The Night Manager (2016) ☆ 👁

Éjszakai szolgálat

(Susanne Bier)

amerikai-angol akciófilm, dráma, krimi, minisorozat

3,8
★★★★☆
93 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-05-14 23:50:00 dorothygale (5) #6

Sok mindenben igazad van , amit a spoilerben leírtál, de felesleges túlgondolni .
Ez egy klasszikus " James Bond " sztori . Mainstream szórakoztatásra hajaz , s azt el is éri .
Az 5 pont Tom Hiddleston nak szól . Jól hozta a karaktert . El tudnám képzelni Bondnak is .
Sok Bond elem volt a filmben egyébként is . Tom Hiddleston igazán jó színész . Viszont nálam H .Laurie leszerepelt . Szinte nevettségesnek tartom a játékát .
O.Colman -ért nem tudom miért vagytok oda annyira . Én nem látom a 211 arcát , és nem tetszik sem a hangja , sem a játéka .
Tom Hollander tényleg jól hozta Corky karakterét , de azért azt nem mondanám , hogy elvitte a showt, mert nem .
Ami még nagyon tetszett ,azok a közelik. Jó , hogy közelről mutatták a színészeket . Szép helyeken is játszották el ezt a sorozatot , és jó a zene is . Kiemelném még a kisfiút , Dany Ropert játszotta . Noah Jupe .
Nagyon ügyes volt szerintem .
Összesítésben a filmsorozat max 3,5 pont , mert tényleg sok a logikai bukfenc, Hollander és Hiddelston 5 pont .
Női szereplők : sajnos csak 2 pont...táj és látványvilág 5 pont , zene 5 pont .
Összhatás 5 pont , mert azért igazán élvezetes volt nézni .

előzmény: Dió (#3)

2020-08-30 16:43:33 dittike (5) #5

Szerettem ezt a sorozatot, mert kendőzetlenül mutatta be a kémek és bűnözők világát.

2018-10-25 19:59:05 Sántha Orsolya (3) #4

Nos, nem tudtam volna pontosan megmondani mi is a bajom ezzel a sorozattal, nekem egyszerűen csak egy olyan benyomásom volt, hogy annyira akartam szeretni, de nem ment, mert egyszerűen butának éreztem. Nagyon csípem Hiddleston-t, night manager-nek tökéletes és hiteles volt, de a katona múltat egyáltalán nem vette be a gyomrom és akkor még nem beszéltem arról, hogy akkor most ő egy hú, de életveszélyes gazember. Na ne! Komolyan, azt a karaktert sokkal jobban hozza Loki szerepében. Az egész tele van szerethető karakterekkel, mégis Corky volt a kedvencem. Jed gyönyörű, de kb. annyi személyisége van, mint egy szobanövénynek. Ráadásul szerintem túl korán összehozták őket Pine-nal, alig volt felvezetés, még nem éreztem a durva izzást köztük, ami miatt érdemes kockáztatniuk mindent. Egyebekben gyakorlatilag mindennel egyetértek, amit leírtál. Azaz, mégis van egy kivétel Corky-t ugyanis nem egy szimpla balhoroggal nyírja ki Pine, hanem összenyomja a mellkasát, olyan mozdulatokkal, amit az újraélesztésnél is használnak, hallani is lehet a reccsenést, ahogy törik a csont, majd olyan kemény ütésekkel sorozza meg a beroppantott mellkast, hogy a szíve és a tüdeje is kuka a csávónak. Így nagyon is meg lehet ölni egy embert.

előzmény: Dió (#3)

2017-01-20 20:21:23 Dió (2) #3

Ritkán szoktam ilyen hosszú véleményt írni, mint amit most fogok, úgyhogy remélem ez példázza majd azt, milyen szinten baszta fel az agyam a Night manager.

Mivel egyik kedvenc északi rendezőmről van szó, kezdjük a pozitívumokkal:
-A The Judge kapcsán lett anno elmondva, és itt is igaz: ha van olyan, hogy casting Oscar, akkor azt a Night manager kapja. Láttam már pár sorozatot, de ilyen castingot még soha. Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman és Tom Hollander egyaránt megérdemelne egy külön bekezdést, de a szókoptatás helyett inkább tessék megnézni a Night managert – igen, csak miattuk is megéri!
-Helyszínek: a magas költségvetés egy sorozathoz képest meglepően lenyűgöző helyszínválasztásba torkollott.
-Hangulat: fasza kis “kémfilmes” hangulatot kapott a Night manager, ami egészen a negyedik epizódig remekül visz mindent. És ott kezdődnek a problémák.

