Beauty and the Beast (2017) ☆ 👁

A szépség és a szörnyeteg

(Bill Condon)

amerikai fantasy, musical, szerelmi történet

3,0
★★★☆☆
293 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-03-15 18:04:42 Mizi (2) #30

A dalok unalmasak, és 5 másodperc után elfeledi őket az ember. A szörnyeteg elég bénán nézett ki, és nem értem, mit kerestek rajta Demóna szarvai. Emma Watson küllemre tökéletes Bell, de a karakter jobb színészi kvalitásokat kíván. Gaston szerepét meg egyértelműen Dwayne Johnsonnak kellett volna adni. Oké, ez a Luke Evans is egy eléggé ellenszenves pofa, de nem elég vállas, nem elég izomagyú. Ugyanígy a bájgúnár Dan Stevens is melléfogás.

2022-02-26 21:59:16 Gruden Gergo (3) #29

Igen, ez tenyleg nyomos ok Nezhetetlenre osztalyozni. Kerdes, miert nem angolul nezed a filmeket, foleg a musical-eket... szutyok....

előzmény: Szaki (#19)

2020-06-26 18:48:02 sptt (4) #28

Erős hendikeppel indított nálam ez a film; egyrészt nem szeretem a musicaleket, másrészt nem szeretem a meséket, valószínűleg ez abból adódik, hogy kislányom képes 17x megnézni egy-egy mesefilmet - ha hagyjuk... Szóval, hátrány ide vagy oda, ez a film nem volt rossz. Oké, ha nem moziban nézed, akkor egyes hosszabb számok alatt fel lehet állni, ki lehet menni a konyhába, el lehet készíteni egy rakott krumplit (na jó, akkor tölteni egy pohár kólát), de mégis van egy olyan pozitív hatása a filmnek, ami miatt nézhető és szerethető. És akkor megpróbálok szembe úszni az árral: nekem Emma Watson játéka kellemes meglepetés volt. Kedves, bájos, pozitív. Ezen kívül bizonyítja azt is, hogy attól, hogy valaki gyereksztár, nem feltétlenül kell arra a sorsra jutnia, mint River Phoenixnek, Brad Renfronak, Jonathan Brandisnek vagy Corey Haimnak. Én szurkolok neki, hogy még sok hasonló blockbusterben és kisebb költségvetésű, de jó filmekben is lássuk sokáig.

2020-05-09 18:36:33 Livcsy (2) #27

Teljesen egyet értek! Nem tudom, hogy a szinkron miatt ilyen szörnyű, vagy amúgy is. Ez örök kérdés marad, ugyanis eredeti nyelven nem fogom megnézni.

előzmény: critixx (#25)

2018-12-24 09:46:45 Gruden Gergo (3) #26

Gagyi CGI? Komolyan, te melyik filmet nezted?? "Ja, és a rajzfilm látványban is óriási köröket ver erre az izére.". Ne haragudj, de azt hiszem, hogy ido kozben komoly kar erte a latasodat....
Elismerem, a szineszek nem a legjobbak, de a tortenet az eredeti, semmivel sem tobb vagy kevesebb (nem is tudom, miert szamitottal masra).
Sajnos magyarul neztem, talan ez egy kicsit elvett az elmenybol, de az enekeket azert meghallgatom angolul is. Lassuk, tenyleg ennyire nagy szakerto vagy es "Emmavaccon" meg enekelni sem tud vagy csak mindenet lehuzod a filmnek, mert neked nem tetszett vagy esetleg ugy ultel le ele, hogy ez szar lesz...
Boldog Karacsonyt :)

előzmény: critixx (#25)

2018-09-01 22:49:53 critixx (1) #25

A Tvájlájt filmek rendezője ügyesen kiirtott ebből a filmből mindent, ami a rajzfilmben pozitívum volt, többek közt a hiteles érzelmeket és karakterfejlődést. Emmavaccon totálisan semmilyen a szerepében, a színészi játéka nagyjából arra korlátozódik, hogy várja, mikor kapja meg a gázsiját (és még énekelni sem tud - autotune segíts!). A gagyi CGI szörnyeteg szintén teljesen jellegtelen, kettejük között pedig annyi "kémia" sincs mint egy üveg Soproni és a kocsmaasztalra szálló légy között. Az egész film egy csili-vili, cukormázba mártott műanyag rágógumi, ami szépen végigszalad a cselekményen anélkül, hogy bármi egyebet próbálna kezdeni annál, mint azt bemutatni, miként kell gyorsan ledarálni egy kétórás filmet. Ja, és a rajzfilm látványban is óriási köröket ver erre az izére.

