Egyszer Chuck Norrisnak Vikidál Gyula volt a magyar hangja...
előzmény: Mizi (#50)
Rihanna magyarhangja Liptai Klaudia... Ez mégis kinek az ötlete volt?
Ilyen az, amikor Besson félig komolyan veszi a sci-fit. Több elemében az Az ötödik elemre hasonlít, de szerencsére ez nem egy 100%-ig kínos műfajparódia. A leginkább az A galaxis őrzőit idéző látványvilág, az effektek meg az akciók magas színvonalúak, akadnak remek ötletek, ám a cselekményvezetés gyakran unalmassá válik, valamint itt is befigyelnek szánakoztató motívumok. A főszereplő páros nem túl karakteres, Ethan Hawke szórakoztató a pár perces képernyőidejében, Rihanna pedig azt az egyetlen dolgot műveli a belépőjében, amihez igazán ért (és véletlenül sem az éneklésről van szó!), viszont meglepő módon, a többi jelenetében sem annyira szar.
A jeges rémület táncolt vitust a gerincemben, hogy ez milyen pocsék lesz, az előzetes jegyek és a tanult ítészek véleménye alapján, de nem! Hál'Istennek remekül szórakoztam! Luc Besson sajátos humora nagyon kedvemre való és meg is kaptam, amit reméltem, laza, könnyed, burjánzó sci-fi fesztivál keretében.
Ahogy bemutatják az űrállomás fejlődését az elején, az egészen szuper. Utána a bolygó pusztulása is látványos. Aztán jön két óra értelmetlen, céltalan, ostoba rohangálás.
(Azt meg egyenesen nem értem, miért választanak ilyen semmilyen színészeket főszereplőnek. Dane DeHaan súlytalan, nincs karizmája, nincs sármja, színtelen, szagtalan. Már a film nézése közben elfelejtettem, hogy ő a főhős. És ez már-már tendencia. Ugyanilyen nyekenyóka típus volt a Baby Driverben vagy a Kingsmanban. Teljesen alkalmatlanok. Nem azért, mert régen minden jobb volt, de basszus, Bruce Willis vagy Mel Gibson ilyen hülyegyerekeket evett reggelire)
Ilyen miscast-ot, mint ez a két főszereplő, én még életemben nem láttam. A forgatókönyvről meg inkább ne is beszéljünk. Méltán pályázhatna a világ legrosszabb párbeszédei díjra. Clive Owen (és a karaktere) meg úgy vicc, ahogy van.
Képtelen vagyok elhinni, hogy ugyanaz az ember írta és rendezte A nagy kékség-et és a Léon, a profi-t, mint ezt az értékelhetetlen szemetet.
Gyenge hármas de kifejezetten csak a látvány miatt, az tényleg jól sikerült. A forgatókönyv elég gyenge és a színészek sem nyújtanak semmi extrát, egyedül Rihanna és Ethan Hawke rövid alakítása mondható korrektnek.
Annyira lagymatag volt és érdektelen, hogy már a lejátszó is megunta pörgetni és inkább átváltott a Fishing and Huntingra.
Én csak körülbelül 50 percig jutottam, de sajnos annyira nem érdekelt az egész hogy hagytam, hadd menjen. A látványról viszont vastagon megvan a véleményem, ilyen giccses ordenáré ízléstelenséget a Flash Gordon óta nem láttam, ehhez képest a Wachowskiék Speed Racere egy visszafogott fekete-fehér kamaradráma.
Annyi rosszat olvastam róla,hogy mindenre fel voltam készülve,ehhez képest egész kellemes csalódás volt.(tegyük még hozzá,hogy totál betegen néztem,és hálás voltam,hogy van valami,ami kicsit kikapcsol.)Azért a két főhőst nehezen tudtam komolyan venni...kb. tíz perc után jöttem rá,hogy nem lesz újabb ugrás az időben,és nem fognak felnőni..:/
Nem értem ezt a sok fanyalgást. Képregényből készült film, márpedig a képregények általában nélkülözik a mélylélektani búvárkodást, és a magasröptű filozófiát. A Korcsmáros Pál-féle Rejtő képregényeket sem a szociális érzékenység, az árnyalt jellemábrázolás miatt szeretjük.
