Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) ☆

Legendás állatok és megfigyelésük

(David Yates)

amerikai-angol fantasy, kalandfilm

3,3
★★★☆☆
382 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-01-17 18:23:43 Morgana27 (3) #18

Aranyos, de semmi extra.

2017-12-10 21:49:23 Leo_Stotch (2) #17

Minden percében “Potter” de mégis silány utánzatnak tűnik. A látvány a hangulat stimmel, de unalmas, fantáziátlan, lelketlen mozi, s leggyengébb Potternél is rosszabb.
Szomorú vagyok, bár innen csak feljebb mehetünk.
Bízom Deppben és abban, hogy a halvány felvezetés után beindul a folytatásra a buli.

2017-05-23 11:40:49 lakatoszoltan01 (3) #16

Sokkal többet vártam, helyette egy lassan folyó, filmecske lett béna szereplőkkel. És a folytatás persze kötelező, mert ma már nem lehet fantasy "trilógia" nélkül...

2017-05-21 21:16:10 Denice (2) #15

Bármekkora Harry Potter fan vagyok, és hiába imádom az univerzumát, ez a film csalódást okozott. Egyszerűen ez édes kevés volt egy önálló filmhez. Olyan semmilyen nem volt leginkább. A nagy részén végig unatkoztam, és vártam, mikor történik már valami izgalmas :( És akkor egyszer csak vége. Ahha. Örülök, hogy anno mégsem moziban néztem..

2017-03-19 22:21:44 noresz02 (2) #14

Hú hát ez nagyon gyenge lett. Kezdve Eddie Redmayne-el aki valószínűleg annyira beleélte magát Stephen Hawking szerepébe, hogy egyszerűen úgy maradt. A sorban bemutatásra kerülő fantasztikus állatok egymásra rákontrázva lesznek egyre szánalmasabbak, mintha egy elcseszett warcraft lenne, ahol véletlenszerűen akasztgatták rájuk a különféle spéci szkillszeket. A történet érdektelen, feleslegesen erőltetve próbálják összekötögetni a szálakat a herri potter kiindulásával.

2017-03-01 20:03:30 Havierez (4) #13

Harry Potte-rel nem lehet összehasonlítani de hiányoltam ebből azt a hangulatot. Talán mert New York nem Roxfort és a varázslók helyett itt inkább állatok kaptak nagy súlyt. Nagy kár érte mert bizony az alapanyagból jobbat is ki lehetett volna hozni. Egyedül a főszerpelők karakterei tetszettek.

2017-02-20 02:06:08 Bubu (5) #12

Sok mindenről elgondolkodtatott a film. Nagyon tetszett Rowling szimbolikája, ami rámutat a világ kevésbé napos oldalára.
A varázsló gyerekek, akik bántalmazásból eredően nem tudják elfogadni magukat, el kell nyomják képességeiket, és ez emészti fel őket. A bántalmazó kapcsolat, amit a bántalmazott sem próbál megakadályozni, mert azt hiszi, nem érdemel többet. Hány gyerek él így? És csoda, hogy ennyi iskolai lövöldözés, "váratlan" bekattanás van...
A fanatista emberek, akik a "szent céllal" a legundorítóbb cselekedeteket racionalizálják.
A varázslények, akiket vadásznak, adnak-vesznek, és csak pénzt jelentenek, de csak addig, míg nem okoznak galibát. Onnantól inkább ölik, mint megismerik őket. Nehogy megtanuljanak bánni velük, az bonyolult... Ez nem csak állatokra vonatkozik, sajnos.
Az elitista társadalom, amely ellenzi bizonyos emberek kapcsolatait, diszkriminál embereket rassz, nem, vagy akár képességeik vagy azok hiánya miatt. Ez segíti később hatalomra Voldemortot... És akkor itt a főhős, aki egy "alantas" magnix segítségét kéri, mert azt nézi, mi a közös bennük, ahelyett, ami elválasztja őket egymástól.
Ez mind olyan téma, amiről nem beszélnek túl sokan, és biztosan nem eleget, pedig dominószerűen visznek egyre súlyosabb és globálisabb gondok felé.