Ennyi pozitívum mellett Bier egyetlen dolgot felejtett csak el: felbérelni egy forgatókönyvírót. Mert ezt nem ember írta. Akkor időrendi sorrendben a problémáim, amelyek közül nem egy akkora merénylet a józan néző ellen, hogy ezért máshol már börtönbe zárnak embereket:
-Pine (Hiddleston) egy svájci hegy tetején dolgozik night managerként, ahol megismeri Ropert (Laurie). Később Roper onnan trillió kilométerre, egy eldugott szigeten partizik, ahol szintén ki az alkalmazott... hát nem Pine? A dörzsölt maffiózó Roper, aki senkiben sem bízik, készséggel elhiszi, hogy bár 7 billió(!) ember él a Földön, mégis belefér egy ilyen véletlen egybeesés, hogy pont ő kerüljön megint oda - még úgy is, hogy mind közül pont Pine lesz az, aki ott még a fiát is megmenti! Ezt követően pedig nem csak hogy befogadja a bizalmába őt Roper, de bevezeti a legmélyebb terveibe is. Úgyhogy itt akkor mindjárt kérek is egy lóf.szt, az író s***ébe.
-Pine az egyetlen kétkedőt, Corkyt, egy ártalmatlan balhoroggal(!) megöli (WTF?), és Roper még mindig Pinenak hisz. Nem Corkynak, aki tíz éven át hűséges szolgálója volt, hanem Pinenak, a fenti “véletlen egybeesés” után is. Sőt, még úgy is, hogy közben a vak is látja, hogy Pine a nőjével dug, csak ő, a legdörzsöltebb és senkiben sem bízó maffiózó nem. Lóf.sz II.


És akkor jön a finálé...
-Pine, ezúttal inkognitóban, visszatér az eredeti kairói hotelbe, ahol hosszas ideig dolgozott Night Managerként... de senki sem ismeri fel. Tessék?!
-Kiderül, hogy a fél MI6 korrupt, és ők akarják a legjobban a fegyverüzletet: ez idáig ok, pont így lenne a valóságban is. Viszont ahelyett, hogy ők taposnák el Angelát, mint egy hangyát, helyette Angela fenyegeti meg őket(!). És erre az egész MI6 meghátrál. Elmondaná valaki, hogy mégis mivel fenyegette meg őket? Mert k.vára semmije nem volt. Plot hole I.
-És a kedvencem: Angela besétál Roperhez a fináléban, hogy akkor ő most Ropert beviszi. Mégis mi a pék faszával akarja bevinni??? Pine felrobbantotta a magasságos égbe az egész bizonyítékot A-tól Z-ig, tehát Angelának még annál is kevesebb(!) bizonyítéka van, mint ami korábban volt. Plot hole II.
-Azt lenyelem, hogy az egész 360 perc lassan és eseménytelenül csordogál, de azt hittem azért, hogy előkészítse a terepet egy vészjósló, sötét finálénak. Azzal működött volna, míg ezzel a nyálas (úristen, az az ágyjelenet, azt a k.va!), logikátlan (az arabok miért nem vitték el Pinet is, miért csak Ropert???), undorító és összecsapott okádékkal csak kikészítik a nézőt, és kiherélik az odáig még ígéretes sztorit.
-Az olyan apróságokat már hagyjuk is, hogy Olivia Colman valóságban is meglévő terhességét úgy írták bele a forgatókönybe, hogy az minden józan ész ellen megy (egy ártatlan, alacsony terhes nő Bruce Willist megszégyenítő magabiztossággal gyalogol át kiképzett verőlegényeken, akik kártyavárként omlanak össze előtte – persze!).


Persze, néha kicsit nehéz a felfogásom, az ötösre osztályzó pedig elég sok, ezért tisztelettel kéretik megmagyarázni, mit értettem félre. Ha erre viszont nem jön komment, akkor úgy értelmezem, hogy a spoileres részben takartak tényleg mindegyike plot hole.

Összességében: egyik kedvenc rendezőm (volt) Bier. De ha - pozitívumok ide vagy oda - ezek után bármihez adja a nevét, ami nem dán dráma, akkor olyan rádiuszban fogom elkerülni, hogy még én is meglepődök majd, mert ennek a forgatókönyve a sértés kategória.

2016-06-13 13:47:07 mokiszin (5) #2

Izgalmas sorozat, ami nagyon okosan viszonyul a könyvhöz.
Tom Hiddleston és Elizabeth Debicki számomra mindig kicsit hamisak voltak az eddigi szerepeikben, de itt mindketten bebizonyították, hogy értenek a munkájukhoz.
Olivia Colman régi kedvencem. Hálistennek most sem kellett csalódnom. Ennek a nőnek körülbelül 211 arca van.
Amit nem értek: miért csak az utolsó rész jeleneteinek forgatásán szóltak Hugh Laurie-nak, hogy ne House karakterét hozza?! Amikor az utolsó részben vált és mást kezd játszani, akkor egy ipari szögbelövő kerül a kezébe és nem enged felkelni a székből.

9/10

2016-04-25 15:20:17 dézi (5) #1

ahogy az imdb-n írta valaki, Tom Hollander (Corkoran) tényleg ellopja a show-t, ami csak egy plusz, a sorozat ettől függetlenül is teljesen rendben van szerintem.