Rogue One: A Star Wars Story (2016) ☆

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet

(Gareth Edwards)

amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm, sci-fi

3,8
★★★★☆
613 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2016-12-19 13:58:11 Ugor (5) #76

Szerintem akkor egyáltalán nem szólna semmiről. Legfeljebb dokumentumfilm lenne a békés földművelők életéről, szertartásairól, házassági és temetkezési szokásairól.

előzmény: Corso666 (#75)

2016-12-19 13:53:45 Corso666 (4) #75

Fejtsd ki mitől olyan rossz az a sötét oldal kérlek. Ha nincsenek ezek a lázadozók :) , nyugodt kis birodalomi földművesekről és fogathajtó versenyekről szólna az összes rész. :)

előzmény: Ugor (#71)

2016-12-19 12:43:37 Olórin (4) #74

Igen, nálam is ez az egyik nagy erénye a filmnek: eddig a lázadók kb. nem mutattak fel semmit, mindig ott volt Luke vagy Han (vagy Rey), hogy elvégezze a meló javát, ők meg legfeljebb megdöglöttek a háttérben. MOST viszont, hogy nincs jedi, aki vezesse a rohamot, végre a lázadás is egy ütőképes, badass erő lett, nem csak ágyútöltelékek gyülekezete.
És nagyon tetszett, hogy mennyire nincs kiemelve a nagy áldozathozatal a végén. Nem beszélnek róla, nincsenek nagy szózatok, csak egy ponton, amikor kiderül, hogy nem tudnak lejutni a bolygóról, simán tudomásul veszik, hogy jó, hát akkor itt fogunk megdögleni, és kész, de előtte még szétrúgjuk a rohadékok seggét. Yeah!:)

előzmény: Tenebra (#73)

2016-12-19 12:27:38 Tenebra (4) #73

Én pont ezért adtam a filmre 4-est, és nem 3-ast, mert az utolsó csata mellett ez egy nagyon nagy erénye, hogy végre kicsit más perspektívát kapunk. Vagy hát nem kicsit, nagyon. Itt a főszereplőknek legfeljebb hite van az Erőben, de nem jedik. A jedik közül senki sincs jelen még, Obi-Wanról kapunk említést, hogy félőrülten bujkál valahol a Tatooine-on. De Yoda még a Dagobah-n tapicskol a sárban, Luke pedig bantaszart lapátol Owen bácsiéknál. Itt két hatalmasság van, aki az Erővel bír: Vader és Palpatine.

És ez a más perspektíva őket még inkább hatalmassá teszi. Palpatine ugye meg sem jelenik (jól tették, hogy a császárt nem mutatják, hiszen ő már egy következő "réteg" a hatalmi hierarchiában), Vader feltűnése pedig hátborzongató, én komolyan itt kifejezetten féltem tőle, pont azért, mert tisztában voltam vele a megjelenése alapján, hogy ez egy idegileg tönkrement, kiégett félgép, akinek viszont cseszett nagy a hatalma, olyan nagy, hogy még talán a Halálcsillag is felesleges. És jaj annak, aki szembekerül vele. Ellene mit sem érnek a lézerpisztolyok. Vele konfrontálódni úgy, hogy még egy hetes jedikiképzést sem kaptunk... Szóval én így éreztem, és ezért működött a film is, mert tudtuk, hogy itt csak a jó taktikára és a gerillaharcra lehet alapozni, a Birodalom egyelőre elpusztíthatatlan. És nemcsak a Halálcsillag miatt, hanem azért is, mert a jedik még nem léptek színre.

előzmény: Olórin (#72)

2016-12-19 12:03:27 Olórin (4) #72

A felesleges cameók engem is bosszantottak (az, ahogy a Mos Eisley-i tahót vagy tíz másodpercig mutatja meredten a kamera, ahogy bámul Jyn után, már szinte sértő, amolyan "emlékszel, hülye néző, emlékszel, ki ez? nem? akkor mutatjuk még 5 másodpercig, jó lesz úgy, hülye néző???"), de hogy jobban zavartak ezek, mint az EP7 copypaste-jei, azzal nem tudok együttérezni:) És Jyn - legalábbis egyelőre - szerintem jobb főhős, mint Rey. Mármint Rey szimpatikusabb, elevenebb, de ebbe a filmbe ilyen visszafogottabb figura illett, és Jyn legalább nem egy elkent, meg nem írt maszlag, van háttere, motivációja stb., nem csak céltalanul, eseményekkel sodródva téblábolja végig a filmet.
Azon lepődtem meg legjobban, amit Vaderről írtál (már a szinkront leszámítva, mert az tényleg botrány - ma nézem újra feliratosan). A harcjelenete elképesztő, iszonyúan bele tudtam élni magam a szerencsétlen lázadók helyébe, akik szembetalálják magukat ezzel a legyűrhetetlen, iszonyú félelmetes "természeti" erővel. Talán sose volt még ilyen para Vader. Olyat meg sose láttunk egyetlen jeditől/sith-től sem, hogy egyetlen mozdulattal ki tudná tekerni húsz ember nyakát, szóval ez szerintem nem reális panasz. (Eleve, hogy jedik/sith-ek mire képesek... maradjunk annyiban, hogy az SW e téren kurvára nem konzekvens.)

előzmény: ChrisAdam (#67)

2016-12-19 12:02:50 Ugor (5) #71

Lassan, apránként mindenki átáll, átszivárog a gonosz oldalára. A kákán is csomót keres és fikkant, ha erre jár. Én meg maradtam az ütött-kopott, poros kis billentyűzetemmel itt, a lázadók meg a rajongók oldalán... de mindig mi voltunk a kisebbség, a filmben is. Jó innen a füstölgő romok közül elnézni az egyre szaporodó csillagrombolókat... Az Erő legyen velem.

2016-12-19 11:47:27 banana (4) #70

A 7. rész hibái a 4. résszel való párhuzamok ellenére nekem jobban működött ott a SW faktor. Kb. ChrisAdam meglátásai állnak legközelebb hozzám is. Túlzsúfolt lett a film, mind helyszínekkel, karakterekkel. Nolenesen távolságtartó és rideg. Amúgy az említett ctrl+c - ctrl+v-ről is kb az jut eszembe, hogy nem pont ilyen az élet is?

előzmény: paksiendre (#61)

2016-12-19 11:29:58 Tenebra (4) #69

Érdekes, szinte teljes mértékben egyetértek veled, de nekem egy 4-est megért az utolsó 30 perc miatt. :D

A Leiás cukiságért a végén viszont tényleg járna a 3-as a filmnek, úgy hazabaszni a film ellentmondásos happy endjét...

