Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016) ☆ 👁

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

(Tim Burton)

amerikai-angol-belga-kanadai fantasy

3,1
★★★☆☆
299 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-03-17 13:20:57 Maminti (3) #16

Hú, de kàr ezért a sztoriért.Pedig ha valaki,hàt Burton tudott volna vele kezdeni vele valamit,kàr volt cukormàzba fojtani..

2019-02-19 03:38:11 Ugor (4) #15

Milyen szép is az, amikor valaki a szeme helyett mesével tud látni! Annyira irigylem.

2017-03-05 19:36:25 timcsiy (3) #14

Egyszer nézhetős kategória. Ha bele akarsz mászni a részletekbe, akkor talán 2x...
Az eleje szépen letisztult, érdekes, figyelmet vonzó, viszont a vége szerintem csak össze lett csapva. Őszintén szólva nem rajongok a 3 vagy több órás filmekért, de ezen még elidőztem volna.

2017-03-01 20:11:47 Havierez (4) #13

Nekem ez tetszett bár nem értettem némely részét és elég zavaros volt a történet de sajnos ez lehetett azért is mert nem olvastam el a könyvet! :(

2017-01-21 10:04:28 tomside (3) #12

Kérdésre válaszolva: Pedig az a rész, hogyan jut el a lányhoz a végén, talán a legbájosabb. A nagyapja adott neki egy ajándékot tele korabeli és földrajzilag is precíz bankjegyekkel, hogy az időhurkokat kihasználva eljusson addig a napig, amikor és ahol a lánytól elvált. Szóval csak el kellett jutnia huroktól hurokig, ami pl. azzal is járt, hogy - talán - két évig tengerésznek kellett lennie. Ez azért kedves, kalandos út a szerelemig, és arra is jó, hogy így leírható pár év idősödés a fiúnál. Arról nem is beszélve, hogy a szuperkönnyű, levegős lányt valaki olyan játssza, aki valójában már betöltötte a húszat. :O

A film tökéletesen alkalmas arra, hogy egy kicsit kikapcsoljon, kivonjon a valóságból. Tim Burtont mindig is ezért szeretjük - azt hiszem, sokak gondolata ez -, viszont tény, hogy sokszor, sokkal ügyesebben is megoldotta már ezt a rendező. Ebből nem lesz klasszikus, de a szerethető világa miatt biztosan megnéznék egy folytatást is, persze azért nem mozivásznon.

előzmény: Havierez (#5)

2017-01-19 13:22:23 noresz02 (3) #11

Csalódás ez a film, mert sokkal több volt a történetben. A Tim Burton-ra jellemző csodálatosan komor látványvilág mindig annyira bele tud vinni a történetbe az elején, szépen építkezik a film, aztán egyszer csak összeomlik az egész és lesz belőle egy gyerek-xmen (ahogy lentebb Killjoy és goromba is írta) és előbukkan a filmtörténet legszánalmasabb főgonosza. Egyszer úgy megnéznék ebben a díszletben egy normális történetet.

2017-01-14 09:40:06 Bbazsa (2) #10

Semmi köze a könyvhöz ami óriási csalódás

2017-01-01 11:19:53 opposition (3) #9

Gyerekeknek félelmetes, felnőtteknek gagyi. Nagyon szűk a célcsoport.
Samuel L. Jackson szánalmas.
Egyszer megnézős, aztán felejtős.

2016-12-31 22:48:08 Rice (2) #8

Úgy tűnik a "tinik megmentik a világot" filmek nem nekem valók. Én megértem, hogy a bevételt ez hozza, mert ez a korosztály ül be leggyakrabban a moziba, és ők valószínű inkább azonosulni tudnak ezzel az elképzeléssel. De én már kicsit kinőttem ebből a korból, és miután már volt tinihősfilm nem kevés, majd jött gyerekhősfilm, majd most már még kisebb gyerekek harcolnak a gonosszal, elgondolkozok, hogy mikor jelenik meg az első csecsemő szuperhős. Tudom, akkor ne nézzek ilyeneket, és általában nem is teszem, ennek a filmnek sem úgy álltam neki, hogy tudtam volna miről szól. Azt hittem lesz valami kis laza fantasy valami bárgyú történettel, ami így szilveszter este (mikor bulizás helyett betegen lézengek itthon) kicsit elringatja az embert, de nem ezt kaptam... Vagyis bocsánat, a bárgyú sztori az nagyon is stimmel.

