Rogue One: A Star Wars Story (2016) ☆

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet

(Gareth Edwards)

amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm, sci-fi

3,8
★★★★☆
477 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2016-12-16 19:48:37 Havierez (5) #76

A lényeg és ebben különbözik a legtöbb filmtol hogy meghal benne a főszereplő csaj annak apja anyja és a főszereplő pasi is!! A kínai harcost isnlelovik és meghal! Akit Forrest Withaker alakít nigger felrobban és meghal sőt a fekete főszereplő robotot is kinyirjak! Ez megdobbentett és nem voltnkiszamithato ezért jó ez a film! :)

*spoiler kezelve (szerk.)

2016-12-16 19:26:34 robertjordan (3) #75

Leheletnyilvel jobb csak az Ébredő erőnél....

2016-12-16 19:19:07 peti0290 (5) #74

Pár mondatot össz-vissz, azt is csak 1 szereplő.

előzmény: Rorschach (#72)

2016-12-16 18:44:02 Havierez (5) #73

Nagyon jó film volt!! Majd este írok részletesebben róla!

2016-12-16 17:32:15 Rorschach (1) #72

Gyors kérdés ahhoz, aki már látta: halandzsául mennyit beszélnek benne? Van kulcsjelenet, ami nem angol nyelvű?

2016-12-16 14:08:56 -senki- (3) #71

Hát ennyit kb. lehet tudni még vagy 5 vezetőről az asztal körül a "nagy megbeszélésen".
Az Interstellarról példát vehettek volna a készítők a robot-humor kategóriában, bár a gagyi poénok hagyománynak is mondható a sw-ban.
Hát védekezésül elég régi trilógia szinkronját talán megemlíteni, de persze manapság többet ér ha valaki olcsón dolgozik. Lehet hallani jó pár filmben hogy van ugyanaz a pár fazon nagyon béna hanggal akit megéri elhívni mert jól tudni felolvasni.

előzmény: paksiendre (#70)

2016-12-16 12:24:08 paksiendre (5) #70

Aki szinkronosra megy az magára vessen, a droid meg jóval szerethetőbb/viccesebb volt mint thripio akit ott kellett volna hagyni megrohadni az új remény elején ahol van. Amúgy Forest Whitaker Saw-járól lehet, tudni, hogy egy szeparatista mozgalom élén küzd a birodalom ellen, de ha neked annyi maradt meg hogy tüdőbajos akkor...Mondjuk inkább nem is akarok olyannal vitába szállni akinek a 7 jobban tetszik. :)

u.i.:
Rossz helyre nyomtam a válasz gombot.

előzmény: Olórin (#68)

2016-12-16 06:17:11 -senki- (3) #69

Lelketlen, üres, sótlan, funkciótlan szereplők, hasonló történet. A nagy színészek akikről azt gondolnánk hogy valakik semmit nem tudunk meg, Mads Mikkelsen..., Forest Whitaker... utóbbiról annyi marad meg hogy tüdőbajos. Dart Vader mellett elég béna választás mint ismertető jegy. Az akció részek ellensúlyozzák. Nem sznoboskodok, nem vártam sokat de a 7. rész pl. jobban tetszett.

A droidnak gagyi a poénjai, szinkron több hely förtelmes lehet, azért is hat olyan nevetségesen Krennic figurája, vagy a "vak szerzetes". Én mindenesetre írtam a forgalmazónak aki úgy érzi bombázza még :) https://www.facebook.com/forumhungary

2016-12-16 01:31:00 Olórin (4) #68

Én is olvastam SW-könyveket/képregényeket, játszottam játékokkal, de azért ne csináljunk már úgy, mintha valaha is kérdéses lett volna AKÁRMELYIKBEN, hogy melyik a jó és melyik a rossz oldal - sosem volt az, még akkor sem, ha árnyalták kicsit a képet. Itt is árnyalták, de itt is egyértelmű a dolog.

előzmény: Tenebra (#66)