A zenét egyébként én nem is említettem, de való igaz, hogy akkor az igazi, amikor John Williams dallamai csendülnek fel, az új számok nem jók, jellegtelenek. Kár, mert a trailer alatt szóló Ninja Tracks elég epikus volt. De hát ugye ez is jellemző, hogy a trailerek alatt szóló zenék általában jobbak (talán az Assassin's Creed kivétel, mert borzalmas az a hip-hop zene :D), pl. kedvencem a 300, mely alatt ugye a Nirvana szólt, a filmzene viszont bár szintén jó, de közel sem olyan remek, mint a Nirvana Just Like You Imagined-jével volt.

előzmény: ChrisAdam (#67)

2016-12-19 11:24:52 Tenebra (4) #68

Ha jót akarsz magadnak, kerülöd a 3D-t és a szinkront. :D Nem használják ki, cserébe a szinkron szörnyű. Vadert kizárólag Kránitz Lajossal szabad nézni, vagy eredetiben James Earl Jones-szal. Ezt szerencsére még megteheted, ha a 2D-t választod.

előzmény: Korben (#66)

2016-12-19 11:23:12 ChrisAdam (3) #67

A Zsivány Egyes a legjobb Star Wars film Az ébredő Erő óta.

Na hát felocsúdásomban maradok egyelőre a hármasnál.
Túl sok. Kapkodó, túlzsúfolt, az első félórában már több bolygón jártunk, mint a régi trilógiában összesen, túl sok karaktert vonultat fel, melyek közül egyedül talán, ironikus módon a robotot sikerül megszeretnünk. A nosztalgiafaktor ezerszer felháborítóbb volt, mint Az ébredő Erőnél. Szükségtelen karakterek cameoja. Tarkin volt talán az egyetlen, akinek kulcsszerepe volt, de R2, 3PO, a kantinban kötözködő ferdeorrú, Vader és Leia is totálisan felesleges. Csak a fan service gyalázatos eredménye. A hetedik epizódban érzéseket hoztak vissza egy-egy tárggyal, valódi szereplőkkel, de itt, kegyetlen CGI-halmazok, erőtlen cameok tarkítják az amúgy sótlan szereplőáradatot. A vicces az, hogy a két kedvenc droidunk szerepelnek a legkevesebbet, mikor azokat a legegyszerűbb reprezentálni. De az is kérdés, hogy Vadert miért nem sikerült. Teljesen máshogy néz ki, máshogy áll a maszk, mintha dagadtabb is lett volna, a mozgása is nem Vaderhez való, s egyáltalán, a jeleneteiből hiányzik az a plusz, ami megbizsergeti minden porcikánkat. A leginkább kiábrándult a végén voltam, mikor előveszi fénykardját és a katonák ellen harcol. Vader nem ilyen, őt úgy ismertük meg - és alapból a Sitheket, hogy csak akkor veszik elő fegyverüket, ha méltó ellenfél akad, egyébként meg önfeledten használják az Erőt. Például Vadernek mibe került volna az, hogy egy pillanat alatt eltörje a torkukat a katonáknak, hogy aztán az Erővel magához ragadja a merevlemezt, melyen az adatok voltak? Aztán ott van a füstből való kilépése és a fénykard vöröslése: a jelenet is csupán fan service, semmi funkciója nincs, csak "igen, igen láttuk Vadert harcolni, milyen királyul néz ki, meg nehogy má' ne legyen ebben a részben lézerkard". Ekkor hördültem fel és borult el az agyam, pedig még nem is tudtam akkor, hogy egy perc múlva szegény Leia meggyalázott CGI arcát látom viszont. A szeme mint egy Disney hercegnőé - ahogy Tarkin is kb. így néz ki, a karakter felbukkanása pedig még inkább felesleges, felháborító, kirakat jelenet, mintha nem tudnánk, hogy az a hajó micsoda és hova tart.
A történet egyébként jó, de sajnos sok helyen érdektelen, nem egyszer untam. A sok karakter hátránya, hogy egyiknek sem tudsz úgy igazán szurkolni. Jyn pedig nem egy Rey, akibe egy pillanat alatt beleszeretünk, pedig nagyon szeretne az lenni. Felicity Jones pedig hiába cuki a vásznon, a karaktere és a színésznő sem tud annyira érdekes lenni, mint a hetedik epizód hőse. A többi szereplő, a férfi nem elég jó, pedig nagyon akar egy komolyabb, véres múltú Han Solo lenni, a vak nevetséges, a szamuráj pedig kevés ahhoz, hogy szurkoljunk neki. A robot volt az egyetlen, de ő meg azért kevés, mert robot.
Krennick igazgató már nem volt rossz, kellően jó gonosz, az ő karaktere, története és végzete remek volt.
A helyszínek - a rengeteg bolygó, város szörnyen sok volt, s egyikben sem merülhettünk el rendesen. Az elején rövid jelenetekkel nyerünk betekintést különböző világokba, de ez másra nem jó, csak hangulatteremtésre, megismerni azt a helyet nem tudjuk. Pedig a kereskedelmi város, a birodalmi munkatábor tök érdekes helyszínek, de ennek a belekóstolásnak sok értelme nincs.

Természetesen valamely negatívumot feloldozza az a tény, hogy ez nem Star Wars-film, legalábbis nem szoros értelemben az. Csak itt is érkezik az ellentmondás: ha nagyon el akar rugaszkodni a megszokott formától, akkor miért tesz bele 10 percenként fan-service elemeket, cameokat.

Persze nem rossz film a Zsivány Egyes, sőt. Az egyik leglátványosabb Star Wars-filmmel van dolgunk, a finálé epikus, rettentő jól néz ki, Jyn és Cassian közös akciója zseniális, mint ahogy haláluk is. A többi szereplő halála ugyanakkor bámennyire is epikus és könnyfakasztó akart lenni, nem nagyon érintette meg a szívet, nemhiába, hisz felületes, nem eléggé kidolgozott szereplőkről van szó.
A jó és a rossz közti különbség árnyalását is jónak gondolom, a háborús jellege pedig valóban kiemelkedő, mert mocskos, brutális, piszkos, véres lenni. A rossz csak az, hogy ennek ellenére megrázó, sokkoló, fájdalmas nem tudott lenni. Tetszett az is, hogy a Birodalom és a Lázadók érintetlen társadalmi kultúráiba is több bepillantást nyerhettünk, Cassian emberei, Jeddha lakosai, a Galaxis igazi söpredéke, akik nem csak a háttérben iszogatnak és rosszfiúskodnak, hanem komoly szereplők lesznek. Tetszett a film hangulatvilága is, sötét, borús, piszkos, de ugyanakkor a Star Wars filmet nagyon messzire elkerüli, bármennyire is szeretné elénk hozni a percekre felbukkanó ismeretlen ismerős arcokkal. Nem rossz irány ez - mármint az, hogy nem egyenesen a Star Wars feelingre épít, hiszen ez csak egy antológia.
Az apró szerelmi szálat is megjegyezném, anélkül lehet hiányérzetünk maradt volna, de ez így volt gyönyörű, zseniális, szenzációs, pont "elég". Két harcos, akik tudják, hogy meg fognak halni, s nyugodtan vonulnak együtt a halálba, de nem giccsesen, nyalakodva-falakodva, hanem méltóságteljesen, nyugodtan, egymás karjaiban - olyan szépen. Pontosan ott húzták meg a vonalat, ahol kellett egy ilyen háborús filmbe.

