Ghostbusters (2016) ☆ 👁

Szellemirtók

(Paul Feig)

amerikai-ausztrál sci-fi, vígjáték

2,4
★★☆☆☆
241 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-10-07 18:30:03 elmouse (2) #58

Nem lenne ez rossz, de Melissa McCarthy és Leslie Jones borzalmasan irritálóak. Kristen Wiig számomra a legnagyobb meglepetés a filmben, nagyon jól játszik és nagyon aranyos.

2017-07-22 23:22:39 The Cortez (2) #57

Ahogy sejtettem: nem vészesen borzasztó, inkább csak annyira szar, hogy már jó kategória. Az egész alkotás valójában 11-14 éves kislányoknak, unatkozó háziasszonyoknak, meg olyan férfiaknak készített szuperhősfilm, akik nem tudnak mit kezdeni 1 Watchmennel, de még 1 Bosszúállókkal sem.
A főszereplők gyökerek, viszont közel sem olyan irritálóak, mint amilyennek a képeken és a trailerekben tűntek. Valamennyire még szórakoztatóak is, mivel néha elsütnek 1-2 poént, de Chris Hemsworth jó párszor ellopja előlük a show-t.
A CGI-t eltalálták: az effektek színesek-szagosak, amolyan marvelesek. A sztori nem nagy szám, és elég sokat kell ahhoz várni, hogy végre beinduljon a film. A remake erősen a PC jegyében született, ennek megfelelően nem is mentes a politikai felhangoktól, de legalább nem nyomják őket fullba, és a castingot leszámítva az eredeti mozit sem gyalázza meg annyira. Sőt, még tisztelegni is próbál előtte, mivel előfordulnak benne utalások meg cameók.

2017-05-23 12:13:40 lakatoszoltan01 (2) #56

Gyenge és a színészek, no meg karakterek is gyengék.

2017-02-02 16:45:44 Dangar (3) #55

Mintha csak a tesitanáromat hallanám...:D

előzmény: tomside (#54)

2017-02-02 16:29:38 tomside (2) #54

Hát az van, hogy csaknem hármas lehetne, ha nem lenne alig-kettes. :)

előzmény: Dangar (#53)

2017-02-02 15:42:04 Dangar (3) #53

Nem egészen négyes, de a hármasnál valamivel jobb.
Ilyenkor mi van? :)

2017-01-24 03:01:27 Vitelotte (1) #52

Már majjjdnem kettest adtam rá pusztán mert elkábított hogy Chris átvedlett az álompasi ideálom bőrébe és a faszoskodása is javított a hangulaton, de aztán visszatért a józan eszem. Ezt a rákkeltő dedós poénokkal megerőszakolt pénzpazarlást maximum a Spongyabobon táplált degeneráltak tudnák élvezni, már elnézést az érintettektől. Hétfő esti lefekvés előtti agymosóként úgy megtisztított a káros szürkeállományomtól, mintha forró domesztoszt szippantottam volna.

2016-12-22 19:03:45 The man who laughs (2) #51

Emiatt kellett megőrülni? Az év egyik legunalmasabb filmje, pedig a karakterei jók lennének (Leslie Jones nagyon kellemes meglepetés, messze nem olyan idegesítő, mint az előzetesben. Érdekes módon épp McCarthy a legszürkébb figura) csak hiányzik a lendület. Bár vannak jó poénok (melyek általában Hemsworth-höz köthetőek), ha egyszerűen nincsen érdemi sztori, hogy kitöltse a játékidőt. (Ráadásul a poénok sem záporoznak úgy, mint a Kém-ben és a találati arányuk is sokkal kisebb). Az is fura, hogy bármennyire is próbál önálló film lenni, nagyon nem tudd elszakadni az elődtől, a finálé majdnem ugyan az, csak (sokkal) több látvánnyal. (Ami amúgy jól néz ki, ha olyan feel good lett volna az egész film, mint amikor McKinnon harcol a szellemekkel, akkor valószinüleg szerettem volna). A Cameok pedig kifejezetten ötlettelenek voltak, Bill Murray karakteréből simán ki lehetett volna többet hozni. (Ennél az is kreatívabb lett volna, ha az eredeti szereplők lettek volna a filmbéli kamu szellemírtók, akik próbálnak alá ásni a csajoknak, lehet, hogy a "rajongók" még jobban feldühödnek, de a film legalább érdekesebb lettek volna.) Nem bántóan rossz film, és nem is gyalázza meg az eredetit, csak egyszerűen számomra ez baromi érdektelen volt.

2016-12-18 16:50:45 noresz02 (3) #50

Kristen Wiig és Chris Hemsworth viszik a hátukon a filmet, a kettejükre épített vicces szerelmi vonal is vállalható. A másik 3 szellemirtó csaj eszméletlen ripacs, vagy erőltetett, a történetet ismerjük, az eredeti filmnek sem az volt az erőssége. Egy gyengécske közepes, mert összességében egy habkönnyű szórakozásnak megteszi, ha sikerül magunkat túltenni az idegesítő részleteken.

