét nélküli bohóckodás, jó hosszan elnyújtva. Miért olyan fontos ez az erdő, hogy ekkora háborút kell érte vívni? Az egész világ lakatlan, de mindenkinek pont ez a néhány négyzetméter kell. Itt terem a gumibogyó, vagy mi?! A személyes drámák/konfliktusok egy fokkal jobbak, de sok eredeti gondolat azokban sincs.

Ami viszont kifejezetten bosszantó, az a két önjelölt hadvezér falrengetően ostoba viselkedése. Mintha szándékosan mindig a lehető legnagyobb baromságot lépnék, hogy az ellenfelet helyzetbe hozzák. (az ezredes elfogja a majmok vezérét, ám ahelyett, hogy egyszerűen likvidálná, inkább tucatnyi helyzetet teremt, ahol újra lázadást szíthat. Bravó. Amúgy is, ebben a filmben mindenki vár és vár, amikor ütni, lőni, cselekedni kéne, hátha elmúlik az alkalom).

A trilógia, hosszú és keserves úton végül nem fut ki sehová. A harmadik rész végén egy centivel se vagyunk előrébb,mint a második legelején.

Marad tehát néhány jó jelenet (a kislány és Maurice szavak nélküli egymásra találása briliáns), a látvány, ami még mindig remek és kb. ennyi. Középszer.

2017-10-23 19:42:21 Sántha Orsolya (3) #30

Bepadlóztam a fordulattól, mikor az ezredes végül a kislány babájától elkapja a kórságot, az nagyon bejött. Az eleje iszonyú unalmas volt, de aztán szépen beindult.

2017-10-22 10:28:36 ifj. Ó. Posszum (5) #29

Saul bolygója: Háború
Érdekes, érdekes fogyasztói holokauszt film, kell az ilyen, jó ez. Andy Serkis pedig lassan a kedvenc láthatatlan színészem lesz.

2017-10-21 10:26:08 tomside (2) #28

Ez egy félelmetesen klisés, de még annál is giccsesebb nyálparádé. Olyan hosszan kitartott képekkel mutatják, hogy nézd már, most megbánást érez, most együttérzést mutat, most szánakozik ez a majomfej, hogy már a másodiknál unalmassá és erőltetetté válik az egész. Nem baj - röhög a markába a rendező -, akkor nézd két óta húsz percig.
Ez a sorozat soha nem volt az én témám, és ezt a kezdetektől tudom, de sajnos mindig megnézem, csak azért, mert sci-fi. És erre pazarlom az életem. Remélem, nem lesz folytatás, mert valószínűleg azt is megnézném. Pedig az az 1-2 jó felvétel, ami minden pozitívumát jelenti a filmnek, nem ér ennyit.

2017-10-20 23:33:27 Reaper (5) #27

Ez a film fantasztikus. Méltó utódja a sorozatnak a reboot óta. Fura, hogy több emberi van a majmokban mint magukban az emberekben. Számomra rengeteg érdekes kérdéssel operált a film, érdekes válaszokat szülve. Úgy beszippantott, hogy 10 perc után nem volt kétséges számomra, hogy ez a valóság. Együtt örültem a majmokkal, és szorítottam, hogy minden jól menjen. Nem is szaporítanám a szót, ez zseniális volt!

2017-10-19 19:03:58 Corso666 (5) #26

Kinek a pap... :) :)

előzmény: BonnyJohnny (#24)

2017-10-19 00:24:41 ChrisAdam (4) #25

Igen, ez a trilógia egyértelműen Caesar trilógiája, de ez még nem vigasztal attól, hogy nem tudom meg azt a bizonyos folyamatot. Persze ha lesz erről is film (ami nem kizárt a sikereket követően), akkor nem szóltam.

előzmény: BonnyJohnny (#22)

2017-10-18 21:23:32 BonnyJohnny (3) #24

Sokak szerint (szerintem is), az első rész egy jó felvezetés (szerintem konkrét filmként annyira nem jó egyébként), amit egy remek második rész követett, és a zárás ahhoz képest visszalépett.

előzmény: Corso666 (#23)

2017-10-18 21:07:22 Corso666 (5) #23

Nem értem a sok fanyalgót, oké, láttunk sok hasonló jelenetet amit copyzásnak véltek, de önmagában egyedi az egész, baromi sok mondanivalóval.
Az első rész egy baromi jó felvezetés, a második nekem egy feledhető töltelék, de ez egy tökéletes befejezés.
És ne feledjük az OST-ot, perfetttto: :)
https://www.youtube.com/watch?v=g3r8DKR_Wd0