A zenét is meg kell említenem, soha se volt ilyen sótlan és jellegtelen a Star Wars zenéje, Michael Giacchinoban nem csalódtam, továbbra sem egy John Williams, az operatőri munka viszont briliáns, zseniális, karöltve a látványtervezőkkel és effektezőkkel. Különösen tetszett, hogy ocsmány CGI bomba nem jellemezte a filmet (a visszatérő szereplőket felejtsük most el), akár azt is hihetnénk, hogy egy csepp számítógépes beavatkozás nincs a filmben, tényleg olyan szintre került ez a technológia, ami már megtévesztésig ugyanaz, mint a leforgatott film. Persze ehhez az is kellett, hogy okos módon ne tolják túl a robbanásokat, látványos csatákat, lézerorgiákat.

Meg kell még említenem a szinkront, Vader esetében kriminális, borzalom, undorító, letörném a kezét, aki ezt véghez vitte, sokban járult hozzá ahhoz, hogy totálisan ne higyem el róla, hogy ő Vader, hanem valami LEGO bábu. De a többi színésznek se volt fényes a szinkronja. Nem is csak a színészek hangja, de a hangjátéka is sok helyen színtelen volt, ritka unalmas és romboló szinkron kerekedett ki, félek, hogy sok esetben emiatt is csorbult az élmény (Vadernél biztos).

Nem rossz a Zsivány Egyes, de sajnos túl kellemetlen a szájíz ahhoz, hogy azt mondhassam, egy jó film készült. A stáblista alatt nem éreztem magamban a tüzet, ami azt mondatta velem, mint tavaly, hogy igen, valami nagyon jót láttunk, ami meglepett, hozta a vártat, hiányérzetem volt. Mintha egy idegen studió csinált volna egy Star Wars filmet, melyben próbálta kevésbé sikerült módszerekkel feléleszteni a Star Wars feelinget és karaktereket.
Meg fogom nézni még egyszer a napokban: szigorúan feliratosan, adok neki még egy esélyt, mert "tudom, hogy... van benne... jó..."

60%

(IMAX 3D: Felesleges, egyszer sem adott pluszt, ugyanakkor zavaró, ez egy 2D-re született film, amely állandóan kis mélységélességgel dolgozik, bokehval, közelebbi felvételekkel, nem pedig sok szép szembe lógó bizbasszal. 2D-t ajánlom, melegen.)

előzmény: ChrisAdam (#63)

2016-12-19 10:57:41 Korben (?) #66

Érdemes 3Dben nézni a filmet, mennyire jön át?
A magyar szinkron tényleg olyan szörnyű?

2016-12-19 10:29:50 MicaHiro (4) #65

Bennem valami olyasmi van, hogy az itt-ott felsejlő, komolyabb hangvételt (az ellenállók is megosztottak, és nekik is megvannak a maguk bűneik, amikkel együtt kell élniük) nagyon tudom értékelni, érzelmi szempontból valahogy mégsem igazán tud berántani a film. Ez talán azért van, mert bár nincs egy rossz karakter sem benne, de igazán jó sem; akihez igazán kötődni lehetne.

Szóval értékelendő a film bátorsága, de a zseniálishoz hiányzott vagy a kicsit több mondanivaló, vagy az emlékezetesebb karakterek.

2016-12-19 09:56:05 goromba (?) #64

Nekem is van gondom a teljes elemzéssel, egyelőre néhány gondolat:

-a főszereplő csaj semmilyen
-meglepetésemre a kínai karakter volt az egyik, amely a legjobban működött
-nem lepődtem meg: a robot volt a másik
-a mellékszereplők semmit nem érnek-Cassian egy nulla, Mikkelsentől nem sajnálom a lóvét, arra nem mondok semmit, Whitakerről meg tudjuk, hogy már valaki legalább látta harcolni, vagy legalább ő látott már valakit harcolni, mert mi nem nagyon
-Tarkin CGI néha elnagyolt, de azért nem semmi munka lehetett-Leia CGI viszont kilógó lólábas
-még mindig Vader a FŐNÖK(habár nekem kissé kevés volt most a szélessége)
-az utolsó kb. fél óra nagyszerű

2016-12-19 00:41:02 ChrisAdam (3) #63

Ezt még emésztenem kell, felemás a szájíz. De ahogy emésztem, egyre negatívabb.

2016-12-18 23:20:59 Corso666 (4) #62

Összességében baromi jó a hangulata, pár idegesítő kötelező hollywoodi elem és elvárás kényszeres megfeleltetése miatt nem 5. Tökös csaj hero, CGI karakter újraélesztések, multikulturalizmus...
Külön értékelendő, hogy végre picit lázadók árnyoldala is minimálisan meg lett világítva, no meg persze a darálás a végén és a karakter kiszórások
Csak a Birodalom!! ;)

2016-12-16 21:27:43 paksiendre (5) #61

Vader és Tarkin nélkülözhetetlenek a sztori szempontjából. A többi nem zavart sok vizet, viszont azok szimpla cameok, ellenben a 7el ahol teljes egészében copy pastelték az egész sztorit, karakterfelépítést, meg még egy szaros Jakku nevű fost is kitaláltak. Sőt még az öreg Han Solo halála is egy az egyben az öreg Obi-Wan halálra volt alapozva Az nem nosztalgia volt, hanem egy ctrl c ctrl v.

előzmény: banana (#60)

2016-12-16 20:50:46 banana (4) #60

Egyelőre nehéz megfogalmaznom. Valahogy kívül maradtam az Erőtéren. Túl sok karaktert mozgat és nem igazán enged hozzájuk közel. Legalábbis engem nem sikerült. Így egyikük halála sem okozott katarzist. (Az Armageddon végén lehet ma is pityeregnék :) ) Valahogy Nolenes lett a rendezés, az ő filmjeire szokták mondani, hogy picit rideg a végeredmény. Szerintem másképp darkos mint a Birodalom. Az utolsó fél óra tényleg rendben volt. Az első felében viszont sokszor elfelejtettem, hogy Star Warst nézek.
Tudom, ez nem a fővonal és vállaltan más a stílusa, de egy megtekintés után nálam az Ébredő Erő még sokkal közelebb áll a Star Wars élményhez. Utóbbinál sokan kritizálták a nosztalgia faktort, mint biztonsági játékot. Ebből azért jócskán van itt is. Vader, Tarkin, Leia, C-3PO, R2D2, Ackbar, Mothma Ha ezeket kivágnánk, teljesen más megítélésű film lenne.