2016-12-07 11:56:36 schankox (3) #49

Melissa most is idegesítő ripacs, Christen hozza a kötelezőt, Kate gyenge mint a harmat. Ami óriási meglepetés, az Chris Hemsworth. Ő abszolút hitelesen hozza a karaktert (bár lehet, hogy azért, mert nem is kellett játszania hozzá). A klasszikus filmzene most is fülbemászó, kár, hogy túlnyomó többségében az újrakevert változatok szólnak a háttérben. Mivel néha felnevettem felfelé kerekítek, de így is csak közepes.
50%

2016-11-23 15:48:59 Edwest12 (2) #48

Ez a film rossz. Azzal együtt is annak tartom, hogy akadnak azért pozitívumai is. Ilyen pozitívumot jelent pl. a szellemek kivitelezése. Másik pozitívuma, hogy közelebb hozta hozzám az általam egyébként nem kedvelt Bill Murray-t. Mikor aprócska cameo szerepében feltűnt, megdobbant a szívem: „Basszus! Ott egy színész!”. Mert bármennyire is felkapott mostanság pl. Melissa MCarthy (és előre bocs a Gilmore Girls rajongóktól), azért neki még sokat kell gyúrni. Andy Garcia pedig… neki egyetlen nézésében több értékelhető színészi gesztus volt, mint a négy csajban együttvéve. A poénok többnyire idétlenek és kínosak. Nem is értem, hogy gondolhatta bárki, hogy egy-egy ilyen szösszenet bárkiből derültséget válthat ki. Igen, volt egy jelenet, amin én is nevettem. Spoilerezni nem akarok, elég annyit tudni, hogy a négy főszereplő mindegyike a kamera látószögén kívül tartózkodott éppen. Persze nem akarom az egészet a színészek nyakába varrni, hiszen szarból várat ugye… A gondok a forgatókönyvnél kezdődnek, amibe ezeket a rémes gegeket applikálták. A filmet azoknak ajánlom, akiket amúgy is érdekel, és akkor nem vettem magamra azt a terhet, hogy bárki az én ajánlásomra ült le elé. :D

2016-11-21 16:05:32 Adam Taylor (3) #47

A legnagyobb probléma, hogy nem csak nagyon gyenge humorügyileg, de baromi kínosan próbálkozik is. Ilyen gyenge átlagú elsütött poén/betalált poén átlagú hollywoodi filmet régen nem láttam már. Míg McCarthy-nak szerintem iszonyatosan szüksége van kontrollra, mert nagyon hamar túlpörög és idegesítővé válik, addig Wiig-nek pont az tesz jót, ha minél nagyobb teret meg szabadságot adnak neki. Itt nyilván a karakterekből adódóan, de pont az ellenkezője történt.

2016-11-17 21:57:38 tomside (2) #46

Nagyon erőltetett a szövegvilág, erőltetett, ahogyan feltűnnek a régi arcok, és egyáltalán. A csajok 1-1 pillanata szerethető.

2016-11-05 21:58:20 erahurka (3) #45

Chris Hemsworth egyszerűen zseniális ebben a filmben! (Szinte) minden másodperce arany! :D
Minden más átlagos mai vígjáték, de szerencsére a nem rossz fajtából. Chrisből nem tudom mennyit vesz vissza a moziváltozat, szerintem érdemesebb lehet azt nézni, mert rövidebb.

2016-11-05 12:22:50 bergkamp (?) #44

Melissa McCarthy színvonal.. Figyelem! A film végignézése agysérülést okozhat!!

2016-11-01 23:05:22 kfiro (1) #43

Ez idén a csúcs rossz film volt nálam, persze még sok mindent nem láttam. :-)
Annyira rossz volt, hogy a vége felé belealudtam.

Jó szórakozást!