2017-10-18 18:45:32 BonnyJohnny (3) #22

de nekem hiányzott még a folyamat azon része, ahogyan eljutunk innen abba az állapotba.
Vélhetően egy hosszabb, több generációs folyamat. Ez a trilógia viszont Caesar halálával véget ért.

előzmény: ChrisAdam (#21)

2017-10-16 16:40:50 ChrisAdam (4) #21

Mózes ki akart vonulni Egyiptomból népével, amit aztán Amon Geoth nem nézett jó szemmel. De mindenekelőtt végigmentek majdnem Kambodzsáig fél Vietnamon át, hogy elérjék az erdei erődöt, ahol a gonosz amerikai telepesek rabszolgákat tartottak fogva.
Sok mindenből össze van ollózva ez a film, valóban kevés eredeti rész van benne, de valahogy mégis jól összeeszkábálták. Habár azt gondolom, néhol feleslegesen túlnyújtott, ezt a mai trendnek a számlájára írom, miszerint a trilógiák befejező epizódjának megvan az a privilégiuma, hogy indokolatlanul hosszú legyen. Így aztán az első óra sok helyen igencsak leül, még a második órában is akad olyan rész, amikor úgy érzi az ember, lendület nincs, csak állóvíz. De szerencsére az utolsó negyven perc egészen jó, sőt, kifejezetten élvezetes és hála égnek nem áldozták fel az értelmetlen CGI-okádás oltárán a történetet és a karaktereket, így néhány szolidabb robbanás keretében tökéletesen meg is van oldva a végkifejlet. Habár nem nevezném egyszerű popcornmozinak, mert túlmutat azon történetével, hangulatával, tónusával és tempójával is, mégis ezek kissé ostoba, életszerűtlen, egyszerűsítő megoldásaival él, ami olykor logikátlansághoz vezet, alább soroltak fel pár példát ebből a fanyalgók.
Andy Serkis zseniális, a VFX artist kollegák pedig remek munkát végeztek, a szó lehető legszorosabb értelmében. Nincs kivetnivaló a film látványvilágában se, kiváló operatőri munkával is bír, de amit nem lehet megunni a film 140 percén keresztül se, az Caesar Andy Serkis arcára írt animációja. Zseniális, a technika tényleg olyan magasságokba ért el, ahonnan nem tudom van-e még drasztikus lépcsőfok felfelé, hiszen a valóságot hihetetlenül pontosan alkotják meg. Woody Harrelson karaktere hiába volt erős, mégsem volt egy cseppnyit sem eredeti, sőt, talán az egyik legnyilvánvalóbban sablonos része a filmnek.
Még talán annyit szólnék, hogy számomra is hiányzott a filmből az, hogy megtudjuk, hogyan is lett a majmok inváziója és győzelme globális. A régi filmben azt látjuk, hogy az emberek totál lebutulnak és az egész Földet a majmok uralják, az emberi városok pedig jórészt föld alatt vannak. Lehet nem figyeltem eléggé, de nekem hiányzott még a folyamat azon része, ahogyan eljutunk innen abba az állapotba.
Na, de egyébként jó film a Háború, messze nem olyan erős, mint elődje, nyisszantani kellett volna még bőven a filmből, hogy feszesebb, tempósabb filmet kapjunk. Sok eredetiséggel nem szolgál, viszont Caesar egyértelműen filmes ikon (lesz), aki egyébként könnyedén viszi a hátán a filmet. Ez így egy gyengébb négyes, ami ugyanakkor a hármastól biztonságban van. 65%

2017-10-16 09:21:56 kfiro (3) #20

Kissé vontatottnak tartottam a felétől és nem tudott sok újat nyújtani a film, bár jó volt a mondani valója. A látvány miatt mindenképp megérdemelné az ötöst is, de ezért nem lehet egy filmet zseniálisnak kikiáltani.

Megértem azokat, akik jobb osztályzatot adtak, de nekem ez kevés volt a négyeshez.
Volt benne egy kis Jégkorszak feeling, csak abban nem öldökölnek annyit :-)

Jó szórakozást!

2017-10-14 19:52:23 alfonz (2) #19

Sajnos csak a Magyarország–Feröer labdarúgó-világbajnoki selejtezőmérkőzésen elhangzott kritika jut eszembe:
kurva gyenge.