2016-12-16 00:08:29 paksiendre (5) #67

Délután néztem moziban, még mindig keresem az állam. A tavalyi új remény remake után (mert teljes mértékben az volt, ezzel kár vitatkozni) elveszett a hitem egy kicsit az sw filmes világát illetően, így azért nem voltam annyira bezsongva mint tavaly. Lehet pont ezért, hogy nem volt magasan a mérce, de teljesen letaglózott az egész film, végre egy igazi kemény markú nagybetűs Birodalmat láthattunk. A lázadóknál meg végre bebizonyosodott, hogy nem akkora jólelkű bátor népek ők, ahogy a klasszikus trilógiában láttuk őket. Mon Mothát a könyvekben is utáltam, ez most sem volt másképp, számomra teljesen megtestesíti azt a politikai fertőt ami a világot vezeti. Szólni szól, tenni nem tesz. Tulajdonképpen a 2 csillagromboló elpusztításán kívül az egész Lázadó sereg lófaszt nem tett, a siker a külön akciónak volt köszönhető. És én ezt teljesen így is vártam, lehet, hogy most az évek óta tartó ellenszenvem beszél belőlem amit a lázadók iránt érzek, de ez van. Vader meg egyszerűen leírhatatlan, maga a GONOSZ, szauront is kenterbe bassza!!! Tarkinnak szintúgy nagyon örültem Viszont még vacilálok a szavazatot illetően egy jövőheti újranézés után valszeg megadom rá az 5öst, csak biztosra akarok menni. :)

2016-12-15 22:16:19 Tenebra (4) #66

Igazából ezért adtam neki 4-est a finálé mellett, mert elrugaszkodott a hagyományos Star Wars-sémától. Én alapvetően az a Star Wars-rajongó vagyok, aki nemcsak a filmek miatt szereti ezt a világot, hanem könyveket és játékokat is fogyasztott. És azért ezek között vannak bőven olyanok, melyek megkérdőjelezik a jedik igazságait, és megértőbbek a sithekkel és a Birodalommal szemben. Örültem, hogy a Rugó Van ezt tovább vitte, és nem olyan egyértelmű, kik a jók. Én a játékokban is ezt szoktam meg az évtizedek során, hogy választhatunk, orientálódhatunk, mivel nem annyira adott, hogy az Régi vagy az Új Köztársaság csupa jófiúkból áll. Sőt ha nem feltétlenül meseként, hanem egy háborús kalandfilmként nézzük a Star Wars-világot, akkor reális, hogy vannak politikai intrikák benne, és a lázadók között is van klikkesedés. Lehetne aktuálpolitikai párhuzamokat is vonni, de nekem mondjuk leginkább a hatvanas évek parlamentális és extraparlamentális erőinek a küzdelme jutott eszembe. Pl. Olaszország, ahol ugye kereszténydemokrata, jobbos kormány volt hatalmon, a szélsőjobb viszont ugyanúgy szervezkedett a hatalom ellen, mint a szélsőbaloldali terroristacsoportok. :D Ez az ideológia káosz tök jól előjön a Rogue One-ban is, melynek részesei a főhősök is.

Én egyedül Jyn karakterét sajnáltam, hogy elég felszínes lett főhős létére. De pl. az Orson hadnagyban pont az tetszett, hogy bár a felszínen egy arrogáns gonosz, azonban neki is van tragikus hős vonása, hiszen képtelen előrelépni a ranglétrán, és ezért is "gonoszkodik", hogy nyaljon Vaderéknek az előléptetés végett. Hogy aztán ugyanolyan porszemként pusztuljon el Tarkin parancsára a fináléban, mint a lázadók, akik ellen küzdött.

Én szeretem az ilyen komplexebb dolgokat, és ez a Star Wars-film jó példa arra, hogy a mainstreamben is működhet ez, nem feltétlenül válik valami "köldöknézős művészfilm"-mé, ha összetettebb karakterekkel dolgozik.

előzmény: Ugor (#65)

2016-12-15 21:25:38 Ugor (5) #65

Hát eleinte eléggé szenvedtem attól a tudattól, hogy vannak a jók, meg a jók között a nem annyira, meg a még jobbak... eddig inkább tiszta, fekete-fehér karaktereket szoktunk meg ezekben a filmekben, a nem tudom, ki kicsoda meg más filmekre volt jellemző. Egyébként fantasztikus, hogy mennyi utalás, kikacsintás van benne korábbi nagy filmélményekre.

előzmény: Tenebra (#64)

2016-12-15 21:13:07 Tenebra (4) #64

Érdekes, nekem a felütés tetszett a legjobban a finálé mellett. Bár az egy kicsit kusza volt eleinte, hogy ki kit miért keres.