2016-11-01 15:17:11 Jason13 (2) #42

Erre aztán semmi szükség nem volt.
A film körül már bemutatása előtt nagy botrány kerekedett, hiszen az internet népe rögtön savazni kezdte a koncepciót. Ezt pedig én meg is tudtam érteni. Oké, a nők főszereplésével készült vígjátékokkal nincs bajom, de itt mégis csak a Szellemirtókról van szó, melynek eredetijében nagyszerű férfi komikusok játszottak. Na, már alapból elleneztem azt is, hogy az eredeti gárda nélkülözésével készüljön feldolgozás, de ez a csaj verzió nálam is kiütötte a biztosítékot.
Aztán maga a rendező személye se kecsegtetett sok jóval, hiszen Paul Feig előző alkotásaival se tudtam már mit kezdeni. Viszont a kíváncsiságom megint győzött és leültem a remake elé. Nem kellett volna.
A női Szellemirtók ugyanis bitang gyenge eresztés. Már a főszereplők is igazi irritáló egyének, akik meg se közelítik az eredeti gárdát. Egyfolytában ordítoznak egymással és azon kéne nevetnünk, ahogy seggre esnek. Mit ne mondjak, nem épp a humor magasiskolája. Ehhez jönnek még az alpári fingós, hányós poénok és a piszkosul izzadságszagú párbeszédek. Az egész játékidő alatt jó, ha kétszer sikerült elmosolyodnom és ezzel még lehet túloztam is. Ezeket a ritka pillanatokat is a mellékszereplőknek köszönhettem, elsősorban például Chris Hemsworth-nek, aki rövid jeleneteivel simán felmosta a padlót a négy nőszeméllyel.
A látványvilág se valami nagy szám. Ugyanazt nyújtja a film, mint bármelyik nagy költségvetésű nyári popcorn-matiné, tehát a város közepén megnyílik valamiféle portál és özönlenek át a gonoszok. Itt is van némi rombolás, aztán csókolom. Viszont néhány akció azért jól nézett ki és a CGI is vállalható, egyedül a kreativitás hiányzott.
Ja, és visszatérve a szereplőkhöz. A fő gonosz egy rossz vicc, egy teljesen jellegtelen idióta, aki nem félelmetes és még nem is humoros.
Az eredeti szereplők meg hiába ugrottak be cameozni, ha elfelejtettek az írók épkézláb jeleneteket adni nekik. Így ők teljesen el lettek pazarolva.
Az se tiszta számomra, hogy ez most egy remake vagy egyfajta folytatás? Mert az első előzetesekben még említésre kerültek az eredeti részben történt események, míg magában a filmben már semmi nem utal arra, hogy New York-ban valaha is tevékenykedtek volna Szellemirtók a csajok előtt. És ugye a régi arcok se a már ismert figuráik bőrébe bújtak bele. Na, mindegy is.
A lényeg az, hogy ez a mozi piszkosul gyenge. Idegesítőek a főszereplők, nincsenek poénok és a cselekmény is rendkívül lapos. Egyedül a korrekt látvány és néhány megmosolyogtató mellékszereplő miatt nem nézhetetlen.
Ezek után muszáj vagyok elővenni a '84-es verziót, az tényleg egy szórakoztató darab.

2016-08-12 13:22:36 Nordbright (4) #41

Ambivalens, rohadtul ambivalens... amit érzek is és amit gondolok is a filmről. Szóval elég vegyes dolgok kavarognak odabenn. De gyakorlatilag már az első viral videó megjelenésétől kezdve valami ilyesmi lengi körül a filmet. Én kifejezetten gyűlölni "akartam", óriási düh volt bennem a rendezéssel/történettel kapcsolatban. Annyi :( smiley-t osztottam ki rá a FB-on, ahány poszt megjelent. Hogy miért akar vígjáték lenni? És mégis... A filmet nézve és utána mégis egyfajta "inkább pozitív" érzés uralt el, ami valahogyan felülírta a korábbi ellenszenvet (bár nem teljesen annulálta).
-------------------------
Az mondjuk tény, hogy nem tudok teljesen elfogulatlanul nyilatkozni a film kapcsán személyes élmények miatt. Épp a bemutató körül jártunk New Yorkban és a városnézésünk egyik vonala a (régi) Ghostbusters NY helyszínek felkeresése volt. Az tuti, hogy mindenfelé GB reklámokat látott az ember utcán, TV-ben.
A Madame Tussauds-ban is pont aznap volt a megnyitója a GB szekciónak, előző nap este nagy felhajtást csaptak rendőrökkel,fényekkel, ál TV-stábokkal, statisztákkal, stb. Állítólag promóciós anyagot forgattak, amibe belekeveredtünk. Íme az élménybeszámolós galéria.
Mindenesetre jól sikerült a tárlat, interaktív Slimer hologrammal és elkapással, interaktív tárgyakkal/berendezéssel, "mozgó" festményekkel, laborral, hologramos szellem tárolóval, stb... (sajnos a hyper reality VR rész már napokkal előre le volt foglalva, így az kimaradt) De azért "írtottunk szellemet"