A már említett egyenlőtlenséget én máshogy éltem meg: örültem, hogy a túl komor részeket feldobta a varázslat, humor, kedvesség. Eddig azt kell mondjam, tetszik a világ kiterjesztése, különösen a húszas évek hangulatával, a régi, mégis új zenével, és a gyönyörű látvánnyal megfűszerezve. A Doctor Strange-nélkül kimondottan éreztem, hogy a látványra mentek rá, ez a film számomra sokkal mélyebb tartalmú volt. Az érződik, hogy egy széria kezdete, és Johnny Depptől én is tartok, de várom a világ átalakulását a Harry Potter kor felé. És kíváncsi vagyok a varázsvilág vonatkozásaira a harmincastól a hetvenes évekig.

2017-02-05 19:14:48 Rorschach (3) #11

Tök jó volt, amíg csak Pokémon Góztak, aztán beindult a "sztori," és... meh. Főleg a végjáték, hogy hát az meg mi az atyaúristen akar lenni?!

Kár, hiszen az első fele tényleg közel makulátlan. Ott még Yates rendezését sem érheti panasz részemről, pedig őt amúgy nem sokra tartom.

Hadd jegyezzem még meg, hogy amúgy moziban néztem volna a filmet. Amíg azt kommunikálták, hogy egy jópofa kis medzsik-trip lesz. Aztán kiderült, hogy természetesen nem önálló filmnek szánják a Fantastic Beasts-et, hanem egy ötrészes sorozat több mint kétórás kezdetének, ami be fogja nekünk mutatni a... mit is?
Grindelwaldot négy részen át?
Jó lesz. Nem igaz, hogy csak franchise-ban képesek gondolkodni.

2016-12-12 23:41:53 MicaHiro (2) #10

Hát...legalább a folytatásokat tudom, hogy nem kell megnézni. Fantáziátlan, unalmas, rosszul eljátszott, érzelgős katyvasz.

2016-11-28 22:35:16 BonnyJohnny (3) #9

Mint írtam, gyenge hármas, a saga eddigi leggyengébbje, de valahogy még hármason innen, a pár pozitívum miatt.
A kerek egész hiányát pedig igen, úgy értettem, ahogy írtad. Nem úgy, mint a BvS, ami felvezetése valaminek. Hanem egy filler epizód. Pontosabban olyan, mintha egy sorozat pilotjának felét (azért hamar együtt lesz a banda), két filler epizódját, és a legtöbb részben csak a stáblista előtt felbukkanó Colin Farrel jeleneteit vágták volna össze a finálé elé. Érződik, hogy egy nagyobb egész része, és egyszerűen nincs szüksége arra, hogy kerek egész film legyen. Khm, Prometheus... flame war begin. :)

előzmény: The man who laughs (#8)

2016-11-28 21:57:00 The man who laughs (2) #8

Épp most írtam meg a kritikámat, és alapvetően egyetértek. Viszont én untam annyira, hogy ne legyen meg a hármas. Szerintem amúgy összességében inkább kerek egész film, nem érződik az a görcsös univerzum építi, mint mondjuk a BvS-nél (pedig itt jobb örültem volna, ha inkább a világból láttok többet és Redmayne-ből kevesebbet), persze ha úgy nézzük, hogy nincsen jól megírva, és a két sztori vonal is csak tessék-lássék kapcsolódik, akkor tényleg nem kerek-egész.

előzmény: BonnyJohnny (#7)