2016-12-16 20:26:06 Havierez (5) #59

Szerinted miert hal meg ezzel együtt a mese is? Szerintem végre egy Tikos rendező aki súlyt ad egy filmnek és nem a szokványos "győz a jó" sztorit meséli el. Pont ettől lett jó a birodalom visszavag is! Nem átlagos hanem eltér kiszamithatol!

előzmény: banana (#58)

2016-12-16 20:22:24 banana (4) #58

Mindezekkel együtt valahol meghal a mese is...

előzmény: Havierez (#57)

2016-12-16 19:48:37 Havierez (5) #57

A lényeg és ebben különbözik a legtöbb filmtol hogy meghal benne a főszereplő csaj annak apja anyja és a főszereplő pasi is!! A kínai harcost isnlelovik és meghal! Akit Forrest Withaker alakít nigger felrobban és meghal sőt a fekete főszereplő robotot is kinyirjak! Ez megdobbentett és nem voltnkiszamithato ezért jó ez a film! :)

*spoiler kezelve (szerk.)

2016-12-16 19:26:34 robertjordan (3) #56

Leheletnyilvel jobb csak az Ébredő erőnél....

2016-12-16 19:19:07 peti0290 (5) #55

Pár mondatot össz-vissz, azt is csak 1 szereplő.

előzmény: Rorschach (#53)

2016-12-16 18:44:02 Havierez (5) #54

Nagyon jó film volt!! Majd este írok részletesebben róla!

2016-12-16 17:32:15 Rorschach (1) #53

Gyors kérdés ahhoz, aki már látta: halandzsául mennyit beszélnek benne? Van kulcsjelenet, ami nem angol nyelvű?

2016-12-16 14:08:56 -senki- (3) #52

Hát ennyit kb. lehet tudni még vagy 5 vezetőről az asztal körül a "nagy megbeszélésen".
Az Interstellarról példát vehettek volna a készítők a robot-humor kategóriában, bár a gagyi poénok hagyománynak is mondható a sw-ban.
Hát védekezésül elég régi trilógia szinkronját talán megemlíteni, de persze manapság többet ér ha valaki olcsón dolgozik. Lehet hallani jó pár filmben hogy van ugyanaz a pár fazon nagyon béna hanggal akit megéri elhívni mert jól tudni felolvasni.

előzmény: paksiendre (#51)

2016-12-16 12:24:08 paksiendre (5) #51

Aki szinkronosra megy az magára vessen, a droid meg jóval szerethetőbb/viccesebb volt mint thripio akit ott kellett volna hagyni megrohadni az új remény elején ahol van. Amúgy Forest Whitaker Saw-járól lehet, tudni, hogy egy szeparatista mozgalom élén küzd a birodalom ellen, de ha neked annyi maradt meg hogy tüdőbajos akkor...Mondjuk inkább nem is akarok olyannal vitába szállni akinek a 7 jobban tetszik. :)

u.i.:
Rossz helyre nyomtam a válasz gombot.

előzmény: Olórin (#49)

2016-12-16 06:17:11 -senki- (3) #50

Lelketlen, üres, sótlan, funkciótlan szereplők, hasonló történet. A nagy színészek akikről azt gondolnánk hogy valakik semmit nem tudunk meg, Mads Mikkelsen..., Forest Whitaker... utóbbiról annyi marad meg hogy tüdőbajos. Dart Vader mellett elég béna választás mint ismertető jegy. Az akció részek ellensúlyozzák. Nem sznoboskodok, nem vártam sokat de a 7. rész pl. jobban tetszett.

A droidnak gagyi a poénjai, szinkron több hely förtelmes lehet, azért is hat olyan nevetségesen Krennic figurája, vagy a "vak szerzetes". Én mindenesetre írtam a forgalmazónak aki úgy érzi bombázza még :) https://www.facebook.com/forumhungary

2016-12-16 01:31:00 Olórin (4) #49

Én is olvastam SW-könyveket/képregényeket, játszottam játékokkal, de azért ne csináljunk már úgy, mintha valaha is kérdéses lett volna AKÁRMELYIKBEN, hogy melyik a jó és melyik a rossz oldal - sosem volt az, még akkor sem, ha árnyalták kicsit a képet. Itt is árnyalták, de itt is egyértelmű a dolog.

előzmény: Tenebra (#47)

2016-12-16 00:08:29 paksiendre (5) #48

Délután néztem moziban, még mindig keresem az állam. A tavalyi új remény remake után (mert teljes mértékben az volt, ezzel kár vitatkozni) elveszett a hitem egy kicsit az sw filmes világát illetően, így azért nem voltam annyira bezsongva mint tavaly. Lehet pont ezért, hogy nem volt magasan a mérce, de teljesen letaglózott az egész film, végre egy igazi kemény markú nagybetűs Birodalmat láthattunk. A lázadóknál meg végre bebizonyosodott, hogy nem akkora jólelkű bátor népek ők, ahogy a klasszikus trilógiában láttuk őket. Mon Mothát a könyvekben is utáltam, ez most sem volt másképp, számomra teljesen megtestesíti azt a politikai fertőt ami a világot vezeti. Szólni szól, tenni nem tesz. Tulajdonképpen a 2 csillagromboló elpusztításán kívül az egész Lázadó sereg lófaszt nem tett, a siker a külön akciónak volt köszönhető. És én ezt teljesen így is vártam, lehet, hogy most az évek óta tartó ellenszenvem beszél belőlem amit a lázadók iránt érzek, de ez van. Vader meg egyszerűen leírhatatlan, maga a GONOSZ, szauront is kenterbe bassza!!! Tarkinnak szintúgy nagyon örültem Viszont még vacilálok a szavazatot illetően egy jövőheti újranézés után valszeg megadom rá az 5öst, csak biztosra akarok menni. :)