-----------------------------
De a filmre visszatérve.
Tényleg vannak benne erőltetett/kínos poénok, viszont van benne meglepően sok olyan gag is, ami azokat ellensúlyozza és megállja a helyét. A végén mikor már elszabadul a pokol, akkor aztán kicsit valóban túltolják a dolgokat. Itt is ugyanaz az érzésem volt mint MINDEN mostanában látott sci-fi/akciófilmnél. NEM KELL! A kevesebb néha több lenne. De már nem tudják mivel "lenyűgözni" a nézőket, már bármilyen korábbi effekt kevés, és mindenre rá kell licitálni. Itt is meg van ez a csapda. És azt még mindig nem értem, hogy MIÉRT reboot? MIÉRT? Teljesen egyszerűen lehetett volna folytatni... 30 évvel később, NYC és kész. Ennyi. Magyarázat sem kellene hozzá, semmi extra, a történet is maradhatott volna gyakorlatilag ugyanez. És a régi szereplők?Miért kellett elbohóckodni őket? Miért kellett tök más szerepben "visszatérniük"? Miért nem lehetett folytatásként valami mellékszerepük? Érzelmi vagy tapasztalatbeli támogatás a csajok részére és kész. Vagy szakértők. Nem ők lettek volna a főszereplők, akár arra hivatkozva, hogy már kiöregedtek, de legalább az eredeti szálon maradt volna a film. És miért kellett a film jó részét Bostonban forgatni??? Biztosan olcsóbb, de ezzel megint elvettek a rajongóktól felismerhető helyszíneket.
Ezekkel a hülyeségekkel tényleg megölték az eredeti franchise-t. Általában a filmeket az elvárásokhoz képesti csalódás miatt szoktam egy jeggyel lefelé pontozni (4->3), de ennél viszont (mégis) a pozitívumai miatt vagyok muszáj 3->4-re.
(nyilván nem ér teljes 4-est, mindenesetre nyugodtan meg lehet nézni!, az ID4 második része százszor ekkora csalódás volt)

2016-08-08 10:09:47 Nordbright (4) #40

Totálisan ugyanez az érzésem volt, szóról-szóra ahogy írtad.

előzmény: Killjoy (#39)

2016-08-02 08:51:10 Killjoy (4) #39

Mint ahogy azt írtam, a trailer alapján engem is az idegrángás kapott el, különösen az iszonyatosan félrement szinkronnal. Aztán jött a modernizált főcímzene, amitől már sugárban hánytam. Ott már azt kezdtem mondani, hogy Moziklub ide vagy oda, ezt én passzolom. De aztán csak lettünk annyian, hogy elmentem én is, és az iszonyatosan negatív várakozásomhoz képest elszórakoztatott a film, még ha nem is lett egy örök klasszikus. Lehet, hogy ha még egyszer megnézném, én is levinném az osztályzatot hármasra, de a moziból kijövet azt mondtam, hogy ez nekem egy halovány(ka) négyes(ke) volt.

előzmény: kwzatz (#30)

2016-08-01 23:12:46 kwzatz (?) #38

Te valóban nem írtad, Gergely Gergő írta, és onnan indult ez a beszélgetés, valamint amikor a legtöbben rottenes pontszámról beszélnek, ezt a százalékos értéket emlegetik. Ez a Tomatometer, a főoldalon is ez alapján vannak a filmek, valamint az adatlapokon is ez van kiemelve, így valahogy az élt bennem közben, hogy erről beszélsz te is. Ez esetben viszont megkövetlek, és a rottenes átlagponttal már sokkal inkább kiegyezek, feltéve hogy elég kritikus pontozott ahhoz, hogy jelentősége lehessen.

Egyébként az, amit mondasz nem csak az imdb esetén van így, ahogy csabaga írta, KT-n is nagyon hasonlóan alakulnak a pontszámok, gyakorlatilag mindig összehasonlítom az imdb-ssel, és elegendő szavazat esetén szinte soha nincs meghatározó különbség a kettő között. Itt is kevés 2,5 alatti filmet lehet találni, ami nagyjából ugye az imdb 5-nek felel meg. Emellett két animés oldalt látogatok, a legnagyobb ilyen magyart és külföldit, és ott is ritka a 10-es skálán már a 6-7 alatti átlagpontszám is, de én nem érzem ezt a kialakult differenciálást problémásnak. Szimplán annyiból ered, hogy általánosságban senki sem pontoz extrém szigorúan (most kíváncsiságból megnéztem, és a te átlagpontszámod is valahol 3,2-3,5 körül lehet, az ízlésen belül a műfajok közötti megoszlásból ítélve), mert azért valami értéket szinte mindig lehet találni ahhoz, hogy 1-est csak viszonylag ritkán adj. De nem tépem itt tovább a számat, inkább írjanak a filmről, már így is sok volt az off.

előzmény: Olórin (#34)

2016-08-01 22:16:37 csabaga (3) #37

Az imdb-nél szerinten kell tíz év türelmi idő,főképpen a "kasszasikereknél"...

előzmény: Xuja (#35)

2016-08-01 22:04:24 csabaga (3) #36

Az imdb és a KT ebben megfelel egymásnak.Kerestem egy pont hatoson álló ismertebb/nevesebb filmet,Tánckar.Az itteni osztályzata 3.3,ami nem túl jó,de nem is rémes,olyan átlagos.Ha a Remény rabjait felszorzom,pont az imdb osztályzat jön ki,bár az itteni fórum sokkal kevésbé reprezentatív.

előzmény: Olórin (#34)

2016-08-01 22:00:54 Xuja (?) #35

Szerintem is egyértelmű a lepontozás ennél a filmnél. Tessék megnézni a Batman VS Superman IMDB pontszámát, sokáig 7 felett volt, pedig azt is lehúzta mindenki.