2016-11-28 19:14:51 BonnyJohnny (3) #7

A fantasztikus bestiák tényleg fantasztikusak voltak. Ahogy a húszas évek New Yorkja és a húszas évek New Yorkjának varázsló világa. Tetszett a varázslók Harry Potter filmekben látottnál maradibb viszonyulása a muglikhoz (vagy magnixekhez), ami a film szerint nem csak a kor, hanem az amerikaiak miatt is olyan amilyen. Tetszett a komor, már-már thrilleres történet is, és a háttérben formálódó a Grindelwald féle mozgalom. Kár, hogy háttérbe szorította egy unalmas, komolyabb izgalmak és tét nélküli futkározás, amiben a látvány sötétben (nem)mutatott, agyonvágott hasra esések sorozata, rendre megszakítgatva némi felolvasóest izgalmával vetekedő, gyorstalpaló ismeretterjesztéssel. Annak is a középpontjában egy nekem antipatikusan bárgyú karakter, egy számomra antipatikusan bárgyú Eddie Redmayne játékával. Szerencsére az őt segítő Goldstein nővérek jó karakterek, akiket szimpatikusan alakítanak, de még náluk is jobb Kowalski esetlen, de nem hülye, vicces, de nem idegesítő, ugyanakkor csupaszív figurája és Dan Fogler színészete.
Colin Farrel is láthatóan lubickol a behízelgő modorú, alakoskodó bőrében. Nem véletlen, hogy legutóbb is egy hasonló karakter megformálásáért dicsérték (Fright Night). De ezt is elrontja Johny Depp.
De a legnagyobb problémája a forgatókönyv, ami a film kétharmadában értelmetlen, a fő történethez egyáltalán nem kapcsolódó, unalmas futkározás, az izgalmasabb szál és karakterek háttérbe szorításával, amit aztán egy sablonos városrombolós fináléba torkollatnak, igen így, magyartalanul, mert egyszerűen látszik, ahogy tuszkolják azt a nyamvadt történetet a hozzá nem illő végkifejlet felé. Mintha a Bölécsek köve végére tették volna a Halál ereklyéi 2-ben látott Roxfort ostromot. Ha ez egy öt részes filmfolyam, akkor igazán ráértek volna fokozatosabban építkezni. Pláne, hogy a kerek, önmagában megálló történetet láthatóan feláldozták annak a biztos tudásnak a birtokában, hogy lesz még négy folytatás. Így visszatekintve elképesztő teljesítmény, hogy a Bölcsek köve milyen zseniálisan alapozott meg egy ismeretlen, varázslatos (hö-hö), új világot, több tucatrnyi karaktert és egy kulminálódó háttérszálat, és lett mégis egy kerek egész szerethető történet.
Ugyanis mindez ez a filmnek egyértelműen nem sikerült. És ráadásul unalmas is, nem elég humoros, a komoly szála pedig nem elég jó.
Ez egy elrontott film, ahhoz képest, hogy mi lehetett volna.
Gyenge hármas. Az eddigi legrosszabb Harry Potter világában játszódó film.

2016-11-28 10:53:50 VVega (3) #6

Szórakoztató moziélmény, ami azonban ki is megy a fejedből azonnal, ahogy elhagyod a termet. Középjó.

2016-11-24 22:32:22 The man who laughs (2) #5

Pedig szerettem volna én szeretni ezt és nem is nézhetetlenül rossz. Sőt akár a 3-ast is megérdemelhetné, hanem untam volna kifejezetten. Ugyanis ebben a filmben egyszerűen minden fantasztikusan érdektelen: a sztori, a karakterek, a látvány (ez utóbbi a Doctor Strange után nézve különösen semmilyen) és a varázslóvilágot sem bővíti ki annyira, hogy úgy igazán rátudjon csodálkozni az ember.