2016-12-15 22:16:19 Tenebra (4) #47

Igazából ezért adtam neki 4-est a finálé mellett, mert elrugaszkodott a hagyományos Star Wars-sémától. Én alapvetően az a Star Wars-rajongó vagyok, aki nemcsak a filmek miatt szereti ezt a világot, hanem könyveket és játékokat is fogyasztott. És azért ezek között vannak bőven olyanok, melyek megkérdőjelezik a jedik igazságait, és megértőbbek a sithekkel és a Birodalommal szemben. Örültem, hogy a Rugó Van ezt tovább vitte, és nem olyan egyértelmű, kik a jók. Én a játékokban is ezt szoktam meg az évtizedek során, hogy választhatunk, orientálódhatunk, mivel nem annyira adott, hogy az Régi vagy az Új Köztársaság csupa jófiúkból áll. Sőt ha nem feltétlenül meseként, hanem egy háborús kalandfilmként nézzük a Star Wars-világot, akkor reális, hogy vannak politikai intrikák benne, és a lázadók között is van klikkesedés. Lehetne aktuálpolitikai párhuzamokat is vonni, de nekem mondjuk leginkább a hatvanas évek parlamentális és extraparlamentális erőinek a küzdelme jutott eszembe. Pl. Olaszország, ahol ugye kereszténydemokrata, jobbos kormány volt hatalmon, a szélsőjobb viszont ugyanúgy szervezkedett a hatalom ellen, mint a szélsőbaloldali terroristacsoportok. :D Ez az ideológia káosz tök jól előjön a Rogue One-ban is, melynek részesei a főhősök is.

Én egyedül Jyn karakterét sajnáltam, hogy elég felszínes lett főhős létére. De pl. az Orson hadnagyban pont az tetszett, hogy bár a felszínen egy arrogáns gonosz, azonban neki is van tragikus hős vonása, hiszen képtelen előrelépni a ranglétrán, és ezért is "gonoszkodik", hogy nyaljon Vaderéknek az előléptetés végett. Hogy aztán ugyanolyan porszemként pusztuljon el Tarkin parancsára a fináléban, mint a lázadók, akik ellen küzdött.

Én szeretem az ilyen komplexebb dolgokat, és ez a Star Wars-film jó példa arra, hogy a mainstreamben is működhet ez, nem feltétlenül válik valami "köldöknézős művészfilm"-mé, ha összetettebb karakterekkel dolgozik.

előzmény: Ugor (#46)

2016-12-15 21:25:38 Ugor (5) #46

Hát eleinte eléggé szenvedtem attól a tudattól, hogy vannak a jók, meg a jók között a nem annyira, meg a még jobbak... eddig inkább tiszta, fekete-fehér karaktereket szoktunk meg ezekben a filmekben, a nem tudom, ki kicsoda meg más filmekre volt jellemző. Egyébként fantasztikus, hogy mennyi utalás, kikacsintás van benne korábbi nagy filmélményekre.

előzmény: Tenebra (#45)

2016-12-15 21:13:07 Tenebra (4) #45

Érdekes, nekem a felütés tetszett a legjobban a finálé mellett. Bár az egy kicsit kusza volt eleinte, hogy ki kit miért keres.

előzmény: SentryD (#44)

2016-12-15 20:21:51 SentryD (4) #44

Épphogycsak kiértem a teremből, még meleg a fenekem után a moziszék. Hát el is ájutam, meg nem is. Az elejére alig emlékszem, bóbiskoltam, elbambultam, csak a mellettem ülő lázas Facebookozása ébresztett fel, mert a maximum fényerő a moziteremben ugye alapkellék mindenkinek. A lényeg, hogy őt sem kötötte le a felvezetés, ahogy a többieket sem, ketten ki is mentek, bár elég sietve, megeshet, hogy valami más van a dologban. Egészen az utolsó 30 percig, nekem, mint abszolút nem SW fannak csak unalmas és egyszerű hömpölygés jellemezte a filmet, ugyanolyan alulról középszerű élményt nyújtva, mint a hetedik rész egésze. Na de azzal ellentétben itt a végére beindultak a dolgok, és sikerült egy igazán katartikus befejezést kanyarítani a játékidő végére, azért megérte, az ötös. Addig meg gyenge 3, ez átlagban nálam egy négyest ér.

2016-12-15 15:07:09 Ugor (5) #43

Nem tudom, hogy tudok-e erről bármi értelmeset írni vagy egyáltalán kell-e erről bármit is írnom. Nem biztos. Van a gagyiság, ami utálok és ami általában eléggé irritál is. Az értéktelen ótvar, meg amikor hülyének is néznek hozzá. És van a gagyiságnak egy minősített, különleges, előre várt esete, ami például a Star Wars. De ez ellen nem küzdök, imádom! Ezt az egész fílinget, hogy ilyen lökött kis benzinkutas meg útkarbantartó ruhákban, hipertechnológia mellett prünty-prünty manuális vezérléssel csinál mindenki mindent, szeretem, hogy a jó mindig maroknyian van és szeretem, hogy mindig mindenki halálra sebesül, és majd az utolsó pillanatban önfeláldoz, és ment meg mindent és mindenkit! Amikor a lázadók flottája megjelenik bármelyik filmben magasztos szimfonikus zenére, hogy alakzatba rendeződjön és kétségbeesett csapást mérjen, potyogtak a könnyeim, és össze-vissza hadonászom, mint egy amnesztiát kapott elítélt, szerencsére nem ült mellettem jobbról meg balról sem senki, szóval pofozhattam a levegőt kedvemre. És ez a film jobb, mint az Ébredő erő, bizony. Arany ötös, támadóalakzat felvéve, ionágyú bevet! Újranéz!

2016-12-15 09:47:14 Zalaba Ferenc (3) #42

Valamennyit segítenek a karaktereken az akcentusok, melyek azt az érzetet adják, hogy a galaxis hat sarkából jöttek össze a nagy küldetésre, de sajnos a legtöbb még eredeti nyelven is megmarad színtelennek, továbbá fura, hogy Galen Ersónak van akcentusa, Jynnek meg kislányként sincs. :)

2016-12-14 22:55:55 bambula (3) #41

Oké,ezt a filmet aki csak teheti szerintem feliratosan nézze.
Ilyen gyenge szinkronszereposztást!
Pont az előttem említett Horányi.Ki volt az a süket,aki őt tette meg Vader hangjának?
Még egy rajzfilmben szerintem elmegy,de nem a nagy vásznon.
Ha nem lőtték volna el egy másik szerepre,akkor sokkal jobb lett volna Papp János.Ejjj....
Szinkron kedvelő haverral néztem meg a filmet,de erre a szinkronra még ő is azt mondta,hogy ez nagyon gyenge volt.