2017-07-31 20:11:03 BalaKovesi (5) #18

"Hogyan lehetett akkora marhaságot kitalálni, hogy az Alzheimer-kór ellenszere halálos az emberre, a levegőben terjed, ráadásul a majmok intelligensek lesznek tőle, de még meg is nőnek. Ezzel mindent egyben letudtak."

A Star Warsban meg terjed a hang az űrben, mekkora marhaság már. Jó, ez a példa nem egészen helytálló, mert a Star Wars inkább fantasy, mint sci-fi, de a lényeg hogy szerintem a sci-fi műfajba elég sok minden belefér.

előzmény: desolator (#17)

2017-07-31 19:24:16 desolator (3) #17

Az új filmek történetét egyszerűen nem tudom elfogadni. Hogyan lehetett akkora marhaságot kitalálni, hogy az Alzheimer-kór ellenszere halálos az emberre, a levegőben terjed, ráadásul a majmok intelligensek lesznek tőle, de még meg is nőnek. Ezzel mindent egyben letudtak . Cézár vívódásával szemben sokkal drámaibb volt az emberi oldal problémájaannak tudata, hogy le fognak épülni szellemileg,és nem tehetnek ellene semmit , ami nem kapott kellő hangsúlyt. Szinte semmi újat nem hoz a film a Forradalomhoz képest, a félrevezető cím, a komolytalan jelentek, a rettenetesen elnagyolt befejezés pedig tovább ront az összképen.

2017-07-31 13:14:12 BalaKovesi (5) #16

No meg ez. :)

előzmény: kovi1970 (#14)

2017-07-31 12:32:57 kovi1970 (2) #15

Sajnos az őrült ezredes, a maga kis egyéni világfelfogásával már annyira banális klisé, hogy szinte fáj.

2017-07-31 12:29:10 kovi1970 (2) #14

A második, hóesésben lovaglós képről már csak a csíkos poncsó, kalap és szivar hiányzik. :D

2017-07-28 21:53:14 BalaKovesi (5) #13

Igazad van! Mondjuk érthető hogy nem az van a poszteren hogy két embersereg áll egymással szemben a majmok meg a kép szélén menekülnek. Viszont szerintem amit írtam az belemagyarázható, még ha ők valószínűleg nem is erre gondoltak amikor a címet adták. :D

előzmény: amic (#11)

2017-07-28 21:11:44 kovi1970 (2) #12

Déjà vu. Déjà vu. Déjà vu.
Sajnos a sztorival nem nagyon erőltették meg magukat.

2017-07-24 16:56:42 amic (3) #11

Már szépen összefoglalták előttem csalódottságaim okait.
Annyit fűznék hozzá, hogy ne mondják, hogy engem nem próbáltak becsapni:
https://i.redd.it/iktgb7ef3vxy.jpg

előzmény: BalaKovesi (#10)

2017-07-24 01:37:07 BalaKovesi (5) #10

Szerintem az a gond, hogy a Háború alcím alatt mindenki a majom-ember epikus csihi-puhi háborúra gondol rögtön, pedig itt sokkal másabb, és sokkal mélyebb dologról van/lehet szó. Mert az Ember háborúban áll önmagával és az elmúlással, és miközben próbálja magához szorítani maradék emberségét, nem veszi észre hogy tetteivel csak még jobban elveszíti azt. Bűnbakot keres saját hibáira, ám ez nem megoldás, de ezt ő is tudja. A vírus átalakul, és az ember még jobban pánikolni kezd.
Görcsösen próbál a majmok fölött maradni, de közben pusztítja saját fajtáját is, és egyre jobban süllyed el az erkölcsi fertőben. De ez a háború főként nem a harctéren zajlik... Itt mi öljük meg magunkat. Ilyen az ember. Összefogás helyett széthúz, ahelyett hogy szembenézne hibáival másra hárítja azokat. De én is ember vagyok... És ha szuperintelligens majom volnék sem lennék más, akár mennyire is próbálnék más lenni, mert a majmok is ugyan azokba a hibákba esnek bele mint mi.
Lehet hogy csak belemagyarázom, és tényleg átvertek minket, de szerintem belemagyarázható.

előzmény: Jason13 (#9)

