Olvastam itt pár meglepődött hozzászólást Jonah Hill remek alakításáról. Engem egyáltalán nem lepett meg, hiszen korábbi filmjei, mellékszerepei között is volt sok ami jónak számított, sőt emlékszem mikor a Music Television-on kölyökként szívatta a népet az utcán, az egyenesen fergeteges volt. A film remekül vezette a cselekmény szálát, végig érdekfeszítő volt, de formabontó újításokat azért ne várjunk tőle.
Mire gondolsz?
A párra, aki többször sétál el ugyanabba az irányba?
előzmény: trei (#11)
Sültkrumpli + sör párbeszéd az ernyő alatt 17. perc körül. Statisztákat a háttérben hogyan lehetett ennyire elbénázni? Besírtam. Összevissza minden mindegyik kameraváltásnál. De ez csak laikusként. Gondolom szakértőként fájdalmasabb.
Ugyanez jutott nekem is eszembe: Jonah Hill úgy tűnik ezt a beképzelt, alattomos, mindenkit átverő, lelkiismeretlen figurát nagyon jól tudja hozni, így tett a Wall Street farkasában is, és most is. Ha a film felénél magadban üvöltesz, hogy "ne csináld te barom", majd a háromnegyedénél legszívesebben szívlapáttal vernéd agyon azt a gennygócot, akkor az csak kiváló alakítás lehet. :-)
előzmény: Dió (#8)
Azért az, hogy a végén szívjóságból még hozzávágnak Packouz-hoz egy halom pénzt, csak mert a gonoszembernek hirtelen előkerült a lelkiismerete, majdnem 2-re levitte az egészet. Nem rossz amúgy, de semmilyen szempontból sem érdekes úgy igazán.
Ez egy remek kis film, amit "pechjére" egyszer már elkészítettek - Lord of war címen. A nagytestvér árnyékából pedig egészen a végéig nem sikerül kibújnia, ott azonban végre igen erősen áll talpra, nem csak a meglepő zárlat miatt (amit ugyanakkor sajnos nem sikerül időben befejezniük), hanem az év meglepetésalakításának is köszönhetően: Jonah Hill számomra mindig is Hollywood egyik legnagyobb antitalentuma volt, bár lehet hogy csak a ráosztott szerepek miatt is. Itt most úgy néz ki végre egy testhez állóbbat kapott, amiben akkorát brillírozik, hogy már csak amiatt is megéri megnézni a filmet.
De ha egy lsitás ellen vall, akkor az enyhítő körülmény is lehet. Kihasználhatta volna.
előzmény: Killjoy (#4)
Járni járt, csak nem jutott :D Nekem azért így is kicsit visszás volt az a rész a kezdeti nagyhangú háborúellenesség után.
előzmény: BonnyJohnny (#5)
Az egyértelműen fricska a rendszernek. Az, hogy a pénzét kérte, nem kapzsiság, járt neki.
És amúgy nincs pármillió, amivel kihúzhatná. Azt elvették tőle. Ezért ment vissza masszőrnek.
előzmény: Killjoy (#4)
Hát nem tudom. Nekem nem volt ez ennyire egyértelmű. A záró narrálásban elhangzott, hogy csak 2022-ig kell várni, és visszaszállhatnak a bizniszbe. (Nem biztos a dátum, de valahol akörül.) Ez vagy csak egy szúrás arra, hogy mennyire gáz ez a rendszer, vagy egy jelzés, hogy csak addig kell azzal a pár millióval kihúzni. A kiszállásakor is ment még azért a közel 5 milláért (persze a kibicnek semmi sem drága :D ) és a végén a táska sorsa sem volt egyértelmű. Azzal pedig, hogy Cooper karakterét nem említette a vallomása során, inkább csak a saját érdekeit nézte, hogy ne súlyosbítsa az ellene felhozott vádakat egy tiltólistás emberrel való kapcsolattal.
előzmény: BonnyJohnny (#3)
Teller karaktere teljesen vállalható volt. A társa vitte/küldte egyre mélyebbre. És a végén belátta, hogy rossz volt.
előzmény: Killjoy (#2)
Nagyon jó film volt, szórakoztató, szinte a teljes hosszában lekötötte a figyelmem. És hogy akkor miért négyes mégis? Anno a Big Short kapcsán említette egyik kolléganőm, hogy neki nagyon nem tetszett, mert azt a fajta embert tette "hőssé", akik igazából hasznot húztak a kisemberek kárából. Érdekes módon abban a filmben én nem éreztem ezt ennyire ellenszenvesnek, talán azért, mert volt nagyobb ellenség is, a bankok személyében. Itt viszont tényleg két gátlástalan és szinte végig gerinctelen embert "sztároltak", akik a pénz kedvéért gyakorlatilag szinte bármit bevállaltak, hiába voltak az elején még a nagy háború ellenes megjegyzések, a végére már a minden mindegyig jutottak, így ebben a filmben nekem nem volt a végére sem pozitív karakter, szemben pl. a Steve Carell által játszott karakterrel a Big Shortban, aki legalább a végére rádöbbent arra, hogy mit is tettek. Ennek ellenére egy jó film volt, viszont a moziból kifelé jövet elkeserítő volt belegondolni abba, hogy miközben jókat vigyorogtunk a poénokon, közben a világ egyik fekáliacunamijának a közepébe kaptunk egy kis bepillantást, ami jó eséllyel mit sem vesztett az erejéből az évek során, csak a szereplők cserélődnek pár évente.
Nagyon decens, teljesen vállalható film, szépen keveri a cselekménybe a humort (Jonah Hill néhol egész parádés), és nem esik át egyik oldalra sem.
Bár messze nem akkora zabolátlan őrület, mint pl. a Pain & Gain, szerintem elég közel áll hozzá, pölö Todd Phillipstől ugyanúgy nem vártam volna egy összeszedetten levezényelt filmet, mint anno Baytől, aztán et voilá: bevált recept, jó színészek (előzetesen azt hittem, az aktuális legújabb "csini pofi" Ana de Armas gyenge láncszemnek bizonyul majd, de szerencsére tévedtem; Bradley Cooper pedig egy az egyben Bono), picike üzenet, itt pedig még felesleges inzertek is.
Tetszett, nagyon kellett már valami olyan ezen a nyáron, ami tényleg megéri a mozijegy árát.
Hangulatban jó, jelenetekben jó, színészileg jó. Én többet vártam volna, mint a Fegyvernepperben, de úgy tűnik, ez csak egy történetet akart elmesélni és semmi több. Mindenesetre, ha valakit ez a téma érdekel, akkor ez mutat egy kis karcolatot kevés adattal és alátámasztott ténnyel.