Látványban a Valerián lenyűgöző, a történet az egyszerűsége ellenére elfogadható, rengeteg kitűnő ötletet vizuálisan kiválóan oldottak meg, az egész film egyszerűen szórakoztató.
A hasonló célzatú vagy témájú amerikai filmek ezzel szemben nyálasak, vagy aberráltak, ötlettelenek, és fantáziátlanok, minden beleölt pénz és izzadságszagú erőfeszítés ellenére.
Azonban a hozzászólásokból látszik, hogy a hollywoodi agymosás sikeresen működik: ami az ott megszokottól eltér, az a többségnek szar.
Sokan panaszkodnak arra, hogy buta a film, primitív. Nos, a Csillagok háborújánál, illetve folytatásainál butább filmeket nehéz elképzelni, mégis sok közülük szórakoztató.
De butaságból, logikátlanságból, tudománytalanságból a Csillagok között, az Eredet és a Mementó is az élen jár, miközben ezeket az egekig ajnározzák.
A történet butaságára, egyszerűségére nem lehet tehát hivatkozni, mert ez a messze túlértékelt hollywoodi
filmekre legalább annyira jellemző, mint a Valeriánra, csak a Valerián legalább deklaráltan nem veszi teljesen komolyan magát, ellentétben a többi említettel.
Nivosabb szineszekkel a foszerepekben es jobban kidolgozott parbeszedekkel sokkal jobb lehetett volna a film. (Remelem a ket fohos nem kap tobb lehetoseget filmszerepekben).
Túl látványos, részleteiben ötletes, de egészében buta, semmitmondó, pár jó jelenetre felfűzött unalmas csimbummcirkusz.
Szomorú vagyok, hogy ennyi pénz, ennyi ember munkája megy “kárba” egy buta filmben.
Mert azért ha részleteiben, technikájában nézzük, mestermű és tipikus 4K teszt mozi.
Besson újjabb ámokfutása, az általa és a Wachowski nővérek munkásságával
tökélyre fejlesztett tipikus gej, dizájner "sci-fi". Maga a kommersz. De hát,
ilyen ez a "változókor".
Nagyon jól szórakoztam. Szép látvány, pörgős sztori. De Cara Delevingne kb. akkora színésznő, mint Kristen Stewart az Alkonyatban, a színészi eszköztára kimerül a szemforgatásban és szemmeregetésben.
Számomra ez a film minden, amit én egy könnyed sci-fi mesétől várok. Lenyűgöző látvány, nonstop kaland.
Ha valami mégis zavart a szereposztásban, akkor az nem más, minthogy a főszereplők gyakorlatilag Young-adoult kategória, míg az egyéb szereplők felnőttek. És ez nem lenne gond, ha legalább egy félsoros magyarázat lenne az egészre, de emlékeim szerint nincs. Így meg olyan gagyi, hogy az univerzum hatalmasságai úgy ugrálnak, ahogy ez a két tejfölösszájú fütyül.
Apróság, de az is zavart, hogy az egyébként brutál fenyegetően kinéző K-Tronokról - mikor végre élesedtek - kiderült, hogy csak golyószórós robotok, akik ugyanúgy hullanak, mint az egyéb gyalogok. Csalódott voltam. Azt vártam, valami megakillerfighterek lesznek, de csicskacsírák voltak.
előzmény: Rorschach (#34)
Nem rajtuk ment el, de szerintem DeHaannak itt kifejezetten rosszul állt ez a Space James Bond szerep. Viszont nem miatta, hanem meg kellett volna tudni rendezni (bár nem tudom mit várok Bessontól a Lucy után).
előzmény: tomside (#33)
Chris válaszolt is helyettem. :)
DeHaan a Chronicle óta van a radaromon, ott zseniális, és összetettben is nagyon jó. Carát alig láttam eddig valamiben, de itt teljesen rendben volt. A többiek meg - már ha nem eleve CGI-arcok -, tényleg annyira mindegy alapon vannak jelen, hogy az nem oszt nem szoroz. Tudok hibákat is lajstromozni, de szerintem ezen a főszereplő párosnak nincs helye. Ez a film nem rajtuk ment el.
