Autumn Leaves (1956) ☆ 👁

Őszi falevél

(Robert Aldrich)

amerikai dráma

?,?
 
6 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-03-29 18:15:10 JcWh (5) #3

Bocsi, kissé félreérthetően fogalmaztam. Természetesen tudom, hogy kapott Oscart és két jelölést is kapott még utána, csak azon túl is rengeteg olyan alakítása volt (pl. Baby Jane-ben lévő is), amire simán kellett volna kapnia minimum egy jelölést. Ez is egy ilyen alakítása volt.

előzmény: csabaga (#2)

2020-03-29 17:58:01 csabaga (?) #2

Crawfordnal már a Mildred Pierce-szel volt Oscarja és utána még két jelölése.

2020-03-29 16:59:55 JcWh (5) #1

Egy remekbe szabott romantikus thriller egy csipetnyi noir hangulattal megspékelve, Robert Aldrich rendezésében, Joan Crawford és Cliff Robertson "powerhouse" alakításával, valamint Nat King Cole által énekelt andalító filmzenével. Nincs itt mit ragozni, egyszerűen zseniális film, amit főleg a színészek bombaerős játéka emel fel igazi magaslatokba. Joan Crawfordot nagyon durván mellőzhette az Akadémia, ha még ez az alakítása sem ért meg egy jelölést, de ugyanez Cliff Robertsonra is elmondható. Ez egy igazi ismeretlen gyöngyszem, amit egyébként a Mi történt Baby Jane-nel című remek thriller-horror "kistestvérének" tartanak, csak itt Bette Davis helyett Cliff Robertsont kapjuk Crawford mellé.
Készítettem magyar feliratot a filmhez, aki szereti az igazán nagy alakításokat egy klasszikus drámában, annak mindenképpen ajánlott.