20th Century Women (2016) ☆ 👁

Huszadik századi nők

(Mike Mills)

amerikai dráma

3,7
★★★☆☆
94 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-03-30 12:15:13 noresz02 (5) #5

Ütős hangulat képi-zenei világban, közben a legegyszerűbb dolgokról szól egy jóval érthetőbb, őszintébb és egyszerűbb korban mint a mai. Csak sodródni kell a filmmel, nem szabad keresgélni benne a töténetet, ezt a rendezői igyekezett nyomatékosítani is a szétszabdalt cselekménnyel. Hangulatok képek villanások, ez egy erős ötös.
(Greta Gerwig-et eddig nem bírtam, most törlesztett picit)

2017-06-19 12:59:26 Mikkey (5) #4

nem tudom, akkor lehet belőlem még nem veszett ki a coming of age szelleme, mert nagyon tetszett (szintén 30+:) zene, édes-fanyar nosztalgikusság, hiteles volt az egész!
minden karakter szuper, Greta Gerwignek is kiosztanék már valami díjat, a New Yorkért tett fáradhatatlan szolgálataiért :)

előzmény: gerbence (#2)

2017-04-17 18:01:40 Veronkah (3) #3

Kb 15 percenként volt egy villanásnyi jó jelenet benne, de összességében megbántam, hogy ennyi időt szántam rá. Nem nagyon van apropója, hosszú, és ha nem lenne történelmi visszatekintés is egyben, akkor biztos kettest adtam volna neki. Az nézze meg, akit érdekel egy értelmiségi, jó szándékú, de besavanyodott, makacs nő és aranyos, szintén gondolkodó fia kapcsolatának lassan csordogáló megjelenítése 2 órában, mindez az 1979-es USA-ban.

2017-04-13 08:35:50 gerbence (3) #2

Jópofa, van agya, van szíve, és tele van nekem kedves (értsd: kurvajó) zenékkel és (pop)kulturális utalásokkal, szinte magam sem értem, hogy miért nem hajlik a kezem a négyes felé, de valahogy annyira könnyen átléptem ezen a filmen egyetlen éjszaka alatt, hogy a többi négyes filmmel szemben nem érezném igazságosnak, ha megadnám neki a négyest. Pedig bajban vagyok, ha a hibáit kellene felsorolnom az értékelésem alátámasztásául, mert egy kifejezetten szép kiállítású, jól megrendezett, jól eljátszott film, csak hát számomra semennyire sem emlékezetes.
Mondjuk ha ugyanezt tizenhat-hét éves koromban látom, lehet, hogy örök kedvenc válik belőle. De mivel kétszer annyi vagyok, a film is csak feleakkora hatással tud lenni (íme hát a filmművészet matematikája, tessék, megfejtettem - legalábbis ami az ilyen coming-of-age hangulatfilmeket illeti), az pedig, hát, nem sok.
Nem kidobott idő megnézni, és biztos vagyok benne, hogy lesznek lelkes rajongói is - kívánom is neki, hogy legyenek, mert megérdemli, de én nem tudtam az lenni.
Bár be kell, hogy valljam: meghatott a film, és tegnap este még biztosan és határozottan a négyesre nyomtam volna - de elég volt egy jó alvás, és a film hatása teljesen elkopott.
Talán valamikor még újranézem, talán akkor megtalálom benne, amit most hiányolok, talán akkor feljebb nyomom négyesre.

Egyelőre hármas, de ajánlom mindenkinek megnézésre és pontozásra, és azt kívánom, pontozzátok feljebb, mint én.

2017-04-09 23:10:15 Dió (3) #1

Azt hozta a 20th century women, amit a trailer után elvártam... vagyis annál kicsit kevesebbet. Ami szerencsére nagyjából működik benne, az az anya-fia kapcsolat, ami kap valamennyi mélységet. Minden mással úgy voltam (többi történetszál, elbeszélésmód), hogy ezt már megannyiszor láthattuk, ill. a korhangulattól is többet vártam (még ha nem is Dazed and confused féle időutazást). Gyenge négyesként egynek azért élmény, aranyos feelgood film.