Song to Song (2017) ☆ 👁

Daltól dalig

(Terrence Malick)

amerikai dráma, szerelmi történet

3,1
★★★☆☆
38 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-11-06 08:09:12 budaik (3) #6

Amikor néztem nem tudtam, hogy ki rendezte. De végig az volt a fejemben, hogy valami fiatal angol videóklip rendező. Nagyon ismert és jó színészek. A hangulata sem rossz, de nekem sok volt ez a narráció. Az őrület határán és a Mennyei napokkal még adós vagyok magamnak, de úgy érzem, hogy még hagyok időt :)

2018-01-18 12:36:57 mimóza (3) #5

A rendező előző filmjeihez képest ez akkora csalódás volt, hogy már fizikailag fájt. Szó szerint két napba telt, mire végig tudtam nézni, nagyjából hat-hét részletben. Véltem érteni, hogy a rendező a vákuumban céltalanul, örvényben sodródó életeket sok apró mozaikban szerette volna bemutatni... de sokszor azt éreztem, mintha leült volna a sarokba, és csak nézte volna a szereplőket, mondván, fáradt vagyok, nincs kedvem tovább a feladatomhoz, játsszátok a jelenetet épp, ahogy akarjátok, vagy ahogy sikerül. Az utolsó tíz perc felhúzta egy gyenge hármasra, de szó szerint kín végignézni a két órányi, tobzódó ürességet. Pozitívum, hogy néhol felvillan pár gyönyörű kép, és Ryan Gosling egy jelenetben bejátssza az egyik kedvenc dalom első két ütemét: Vedder Society című számából.

2017-10-24 23:14:43 von Schatu (3) #4

Terrence Malick filmjei - nagy nevek ide vagy oda - nem épp a legkönnyebben befogadható művek, és nem is nagyon kiterjedt a rajongói köre, mint mondjuk egy Woody Allené. Az élet fájával azt hiszem el is hasalt a magyar forgalmazó.
Egyébként meg Malick művei már azoknál is kezdik kiverni a biztosítékot, akik kifejezetten kedvelték mondjuk Az élet fáját vagy Az őrület határánt. Durván önismétlők és üresek az új alkotásai. Elmegy a forgalmazó mondjuk egy filmfesztiválra, hogy megvegye a filmet (ott vannak az ilyen vásárok általában), megnézi, és azt mondja "De hát ez ugyanaz, mint az előző kettő volt! Ezt kurvára nem fogja senki megnézni", majd otthagyja. Tulajdonképp meg is tudom érteni. Azt hiszem Münchenben is talán ha két hétig ment egy vagy két moziban.

előzmény: Benny Bug (#3)

2017-10-24 21:24:38 Benny Bug (4) #3

Gyerekik ez a film hogy kapott ilyen kevés marketinget ekkora nevekkel? :O
Nálunk még a mozik se adták.

2017-06-23 14:51:49 miraculum (2) #2

Asszem most hagyom abba Malick követését. Az amerikai felső középosztály, a harmincas éveikben járók az anyagi jóléttől függetlenül nem találják saját boldogságukat, azt se tudják, mire verjék el a pénzüket, közben képtelenek saját magukon kívül mást is igazán szeretni. Többé-kevésbé ezt a problémát járja körbe már a harmadik filmjében, de engem már nemhogy hidegen hagy a felvetése hanem elkezdett idegesíteni is. Nem érdekel ez a probléma, és nem is értem hogy Malicknak mi a fontos benne. És tényleg mára semmi de semmi eredetiség nem maradt a formaiságában se.

2017-06-21 23:44:17 von Schatu (3) #1

A malicki életmű "Az élet fája" utáni szakaszának legélvezhetőbb darabja, de most már tényleg semmi eredeti nincs Malick filmkészítési módszerében. Ötödszörre adja el ugyanazt. Az utolsó filmje volt, amire pénzt adtam ki.