2016-11-21 11:35:03 goromba (2) #4

Általában leszólnak a barátaim/családtagjaim, miféle cinikus barom vagyok én, de csak elmondom a véleményem, miszerint az első három HP írója már nagyon nagy messzeségben van tőlünk.
Évekkel ezelőtt is megszellőztettem véleményem, ami szerint itt már nagyon régen csak a pénz irányít.
Ötletben, kivitelezésben egyaránt.
Én ebben nem találtam semmi könnyedséget, játékosságot, érzelmet.
Csak és kizárólag a korábban megálmodott univerzum konzumizálását.
Értem én, hogy Redmayne, meg megemlítjük Dumbledore-t is, nehogy ne tudjuk már hova kötni a cuccot, de itt nem volt bájnak meg kecsnek nyoma sem, csak egy rohadt nagy erőlködés.
Tetszettek a teremtmények, igazából(talán most először)Redmayne-nel sem volt gondom, de a mindenkire/senkire való koncentrálás magasiskolája betette a kaput.
Jó a látvány, nem rosszak a szereplők(Fogler-ből egyszer még színész lesz), de én nem bántam volna, ha a más helyszínre való adaptáció valami maradandóbbat hoz.
Külön kiemelném a Farrel/Depp féle "minőségi" cserét, amely nagyszerűen jellemzi a filmet-komolyan, itt csaknem felsírtam.
No, de ne csüggedjünk, jöjjön a következő rész, ami várhatóan minden hibát kijavít, és ráadásul lesz benne Donnie Yen, Michelle Yeoh vagy esetleg Freida Pinto vagy Dev Patel, egyelőre nem tisztázott férfi illetve női(esetleg ez-az-amaz) szerepben, aktuális irányvonaltól függően.

2016-11-20 01:57:00 Seymour Glass (2) #3

A Fishing and hunting csatornára beférne, amúgy meg túl sok érdemi dolog nem történik a filmben. Minden, egyébként a történet szempontjából érdekes szál, karakter, esemény annyira elnagyolt, hogy mire eljutunk a fináléhoz, nincs kivel azonosulni, nincs kit utálni, egyaránt érdektelen minden és mindenki.

2016-11-17 10:38:04 Tenebra (3) #2

Ahhoz képest, hogy nem vagyok Harry Potter-fan, egészen élveztem ezt a filmet. Már amit a világot és az atmoszférát illeti, mert nagyon jól kitalálták ezt az alternatív 20-as éveket.

A sztorival és a karakterekkel annál több gondom volt. A sztori szerintem szétesik epizódokra, és nem használják ki a benne rejlő potenciálokat (pl. ezzel a Salem-i szervezettel fájdalmasan nem tudnak mit kezdeni az írók, pedig J. K. Rowling felügyelte a történetet), ráadásul a végső harc szánalmasan rossz szerintem (A jedi visszatér fináléjának összecsapott verziója), a lezárás meg olyan elnyújtott, mint A király visszatér bővített változatában... :D

A karakterek sem tetszettek túlzottan. A főhős konkrétan jellegtelen, pedig amúgy Eddie Redmayne nem rossz színész. Colin Farrell is csak gonoszan les, mást nem tud csinálni. A két női főszereplő meg szintén nem hagyott bennem mély nyomot, bár a vöröske az külsőre nyilván bejött (remélem, az én gondolataimat nem olvasta... :D :D).
Jacob még jó lett volna, hiszen hozzá tud leginkább kötődni az ember, mivel ugyanolyan külső szemlélő, mint mi, és hát elég emberi problémákkal küzd. De amúgy ő is elég sztereotip "komikus duci" karakter.
Ezra Miller figurája, Credence lett volna még jó, de az ő figuráját meg túl későn kezdték el kibontani, működtetni, így ő is csak lógott a levegőben.

Ha kicsit fókuszáltabb a sztori, ha kicsit kevesebb az "állatokra rácsodálkozós" jelenet, és többet foglalkoznak a fő karakterekkel, akkor ez lehetett volna egy igazán jó fantasy is. Így viszont nálam ez betonközepes, pont annyi a jó tulajdonsága, amennyi miatt rossz szájízzel jöttem ki a moziból.

2016-08-20 15:20:44 Havierez (4) #1

Most olvasom a Harry Potter és a Tűz Serlegét és most nagyon kedvet kaptam ehhez a filmhez. Kíváncsi vagyok hogy hány darab film fog még készülni belőle mert hogy nem csak ez az egy azt már most érzem! :)

Itt van hat lény amik szerepelni fognak benne! :)