2018-03-16 19:27:42 angel (?) #24

Nem szeretem Emma Watson-t és mégis megnézem ezt a filmet, hogy kicsit lelazítson. :)Meglátjuk.

2018-02-03 11:54:11 Reaper (4) #23

Nagyon kellemes musical volt, nagyon élveztem. Örülök, hogy nem hagytam ki. :) Az öt ponttól csak Emma Watson választ el... az ő jelenléte húzza le a filmet.

2017-09-25 21:33:27 MicaHiro (2) #22

Ügyesen sikerült az eredeti mesét felesleges új elemekkel elrontani. A dalok nem működnek (kevés kivételtől eltekintve), sem a Szépség, sem a Szörnyeteg nem elég karakteres. Ezen felül pedig sokszor beleestek (Belle-estek, HA-HA) abba a hibába, hogy eddig (okkal) homályban levő dolgokat magyaráztak el a közönségnek (szükségtelenül).

2017-09-22 18:03:38 Lanie (3) #21

Nekem pont a dalok voltak a negatívumai a filmnek, te jó ég ennyi auto-tunet még egy pop számban sem hallani mint ebben. Bárgyú, mondanám, hogy gyermeteg, de gondolom ez volt a lényege. Nekem sokkal jobban bejönnek a Maleficent-féle darkosabb hangulatú darabok. Szörnyen restellem, de én a vége felé már elkezdtem javában pörgetni a dalokat.
Pozitívuma a látvány, negatívuma, hogy Emma semmilyen pluszt nem adott a filmélményemhez. Mondjuk úgy, nem varázsolt el, pedig egy mesében az lenne a lényeg nekem.

2017-09-17 09:30:16 noresz02 (5) #20

Nagyon szórakoztató, látványos, kellemes zenékkel, megérdemli az ötöst. De apu, a végén miért táncolt két bácsi egymással? Ennyire f***ul tolni a képünkbe, komolyan nem hiszem el....

2017-08-30 23:39:59 Szaki (1) #19

A dalok magyar szövege egy szutyok.

2017-08-21 00:28:26 ifj. Ó. Posszum (5) #18

Kész, ez van: öreg vagyok. Ez eszméletlenül bejött! Vágjátok hozzám Hacsek és Sajót!

2017-07-19 22:57:03 ChrisAdam (2) #17

Két szerencséje van a filmnek, az egyik Emma Watson, a másik pedig, hogy lenyűgöző látványa van. De egyébként meg kínzóeszköz lehetne, rettenetesen unalmas, semmitmondó mesécske. Az eredetit nem láttam még, sose álltak közel ezek a klasszikus Disney mesék. Emma Watson viszont olyan gyönyörű, szép, aranyos, bájos (és a többi) teremtés a vásznon, hogy aki különösebben semlegesen érez iránta úgy általában (mint én), még annak is megdobogtatja a szívét bizonyos pillanataiban (mint nekem). Bár egyrészt rejtély, hogyan tud 27 évesen úgy kinézni mint egy 16 éves ártatlan lányka, s vajon mennyire számítógép és smink, vajon mennyire a fiatalság forrása. Erre Ms. Watson tudna választ adni.
S habár fentebb említettem, hogy gyönyörű látványa van, azért mégsem vagyok kibékülve vele. Valóban lenyűgöző a részletesség és kreativitás, ami a látványtervezést, a díszletet és kosztümöket illeti, a Szörnyeteg mimikája, gesztusai, mozgása, az arca hihetetlenül pontos és aprólékos, elképesztő, mennyire fejlett már ez a technika. DE mindezek ellenére ugyanakkor nem tudtam beleélni ebbe a szépséges világba. Valaki lentebb írta, hogy rideg a látvány és így van. Hiába a lehető legkidolgozottabb, szakmailag kifogástalan és a többi, valószínű Oscarért is sorba fog állni, de mégse tudja hozni azt az igazi mesés hangulatot, amit mondjuk egy rajzfilm (úgy általában). Nagyon mű, túl tökéletes és túl kidolgozott és rideg. Szóval van ebben egy kettősség. Miközben lenyűgöző, szájtátva nézi az ember, aközben mégsem illik ehhez és nem éri el a kívánt/várt hatást.
Egyébként természetesen nem minden vallatóeszköz, ami ezen túl van a filmben. Vannak nagyon kellemes részei, ahol hol nevetni, hol izgulni lehet, de azért azt nem mondanám, hogy bármilyen módon megmozgatott a film. Belle különösen független (még a leírásban is ott van) feminista karaktere érdekes, nem biztos, hogy pont ebbe a filmbe kellett volna forradalmasítani. :D Nem rossz ez, de tényleg elnyomja a Szörnyeteget, aki meg semmi teret kábé nem kap, azért se, mert egy nagy CGI-halmaz, az ember pedig még nem tud igazán egy élőszereplős filmbe egyenlő mód elhelyezni főszereplőként egy CGI-halmazt, aki rettenetesen hasonlít a valósághoz, de az emberi szem még mindig látja a különbséget (de ahogy fentebb írtam, rettenetesen közel van a CGI és a valóság).
Az igazság az, hogy annyira nem kötött le, hogy minden pillanatában odanézzek, így pont azoknál a részeknél lankadt nagyban a figyelmem, amiknél a "büszke meleg pillanatok" voltak. Ezeket utólag néztem meg a YouTube-on. Amekkora hírverése volt, annyira nem lehet észrevenni. Egy átlag néző, aki már számolja vissza a másodperceket a végén és kifolyik az agya a fülén a sok énektől (majd' meghaltam a végére), észre se veszi azt a pillanatot, amikor a kis köpcös közrefogja a másik meleg karaktert. De még azt is inkább rajongásnak lehet titulálni, amit Gastonnal művel a faluban, bár ott rezeg a léc. Azt gondolom, inkább vállalták volna fel, vagy inkább hagyták volna. És én inkább az utóbbira szavaztam volna, mert totál célszerűtlen és haszontalan volt ebbe a filmbe egy ilyen. De legalább jó marketing volt, igen.