2016-12-14 11:36:54 TomPowell (4) #40

Vader hangja Horányi László volt (Patrick Stewart hangja az X-Men filmekben), és gondolom azért rá esett a választás, mert a Star Wars: Lázadókban is ő szólaltatta meg. Számomra is Kránitz Lajossal az igazi, de teljesen oké volt.

Egyébként hiába értek egyet a lenti vélemények jórészével (még osztályzatban is), rengeteg olyan apró bosszantó dolog volt a filmben, ami jelentősen rombolta az élményt és a film - a finálét leszámítva - hamar átment rajtam. A karakterek szimpatikusak, de Donnie Yenen és a roboton kívül igazán senkit sem tudtam megszeretni, Ben Mendelsohnt is jobban csipáztam (meg őt egyébként is), mint a főhősnőt, a fanservice és a cameok is túl voltak tolva (kb. 10 percenként volt 1), az utóforgatások miatt az első fele (de különösen az eleje) rettentő ritmustalan, és ami számomra a legzavaróbb, hogy Michael Giacchino zenéje rettentő gyenge, ami nem csoda, hiszen kevesebb, mint 4 hét alatt kellett megírnia. Plusz volt benne egy olyan fájdalmas párbeszéd, amely emlékeztetett arra, hogy a Godzilla készítői állnak a film mögött. Minden negativitásom ellenére egyébként szórakoztató mozi volt, és a héten duplázok belőle, akkor talán jobban magával ragad majd.:/

előzmény: Tenebra (#35)

2016-12-14 00:06:19 Olórin (4) #39

Solo halála az egyik legbénább jelenet az egészben. A Falcon elkötése... poénnak nem rossz, jópofa, de nemár:D A végső csata korrekt, de nem több. A zárójelenet áll hozzá a legközelebb, az igaz, de majd ha ezt megnézed... látni fogod a különbséget:)

előzmény: ChrisAdam (#38)

2016-12-13 23:08:58 ChrisAdam (3) #38

Ikonikus jelenet nincsen Az ébredő Erőben? Tudom, hogy nagy fanboy vagyok és nem tudok elfogultság nélkül véleményezni, de azért talán vet a latba valamit a véleményem. :D

(előrebocsátom, szándékosan nem olvastam a kritikádat, nem azért, mert nem bírlak, csak embargó van nekem még vasárnap estig, lehet nem tudom pontosan, mit is nevezel ikonikusnak.)
Han Solo halála? A Falcon elkötése? A látomás? A végső csata? Az utolsó jelenet? Vagy mit nevezünk ikonikusnak? :D

előzmény: Olórin (#37)

2016-12-13 22:14:14 Olórin (4) #37

Ezt már én is sok helyen elmondtam, hogy Poe egysnittes mutatványa iszonyú vagány csúcspont, de hivatkozási alap/ikonikus jelenet szerintem sosem lesz belőle. Ezt itt a film végén viszont sokan sokáig fogjuk emlegetni, ebben biztos vagyok.

előzmény: BonnyJohnny (#36)

2016-12-13 21:04:29 BonnyJohnny (4) #36

Olórint szólítanám meg a kritikája nyomán, aki szerint a hetedik rész nem szolgált ikonikus jelenettel. Szerintem én kevesebbre értékelem azt a filmet, mint te, de az Ellenállás támadása, és azon belül Poe egysnittes magánszáma szerintem ott van a polcon.
(Szerintem a film csúcspontja, és a lejtmenet kezdete, de ez a másik topicba illene.)
Vagy mást gondolsz ikonikus alatt?

2016-12-13 18:14:31 Tenebra (4) #35

Na, jó, beadom a derekam, mert elvileg lejárt az embargó. :D

Szerintem is elég ütős darab lett, de azért a sztorival és Jyn karakterfejlődésével vannak problémáim, nem kevés. A csaj szerintem leginkább egy Rey-hasonmás lett, és bár végre nem egy jedi a főhős, de végső soron ugyanúgy egy "kiválasztott"-ról van szó, akárhogy is próbálták az alkotók bizonygatni, hogy ő most egy csavargó nímand.

Viszont egyelőre az utolsó harminc perc hatása alatt vagyok, amiről tényleg el kell ismernem, hogy A Birodalom visszavág fináléját idézi, a legjobb értelemben. Hogy ezt mainstream filmben meg merték lépni, azért elismerésem. Nekem konkrétan a These Final Hours jutott eszembe a döbbenetes robbanás láttán. Habár az kicsit erőltetett és klisés volt, hogy összehozták Jynt és Cassiant - pedig már örültem, hogy megússzuk szerelmi szál nélkül.

K-2S0 halála is katartikus volt.


Darth Vader jelenetei pedig rettenetesen erősek szerintem. Így kiváltképp érezzük a pusztító hatalmát, hogy jedik nincsenek a történetben, csak egy szerencsétlenkedő, amúgy szimpatikus Zatoichi-hasonmás. Egyedül az szarta el az élményt, hogy a magyar szinkronja Kránitz Lajos sajnálatos halála miatt egy másik szinkronszínész lett, aki totál nem illett hozzá (nem ismertem fel, és most infót sem találok róla) Ezért mindenképp feliratosan ajánlott nézni, ha James Earl Jones eredeti hangján szeretnénk hallani az igazi Vadert.

Néhány jelenet azért elég fanservice ízű volt, és a leg-leg-legvége nekem nagyon nem tetszett. Vagy csak szerintem vágja haza a zseniálisan sötét, keserédes happy endet az összecsapott Leiás-vihogós-újreményes zárókép?.

Továbbá én Mads Mikkelsen karakterétől is többet vártam volna azért, s volt 1-2 jelenet, aminél elgondolkodtam, elkalandoztam totál másfelé. Tehát néha kicsit leül a sztori.

De összhatásában szerintem elég jó, simán hozza az Ébredő erő színvonalát, sőt bizonyos tekintetben tényleg rálicitál arra. Én alapvetően a fénykardozás miatt szeretem a Star Warst, de a Republic Commando mellett ez a film is meggyőzött arról, hogy lehet jedik nélkül is jó Star Wars-sztorit készíteni.

2016-12-13 17:38:02 henisz (2) #34

Itt most nem arról van szó, hogy ki ír róla először, de ha már van egy embargó és az oldalak 99,99%-a képes betartani akkor a másik miért nem?