2016-08-01 21:46:33 Olórin (3) #34

Én végig pontszámokról beszéltem - a rotten százalékos mutatójáról szó sem volt.
És de, ami az imdb-n 5 körül áll, az az imdb-s közegben már nagyon rossznak számít. Ahogy csabaga írta, kb. 6-nál kezdődik a gyenge középszer. Ez nem azt jelenti, hogy szerintem a 6 alatti filmek rosszak (van egy csomó 6 körüli vagy akár az alatti film, amit nagyon szeretek), hanem azt, hogy az imdb skálája az évek során így lőtte be magát - jóval nagyobb hely jut a skálán a rossz filmeknek, mint a jó filmeknek (ha megkérdezel tíz embert, aki nézi néha az imdb-t, kilenc azt mondja majd, hogy a 6 alatti filmek szarok).

előzmény: kwzatz (#33)

2016-08-01 21:30:46 kwzatz (?) #33

Ne haragudj, de ennek így nem sok értelme van. IMDB-n is vannak 1-2-3 körüli filmek és azok valóban annyival rosszabbak még az általad éppen legalja filmeknek titulált 4-5 körüli filmektől is. Nem láttam pl. a Zöld lámpást, elhiszem, hogy rossz, de gondolom nem a Birdemic szintjén van, amitől csak 6% választja rottenen, míg imdb-n 4 egész pont. Ha már mindenképpen Rotten, akkor ott is több értelme van a kritikusok average ratingjét nézni, mint a százalékosat, mert az áll közelebb az igazsághoz (valamint az imdb pontszámhoz is egyébként, ha már itt tartunk). Átlagpont RT-n a Green Lantern-nek is 4,6. Valószínűleg a kritikusok által Szellemirtókra adott 6,4-es átlagpont is jobban tükrözi a valóságot, mint az, hogy 73%-nak inkább tetszett, mint nem.

Szóval ha a legtorzabb mutatót akarjuk már mindenképpen megállapítani, akkor az legyen már inkább az 1-2 százas nagyságrendben mozgó, gyakorlatilag tetszett/nem tetszett értékítélet alapján megállapított százalékos mutató Rottenen (már csak a minta nagysága miatt is ordít róla, hogy nem lehet a legpontosabb, sőt, olykor extrém torz), mint a több tízezer/százezer 1-10-ig terjedő skálán megállapított szavazat súlyozott átlaga, ahol még szűrik is valahogy a fake szavazatokat és különböző statisztikai módszerekkel csökkentik a szélsőséges hatásokat. Már csak a matek kedvéért is. :)

előzmény: Olórin (#31)

2016-08-01 21:13:01 csabaga (3) #32

Igen,az imdb-n nagyjából a hatos osztályzat a határ.

előzmény: Olórin (#31)

2016-08-01 21:10:47 Olórin (3) #31

Itt nem arról van szó, hogy a te vagy az én értékítéletemhez mi áll közelebb. Az imdb-n minimális kivételtől eltekintve csak a legalja filmek vannak 5 alatt. Például: még a közutálatnak örvendő Zöld lámpás is 5,6-on áll! Tehát torz az 1-10 skálája. Míg a rottenen egy 5-ös tényleg gyenge közepest jelent, az imdb-n az már a nagyon rossz filmek pontszáma.

előzmény: kwzatz (#28)

2016-08-01 21:06:47 kwzatz (?) #30

Valószínűleg ők is látták a trailert, és nem olyan korrektek a pontozás tekintetében, mint mondjuk én. :D

előzmény: Olórin (#29)

2016-08-01 21:04:42 Olórin (3) #29

Persze (főleg a friss hollywoodi filmeknél), csak nem ilyen arányban. Ezen több mint ötezer karó volt napokkal premier előtt, az őrjítő szám.

előzmény: csabaga (#27)

2016-08-01 21:03:22 kwzatz (?) #28

Te írtad a rotten 73%-ot, hogy inkább arra adsz, én poénból megjegyeztem, hogy ne tedd, nem kell ezt túlgondolni. Nekem is van egy csomó olyan nagy kedvencem, ami egyáltalán nem aratott közönségsikert.

Olórin: "Szerintem te is nagyon jól tudod, hogy egy 6-os pontszám sokkal jobbat jelent az RT-n vagy a Metán, mint az imdb-n." Mellé meg van, hogy a 9-es pontszám sokkal rosszabbat jelent... Az IMDB-vel is sokszor fürödtem már be, tény, de többször van közel az értékítéletemhez, mint a tomatometer. Eleve sokkal kisebb a minta (általában néhány száz review), mint a több tízezer/százezer imdb szavazat (még ha fake szavazat is egy része - ráadásul az imdb ezt szűri is valahogy az átlag megállapításánál, ha jól tudom), szóval még úgy általában a kritikus közönség értékítéletétől is jó eséllyel nagy arányban eltér az itt látott pontszám.

