Blood Father (2016) ☆ 👁

Az utolsó emberig

(Jean-François Richet)

francia akciófilm, krimi, thriller

3,3
★★★☆☆
219 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-10-10 08:23:45 dittike (5) #16

Mel Gibson mindig tud meglepetést okozni így volt ez most is a kisiklott életű apakép sokszor feltűnik a filmtörténetben persze most is kiválóan hozza.

2018-01-06 11:10:45 Xuja (4) #15

Bevallom, engem is bevitt az erdőbe, mert én is egy sokkal lazább, kevésbé moralizálós, több akcióval és henteléssel teli filmet vártam (főleg az első olvasatra Taken-re hajazó sztoriból). Kicsit vontatott (bár szerencsére túlságosan sosem ül le), és a dráma sem működik mindig. Amikor Gibsonból előjön az állat, az viszont kiváló, és ezért jár a négyes osztályzat.

2017-11-05 13:18:14 tomside (3) #14

Az embernek a játéka szépen érvényesül, és van 1-2 jó alakítás a mellékszerepekben is, de találhattak volna egy sokkal karakteresebb szelenagomezt, mint ez az x az n-nediken lányka, mert ő nagyon semmilyen volt.
Avval még talán a jót is megadhatnánk a filmnek, mert vannak jó pillanatai, és háládatosan rövid!

2017-05-23 11:34:38 lakatoszoltan01 (3) #13

Sok izgalmas jelenetet nem tartogat és a vége sem lett túl furmányos. De Gibson tetszett benne. Egyszer nézhető, bár kicsit sötét a hangulata. Az angol cím amúgy szerintem gáz.

2017-03-25 23:58:30 kfiro (3) #12

Fura egy világ ez. Eddig az Amerikaiak másolták a jó kis Francia filmeket, most meg a Franciák csinálnak Amerikában az ottani sztárokkal, akciófilmeket.
Most akkor hogyan van ez? Tudja valaki erre a választ, mert én nem értem?

Ráadásul ez is már annyira hollywoodi lett, hogy teljesen középszerű.
Miért nem marad mindenki a "kaptafájánál"?

Jó szórakozást!

2017-01-06 09:44:46 goromba (2) #11

Jó is lehetne ez, ha érteném, mi is valójában apu tuti terve.
Végighurcolni a lányt az összes veszélyforráson, amibe apu élete során belekerült, aztán, majd lesz valahogy?!
Gibson játéka néha sajnos Gibson-osan emiliaclarke-os(ez most egy új kategória nálam)az alkeszgyűléses cucc-ra azt mondom, rendezői hiba, mert abban már tényleg csak az nem volt benne, hogy bocs, zsidók, bocs, ribancok-(bár lehet, benne volt), sok helyen viszont pont Gibson játéka menti meg a filmet a totális csődtől.
Ha ezt Nic Cage csinálja, kiröhögjük, oda-vissza, így viszont egy újabb megváltástörténet, mert úgy romantikus.
Összegzésképp:én nagyon csodálkoztam, hogy a csaj megúszta-amellet, hogy meg sem nagyon érdemelte, semmi/senki nem is játszott érte.

2016-12-05 04:10:24 BonnyJohnny (4) #10

Félreérthető voltam: a "nem dráma, hanem dráma akciókkal" résszel az arányokra akartam utalni. Azazhogy, alapvetően persze akciófilm, csak nem a faltól falig tipusú. Amúgy annak sem túl jó, nálam is csak Gibson tornázza fel.

Csak a "75. percig várt akcióra" dologra akartam utalni, hogy nincs azzal baj. Annak pont akkor kellett jönnie.

előzmény: Dió (#9)

2016-12-04 23:50:00 Dió (2) #9

Hát nem tudom, ha annyira kifejezett drámát kellett volna várnom, akkor a műfaji besorolások közé azért legalább elszórva betehették volna itt vagy imdb-n, nem?:) Tehát emiatt nem szeretném rosszul érezni magam. De a gondom azzal is van, hogy ami van is benne, túl klisésen és két dimenziósan van eladva ahhoz, hogy így 2016-ban még megváltsa a világomat (ha csak drámaként osztályoznám, a hármas is nagylelkű lenne). Ez persze csak ízlés kérdése, teljes mértékben elfogadom, ha ez a része neked bejött. Az aránytalanságot egyébként sem erre értettem, hanem a töredezettségre: néha nagyon törtető akar lenni, néha meg alig történik benne valami.

előzmény: BonnyJohnny (#8)

2016-12-04 23:40:50 BonnyJohnny (4) #8

Ez inkább dráma akciókkal, mint akciófilm "felesleges" drámázással. Az oké, hogy neked nem tetszett a drámai rész, de az arányokkal nincs baj.