előzmény: BonnyJohnny (#31)
Amit amúgy én se értek, mert szerintem pont azzal van a legkevesebb baj, sőt. DeHaan és Cara jó páros. (A többiek meg olyan "többiek", de nem is ők a lényeg.)
előzmény: BonnyJohnny (#31)
Érdekes, hogy ezt írod, mikor szinte mindenki a szereposztásra panaszkodik. :)
előzmény: tomside (#30)
Egy rosszabb szereposztás mellett talán nem lenne hármas, de ezekkel az arcokkal bőven nézhető a film. Mielőtt leülünk megnézni, el kell felejteni azt a temérdek ambíciót, ami a készítőkben volt, mert saját elvárásainak nyilván nem tud eleget tenni a film, amely viszont egyszeri kikapcsolódásra bőven alkalmas. Jó szórakozást.
Borzasztóan unalmas, az a helyzet. És borzalmasan hosszú és túltolt. Elolvastam alatta az Azt és a Háború és békét. Szlovákul. És még van hátra 43 perc. Pedig a két főszereplő szimpatikus (főleg Cara), a CGI okádást is sikerült megszokni és egyébként vannak egész kreatív részei. De sok-sok olló kellett volna ehhez, hogy egy jó film lehessen.
Ez is jogos, engem mégis jobban idegesített a teljesen felesleges fiú megmenti a lányt, közben valaki hősi halált hal történetszál.
Ja meg óriási meglepetésre sikerült idegesítőbb és feleslegesebb karaktereket felvonultatni, mint Jar Jar volt. Mindjárt 3-at is.
előzmény: Rorschach (#27)
Kiegyeztem volna egy hármassal, hiszen ötletes, látványos, színes-szagos szar az egész, de a végén olyan arcpirítóan hülyének néz ez a film, hogy szerintem még a kegyelemkettest is le fogom vinni karóra.
Tiszta király, hogy miután főhősünk leütötte a bigott katona felettesét, saját maga is belekezdett a bigott katona monológba, valamint ha egy film 2017-ben el meri sütni az "egy másodperc híján felrobbant a bomba" sztorit piros visszaszámlálóval, tokkal-vonóval, ott tényleg kurva nagy bajok vannak.
Ha egy filmet (vagy úgy általában véve bármit) egy Rihanna-féle "szupertehetségnek" kell megmentenie, ott már alighanem vége a világnak...:)
előzmény: ZoLeEe (#25)
a világ szép,ötletes meg csili-vili de minden más szempontból ez kegyetlenül rossz...csak Rihanna mentette meg az egyestől.
Nem csak, hogy totálisan egyszerű és kiszámítható a sztori, de ráadásul a középső negyven percet úgy kilehetne vágni, hogy közbe egyáltalán nem sérülne a film főcselekménye. Emellett a karakterek sem túl érdekesek. Dane DeHaan-nak pedig nem is igazán áll jól ez az űr-James Bond szerep. És, mindemellett sem tudok rá haragudni, hiszen annyira színes, kreatív (és ténylegesen) látványos, hogy végig baromi jól szórakoztam. (Mondjuk a végére kissé megéreztem a hosszát). Nem jó film, de szerettem.
Na jó, csak azért mert az "idő megszépítette", adok rá egy kegyelem 3-ast. Mert vannak benne látványos és tényleg szép részek. De ez a film a 2,5 értékelés mintapéldánya lenne.
Jól nézett ki, de iszonyatosan untam. DeHaan szerintem egy borzalmasan rossz színész, Rihanna pár perce látványos volt, de erre a szerepre Kovács XXI. Klárika is tökéletes lett volna, Delevingne meg inkább nyargaljon át a felnőtt filmek világába, mert nézni jó, de amit alakított... Rengeteg apróság volt benne, amitől jó lehetett volna, de valahol mindig elbukott a mutatvány. És ez a valami nálam a két fapofájú főszereplő volt. Az meg már csak hab volt a tortán, hogy egyszerűen nem tudtam egy pillanatig sem elhinni, hogy a két ügynök között bármilyen vonzalom is van. Amikor kijöttem az a gondolat fogalmazódott meg bennem a forgatókönyv katyvaszról, hogy ez olyan volt, mint egy 60-as, 70-es években íródott sci-fi képregény, ahol az oldalszám megkötés miatt néha kisebb-nagyobb bakugrásokkal halad a történet. De aztán leesett, hogy ez tényleg nem volt más, mint egy 60-as, 70-es években íródott sci-fi képregény, nyakon öntve egy rakás XXI. századi CGI hókusz-pókusszal...