Félreértés ne essék, én nem azért nem fogom megnézni moziban (vagy nagy valószínűséggel sehogy, max. "polgárpukkasztó" jelleggel vagy valami ivós játék keretében haverokkal), mert a kritikusok vagy a haterek lehúzták, hanem azért, mert már a trailer láttán a "kínos" és "te jó ég...", valamint ennél cizelláltabb szavak jutottak eszembe, és egyértelműen tudom, hogy nem nekem készült a film. Ettől persze egyest sem adok rá nyilván, mert az meg nem korrekt.

előzmény: Gergely Gergő (#24)

2016-08-01 20:35:43 csabaga (3) #27

Csak egy érdekesség,a Remény rabjainál több az egyes osztályzat,mint a 2-5 együttvéve.A fel-és lepontozás alighanem máskor is működik.

2016-08-01 20:08:56 Olórin (3) #26

Szerintem te is nagyon jól tudod, hogy egy 6-os pontszám sokkal jobbat jelent az RT-n vagy a Metán, mint az imdb-n. Hatereknek én amúgy nyilván nem azokat neveztem, akik megnézték a filmet, és baromira nem tetszett nekik, hanem azokat, akik már az első hírek/trailerek után, előre utálták (ehhez olykor szexista, esetleg rasszista felhangok is tartoztak) - ők azok, akik premier előtt lepontozták a filmet a francba.
Ettől függetlenül nyilván nem túl jó a híre a filmnek, a kritikusok és a nézők sem ölelték a keblükre, illetve én sem fogom védeni, mert nekem is csak közepes(ke). De ez még nem változtat a haterek előzetes utálkozásán és a lejarató kampányok tényén. Ha ezek nem lettek volna, és mindenki úgy pontoz imdb-n, ahogy ténylegesen tetszik/nem tetszik neki a film, tuti 6 fölött lenne az átlaga.

előzmény: kwzatz (#23)

2016-08-01 19:40:23 Leo_Stotch (?) #25

A legnagyobb ostobaságnak tartom, ha egy filmet valaki nem néz meg a kritikusok, más nézők véleménye miatt.
Valamiféle átlagos véleményt ugyan lehet kapni, de reggelig sorolhatnám a filmeket, amit szeretek, mások meg a kritikusok nem.
Minden filmet egyszer meg lehet nézni, simán, szenvedve, részletekben, stb.
És majd ÉN eldöntöm, tetszett-e vagy nem.

2016-08-01 19:12:28 Gergely Gergő (3) #24

Szerintem mindenki nézze meg, és alkosson önálló véleményt, és ne mások kritikája vagy véleménye alapján döntsön, vagy zárkózzon el a filmtől ! Annak idején a Ragyogást is lepontozták, ahhoz képest hogy szerintem a világ legjobb horror filmje, és a szememben hibátlan ! Hittem volna a pontoknak meg a százalékoknak? :) Vagy ott van az Élet fája, annál nem kell megosztóbb film !

előzmény: kwzatz (#23)

2016-08-01 19:04:56 kwzatz (?) #23

A rotten audience score is 58%; metacriticen a kritikusoknál 60, user score 2,7. Ráadásul ha ennyi a "hater", valamit az is kell, hogy jelentsen, nem? Emellett akkorát dropolt már a második héten, hogy valahogy nem annak a filmnek tűnik, ami meggyőzte volna a mozilátogatókat arról, hogy terjesszék az igét, mert a várakozásokkal ellentétben ez egy bitang jó film. Szóval lehet, hogy használhatatlan az imdb pontszám, de a 73%-os tomatometer is inkább fizetett hirdetésnek tűnik. :D

előzmény: Olórin (#22)

2016-08-01 18:36:00 Olórin (3) #22

Nem ezzel egyidőben. A vakpontozást a haterek kezdték (premier előtt), a másik oldal kompenzációja erre érkezett reakcióként.
Vagyis e film esetében jelenleg a szokásosnál is értelmetlenebb/használhatatlanabb az imdb-pontszám, mert a két véglet háborúzik egymással.

előzmény: kwzatz (#21)

2016-08-01 17:45:29 kwzatz (?) #21

Csak mondom, hogy ha megnézed a pontok eloszlását, akkor láthatod, hogy ezzel egy időben a felpontozó kampány is gőzerővel ment, ugyanis elég nehéz elhinni, hogy a nézők nagyobb arányban adnak rá 10-est, mint a 8 pontos imdb átlaggal rendelkező filmekre. Random rábökhetsz néhányra, a legtöbbnél nincs 23,4% a 10 pontos szavazatok aránya, pl. egy Kutyaszorítóban, ami 75. a listán, csak 19,4%. Esetleg ott a régi Szellemirtók 7,8-cal, aminél 15,3% a 10-esek aránya. Aztán nézz meg néhány 5-6-os átlag körül mozgó filmet, és ott a 10 pontosok arányát, ami sok esetben 10% alatt van, nem 23,4%. Alapvetően nem megerőltető elképzelni, hogy kik szórták a 10-eseket rá, akár megtekintés nélkül is.