előzmény: SentryD (#63)

2016-12-15 20:21:51 SentryD (4) #63

Épphogycsak kiértem a teremből, még meleg a fenekem után a moziszék. Hát el is ájutam, meg nem is. Az elejére alig emlékszem, bóbiskoltam, elbambultam, csak a mellettem ülő lázas Facebookozása ébresztett fel, mert a maximum fényerő a moziteremben ugye alapkellék mindenkinek. A lényeg, hogy őt sem kötötte le a felvezetés, ahogy a többieket sem, ketten ki is mentek, bár elég sietve, megeshet, hogy valami más van a dologban. Egészen az utolsó 30 percig, nekem, mint abszolút nem SW fannak csak unalmas és egyszerű hömpölygés jellemezte a filmet, ugyanolyan alulról középszerű élményt nyújtva, mint a hetedik rész egésze. Na de azzal ellentétben itt a végére beindultak a dolgok, és sikerült egy igazán katartikus befejezést kanyarítani a játékidő végére, azért megérte, az ötös. Addig meg gyenge 3, ez átlagban nálam egy négyest ér.

2016-12-15 15:07:09 Ugor (5) #62

Nem tudom, hogy tudok-e erről bármi értelmeset írni vagy egyáltalán kell-e erről bármit is írnom. Nem biztos. Van a gagyiság, ami utálok és ami általában eléggé irritál is. Az értéktelen ótvar, meg amikor hülyének is néznek hozzá. És van a gagyiságnak egy minősített, különleges, előre várt esete, ami például a Star Wars. De ez ellen nem küzdök, imádom! Ezt az egész fílinget, hogy ilyen lökött kis benzinkutas meg útkarbantartó ruhákban, hipertechnológia mellett prünty-prünty manuális vezérléssel csinál mindenki mindent, szeretem, hogy a jó mindig maroknyian van és szeretem, hogy mindig mindenki halálra sebesül, és majd az utolsó pillanatban önfeláldoz, és ment meg mindent és mindenkit! Amikor a lázadók flottája megjelenik bármelyik filmben magasztos szimfonikus zenére, hogy alakzatba rendeződjön és kétségbeesett csapást mérjen, potyogtak a könnyeim, és össze-vissza hadonászom, mint egy amnesztiát kapott elítélt, szerencsére nem ült mellettem jobbról meg balról sem senki, szóval pofozhattam a levegőt kedvemre. És ez a film jobb, mint az Ébredő erő, bizony. Arany ötös, támadóalakzat felvéve, ionágyú bevet! Újranéz!

2016-12-15 09:47:14 Zalaba Ferenc (3) #61

Valamennyit segítenek a karaktereken az akcentusok, melyek azt az érzetet adják, hogy a galaxis hat sarkából jöttek össze a nagy küldetésre, de sajnos a legtöbb még eredeti nyelven is megmarad színtelennek, továbbá fura, hogy Galen Ersónak van akcentusa, Jynnek meg kislányként sincs. :)

2016-12-14 22:55:55 bambula (3) #60

Oké,ezt a filmet aki csak teheti szerintem feliratosan nézze.
Ilyen gyenge szinkronszereposztást!
Pont az előttem említett Horányi.Ki volt az a süket,aki őt tette meg Vader hangjának?
Még egy rajzfilmben szerintem elmegy,de nem a nagy vásznon.
Ha nem lőtték volna el egy másik szerepre,akkor sokkal jobb lett volna Papp János.Ejjj....
Szinkron kedvelő haverral néztem meg a filmet,de erre a szinkronra még ő is azt mondta,hogy ez nagyon gyenge volt.

2016-12-14 11:36:54 TomPowell (4) #59

Vader hangja Horányi László volt (Patrick Stewart hangja az X-Men filmekben), és gondolom azért rá esett a választás, mert a Star Wars: Lázadókban is ő szólaltatta meg. Számomra is Kránitz Lajossal az igazi, de teljesen oké volt.