Azért Milla Jovovich se egy pankrátor alkat, az Ötödik elemben mégis leveri a szörnyeket. :D Ilyen erővel minden hasonló film hiteltelen. :) Én inkább úgy gondolom, az ilyen jelenetek mindig az eyecandy-faktor miatt vannak bent, arra meg tök jók. Nekem bejött a csajszi.
előzmény: Zoliz (#18)
Ez igaz, de nem is erre gondoltam azalatt, hogy jó ötlet. Ugyanez a problematika megvan a Star Trek holodecken is vagy a Tomorrowland/Holnapolisz c. filmben, amikor azt a medált birizgálják. Meg biztos van még csomó ilyen film, most ez a kettő ugrik be.
Ami nekem tetszett az az, hogy ebben a filmben egy másik dimenzióban nem valami szörnyekkel teli labirintus, vagy titkos laboratórium, esetleg valami más hasonló dolog van, hanem egy... bazár :) Turistákkal, idegenvezetővel, meg megvásárolható kacatokkal. Szerintem ez a vicces benne. :) És az akciójelenet meg jól volt összevágva, hogy bár nekem is eszembe jutott amit írsz, nekem nem volt olyan szinten zavaró, hogy nagyon lerontsa az összképet.
előzmény: Nordbright (#17)
Úgy látom, tök jó nekem, hogy én ezt képes voltam felhõtlenül élvezni. Szerintem egyszerûen k*** jó film és kész.
Ez a tinicsaj inkább fiú mint lány a filmben. Olyan hiteltelenül veri szét a lényeket ököllel, hogy fogtam a hasam a röhögéstől, hogy ezt most komolyan gondolták vagy vicc az egész.
A nagy bazár ötlet bár látványos, azért vérzik pár sebből.
A legfurcsább talán az, hogy valahányszor mutatják a "valós" világot, az emberek/lények csak síkban bolyongnak a sivatag felszínén, míg a VR-ban a bazár kb. 8654 szint mélységű/magasságú, a repülő alkalmatosságról nem is beszélve. Ezt a térbeli mozgást azért nehéz reprodukálni akármilyen sisakkal... :( A nem létező fizikai akadályokat szintén. Pl. mikor a főszereplő zuhan ~20 szintet lefelé, akkor hová és hogy zuhan? És erre nem magyarázat, hogy a mozgás is biztosan virtualizálva van - mert akkor mi a francnak mászkálnak körbe-körbe? Elég lenne leülniük egy székbe a fejükön a sisakkal. Ahhoz nem kell 50 km2 sivatag.
előzmény: kajaktej (#14)
...de ez "olyan nagyon látványos, tini cucc" lett. Nagyon látványos, nagyon tini.
előzmény: kilépett felhasználó (#2)
Luc Besson munkásságával sose voltam kibékülve, még a sokak által rendkívül magasra értékelt klasszikusait se tudtam igazán megkedvelni.
Ennek ellenére kíváncsi voltam legújabb művére, hiszen az előzetesek egész látványosra sikerültek és engem a főszereplő páros sem taszított.
Aztán itt van az eredeti képregény, amit ugyan nem ismerek, de elvileg rengeteg sci-fit inspirált, például a Star Wars-t is. Ez pedig megadta a végső lökést ahhoz, hogy a legközelebbi filmszínházba vándoroljak.
Kíváncsi voltam, Besson vajon hogy álmodja vászonra ezt a világot, mely annyi más alkotóra is óriási hatással volt.
A végeredmény azonban eléggé kiábrándított. De kezdeném az elején.
A sztori bot egyszerű, a benne rejlő fordulatok is messziről kiszúrhatóak, viszont ezt még nagy hibaként nem rónám fel. Kellő alap lett volna ez egy szórakoztató kalandhoz, ahol nem a forgatókönyv csavarjain kell ámulnunk, hanem a remek látványon, az eltalált hangulaton és a főszereplő páros között működő kémián.
