Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) ☆

Valerian és az ezer bolygó városa

(Luc Besson)

amerikai-francia akciófilm, kalandfilm, sci-fi

2,7
★★☆☆☆
13 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-07-21 16:24:06 Bogár Bence (?) #13

A filmet nem láttam még, de valahogy az előzetes nekem nem nagyon jött be, kicsit túl sok a hype a film körül. Szinte minden film előtt adtak a trailert CC-Ben, Dunkirk elozetessel viszont alig találkozni. A főszereplő gyerek elég sótlan uborka nekem (az a Zöld Manó a mai napig nevetséges) meg valljuk be hogy anno Bruce Willis tökösebb volt az Ötödik elem idején. Azért a főszereplő sem mindegy, meg ha a látványra is tettek fel előzetes alapján mindent...

2017-07-21 16:10:53 critixx (?) #12

Én sem értem, miért kellett trilógiává bővítenie. Egy is sok volt belőle.

előzmény: bambula (#11)

2017-07-21 16:06:15 bambula (2) #11

Furcsa,hogy az sikernek lett minősítve,mert elnézve a bevételeket,annyira azért nem ment nagyot az első rész sem.

előzmény: critixx (#10)

2017-07-21 16:02:08 critixx (?) #10

Igen, úgy lett volna, hogy a Villangós mese lesz az utolsó filmje, de aztán annak a sikerén felbuzdulva mégsem hagyta abba.

előzmény: bambula (#9)

2017-07-21 15:31:13 bambula (2) #9

Az tényleg igaz,hogy valamikor azt ígérte Besson,hogy a tizedik rendezése után abba hagyja a rendezést?
Mert akkor elég kár,hogy nem tette meg. :(

2017-07-20 16:01:44 Olórin (2) #8

Igen, tőle származik. Valahol megértem őt és a társait, mert a francia popkultúra elég archaikus volt a 60-as években - Chrispin és Méziéres épp azért mentek Amerikába, hogy egy másik, pezsgőbb kultúra által inspirálódjanak. Vagyis Franciaországban ez a sorozat tényleg átütő erejű újdonság lehetett, de azért az amerikai ponyva addigra már sok évtizede lubickolt a mindenféle tér-idő-kalandos sci-fi és fantasy történetekben, elég csak a Flash Gordonra gondolni. A mindenfelé elterjedt összehasonlításos kép (lent) eleve kissé felszínesnek tűnt nekem, mióta olvastam a képregényeket, azóta meg főleg annak tűnik.

(A Leia/Solo kép szerintem nem a képregényben jelent meg, hanem poénból rajzolták illusztrációként egy cikkhez vagy interjúhoz, bár ebben nem vagyok biztos.)

előzmény: Tenebra (#7)

2017-07-20 15:25:41 Tenebra (2) #7

Úgy tudom, ezt pont maga Mézières, a képregény alkotója terjesztette el, miután megnézte a Star Warst 1977-ben, utána meg bele is rajzolta fricskaként Leia és Han Solo karakterét a Valerianba. Persze én ezt csak filmes oldalakon olvastam, illetve azt a bizonyos jelenetet képen láttam.

A képregény amúgy engem is érdekel, mert maga a világ alapvetően bejött. Bár nyilván ma már a csapból is ez science-fantasy folyik, de vannak benne érdekes ötletek.

előzmény: Olórin (#6)

2017-07-20 11:46:30 Olórin (2) #6

"Lucas a Star Warst a Valerian-képregényekből lopta"
Ezt én is elhittem, amíg el nem olvastam a képregényeket:) Azóta úgy vagyok vele, hogy ez egy NAGYON erős túlzás, ami sajnálatos módon terjedt el tényként, viszonylag széleskörűen.

előzmény: Tenebra (#5)