előzmény: Olórin (#18)

2016-08-01 16:00:42 BonnyJohnny (2) #20

Az első fele még egy átlagos Paul Feig vígjáték (ami pont hármas-négyes határ nálam, ami a film előrehaladtával mozdulhat felfele vagy lefele), a karakterek is működnek. Melissa McCarthyt jó komikának tartom, Kristen Wiiget meg nem lehet nem szeretni, Laslie Jones és Kate McKinnon is szimpatikus figurát hozott (előbbi csak mértékkel volt idegesítő, de hollywoodi vígjátékokban kötelező idegesítő fekát írni, ahhoz képest Jones igyekezett szerethetővé faragni). És főleg Chris Hamsworth lubickol a buta szőke szerepben. :D De a film második fele már unalomba fullad, pedig pont akkor jön a zúzás, amit biztosan meg lehetett volna csinálni jól... de nem sikerült.
Ettől függetlenül nem rossz film, csak épp nem is jó. Legendagyalázásnak például egyértelműen nem mondanám. És nem tudom miért, de nekem olyan sorozat pilot feelinget adott.

2016-08-01 14:37:06 Gergely Gergő (3) #19

Bizony! Vannak filmek amiket már azelőtt temetnek vagy egekig magasztalnak mielőtt még látták volna ! Ezt soha nem értettem...

előzmény: Olórin (#18)

2016-08-01 14:26:08 Olórin (3) #18

Csak mondom, hogy az imdb-n már a film bemutatása előtt megindult egy lepontozókampány.

2016-08-01 14:05:34 kwzatz (?) #17

"azért én több hitelt adnék a rotten-nek" Ne tedd! :D

2016-08-01 12:02:24 Gergely Gergő (3) #16

A Rotten-en 73%-on áll, ami szerintem nem rossz, és azért én több hitelt adnék a rotten-nek, mint az Imdb-nek, ahol azért sok esetben az ott található pontszám nem tükrözi az adott film minőségét !

előzmény: GeryFlash (#15)

2016-08-01 09:52:18 GeryFlash (?) #15

Szürreális a hozzászólásokat olvasni itt, nem tudom hogy itt a legtöbben Uwe Boll-on nőttek-e fel és azért tartják ezt a minősíthetetlen állatságot fantasztikus moziélmények, mindenestre KT-n kívül nem sok olyan értékelős oldalt láttam ahol ne gyalázták volna ezt a sárga földig (IMDB 5,4, de ott ugye mindig az első pár ezer voter mindig a filmhez köthető arcok, bőven 5 alá fog menni, Port-on 2,7 a tízes skálán nem az ötösön!).

Mindenki úgy élvez ahogy akar, no offense ha valakinek Isten tudja miért de bejött a film, de azért a legtöbb objektív vélemény és kritika is azt mondja, hogy ez egy borzasztóan rossz film.

2016-08-01 09:44:35 domanutd (1) #14

Minden idők legrosszabb filmje.

2016-07-31 15:04:30 wayage (5) #13

Fantasztikus moziélmény volt! Már eleve tetszett, a női Szellemirtók koncepció, de a végredmény így is meglepett. Az eredeti Szellemirtók gyerekkorom legtöbbször látott filmje, az Indiana Jones első része mellett. Így tényleg rajongóként vártam ezt az ellentmondásos folytatást. Éreztem, hogy az alkotók tisztelik az eredeti filmeket, utalnak rájuk, de közben újítanak és megmagyaráznak olyan kis apróságokat is, pl. honnan ered a logo A film első fele szépen mutatja be a karaktereket, építi a történet. Vicces, látványos, néhol szolidan félelmetes is. A színészek remekül együtt működtek. A második fele meg, eszement szórakozás, szó szerint elszabadul a pokol, kő kövön nem marad. Idén csendben nézegettem a nagy képregényhősök összecsapásait. Mint az agyondícsért Amerika Kapitánya nagy Polgárhábórú, mint a Zack Snyder féle Tramsormeres rombolás hidegen hagyott. Viszont az új Szellemirók csapata mikor nekiáll a kísértetek seregét aprítani, végre én is hangosan örülhettem. Életre keltek, a filmrajongói vágyálmok :) Ahogy mondtam ESZEMENT jó, popcorn SZÓRAKOZÁS!

2016-07-29 19:49:30 Killjoy (4) #12

Most értem haza a moziból. Négyes. Gyenge négyes, és valószínűleg az olyan fan-service-eknek köszönhetően, amik nálam pl. a Warcraftban abszolút nem működtek, mert nem tudtam hova tenni, itt viszont nagyon örültem a visszatérő apróságoknak. Az meg külön nagyon jó volt, hogy sok helyen nem azok a rettenetes szinkronszövegek maradtak végül a filmben, amik az előzetesekben elhangzottak. Még mindig a hideg ráz a répás beszólástól... Már akkor is idegrángást kaptam attól, hogy hogy kerülhetett répa az ektoplazmába... De szerencsére ezek a baromságok nem maradtak, ahogy az a borzalmas modernizált szemét, amit új főcímdalnak harangoztak be, csak egy nagyon rövid ideig b...ta a fülemet. A látvány jó volt, a 3D-nek végre volt is valami értelme, és még a régiek cameoin is jókat mosolyogtam, bár inkább annak örültem, hogy feltüntek a nagy öregek, mint annak, hogy mennyire frappáns jeleneteket kaptak. (Mert hát sajnos nem...)