2016-12-13 17:36:15 Ugor (5) #33

Én azért eléggé SW-fannak hiszem magam, de, hogy azon betegedjek meg, hogy a mindenegyben.blog, az Őrtorony vagy az eztnezdmeg.hu ír róla először, az azért eléggé mindegynek tűnik. :o)) Meg különben is, az az ő véleményük. Én meg majd megnézem nemsokára a moziban. Aki meg már látta, annak meg egészségére!

2016-12-13 17:16:58 henisz (2) #32

Egy oldal már megszegte az embargót, de szerintem senki sem fog meglepődni, hogy melyik volt az.

2016-12-13 16:09:02 Olórin (4) #31

Nekem konkrétan azt mondták, közösségi médiás és hasonló véleményt lehet mondani, csak cikket nem lehet közzétenni róla 6-ig (külföldön is csak utóbbira van embargó).
Szóval én leírom, hogy messze nem tökéletes, de elég fasza, és jobb, mint az Ébredő Erő (vagy a prequelek) :)

2016-12-13 16:02:36 Zalaba Ferenc (3) #30

Ma délelőtt volt a sajtó, de csak ma délután 6-tól lehet véleményt nyilvánítani.

előzmény: sokol (#29)

2016-12-13 15:47:15 sokol (4) #29

"Sajtón láttam,DE MIVEL..."

Bla,bla,bla,ezt mondhatja bárki.

Maradjunk annyiban,majd holnap kiderül,amikor kijönnek az első "exit pollok".
Jómagam szombaton nézem meg,utána jelentkezem.

előzmény: Tenebra (#28)

2016-12-13 15:28:41 Tenebra (4) #28

Sajtón láttam, de mivel aláírattak velem egy papírt, így nem mondhatok semmit ezen kívül egyelőre. Csak annyit, hogy december 20-ára van jegyem is, újra fogom nézni. Hogy miért? Mert meg van véve már 2 hete. :D Hogy ennek örülök-e vagy sem, azt majd később kifejtem.

Egyébként annyira nem érdekelt a film a Final Trailerig, mert őszintén szólva Godzilla rendezőjétől nem vártam sokat, és hát elég sok baljóslatú jel volt a forgatással kapcsolatban. S alapjáraton a trailerek sem tudnak berángatni a moziba, ha nem Star Warsról van szó. De a Final Trailer ütős lett, bár a szkeptikusságom az azért megmaradt utána is.

Na, megyek vissza kritikát írni, nagyon nehéz nem leírni a véleményem, mert hát Star Wars-fanatikus vagyok. :D

2016-12-04 10:28:21 Fatupi (5) #27

Felvillant egy Tarkin tarkó is... :)

2016-10-14 16:29:10 Mizi (4) #26

Szerintem jóindulattal átlagosnak nevezhető a trailer, amibe kifejezetten esetlen módon sikerült csak belegyömöszölniük Vadert.
De a film ennek ellenére jónak tűnik, ámbár számomra kissé zavaró, hogy szinte az összes karakter ember.

előzmény: ChrisAdam (#24)

2016-10-14 12:51:12 kwzatz (4) #25

Remek trailer, amihez érzésem szerint nagyban hozzájárul a zene is.

előzmény: ChrisAdam (#24)

2016-10-13 19:57:08 ChrisAdam (3) #24

Második előzetes.
Essek bármekkorát pofára, de engem megvett kilóra. Jó lesz ez a film.

2016-08-12 11:46:28 MicaHiro (4) #23

Szerintem már soha nem fogjuk megtudni, miért forgatták újra. Azt is próbálták ezzel kapcsolatban kommunikálni, hogy alapból is így akarták, és nincs itt semmi látnivaló. Mindenki azt hisz el, amit akar. Nem is ez a fontos, hanem hogy jó legyen majd a film. Abban már én sem hiszek, hogy igazán sötét lenne a tónus, de abban igen, hogy kicsivel lehet sötétebb, mint a Force Awakens, és hogy lehet jó. És számomra attól is érdekes ez, hogy nagy a tét: ha igazán sikeres a film, óriási távlatok nyílnak meg a filmes SW-univerzum előtt.

előzmény: Olórin (#21)

2016-08-12 11:46:16 ChrisAdam (3) #22

Én is azt gondolom, Edwards habár átlagaiból ítélve ósdi rendező, mindig rossz közegben mozgott, vagy nem volt elég pénze a filmnek, vagy dilettáns csapattal dolgozott, mert a Godzilla, hiába csak egy nyári popcornmozi, nagyon hangulatos, izgalmasan rendezett film volt, a Monsters pedig majdnem zseniális film, ami leginkább azon bukott, hogy nem volt elég pénz arra, hogy igazán kihasználják a film és a történet lehetőségeit.
Most minden adott - pénz és stáb is, bízok abban, hogy szépen teljesít, szerintem nem is rajta fog bukni a film - ha bukni fog, a Disney túl elővigyázatos, nem ad ki a kezei közül félmunkát, főleg, ha Star Warsról van szó. Még a Marvel sem ekkora tét.
Ha meg is nyirbálták a filmet, szerintem annyira nem tudták, hogy kiirtsák a dark hangulatot, ezt a trailerek egyértelműen mutatják.

előzmény: Olórin (#21)

2016-08-12 11:38:50 Olórin (4) #21

Pedig de, azért. Illetve majd decemberben kiderül, hogy tényleg olyan-e a film, amilyennek Edwards már évekkel ezelőtt leírta (sötétebb, realisztikusabb háborús mozi), vagy azóta szépen belecsiszolták a Force Awakens hangulati világába. Én az utóbbira tippelek.
Ami a Godzillát illeti, Edwardsszal az égvilágon semmi baj nem volt (sőt, G első felbukkanásának jelenete szenzációsan van megrendezve), az a film a forgatókönyv miatt bukdácsolt.

előzmény: Rorschach (#20)

2016-08-12 10:17:34 Rorschach (1) #20

Szerintem nem azért forgatták újra a ki tudja, hány százalékát, mert túlontúl sötét lett volna, hanem mert út közben rájöttek, mennyire mellényúltak Edwardsszal. Egy finoman szólva is megosztó Godzilla után uniform, minél tágabb közönségnek tetsző Star Warst forgatni... Hát nem tudom.

előzmény: ChrisAdam (#19)

2016-08-12 09:54:14 ChrisAdam (3) #19

Reméljük lesz majd egy rendezői változat, az eredeti elképzelésekkel. Merthogy a stúdió újravágatta a filmet, miután látta, hogy túl dark. (Remélem, ezek után is marad, a trailer alapján marad.)