2017-07-19 22:06:09 Tenebra (2) #5

Na, hát ez annak rendje és módja szerint egy kusza katyvasz lett. Pedig nem is lenne olyan rossz, mert vannak benne egész elborult ötletek, a film első akciójelenete szerintem nagyon pofásra sikeredett a többdimenziós, agyerőszakoló betöréssel/üldözéssel. De ezután a cselekmény durván leül, illetve szó szerint szétfut, és nem jó értelemben. Olyan, mintha Luc Besson soha nem írt volna forgatókönyvet. Illetve olyan, mintha több képregényt akart volna megfilmesíteni egyszerre, melyek egymástól teljesen különállnak. A főszereplőválasztás pedig nem volt túl szerencsés, már ami Dean DeHant illeti, a csaj, Cara Delevingne nem volt olyan rossz, bár azért őrá is inkább a külseje miatt emlkészem szívesen, nem a karaktere fogott meg (sőt, Laureline szerintem kifejezetten idegesítő volt - már majdnem olyan idegesítő, mint a Marveles szuperhősfilmek női főszereplői).

A sztori pedig egyébiránt egy kliséhegy - bár azt hagyjuk, ki lopott honnan, mert bonyolult a dolog (hiszen Lucas a Star Warst a Valerian-képregényekből lopta, aztán Besson nyilván a Star Warsokból és az Avatarból is építkezett a képregények mellett). Mindenesetre a fő sztori ostoba, bugyuta, érdektelen, talán nem véletlen, hogy Besson eltér tőle vagy fél órára olyan sztorihoz, aminek a későbbiekre nézve semmi értelme sem lesz. :'D

Úgyhogy alig várom, hogy rányomjam a 2-est. :D Amit egyébként Delevingne és a látvány miatt érdemelt ki, mert amúgy szerintem közel nézhetetlen az említett első akciójelenet után.

2017-07-18 23:50:47 bambula (2) #4

Azért a Besson-i sci-fi világ másmilyen mint a Wachowskiék által láttatott világ.

Számomra sajnos az előzetesek sejtették már ,hogy ez továbbra se a jó öreg 2000-es évek előtti Besson visszatérése lesz majd,így nem volt akkora csalódás. Bár ezt a kicsit több mint két órás játékidőt nem igazán értem.Legalább ezt a bolygót jobban bemutathatta volna.

2017-07-18 19:56:58 BalaKovesi (?) #3

Hát nem tudom... Most megpróbálom azoknak a mozinézőknek a helyébe képzelni magamat, akik nem olvasnak kritikát és nem ismerik Nolant, csak beakarnak ülni egy szórakoztatónak tűnő filmre munka után, 2 órára kizárni a világot, hogy szórakozzanak(!). Szerintem inkább vennének jegyet erre, mint a háborúsfilm Dunkirkre, másik kihívója meg max. a Majmok bolygója lehet. Közülük szerintem sokan beülhetnek a filmre. De akik olvasnak kritikát talán a vegyes értékelések miatt ódzkodni fognak tőle, akár érdekli őket mások véleménye akár nem (én sem az alapján döntöm el hogy tetszhet-e nekem egy film, hogy a szomszéd Mari néninek mi a véleménye róla, de azért ha valami rossz kritikákat kap ott bizony óvatos vagyok). Akik meg ismerik Nolant és szeretik, azoknak szerintem nem kérdés mit fognak nézni. :) Van azért esély rá, hogy bukni fog, elvégre magas a büdzséje. Viszont nem hinném hogy annyira be fog égni, elvégre a Transformers 2647419 is valakinek a kedvenc filmje. :D (Bár Metacritic alapján elég vegyes a fogadtatás...) Trailer alapján nem tűnik többnek egy szórakoztatni akaró filmnél. (Mondjuk én nem vagyok Bessonnal teljesen kibékülve...)

előzmény: Ragemarci (#2)

2017-07-18 19:19:21 Ragemarci (?) #2

Szerintetek be fog ez égni, mint pl. a Jupiter Ascending? Vagy ez nem olyan nagyon látványos, tini cucc lesz?

2017-07-16 21:56:22 ipartelep (?) #1

Ez látványosnak ígérkezik, ill. biztosan nagyon az lesz. Csak ezek a tejfölösszájú szereplők... Ezekről még azt sem hiszem el, hogy egy puskát el tudnának sütni anélkül, hogy összeszarnák magukat. Besson régebben tökösebb szereplőket tudott válogatni.