De ezek közül sajnos egyik sem működik igazán, és akkor még finoman fogalmaztam.
A rendkívül magas büdzsé mondjuk meglátszik minden képkockán, hiszen a CGI helyszínek és kreatúrák meggyőzőek, ahogy a kézzelfogható díszletek és kosztümök is. A játékidő első felében még egész kreatív ötletek is akadnak, de ahogy megérkezünk az ezer bolygó városába és a sztoriban is kezdünk elmerülni, úgy a látvány is egyre unalmasabb lesz. A rengeteg fajt és kultúrát egybegyűjtő hatalmas űrállomás eleinte izgalmas helyszínekkel kecsegtet, de ezekből aztán alig kapunk valamit. A cselekmény egy idő után kifejezetten ötlettelen terültetekre korlátozódik, ez pedig azért elég nagy csalódás volt számomra.
Aztán itt vannak az akciójelenetek. Az igen hosszú játékidő során összesen kapunk vagy két darab zúzást, amely emlékezetesnek nevezhető, de ezek is igencsak rövidre sikerültek.
Azonban a technikai oldal még így se nevezhető rossznak, de összességében ez a látványvilág ma már egyáltalán nem nevezhető lélegzetelállítónak. Nem azért, mert annyira dúskálnánk az ehhez hasonló űrkalandokban, hanem mert szinte havi rendszerességgel érkezik olyan film, ami ilyen monumentális CGI arzenállal áll elő. Arról már nem is beszélve, hogy itt néhány kreatív megoldáson kívül egyáltalán nincs kihasználva ez a háttér.
De ami nagyobb gond a produkcióval, az a főszereplőpáros. Én magam is meglepődtem, de Cara Delevigne nem is alakított rosszul, pedig a csaj a modellszakmából érkezett a vásznakra. Viszont Dane DeHaan kész katasztrófa. Nekem személy szerint nincs bajom a sráccal, ide viszont egyáltalán nem illett, és ez elsősorban nem is rajta múlott. Valerian egy macsó, nőfaló űrkém, aki nem hátrál meg a húzós bevetésektől, de ebből Dane barátunk semmit nem képes átadni. Ilyen félresikerült castingot is rég láttam már, pedig próbálkozik itt-ott a gyerek, de mindig zátonyra fut.
A két fiatal köré írt szerelmi szál emiatt aztán egy elképesztően hiteltelen giccsparádé, ahol izzadságszagú párbeszédek követik vég nélkül egymást már az első képsoroktól kezdve az utolsókig.
A többi szereplővel azért nincs ekkora baj, bár kíváncsi lennék arra, hogy Ethan Hawke milyen indíttatásból adta ehhez a nevét, de azért tőle láttunk már cifrábbat is. Rihanna meg kap kb. 5 percet, ami szintén kínos, de mire eljutunk hozzá, már az agyam hozzászokott a blődségekhez.
Maga a humor is a film egyik nagy negatívuma. Úton útfélen akadnak beszólások és viccesnek szánt helyzetek, kár, hogy mindegyik nagyon kínosra sikeredett. Ez igaz a drámai jelenetekre is, melyek szintén nem működnek, ezen felül olyan botrányos párbeszédeket tartalmaznak, melyektől legszívesebben lekapartam volna az arcom.
Sajnos zenei fronton se olyan rózsás a helyzet, hiába felelt Alexandre Desplat az aláfestésért. Elég laposak a tételek, sok kreativitás nem szorult beléjük, pedig egy ilyen nagyszabású mozihoz azért elvárható lenne a markáns zenei betét.
Mindent összevetve, eléggé mellément Valerian első (és vélhetőleg utolsó) mozgóképes kalandja. Az egyszerű sztori még működne, de Dane DeHaan karakteridegen alakítása, a működésképtelen csapatdinamika, a fárasztó és izzadságszagú poénzuhatagok egyszerűen maguk alátemetik a kész produkciót. A látvány azért nem rossz, de egy idő után a kreativitás abból is elfogy.
Rég éreztem már magam olyan kínosan moziban, mint ezen az alkotáson, így utólag jobb lett volna, ha legyőzöm kíváncsiságom és inkább itthon maradok.