Egyébként hiába értek egyet a lenti vélemények jórészével (még osztályzatban is), rengeteg olyan apró bosszantó dolog volt a filmben, ami jelentősen rombolta az élményt és a film - a finálét leszámítva - hamar átment rajtam. A karakterek szimpatikusak, de Donnie Yenen és a roboton kívül igazán senkit sem tudtam megszeretni, Ben Mendelsohnt is jobban csipáztam (meg őt egyébként is), mint a főhősnőt, a fanservice és a cameok is túl voltak tolva (kb. 10 percenként volt 1), az utóforgatások miatt az első fele (de különösen az eleje) rettentő ritmustalan, és ami számomra a legzavaróbb, hogy Michael Giacchino zenéje rettentő gyenge, ami nem csoda, hiszen kevesebb, mint 4 hét alatt kellett megírnia. Plusz volt benne egy olyan fájdalmas párbeszéd, amely emlékeztetett arra, hogy a Godzilla készítői állnak a film mögött. Minden negativitásom ellenére egyébként szórakoztató mozi volt, és a héten duplázok belőle, akkor talán jobban magával ragad majd.:/

előzmény: Tenebra (#46)

2016-12-14 00:06:19 Olórin (4) #58

Solo halála az egyik legbénább jelenet az egészben. A Falcon elkötése... poénnak nem rossz, jópofa, de nemár:D A végső csata korrekt, de nem több. A zárójelenet áll hozzá a legközelebb, az igaz, de majd ha ezt megnézed... látni fogod a különbséget:)

előzmény: ChrisAdam (#57)

2016-12-13 23:08:58 ChrisAdam (3) #57

Ikonikus jelenet nincsen Az ébredő Erőben? Tudom, hogy nagy fanboy vagyok és nem tudok elfogultság nélkül véleményezni, de azért talán vet a latba valamit a véleményem. :D

(előrebocsátom, szándékosan nem olvastam a kritikádat, nem azért, mert nem bírlak, csak embargó van nekem még vasárnap estig, lehet nem tudom pontosan, mit is nevezel ikonikusnak.)
Han Solo halála? A Falcon elkötése? A látomás? A végső csata? Az utolsó jelenet? Vagy mit nevezünk ikonikusnak? :D

előzmény: Olórin (#55)

2016-12-13 22:15:14 dikalosz (?) #56

Annak ellenére, hogy szinte teljesen nem értek egyet az úrral és nyilvánvaló, hogy kinek az oldalán állok, ettől függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy trollkodik az úr, álláspontnak teljesen ésszerű az is, amit ő ír. Szerintem.
Remélem nem fajul ez tovább, nem akarnék e film alatt több kommentet írni :D

előzmény: Tenebra (#53)

2016-12-13 22:14:14 Olórin (4) #55

Ezt már én is sok helyen elmondtam, hogy Poe egysnittes mutatványa iszonyú vagány csúcspont, de hivatkozási alap/ikonikus jelenet szerintem sosem lesz belőle. Ezt itt a film végén viszont sokan sokáig fogjuk emlegetni, ebben biztos vagyok.

előzmény: BonnyJohnny (#52)

2016-12-13 22:13:27 zéel (?) #54

Tenebra véleményét én pl. minden alkalommal kíváncsian, érdeklődve olvasom. (Őrjöngeni, bevallom, ritkán szoktam, mert ritka jól ír.)

előzmény: MicaHiro (#47)

2016-12-13 21:46:30 Tenebra (4) #53

Az írásképed alapján gondolom, hogy csak trollkodsz, mert ujpestfc írt, piszkálódott így, akit párszor kivágtak már innen. :D Ha nem troll vagy (kétlem, hogy nem), akkor inkább nem írok semmit, nem szeretek / akarok személyeskedni. :D

Mindenesetre azért azt tisztázzuk, akármi is legyen a célod, hogy én tényleg azért írtam, amit írtam, mert a sajtóvetítésen megtiltották, hogy este 6-ig bárhová is publikáljunk, nem szokásom felvágni senki előtt (na, jó, a nekem tetsző nők előtt, élőben talán :P). Viszont mivel a film nagy élmény volt, nem bírtam ki, hogy ne kürtöljem szét még valahol, a haverjaimon kívül. :D Az meg tény, hogy örülök, hogy már láthattam a filmet, de attól nem érzem magam faszább gyereknek az itt jelenlevőknél. Amúgy is az eredeti terv szerint december 20-án néztem volna meg először, 2D-ben, véletlenül sem szinkronnal. :P A sajtót azért vállaltam be, mert ez a szakmám, meg érdekelt a film, és megragadtam a lehetőséget.