2017-07-24 00:43:43 Jason13 (3) #9

Mivel kifejezetten szerettem az előző két Majmok bolygója filmet, izgatottan ültem be a Háborúra. A kritikák és a nézői visszajelzések alapján úgy tűnt, hogy Matt Reeves egy remek befejezést készített az előzménytrilógiához, mely a két korábbi részhez hasonlóan nem csak látványos, de kellően drámai is.
Azt leszögezném, hogy trükkök terén tényleg minimum Oscar-jelölést érdemel ez a mozi és érzelmes jelenetekben is bővelkedik, de a végeredmény számomra bizony csalódás.
Egyrészt rendesen félrevezetett az alcím. Háború a nagy francokat, ebben az epizódban inkább kap hangsúlyt a személyes bosszú, mintsem a majmok és az emberek között zajló epikus csata.
Pedig a kezdés kellően bizalomgerjesztő, de aztán sajnos lejtmenetbe kapcsol a film. Reeves több helyen is hangoztatta, hogy rengeteg klasszikus mozi is hatással volt a forgatókönyvre és ez meg is látszik a kész alkotáson, de sajnos nem a legjobb módon.
Van itt holokauszt dráma, személyes bosszúhadjárat, börtönfilmekre hajazó szökés és még sorolhatnám.
Igen ám, de ezek a részletek végül nem állnak össze, olyan, mintha 15-20 perces epizódokból állna a mozi. Ehhez jön még a félrevezető cím is, amely csak nyomokban fedi le a cselekményt. Értem én, hogy inkább a drámára fektették a hangsúlyt az alkotók és az érzelmeket helyezték az előtérbe az agyatlan pusztítás helyett, de ezt se sikerült ügyesen összehozniuk.
Nagyon sokszor éreztem azt, hogy bizonyos jelenetek rendkívül hosszúak és elnyújtottak, csak azért, hogy a nézőknek legyen idejük a sírásra. Tény, hogy akad pár igazán szomorú pillanat, de ezeket elnyomják az erőltetett momentumok.
A játékidő második felében aztán már elég erős logikai bakik is felütik a fejüket, melyek felett én nem tudtam szemet hunyni. Igaz, az előző két részben is volt néhány necces pillanat, de akkora marhaságokat még azok se vonultattak fel, mint ez a darab.
Szerencsére akadtak azért pozitív tényezők is, mint például a színészi játék. Ugyan Woody Harrelson-t leszámítva nem igazán volt más hangsúlyosabb emberi karakter, de ő tényleg nagyon erős figurát kapott, akit remekül életre is hívott. De megint a majmok azok, akiken ámuldozni lehet. Hihetetlenül részletesek, minden rezdülésük aranyat ér. Andy Serkis meg bezsebelhetne már valamilyen komolyabb díjat, mert elképesztő, mennyi érzelemmel és mozdulattal tudta felvértezni Caesart.
Aztán itt van még Michael Giacchino zenei aláfestése, melyben szintén nehéz hibát találni.
Akciókból nincs sok, de ami van, az kellően dinamikus és feszült.
A végeredmény azonban így is felemás számomra. Nagyon mesterkéltnek éreztem a drámai jelenetek többségét, logikai buktatók és akadtak szép számmal és a cselekmény is igencsak sokszor leült. Tény, hogy nem egy mindennapi popcorn parádé a Háború, de szerintem a készítők túl magasra tették azt a bizonyos lécet és így harmadik alkalommal már nem sikerült megugraniuk azt.

2017-07-18 14:09:27 MicaHiro (2) #8

Nagyon vártam a Majmok bolygója trilógia befejező részét. Szerettem volna látni egy igazán epikus, látványos és okos filmet, ami izgalmas dilemmák elé állítja a majmokat vezető Cézárt.

Sajnos ezek közül az elvárások közül a film csak a látványosságot tudja felmutatni. Vártam pár napot, hogy kicsit letisztuljon a fejemben az élmény, és az elsőre érzett csalódottságom (sőt, helyenként már-már felháborodásom) enyhüljön. De sajnos ez nem történt meg, le kell írjam: ez a film tényleg csapnivaló. Rossz, unalmas, üres történet.

Rossz, mert egyik karaktere sem működik igazán. Cézárral nagy bajom nincs, de ő sem igazán erős, önmagában pedig nem viszi el a hátán a történetet. A többi karakter teljesen erőtlen, egyikükhöz sem tudok semmilyen szinten kötődni, a némelyiküket elérő halál egyáltalán nem érintett meg. Egyikükről sem tudunk meg semmit, nincsenek valódi jellemvonásaik, dilemmáik, bármi amitől emlékeznék rájuk egy hét múlva. A kislány kifejezetten idegesítő és hiteltelen (nekem ne mondja senki, hogy az emberekkel háborúban álló, a kislányra vélhetően vigyázó felnőttet megölő majmoktól a gyerek nemhogy nem fél, de pár nap ismeretség után sír egyikük halála miatt, és később közéjük akar tartozniÖ, az előkerülő "Rossz majom" pedig az első alkalommal még vicces, utána viszont sajnos Jar Jar Binks emlékét tudja csak felidézni bennem.