Sebaj, azért akik szeretik a rendező munkáit (főleg az Ötödik elemet), azok tehetnek vele egy próbát, de kétlem, hogy ők is eldobnák az agyukat a végeredménytől.
Féltem beülni rá, mert Luc Besson ide vagy oda, a trailerek alapján nagyon egy újabb Galaxis őrzői/Jupiter felemelkedése/Avatar keveréknek tűnt. De én kellemesen csalódtam, egy egész szórakoztató sci-fi kalandfilm.
Tetszett a világ bemutatása. Az ötlet, hogy a nagy bazár egy másik dimenzióban van, a turista csoportok, vagy a "távirányítással" vezérelt őr, a pillangókkal "horgászó" lények, a "memóriaevő" medúza, az alakváltó örömlány, vagy a szörnyek emberi skalpot "frissen", citrommal fogyasztó királya ötletes, vicces jeleneteket eredményeztek. Ami összességében elég jól leplezte azt, hogy maga a történet nem egy ördöglakat. :D
A filmet nem láttam még, de valahogy az előzetes nekem nem nagyon jött be, kicsit túl sok a hype a film körül. Szinte minden film előtt adtak a trailert CC-Ben, Dunkirk elozetessel viszont alig találkozni. A főszereplő gyerek elég sótlan uborka nekem (az a Zöld Manó a mai napig nevetséges) meg valljuk be hogy anno Bruce Willis tökösebb volt az Ötödik elem idején. Azért a főszereplő sem mindegy, meg ha a látványra is tettek fel előzetes alapján mindent...
Én sem értem, miért kellett trilógiává bővítenie. Egy is sok volt belőle.
előzmény: bambula (#11)
Furcsa,hogy az sikernek lett minősítve,mert elnézve a bevételeket,annyira azért nem ment nagyot az első rész sem.
előzmény: critixx (#10)
Igen, úgy lett volna, hogy a Villangós mese lesz az utolsó filmje, de aztán annak a sikerén felbuzdulva mégsem hagyta abba.
előzmény: bambula (#9)
Az tényleg igaz,hogy valamikor azt ígérte Besson,hogy a tizedik rendezése után abba hagyja a rendezést?
Mert akkor elég kár,hogy nem tette meg. :(
Igen, tőle származik. Valahol megértem őt és a társait, mert a francia popkultúra elég archaikus volt a 60-as években - Chrispin és Méziéres épp azért mentek Amerikába, hogy egy másik, pezsgőbb kultúra által inspirálódjanak. Vagyis Franciaországban ez a sorozat tényleg átütő erejű újdonság lehetett, de azért az amerikai ponyva addigra már sok évtizede lubickolt a mindenféle tér-idő-kalandos sci-fi és fantasy történetekben, elég csak a Flash Gordonra gondolni. A mindenfelé elterjedt összehasonlításos kép (lent) eleve kissé felszínesnek tűnt nekem, mióta olvastam a képregényeket, azóta meg főleg annak tűnik.
(A Leia/Solo kép szerintem nem a képregényben jelent meg, hanem poénból rajzolták illusztrációként egy cikkhez vagy interjúhoz, bár ebben nem vagyok biztos.)
előzmény: Tenebra (#7)
Úgy tudom, ezt pont maga Mézières, a képregény alkotója terjesztette el, miután megnézte a Star Warst 1977-ben, utána meg bele is rajzolta fricskaként Leia és Han Solo karakterét a Valerianba. Persze én ezt csak filmes oldalakon olvastam, illetve azt a bizonyos jelenetet képen láttam.
A képregény amúgy engem is érdekel, mert maga a világ alapvetően bejött. Bár nyilván ma már a csapból is ez science-fantasy folyik, de vannak benne érdekes ötletek.
előzmény: Olórin (#6)
"Lucas a Star Warst a Valerian-képregényekből lopta"
Ezt én is elhittem, amíg el nem olvastam a képregényeket:) Azóta úgy vagyok vele, hogy ez egy NAGYON erős túlzás, ami sajnálatos módon terjedt el tényként, viszonylag széleskörűen.