Ha pl. a Keresztapa elé úgy ülnék le, hogy véres maffiaháborút várok, nem a film hibája lenne, ha nem azt kapok.

előzmény: Dió (#7)

2016-12-04 23:03:33 Dió (2) #7

Egy tökös bosszúsztori elé ültem le, amit sajnos nem kaptam meg. Így egy hét távlatában arra sem emlékszek, mire adtam hármast, csak arra, hogy 75 percet kellett várnom egy rendes, kiadós akciójelenetre, leszámítva persze az év málnadíjas szcénáját (ami még az Edge of darkness híres gázolásánál is murisabb): Gibsont két fegyveres motoros üldözi, golyózáporral ellátva őt, majd mikor keresztbeparkol az úton, hogy fél perces várakozással lepuffantsa az egyiket, a másik szó nélkül, vígan tovasuhan mellette, anélkül hogy akár a fegyverét is rászegezné Gibsonra... Ja és ugye még annyira meg is lepődik, mikor Gibson utánamegy (addigra már biztos elfelejtette, hogy egymást üldözték?), hogy meglepetésében rögtön fel is kenődik egy kamionra. Ezt, illetve a sok töredezettséget, aránytalanságot és üresjáratot leszámítva talán egy-két jobb párbeszéd valóban akadt benne, illetve a végére végre valóban jut egy kis tehetősebb akció... plusz ugye Gibsont látni mindig öröm... még akkor is, amikor egy klisés apa-lánya maszlagra pazarolja a tehetségét. Aki azonban tényleg valami habzóbb szájút akar látni tőle, az nézze meg az erre köröket verő Paybacket.

2016-12-04 10:57:01 Leo_Stotch (3) #6

Öröm nézni, ahogy Gibson játszik.

2016-12-04 08:42:41 noresz02 (3) #5

kaamir hozzászólásával nagyrészt egyet tudok érteni. A filmet a nagyon jó pillanatok viszik tovább folyamatosan, de közben sok a céltalan üresjárat. De hogy a drámát hanyagolni kellett volna? Hiszen amiatt lett jól! Az apa totális önfeláldozása Gibson remek játékával jól átjön. Egy céltalanul végigszáguldott élet nyer értelmet utolsó napjaiban. Gibson továbbra is nagyszerű színész, nem kezdte el a tehetségét aprópénzre váltani, inkább a forgatókönyv és a rendezés nem tudott felnőni hozzá.

előzmény: kaamir (#4)

2016-11-04 21:18:56 kaamir (3) #4

Inkább részleteiben működik, mert valóban vannak nagyon-nagyon jó pillanatai. De összességében azt érzem, hogy nem merték úgy istenigazán elengedni a gyeplőt. Lehetett volna ez sokkal brutálisabb, cinikusabb, viccesebb, őrültebb, bátrabb. Benne volt a potenciál. A történeten is lett volna még mit csiszolni, a drámát pedig hanyagolhatták volna, mert az nagyon nem működik. Gibsont viszont öröm nézni, hatalmasat alakít. (Viszont kezd unalmassá válni, hogy egyfolytában a saját kálváriájára utalgat. Hagyjuk már.)

2016-09-22 20:17:11 Mikkey (4) #3

jóólvan, kellemes volt ez, soha rosszabbat!
Terminator 2 megvolt? :D

2016-09-15 21:53:29 erahurka (4) #2

A lakókocsis akciójelenet környékéig simán 10/10, aztán valahogy lejtmenetbe kezd a film. A dialógusok általában jók, viszont én több akciót vártam a film második felére, valahogy úgy, mint az Elrabolva esetében. Még így is simán jó filmnek számít, csak lehetett volna jobb.

2016-09-07 23:43:35 BonnyJohnny (4) #1

A cikkek alatt megjelenő egyik kritika írója nagyon eltévedt: olyanokat kér számon, amit a film nem is akar. Ugyanis ez egy lecsúszott apa és tékozló lányának drámája... amibe mellesleg (történetéből fakadóan) került pár üdítően szikár akciójelenet. Ráadásul a dráma egy cseppet sem érzelgős, hanem durva. Mikor azt hinnéd, hogy érzelegni kezd, mindig pofán vágja egy váratlan mondat.
Viszont Olórin kritikájával sem értek egyet teljesen. A film önmagában nem képes megállni, csak ha egy karizmatikus színész jó alakítása elviszi a vállán. Szerencsére Gibbson olyat alakít, amilyet húsz éve nem láttunk tőle. Rajta (valamint Parks rövid és felesleges mellékszerepén) kívül viszont senki nem ér fel, ide számítva a rendezőt is... lehet jobb lett volna, ha Gibbson rendezi is a filmet. :)