Mechanic: Resurrection (2016) ☆ 👁

A mestergyilkos: Feltámadás

(Dennis Gansel)

amerikai-francia akciófilm, krimi, thriller

2,4
★★☆☆☆
124 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-10-09 20:25:35 Ivan/ (1) #6

Az egész egy szörnyen erőltetett valami, de egy ideig azt gondoltam egy kettest legalább megér majd. Ez aztán valahol az üvegmedence robbantásánál teljesen megváltozott bennem. Ott kezdtem érezni, hogy egy igazi címeres gagyival van dolgom, amiről lehetetlen bármi pozitívat mondani.

1/10

2017-02-14 15:21:26 noresz02 (2) #5

Azt figyeltétek milyen mesterien romantikus ahogy 2 perc alatt olthatatlan szerelembe esik a kőszívű Statham és Alba? A várnai résztől kettes alá is bukott a színvonal, de az átlag azért egy gyenge kettes.

2016-12-19 14:38:13 Jason13 (2) #4

Elképesztően gyenge.
Statham általában nem árul zsákbamacskát filmjeivel. A legtöbb egy szikár és véres akció-maraton, melyeket körbelengi a '80-s, '90-s évek zúzásainak nosztalgikus hangulata. A Mestergyilkos se volt ez alól kivétel és ugyan én kifejezetten átlagosnak találtam, maradandó károsodásokat nem okozott.
De ez a folytatás egy vicc! Nem is értem, miért kellett második részt kreálni, hiszen az előzmény egy Charles Bronson mozi feldolgozása volt és a kasszáknál se teljesített jól. Sebaj, itt a Feltámadás, amely a kopasz akcióhős egyik leggyengébb szösszenete.
Már maga a sztori is elképesztően pocsék, még az alacsony elvárások szintjén is. Főszereplőnk némi közjáték után patthelyzetbe kerül egy gazfickóval szemben és kénytelen elintézni számára három rendkívül jól őrzött bűnözőt.
Ez még így leírva nem is tűnhet rossznak, de a kivitelezés tényleg fájdalmasra sikerült. Egyrészt kapunk egy teljesen működésképtelen szerelmi szálat, ahol egyáltalán nincs meg a kémia Statham és Jessica Alba között. Aztán a fő gonosz is egy jellegtelen figura, megmozdulásai inkább röhejesek, mint félelmetesek.
De ami feltette erre a borzadályra a koronát, azok a rendkívül túltolt küldetések, melyeket kopasz hősünk visz véghez. Komolyan, az első részben látott merényletek az itteniekhez képest realista dokumentumfilmekbe illenek. A készítőkkel nagyon elszaladt a ló, mert az összes lehetetlen küldetés Asylum szinten mozog, mind kigondoltság, mind kivitelezés terén. Példának okáért főszereplőnk egy nap leforgása alatt elkészíti annak a tervét, hogyan jusson be egy brutálisan őrzött építménybe. És ezt végre is hajtja még ugyanazon a napon., de olyan over the top módon, hogy Ethan Hunt is sírva kérné Arthur Bishop-tól a receptet.
A legnagyobb baj mégis az, hogy a film véresen komolyan veszi magát. A készítők pókerarccal adnak elő akkora baromságokat, melyek már paródiába illőek, így a nézők akarva-akaratlanul végigröhöghetik az egész játékidőt.
Ami megmenthette volna az összképet az az, ha legalább az akciók látványosra sikerülnek. De nem! Van itt rengeteg pocsék vetített háttér, otromba CGI-robbanások és borzasztóan koreografált lövöldözések. A kedvencem az volt, amikor hősünk egy gumicsónakot használt fedezéknek. Mit ne mondjak, csodálatos!
A színészek is elég gyengék, egyedül Statham az, aki hozza a formáját, de mintha ő is alvó üzemmódban bunyózná végig a játékidőt. Alba kisasszony szép, de ennyiben ki is merül jelenléte, szerencsétlen Tommy Lee Jones meg nem tudom, mit kereshetett itt.
Hiába szeretem Statham agymenéseit, a Mestergyilkos folytatása egy bődületesen rossz baromság, amely dúskál a hatalmas logikai hibákban, az amatőr módon kivitelezett akciókban és a komolynak szánt, de röhejessé váló jelenetekben.
Mindenki jobban jár, ha messzire elkerüli ezt a fércművet.

2016-10-04 19:35:30 BonnyJohnny (2) #3

Az első rész egy türhető akciófilm volt, azaz egy átlagnál jobb Jason Statham film. De ez már helyenként a paródia határát súrolja. Csak sajnos komolyan gondolják.
Michelle Yeoh szerep nem sok, de örülök, hogy kap amerikai munkát. Jó őt látni. Jessica Alba megmentendő biodíszlet (szerepe szerint is bevallottan az). Tommy Lee Jones ripacskodása a film legjobb része (ez be is lövi a szintet).

2016-09-10 13:24:43 Ágó (1) #2

Egyértelműen a legviccesebb jelenet. :)
Kár, hogy nem annak szánták. Ahogy sok mást sem. Pedig vígjátéknak talán elmenne ez a film.

előzmény: bambula (#1)

2016-09-09 08:26:08 bambula (2) #1

Az mennyire szép jelenet már a végjátéknál,amikor Statham egy gumicsónak mögé bújik el és a főgenya ezerrel lő rá gépfegyverrel még sem képes eltalálni. :)