Azt meg kell jegyezni azért a tisztesség kedvéért, hogy a Woody Harrelson által alakított ezredes egy jól eljátszott, karizmatikus ellenség. Abban az egy jelenetben, amiben magáról beszél még izgalmas is lesz, de ez azért nem menti meg a filmet.

A karaktereken felül a másik nagy problémám, hogy a történet kifejezetten unalmas. Ténylegesen semmi feszültség nincs az egészben, a legtöbb jelenet teljesen kiszámítható és feleslegesen hosszú. A 140 perces játékidő helyett a történetre simán elég lenne akár 100 perc is, ha nem lenne minden túlhúzva.

És a legnagyobb gondokig csak most értünk el. Az egyik nagy baj, hogy ez a film (elődeivel ellentétben) kifejezetten buta. Cézár dilemmája teljesen fantáziátlan, ezerszer látott probléma (jó-e bosszút állni), pedig egy egész népet kellene vezetnie, ami rengeteg érdekesebb kérdést, szituációt szülhetne. De nem szül. Pont azért, mert a majmok mint nép vezetésének és túlélésének problémája csak a film elején és végén kerül elő érdemben, a kettő között pedig egy lapos bosszútörténet és egy teljesen kiszámítható börtönből való menekülés van, a várt epikus történet reménye pedig csendben haldoklik valahol.

De elkalandoztam, vissza a butasághoz. A szökés körüli dolgok egyszerűen nevetségesek. Gond nélkül mászik át vagy 10 kis majom egy kötélen az elvileg őrzött katonai telep fölött. A szökés előkészítéséhez egy, azaz 1 db őrt kell eltenni a láb alól, aki természetesen az első nyilvánvaló inzultálásra bemegy a majmok közé egyedül, épphogy csak nem adja oda nekik a fegyverét. Ja, a szökés alapja, hogy a telep alatt van egy üres csatornarendszer, amit természetesen nem őriz senki. Végül a butaságot emlegetve előkerülhetne megint a kislány és Rossz majom is, de róluk már szóltam.

Az utolsó döfés pedig: itt gyakorlatilag szó sincs arról, hogy valami végső leszámolás zajlana majmok és emberek között, amiről pedig szerintem a filmnek szólnia kellett volna. Az elején van egy komolyabb majom vs ember jelenet és ennyi, pedig én ezt szerettem volna látni. Feláll egymás ellen a két sereg és egy utolsó, epikus csatában eldöntik a világ sorsát. Na, erről szó sincs, és a film bugyuta, helyenként giccses története nem tudja ezt pótolni. Az utolsó jelenetben konkrétan emberseregek küzdenek egymással, miközben a majmok menekülnek. Majd az egyik sereg nyer, és elvonulnának...de hoppá, hisz a majmoknak kell nyerni! És már így is hosszú a film! Jön hát egy lavina, ami elviszi az emberek harcának győztes seregét, így csak a majmok maradnak a végére. De ekkor én már ezen a béna megoldáson röhögtem, nem a majmoknak örültem.

2017-07-15 22:06:23 erahurka (4) #7

Nagyon tetszett, amíg el nem kezdték szervezni a szökést. Ez a katonai támaszpont egy vicc volt. Egy gyerek simán begrasszál a kapun? A majmok pár méterre a faltól simán rohangálnak ide-oda? EGYETLEN katona figyeli a bebörtönzött több száz majmot, akiket most már nem is becsülnek alul, tudják hogy intelligensek??? Ráadásul a csatorna rendszerben lévő gáton folyó vízről is megfeledkeztek két másodperccel az után, hogy jelentőségteljesen mutatták, hogy folyik....
A végén meg meddig vándoroltak, hogy elérjék azt a tavat? Nekem vagy heteknek tűnt, de csak pár napnak kellett lennie, hiszen Cézár nem bírta volna tovább azzal a komoly sebbel. WTF?

Volt még benne pár apróság ami fura volt/nem tetszett, de ezek felett még szemet tudtam volna hunyni önmagukban, és akkor egy majdnem zseniális filmélmény lehetett volna. Így "csak" erős 4-es, de inkább nem agyalok tovább a hibáin, mert még lejjebb csúszik.