előzmény: Tenebra (#5)
Na, hát ez annak rendje és módja szerint egy kusza katyvasz lett. Pedig nem is lenne olyan rossz, mert vannak benne egész elborult ötletek, a film első akciójelenete szerintem nagyon pofásra sikeredett a többdimenziós, agyerőszakoló betöréssel/üldözéssel. De ezután a cselekmény durván leül, illetve szó szerint szétfut, és nem jó értelemben. Olyan, mintha Luc Besson soha nem írt volna forgatókönyvet. Illetve olyan, mintha több képregényt akart volna megfilmesíteni egyszerre, melyek egymástól teljesen különállnak. A főszereplőválasztás pedig nem volt túl szerencsés, már ami Dean DeHant illeti, a csaj, Cara Delevingne nem volt olyan rossz, bár azért őrá is inkább a külseje miatt emlkészem szívesen, nem a karaktere fogott meg (sőt, Laureline szerintem kifejezetten idegesítő volt - már majdnem olyan idegesítő, mint a Marveles szuperhősfilmek női főszereplői).
A sztori pedig egyébiránt egy kliséhegy - bár azt hagyjuk, ki lopott honnan, mert bonyolult a dolog (hiszen Lucas a Star Warst a Valerian-képregényekből lopta, aztán Besson nyilván a Star Warsokból és az Avatarból is építkezett a képregények mellett). Mindenesetre a fő sztori ostoba, bugyuta, érdektelen, talán nem véletlen, hogy Besson eltér tőle vagy fél órára olyan sztorihoz, aminek a későbbiekre nézve semmi értelme sem lesz. :'D
Úgyhogy alig várom, hogy rányomjam a 2-est. :D Amit egyébként Delevingne és a látvány miatt érdemelt ki, mert amúgy szerintem közel nézhetetlen az említett első akciójelenet után.
Azért a Besson-i sci-fi világ másmilyen mint a Wachowskiék által láttatott világ.
Számomra sajnos az előzetesek sejtették már ,hogy ez továbbra se a jó öreg 2000-es évek előtti Besson visszatérése lesz majd,így nem volt akkora csalódás. Bár ezt a kicsit több mint két órás játékidőt nem igazán értem.Legalább ezt a bolygót jobban bemutathatta volna.
Hát nem tudom... Most megpróbálom azoknak a mozinézőknek a helyébe képzelni magamat, akik nem olvasnak kritikát és nem ismerik Nolant, csak beakarnak ülni egy szórakoztatónak tűnő filmre munka után, 2 órára kizárni a világot, hogy szórakozzanak(!). Szerintem inkább vennének jegyet erre, mint a háborúsfilm Dunkirkre, másik kihívója meg max. a Majmok bolygója lehet. Közülük szerintem sokan beülhetnek a filmre. De akik olvasnak kritikát talán a vegyes értékelések miatt ódzkodni fognak tőle, akár érdekli őket mások véleménye akár nem (én sem az alapján döntöm el hogy tetszhet-e nekem egy film, hogy a szomszéd Mari néninek mi a véleménye róla, de azért ha valami rossz kritikákat kap ott bizony óvatos vagyok). Akik meg ismerik Nolant és szeretik, azoknak szerintem nem kérdés mit fognak nézni. :) Van azért esély rá, hogy bukni fog, elvégre magas a büdzséje. Viszont nem hinném hogy annyira be fog égni, elvégre a Transformers 2647419 is valakinek a kedvenc filmje. :D (Bár Metacritic alapján elég vegyes a fogadtatás...) Trailer alapján nem tűnik többnek egy szórakoztatni akaró filmnél. (Mondjuk én nem vagyok Bessonnal teljesen kibékülve...)
előzmény: kilépett felhasználó (#2)
Szerintetek be fog ez égni, mint pl. a Jupiter Ascending? Vagy ez nem olyan nagyon látványos, tini cucc lesz?
Ez látványosnak ígérkezik, ill. biztosan nagyon az lesz. Csak ezek a tejfölösszájú szereplők... Ezekről még azt sem hiszem el, hogy egy puskát el tudnának sütni anélkül, hogy összeszarnák magukat. Besson régebben tökösebb szereplőket tudott válogatni.
De köztük nem ekkora a korkülönbség. Liptai 15 évvel idősebb...
előzmény: csabaga (#51)