Egyébként meg, ha tényleg irigykedsz, rajta, van annyi filmes médium, blog stb., ahová lehet filmekről írni, premier előtt filmeket lesni. Senki sem tiltja meg, legfeljebb az írási készségek szabnak gátat ennek.

előzmény: sokol (#51)

2016-12-13 21:04:29 BonnyJohnny (4) #52

Olórint szólítanám meg a kritikája nyomán, aki szerint a hetedik rész nem szolgált ikonikus jelenettel. Szerintem én kevesebbre értékelem azt a filmet, mint te, de az Ellenállás támadása, és azon belül Poe egysnittes magánszáma szerintem ott van a polcon.
(Szerintem a film csúcspontja, és a lejtmenet kezdete, de ez a másik topicba illene.)
Vagy mást gondolsz ikonikus alatt?

2016-12-13 21:01:20 sokol (4) #51

A lelki háttere érdekel a dolognak,mert azért ez a viselkedés feltételez némi késztetést legyünk őszinték.

Nem tudom érted-e mire gondolok.

"Én tudom,te nem,és ezt finoman közlöm,éreztetem is veled"

Van egy ilyen háttér üzenete a dolognak.

Az,hogy tudok valamit,nem jelenti azt ,hogy beszélnem kell róla,csak azért ,hogy más tudja,hogy ÉN TUDOM.

Van aki szereti magát privilegizált helyzetben érezni,hogy olyan dologról beszél amihez másnak nincs hozzászólási lehetősége,azért ,hogy ezáltal felnézzenek rá.

Mert egyébként miért beszélnék valamiről ha nem érdekel egyébként senkit?

Akit érdekel úgyis megkérdezi,annak meg elmondom,kész.

Arról nem is beszélve,ahogy reagált a hozzászólásomra,véleményemre,feltételezem ráismert önmagára.

előzmény: ChrisAdam (#50)

2016-12-13 20:14:43 ChrisAdam (3) #50

Irigy vagy, hogy látta? :D Vagy miért vagy ennyire rácuppanva erre?

előzmény: sokol (#49)

2016-12-13 20:06:36 sokol (4) #49

"legalább kiadhatom magamból az élmény hatására keletkezett feszültséget"

Ország-világ előtt persze.

Feltűnési viszketegség? :)

előzmény: Tenebra (#48)

2016-12-13 19:29:05 Tenebra (4) #48

Hát ha nem is így van, legalább kiadhatom magamból az élmény hatására keletkezett feszültséget - itt is. :D

előzmény: MicaHiro (#47)

2016-12-13 19:04:50 MicaHiro (4) #47

"Na, jó, beadom a derekam, mert elvileg lejárt az embargó. :D"
Helyes, nyilvánvalóan őrjöngő tömegek várják Tenebra véleményét a Kritikus Tömegről :)

előzmény: Tenebra (#46)

2016-12-13 18:14:31 Tenebra (4) #46

Na, jó, beadom a derekam, mert elvileg lejárt az embargó. :D

Szerintem is elég ütős darab lett, de azért a sztorival és Jyn karakterfejlődésével vannak problémáim, nem kevés. A csaj szerintem leginkább egy Rey-hasonmás lett, és bár végre nem egy jedi a főhős, de végső soron ugyanúgy egy "kiválasztott"-ról van szó, akárhogy is próbálták az alkotók bizonygatni, hogy ő most egy csavargó nímand.

Viszont egyelőre az utolsó harminc perc hatása alatt vagyok, amiről tényleg el kell ismernem, hogy A Birodalom visszavág fináléját idézi, a legjobb értelemben. Hogy ezt mainstream filmben meg merték lépni, azért elismerésem. Nekem konkrétan a These Final Hours jutott eszembe a döbbenetes robbanás láttán. Habár az kicsit erőltetett és klisés volt, hogy összehozták Jynt és Cassiant - pedig már örültem, hogy megússzuk szerelmi szál nélkül.

K-2S0 halála is katartikus volt.