Összességében nem szörnyen nézhetetlenül szar, csak kínosan rossz. Nem nekem valóak ezek az újrafeldolgozások, meg úgy általában ezek a semmitmondó nyálas Disney mesék. Persze tudom, hogy az eredeti rajzfilmnek megvan a bája és a jósága, majd a gyerekeimmel leülök megnézem, 10 év múlva remélem, de addig maradok a saját medremben.
40%

2017-07-14 12:53:10 Bubu (3) #16

Már divat: Hamupipőke, Demóna, Dzsungel könyve után ez a film is nagy bevételt hozott nekik. Nem fognak megállni...

előzmény: Ubul (#13)

2017-07-14 09:28:41 Ubul (3) #15

most, hogy mondod, nekem is rémlik valami :D
meg is van az upcoming disney filmek

előzmény: Edwest12 (#14)

2017-07-14 09:22:10 Edwest12 (3) #14

Hát pedig... Kapaszkodj meg, de a napokban olvastam, hogy nagyon keresnek egy Aladdint, de még nem találták meg a megfelelő színészt. :)

előzmény: Ubul (#13)

2017-07-14 07:32:55 Ubul (3) #13

az volt az érzésem ,hogy az egész kb. egy kötelező elbeszélés volt a mesét lemásolva, már-már minden részletével együtt (bár arra nem nagyon emlékszek már, csak fel-felmerült egy-egy részlet, újra kéne nézni :) ). Remélem azért nem csinálnak akkora divatot, hogy minden disney meséből élőszereplős változatot csinálnak.

2017-05-21 09:38:23 Demóna (3) #12

Nem számitottam arra,hogy ilyen jó lesz.Szép dalok és látványos is.Tetszik

2017-03-27 17:21:19 bambula (3) #11

Állatira örülök,hogy a forgalmazó feliratos kópiákat is juttatott a mozikba,persze így is csak egy erős hármas a film,de a szinkronba bele hallgatva a Disney már megint odatette magát a Zsivány Egyes után,hogy lehúzza a magyar szinkront.Legalábbis Belle-nek,a szörnytegnek az eltorzított hangja és Csészécske hangja nagyon gyenge lett.