2017-07-14 16:21:30 Ugor (3) #6

Amíg néztem, azt gondoltam, hogy húúú, hány filmből van ez összeszedve… hogy nincs egy eredeti gondolatuk? Aztán amikor sétáltam hazafelé, akkor meg már az, hogy na és, hát fogjuk fel úgy, hogy sok filmet néztem egy jegy áráért egyszerre… és nem is bántam meg, jó volt ez így, vége az előzmény-trilógiának, megágyazott az eredetinek, érzelmeket keltett, lehetett szeretni, és az a ritka, fura ellentmondás, hogy a sok-sok nyilvánvaló logikátlansága ellenére, ami más filmben talán bosszantó, ez még azzal együtt is élvezhető. Hát akkor voltak itt Avatar-élmények, indiános filmek, utolsó mohikán, nem is leplezett Apokalipszis most, Exodus, menekülés Egyiptomból, amerikai rabszolgás filmek filingje, Cézár az olajfák hegyén, Schindler listája, gyűrűk ura, éhezők viadala, és még sok más… Amúgy meg hajrá majmok! Amikor először olvastam a könyvet, kamaszkorom fogékony zsendülésében, akkor nagyon emberbarát voltam. Szerettem volna azonnal majomgyilkos lenni! Azóta felnőttem, és a sok-sok fenti film hatására persze, hogy a majmok oldalára sodródtam. Nekem tetszett, méltó hiányzó és beilleszthető darabja a mozaiknak.

2017-07-13 21:45:44 BalaKovesi (5) #5

Még friss az élmény, most szedem össze róla a gondolataimat. Ha lustaságom nem lép közbe írni fogok a filmről hamarosan egy elemzést (vagy minimum egy hosszabb véleményt), de most így röviden: néha önismétlő, itt-ott kiszámítható, főleg a vége felé vannak benne szirupos részek, de még mindig a bőven jó határán belül van a film,
abszolút szerethető, és még mindig úgy gondolom, hogy az új Majmok bolygója filmek a mintapéldái annak, hogy milyennek is kellene lennie egy blockbusternek. A látvány elsőrangú, ám nem áldozzák fel az agyatlan rombolás oltárán, a film túlnyomó részében a szereplők tekintetét mutatják közeliben. Ja, és Woody Harrelson mint az Ezredes valami zseniális (Serkisnek meg adjanak már végre egy aranyszobrot könyörgöm...) Egyébként sok utalás van benne, párat beírok az érdekességekbe. :)

2017-06-17 13:26:16 BalaKovesi (5) #4

Kijöttek a filmről az első vélemények, és EGYÖNTETŰEN POZITÍVAK! Van aki a nyár legjobb filmjének tartja, van aki szerint nem egy szokványos blockbuster. A forradalomhoz hasonlóan érzelmes, és nagyon jól néz ki (továbbá kiemelték Giacchino zenéjét is). Milyen messzinek tűnik ilyenkor ez a július 13...

2016-12-09 22:08:35 Fatupi (4) #3

Az igaz, hogy eddig két film alatt nem sokat haladt előre a majmok uralma, annyival nem növekedtek a tétek, s ha ilyen lassan bontakozik ki az egész cselekménye, akkor három film nem elegendő a folyamat bemutatására. Így egy sorozatban szerencsésebb lett volna szerintem.
De ettől elvonatkoztatva az eddigi két filmmel tökéletesen még voltam elégedve, még ha ez esetben a film címe nem helytálló. Aztán várjuk ki a végét talán még nem mutattak még mindent.

előzmény: kaamir (#2)

2016-12-09 20:13:15 kaamir (3) #2

Nem rossz, de ugyanaz a bajom vele, mint az első két résszel: csak bemondja a nagy tétet (a majmok átveszik az uralmat a földön), de egy pillanatra se képes megmutatni. Egy maroknyi majom egy apró területen. Lokális probléma, de még annak se nagy, mert igazából nem sok vizet zavarnak. A globális uralom számomra egy percig se tűnt még eddig reálisnak ezekben a filmekben. A trailer alapján a harmadik rész se ad választ erre: itt is tucatnyi majom küzd három tucatnyi emberrel (némi túlzással, persze).

előzmény: Fatupi (#1)

2016-12-09 19:16:19 Fatupi (4) #1

Nagyon jónak néz ki az előzetes, remélem a film is ilyen színvonalas lesz, és akkor egy zseniális trilógiává fog kiegészülni.