Darth Vader jelenetei pedig rettenetesen erősek szerintem. Így kiváltképp érezzük a pusztító hatalmát, hogy jedik nincsenek a történetben, csak egy szerencsétlenkedő, amúgy szimpatikus Zatoichi-hasonmás. Egyedül az szarta el az élményt, hogy a magyar szinkronja Kránitz Lajos sajnálatos halála miatt egy másik szinkronszínész lett, aki totál nem illett hozzá (nem ismertem fel, és most infót sem találok róla) Ezért mindenképp feliratosan ajánlott nézni, ha James Earl Jones eredeti hangján szeretnénk hallani az igazi Vadert.

Néhány jelenet azért elég fanservice ízű volt, és a leg-leg-legvége nekem nagyon nem tetszett. Vagy csak szerintem vágja haza a zseniálisan sötét, keserédes happy endet az összecsapott Leiás-vihogós-újreményes zárókép?.

Továbbá én Mads Mikkelsen karakterétől is többet vártam volna azért, s volt 1-2 jelenet, aminél elgondolkodtam, elkalandoztam totál másfelé. Tehát néha kicsit leül a sztori.

De összhatásában szerintem elég jó, simán hozza az Ébredő erő színvonalát, sőt bizonyos tekintetben tényleg rálicitál arra. Én alapvetően a fénykardozás miatt szeretem a Star Warst, de a Republic Commando mellett ez a film is meggyőzött arról, hogy lehet jedik nélkül is jó Star Wars-sztorit készíteni.

2016-12-13 17:47:46 sokol (4) #45

Nem gondolom,hogy releváns az információ.

Ha érdekel(meg akkor is ha nem),úgy is észreveszed,ha kijönnek az első kritikák,nem fogják sehol véka alá rejteni.
Ezt nem kell külön jelezni.

előzmény: tomside (#39)

2016-12-13 17:40:31 tomside (3) #44

"De aki látta, az nem mondja, hogy nem látta!" :D :D :D

előzmény: Ugor (#42)

2016-12-13 17:38:02 henisz (2) #43

Itt most nem arról van szó, hogy ki ír róla először, de ha már van egy embargó és az oldalak 99,99%-a képes betartani akkor a másik miért nem?

2016-12-13 17:36:15 Ugor (5) #42

Én azért eléggé SW-fannak hiszem magam, de, hogy azon betegedjek meg, hogy a mindenegyben.blog, az Őrtorony vagy az eztnezdmeg.hu ír róla először, az azért eléggé mindegynek tűnik. :o)) Meg különben is, az az ő véleményük. Én meg majd megnézem nemsokára a moziban. Aki meg már látta, annak meg egészségére!

2016-12-13 17:31:11 henisz (2) #41

Mozi Mánia

2016-12-13 17:26:36 ChrisAdam (3) #40

Melyik?

előzmény: henisz (#38)

2016-12-13 17:23:30 tomside (3) #39

Szerintem nem puszta felvágás, mert van benne fontos új információ: hogy mikortól lehet kritikákra számítani. És ez az SW-hitűeknek azért fontos információ (lehet -, mert hogy én nem vagyok az). Szóval szerintem hasznos információ, elvégre segíti a tájékozódásban a komolyan érdeklődőket.

előzmény: sokol (#34)

2016-12-13 17:16:58 henisz (2) #38

Egy oldal már megszegte az embargót, de szerintem senki sem fog meglepődni, hogy melyik volt az.

2016-12-13 17:01:32 ChrisAdam (3) #37

Made my day!

előzmény: Olórin (#33)

2016-12-13 16:40:11 sokol (4) #36

"Te troll vagy. :D"

Ez aztán az érdemi válasz.Mosolyjellel a végén persze.

Ha ennyi az összes reakciód a kifejtett véleményemre akkor nagyon sajnállak,mellesleg aláírod ,hogy igazam van.
Hallgatás->Beleegyezés.

előzmény: Tenebra (#35)

2016-12-13 16:35:44 Tenebra (4) #35

Te troll vagy. :D

Egyébként én inkább csak holnap szólalok meg, volt már bajom abból, hogy leírtam ide a véleményem a filmről, miközben aláírtam az embargós papírt.

előzmény: sokol (#34)

2016-12-13 16:28:01 sokol (4) #34

Tudom,hogy volt ma sajtóvetítés,Amerikában már tegnap előtt.

Én csak arra reagáltam ,hogy ezt a "sajtón láttam DE MÉG NEM NYILATKOZHATOK" frázist fórumokon bárki belökheti.