2016-12-22 07:27:23 Trashman (3) #7

Tim Burton és Ransom Riggs. Magam sem tudnék megfelelőbb személyt Riggs
történeteinek megfilmesítésére. Ja, de ez a Burton már nem az, aki annak
idején friss, kripta levegőt hozott a filmesvilágba. Ezek a szép, színes
képek számomra egyezhetetlenek a könyv hangulatával. Vannak pillanatai,
ami tetszettek, de már azt vártam jöjjenek a Hollowgast-ok és essünk már
túl ezen az egészen. 3-as, mert jókedvemben talált, de semmi kényszert nem
érzek, hogy valaha is újranézzem.

2016-11-06 14:22:38 hunlobo (2) #6

ki ennek a filmnek a célközönsége? gyerekeknek túl erős, felnőtteknek komolytalan volt. Pedig szeretem a Tim Burton filmeket.

2016-10-30 21:21:35 Havierez (4) #5

Ma sikerült megnéznem moziban és azt kell hogy mondjam tetszett benne sok minden de valahogy nem erre számítottam. Tim Burton eddigi filmjeiben nem igazán csalódtam ahogyan ebben sem de voltak nagy hibái. A történet alapveetően jó volt izgalmas és érdekes, a karakterek színesek és egyediek meg a világ is olyan érdekesnek hatott. Viszont sajnos ezt az időhurok sztorit nem értettem hogy össze vissza ment a főszereplő fiú az időben és a térben. A film végén amikor már Hong Kong-ban volt meg New York-ban hol meg az óceánon és ezt öt perc alatt na az már érthetetlen volt számomra. Ahogyan az is hogy a nagyapa karaktere is furcsa volt hogy most mi lett vele?meghalt vagy nem halt meg? szóval elég nagy volt történetileg a kavarás és ez nem jött át.

Viszont a karakterek színessége, a látványvilág és az óceánjárót ahogy beüzemelte a főszereplő lány és srác a tenger fenekén na az brilliáns volt. Ezért tetszett de a történetet nem értettem és ez nagy hibája lett ennek az alkotásnak. Ja és Samuel L. Jackson mint főgonosz is lehetett volna tökösebb.

2016-10-23 22:17:15 desmond (4) #4

Ezt a négyest lehet hogy később még meg fogom bánni.

2016-10-13 08:09:59 Alfie (3) #3

Nagy kedvencem a könyvtrilógia, így ismét adaptáció-értékelés következik.
A film első fele kifejezetten jól sikerült, abszolút meg lett idézve a könyvek hangulata, és még a két karakter (Emma és Fiona) összekutyulása sem rontotta el a kellemes összhatást: teljesen helyén volt, hogy Tim Burton másképp képzelte el őket. Még az sem zavart, hogy Alma (Vándorsólyom kisasszony) Eva Green személyében túl szép volt - ez kit is zavarna?
Aztán a második félidőben valahogy minden félresiklott. Nyilván amiatt, mert 3 részes a könyv, a film pedig csak az elsőt vette alapul, és így össze kellett csapni a végét valahogyan, de kritikán aluli megoldásnak tartom a csontvázak csatáját az üresrémekkel, ahogyan a karakterek szálainak elvarrása sem volt kielégítő. Számomra a tipikus gagyi happy ending nem igazán illett a történethez, sikerült igazán lebutítani az egész világot.
A dramaturgia is bőven hagy kívánnivalót maga után, elsősorban a cirkuszi jelenetre gondolok, ahol például a "macskanő" eldob 4 kést, majd percekig lóg a levegőben (szó szerint) semmit téve, míg társát, Sub Zero-t odalenn elintézik.
Pedig Burton miatt reménykedtem, hogy jó lesz - így csak azok a részek, ahol az ő stílusa elnyomja a hollywoodi sablonokat, voltak értékelhetőek. Sajnos abszolút felejthető film lett.

2016-10-05 11:42:50 goromba (3) #2

Oké-elmegy.
Kissé HP, kissé X-men, de azért timburtonös.
Mondjuk utóbbi miatt a korhatár-besorolás szerintem kérdéses, néhány helyen necces-fosatós, néhányszor meg gyerekes-de ezzel sincs gond.
Butterfield-del, Jackson-nal viszont van.
Jackson nem ide való, Butterfield meg számomra a Hugo óta megy egyre lejjebb.

2016-10-05 08:36:52 Killjoy (4) #1

Nem érte el a Nagy hal szintjét nálam, pedig az eleje sokban hasonlított annak az alapjaira. De utána keveredett a történet az X-Mennel és sajnos Burton jellegzetes kézjegyei sem voltak olyan markánsan észrevehetők, így végül egy picit csalódott voltam, mert kicsit többet vártam, de összességében még így is nagyon tetszett.