2017-03-27 00:22:54 Yuriko-chan (3) #10

Azért a harapásnyom a hasán meg Gaston "hátulról megleplek" dalszövege elég egyértelmű utalások voltak. :D De akkor Gaston is minimum biszexuális. :D Na mindegy, a lényeg, hogy szerencsére tényleg nem volt tolakodó ez a szál.

előzmény: BonnyJohnny (#9)

2017-03-26 23:23:18 BonnyJohnny (3) #9

Tényleg nem rossz. A meleg jelenetek egyáltalán nem tolakodóak. Le Fou tűnhet egy esetlen rajongónak (persze jeleneteinek más felhangja is lehet, de ha nincs tele ezzel a hype, akkor nem is gondoltam volna rá). Talán csak a film végi táncjelenet rávonatkozó poénja egyértelmű (gondolom Tenebra is arra utalt lentebb)... de azon nevettem. Jól jött ki, és a partner is fel lett vezetve korábban.
Bocs, hogy kitérek erre, de olyan sok támadás és elutasítás érte a filmet ez miatt. És meg kell állapítanom, hogy alaptalanul, csak rosszindulatból és korlátoltságból fakadóan.

előzmény: Yuriko-chan (#8)

2017-03-26 22:41:49 Yuriko-chan (3) #8

Ahhoz képest, hogy azt hittem, 2-esnél jobbat nem tudok majd adni, jobb volt, mint amire számítottam, háromszor még meg is hatódtam. De na, a rajzfilmnek a közelébe sem ér. Semmi értelme hasonlítgatni őket, mert nyilvánvaló, hogy a 26 évvel ezelőtti alkotás egyszeri és megismételhetetlen.

2017-03-26 17:29:13 showme (4) #7

Nekem az volt az első érzésem, hogy minden karaktert szépen kidolgoztak, nem kímélve a pénzt rá, kivéve a Szörnyeteget. A legfőbb jelenetben (táncjelenet) szó szerint pixeles lett.
Viszont egy kérdésre jó, hogy adtak választ, mert gyerekkoromban ez volt az első, ami bennem felmerült, hogy mi lett Belle anyjával.

2017-03-24 15:35:01 Xcat (2) #6

Igen, kedves Tenebra, olvastam a kritikádat is és nagyjából egyetértünk...Most pillanatra elgondolkodtam, hogy nem e spoilereztem el semmit, de itt nehéz lenne bármit is... :-D

Pontosan a PC sztereotípiákat értettem "tolakodó" alatt. LeFou karaktere katasztrófális is emiatt, nekem teljesen kilóg a film szövetéből, sokkal intelligensebben is jelen lehetett volna, ha már ott volt a reklámduma róla. Nemhiába az oroszok se találtak benne semmi cenzúrázandót :-P

És valóban nagyon érdekes ezeknek a "progresszív" elemeknek a betolása a filmbe, mert valahogy nem elég intelligens, miközben alapvetően konzervatív is akar lenni...inkoherens.

A látvány szép, de rideg. A figurák sokkal idegenebbek, mint a mesében, ami bár gejl volt, de koherens. A "szerethetőséget" valahogy a Dzsungel könyvében jobban megoldották...

Jól megragadtad a lényeget: inkább egy Drakula franchise-t a kastélyba, mint ennek folytatást! :-DDD

2017-03-24 13:49:12 Tenebra (3) #5

Tekintve mondjuk, hogy igazából csak a végén píszíznek, annyira szerintem nem zavaró, mint amilyennek sokan beharangozták. Hogy erőltetett? Ez tény. Nagyon erőltetett, és igazából a negatív sztereotípiákat erősíti. Én kb. erre számítottam a mainstreamben.

Amitől ez a film igazából "progresszív", az Emma Watson személy és karaktere. :D Ez a Szépség annyira feminista, annyira aktív és független nő, hogy a Szörnyeteget én egy szerencsétlen balherének láttam egész végig, semmi méltóság nem volt benne. Azaz - hatalmi szempontból - kifejezetten feminin figura volt. Ami mondjuk nekem tetszett, mert ez legalább feldobta a gejl románcot.

Egyébként amiben a film elsőrangú, az a látvány. Ha valaha is egy jobbfajta Drakula-filmet készítenek, ez a kastély legyen már benne! :D

előzmény: Xcat (#4)

2017-03-24 11:18:51 Xcat (2) #4

A Disney már kínosan a pénztárca-nyitogatásra hajt...Ami jó benne az a régi mesében is megvan, ami újítás az szükségtelen, nem igazán ad hozzá. A PC a Hamupipőkében még nem volt tolakodó, mostmár az és szükségtelenül az...

2017-03-10 22:57:45 TomPowell (4) #3

Nálam már lepörgött egyszer az album, de én nkább az eredetire szavazok. Ettől függetlenül korrekt darab.

előzmény: Bubu (#2)

2017-03-10 10:35:06 Bubu (3) #2

Az már biztos, hogy nem Alan Menken-en múlik. A régi zene áthangszerelve, és az új dalok gyönyörűek...