előzmény: BonnyJohnny (#18)

2016-08-12 09:49:41 BonnyJohnny (4) #18

A Marvel filmek trailerei hajlamosak sötétebbnek mutatni valamit, mint ami. (És az is Disney.) Egy Star Wars történet esetében (az elvárások miatt), ez fokozottan igaz lehet.

előzmény: ChrisAdam (#17)

2016-08-12 09:41:45 ChrisAdam (3) #17

Messze-messze még a december, egyre nehezebb a várakozás ilyen előzetesek mellett. Az bíztat, hogy a Disney óvatosan taktikázik, nem mer összedobni olyan előzetest, ami merően más, mint a film. Legalábbis remélem.
Ez pedig magasan felülmúlja az eddigi várakozásaimat. Így legyen decemberben is.

előzmény: MicaHiro (#15)

2016-08-12 09:37:16 tomside (3) #16

Valaki elég mélyről veszi a levegőt a végén... ;)

előzmény: MicaHiro (#15)

2016-08-12 07:27:56 MicaHiro (4) #15

Új trailer
Kíváncsian várom, mi lesz ebből. Van rengeteg rossznak tűnő hír az elkészülés körülményeiről, de valahogy akkor is optimista vagyok. Az eredeti SW elkészülésének körülményei sem voltak túl biztatóak...

2016-07-20 17:09:09 Havierez (5) #14

A másik meg hogy a marvel filmeket az elején nagyon szerettem a Thor-t, Amerika kapitány egyet meg Vasembert amiket sok éve adtak. Aztán így hogy minden évben kijön több marvel film már nagyon unom őket. Olyan tucatfilmek lettek a legtöbbjükre nem is emlékszek. Ezt csak azért írom le mert már lentebb is volt róla szó hogy a Star Warsból is évente lesz egy új film. Szerintem ezt is meg fogom unni pedig régen nagyon szerettem. De ennek a sorozatnak nem tesz jót hogy tömegben gyártják hiába biztos kell a pénz a Disney-nek :(

2016-07-20 17:05:30 Havierez (5) #13

Milyen star wars film az ahol nincsenek fénykardok??! Valahol olvastam hogy ebben egy jedi meg sith se fog lenni max akkor ha feltűnik benne Darth Vader. Én ezt nem várom előzetes alapján meg werkfilmből az derül ki számomra hogy össze vissza fognak lövöldözni majd ellopják a halálcsillag tervrajzát és happy end a vége. Azt gondolom lehetnének kreatívabbak is a Disney-nél és nem pont egy ilyen ékegyszerű, lapos sztorit kéne erőltetni. Szívesebben néznék filmet Qui gon Jin és Obi-wan Kenobi fiatalkori kalandjaikról mondjuk a Baljós árnyak előttről. Valahogy nem hoz lázba egy olyan Star Wars alkotás mint ez lesz mert ugye ezeknek a filmeknek az erő meg a fénykard a velejük ami a Rogue one-ból sajnos kimarad :(

2016-04-28 17:06:00 jackguyver (5) #12

Kedvenc szirénánk megszólalt, ami a galaxisnak sosem jelent jót, nekünk nézőknek viszont annál inkább!

2016-04-07 19:05:41 Leo_Stotch (4) #11

Mármint két évente rendes Epizód. De már azt is sokallom picit...

előzmény: ChrisAdam (#10)

2016-04-07 18:51:01 ChrisAdam (3) #10

Két évente egy Star Wars oké, de ez nekem már kezd sok lenni.

Kettő? Évente! :) És még el se kezdődött. (Egyébként osztom a véleményedet, olyan lesz ez mint a marveléknél...)

előzmény: Leo_Stotch (#9)

2016-04-07 18:40:54 Leo_Stotch (4) #9

Felemás a hangulatom. Örülök, hogy lesz ez, másfelől meg sűrűnek találom. Félek nehogy elvesszen a varázs, ennyi ránk zúdított újdonság láttán. Két évente egy Star Wars oké, de ez nekem már kezd sok lenni.

2016-04-07 17:52:30 MicaHiro (4) #8

Megértem, mert annyira nekem sem jött be, mint anno a Force Awakens trailer, meg szerintem nehéz dolga van a filmnek, hiszen új stílust kell vinnie egy rég meglévő univerzumba. De szerencsére regényekben, képregényben már volt ilyen kevésbé jedi meg erőcentrikus SW, ami nekem tetszett, úgyhogy bízom ebben is.

előzmény: ChrisAdam (#2)

2016-04-07 17:44:00 McCl@ne (?) #7

Tehát ez "valamivel jobban néz ki", mint egy "moslék Hunger Games/Twilight/Marvel higított fos puccparádé"?
Ez még egy borzalmasan rossz film benyomását kelti így leírva. Elmondod, hogy ebből a trailerből ezt hogyan sikerült leszűrnöd? :)

Egy 32 éves.

előzmény: purplerain (#6)

2016-04-07 16:58:29 purplerain (1) #6

Máshol is azt veszem észre, hogy az idősebb korosztály totál más véleményen van a SW filmekkel kapcsolatban mint a fiatalság... Nekem például a hetedik rész volt egy moslék Hunger Games/Twilight/Marvel higított fos puccparádé, ez meg valamivel jobbnak néz ki. Másnál meg fordítva. De valahogy a korosztályt magát jellegzetes választóvonalnak érzem...

2016-04-07 16:56:07 kwzatz (4) #5

Zsivány Egyes. Bekönnyeztem. :D

2016-04-07 15:53:08 ChrisAdam (3) #4

Muszáj volt.... :P

előzmény: Olórin (#3)

2016-04-07 15:51:41 Olórin (4) #3

Hát, ez valóban nem az Új remény nemhivatalos remake-ének tűnik, az tény:)

előzmény: ChrisAdam (#2)

2016-04-07 15:34:54 ChrisAdam (3) #2

Kicsit még mindig félek (Gareth Edwards és a forgatókönyvíró-brigád miatt legfőképp), mert habár jó ez a teaser, messze nem lettem libabőrös, mint egy éve a hetedik epizódnál. Ez már nem annyira Star Wars.

Volt egy találó komment a Facebook poszt alatt: "Star Wars: The Hunger Games". Valahogy olyan feelingje van, de azért megnyugtatott a trailer, mert rosszabbat vártam.

előzmény: MicaHiro (#1)

2016-04-07 14:38:13 MicaHiro (4) #1

Új trailer.

Én kicsit jobban várom, ezt látva :)

  • 1
  • 2