Ja! És tessék végigülni a stáblistát, mert ott még egy nagy visszatérő előkerül, még ha csak említés szintjén is, belebegtetve a második rész fő vonalát.

2016-07-29 11:34:21 goromba (3) #11

Most vettem észre, nem is osztályoztam le az alapművet, eddig.
No, de végre sikerült.
Majdnem biztos vagyok benne, nem úgy, ahogy először tettem volna, de mindegy.
Szóval, ha nem néztem volna meg ez előtt kevéssel az etalont, arra valószínűleg azt mondanám, hogy igen, az egy alapvetés volt akkor.
De, igazából, nem tudom, a film öregszik rosszabbul, vagy én.
Vagy Bill Murray.
Ezt most hagyjuk is.
Szóval ez az új film:
Nem jó. Közepes is alig.
Értem én, hogy ki kell szolgálni a rajongókategyébként, szerintem jól saccolták előre-ez itt inkább öncélú alázásba megy át.
Meg a mindenféle, azóta sokkal érzékenyebb réteget is ki kell szolgálni.
A több kritikában is méltatott(nem sok minden volt, amit még lehetett volna)Chris Hemsworthkapcsán meg belengetném abbéli félelmemet,hogy Feig szerintem most épp azt hiszi,ami Statham szerepével a Spy-ban sikerült, most 6-8 filmre elég lesz. Nagyon remélem, sokan mondják majd erre, hogy önmagában nem.
Szóval, összegezve, nem totális nyakonkakilása az eredetinek, de a következő Feig filmben, remélem, nem pl. Robert Downey Jr. lesz a komornyik, vagy Donald Trump a mexikói bevándorló-szerintem az kevés lesz.
És akkor még a fekete nőről, meg a cameo-król nem is szóltam.

2016-07-29 04:25:55 bambula (2) #10

:)

előzmény: BonnyJohnny (#9)

2016-07-28 21:36:34 BonnyJohnny (2) #9

Aki akciósztár. :P (Bár Marvel filmektől nem idegen a humor.)

előzmény: bambula (#8)

2016-07-28 21:17:45 bambula (2) #8

Azért az rossz,hogy a film főszereplője négy komika,de mégsem ő általuk van néha humor a filmben,hanem a mellékszereplő Hemsworth által.

2016-03-18 08:42:15 nightrace (?) #7

Az eredeti filmet sosem szerettem, csak a zenéjét, az meg úgy néz ki nagyjából ugyanaz lesz.
Úgyhogy a magam részéről várós film :)

2016-03-17 23:24:40 ryood (?) #6

too much cocaine.

előzmény: kwzatz (#5)

2016-03-17 23:18:36 kwzatz (?) #5

"Egyébként jól gondolom, hogy a ronda, "enyhén" túlsúlyos Mellissa McCarthy Chris Hemsworth-el fog összejönni a filmben?" Ezért egy magára valamit is adó, jó kis SJW PC feminista weboldalon minimum keresztre feszítettek volna, itt meg két hét alatt semmi. Kijelentem, szeretem ezt a weboldalt. :D
Hogy ne csak off legyen, a filmmel kapcsolatban megkérdezem én is, annak ellenére, hogy tudom a választ: Miért?

előzmény: critixx (#2)

2016-03-17 23:05:48 ryood (?) #4

siralmas az egész.

2016-03-17 22:49:31 banana (?) #3

Ben-Hur mellet az idei másik "kedvencem" :)

https://www.youtube.com/watch?v=FVmM2YTGsdI

Egy remake diskurzus a Ben-Hur-os mintájára? :)

Ennél a címnél én úgy vagyok, hogy szeretem az eredeti filmeket és működik az, ami a Ben-Hur esetében nem. Vagyis el tudom engedni magam mellett az újrahaszosítást. Ez azt jelenti, hogy kapásból tudom ignorálni és moziban biztos nem fogom megnézni. Egyszer majd talán belefutok és reálisan összejön egy 2-es osztályzat.

2016-03-05 12:13:23 critixx (1) #2

Várom már a Vissza a jövőbe remake-et, valamelyik Disney tinisztárral Martha McFly szerepében.

Egyébként jól gondolom, hogy a ronda, "enyhén" túlsúlyos Mellissa McCarthy Chris Hemsworth-el fog összejönni a filmben?

2016-03-05 10:26:43 Denice (?) #1

Csak egy kérdés: miért?