Igazából azt nem értem csak miért kell ezt a szöveget random benyomni egy fórumon.

Mi célt szolgál a megnyilatkozás?

Senkit nem érdekel az ,hogy te(vagy bárki) "sajtón láttad filmet DE MÉG NEM NYILATKOZHATSZ".

Majd akkor,ha van konkrét mondani valód(láttad) ÉS megteheted(engedik) akkor nyilatkozz.
Érdemben.Véleménnyel.

Egyébként meg puszta felvágásnak veszi az ember a dolgot(már ha tényleg látta az illető),ami szerintem nem sok jó ízlésű embert érdekel.

előzmény: Zalaba Ferenc (#32)

2016-12-13 16:09:02 Olórin (4) #33

Nekem konkrétan azt mondták, közösségi médiás és hasonló véleményt lehet mondani, csak cikket nem lehet közzétenni róla 6-ig (külföldön is csak utóbbira van embargó).
Szóval én leírom, hogy messze nem tökéletes, de elég fasza, és jobb, mint az Ébredő Erő (vagy a prequelek) :)

2016-12-13 16:02:36 Zalaba Ferenc (3) #32

Ma délelőtt volt a sajtó, de csak ma délután 6-tól lehet véleményt nyilvánítani.

előzmény: sokol (#31)

2016-12-13 15:47:15 sokol (4) #31

"Sajtón láttam,DE MIVEL..."

Bla,bla,bla,ezt mondhatja bárki.

Maradjunk annyiban,majd holnap kiderül,amikor kijönnek az első "exit pollok".
Jómagam szombaton nézem meg,utána jelentkezem.

előzmény: Tenebra (#30)

2016-12-13 15:28:41 Tenebra (4) #30

Sajtón láttam, de mivel aláírattak velem egy papírt, így nem mondhatok semmit ezen kívül egyelőre. Csak annyit, hogy december 20-ára van jegyem is, újra fogom nézni. Hogy miért? Mert meg van véve már 2 hete. :D Hogy ennek örülök-e vagy sem, azt majd később kifejtem.

Egyébként annyira nem érdekelt a film a Final Trailerig, mert őszintén szólva Godzilla rendezőjétől nem vártam sokat, és hát elég sok baljóslatú jel volt a forgatással kapcsolatban. S alapjáraton a trailerek sem tudnak berángatni a moziba, ha nem Star Warsról van szó. De a Final Trailer ütős lett, bár a szkeptikusságom az azért megmaradt utána is.

Na, megyek vissza kritikát írni, nagyon nehéz nem leírni a véleményem, mert hát Star Wars-fanatikus vagyok. :D

2016-12-04 10:28:21 Fatupi (5) #29

Felvillant egy Tarkin tarkó is... :)

2016-10-14 16:29:10 Mizi (4) #28

Szerintem jóindulattal átlagosnak nevezhető a trailer, amibe kifejezetten esetlen módon sikerült csak belegyömöszölniük Vadert.
De a film ennek ellenére jónak tűnik, ámbár számomra kissé zavaró, hogy szinte az összes karakter ember.

előzmény: ChrisAdam (#26)

2016-10-14 12:51:12 kwzatz (4) #27

Remek trailer, amihez érzésem szerint nagyban hozzájárul a zene is.

előzmény: ChrisAdam (#26)

2016-10-13 19:57:08 ChrisAdam (3) #26

Második előzetes.
Essek bármekkorát pofára, de engem megvett kilóra. Jó lesz ez a film.

2016-08-12 11:46:28 MicaHiro (4) #25

Szerintem már soha nem fogjuk megtudni, miért forgatták újra. Azt is próbálták ezzel kapcsolatban kommunikálni, hogy alapból is így akarták, és nincs itt semmi látnivaló. Mindenki azt hisz el, amit akar. Nem is ez a fontos, hanem hogy jó legyen majd a film. Abban már én sem hiszek, hogy igazán sötét lenne a tónus, de abban igen, hogy kicsivel lehet sötétebb, mint a Force Awakens, és hogy lehet jó. És számomra attól is érdekes ez, hogy nagy a tét: ha igazán sikeres a film, óriási távlatok nyílnak meg a filmes SW-univerzum előtt.

előzmény: Olórin (#23)

2016-08-12 11:46:16 ChrisAdam (3) #24

Én is azt gondolom, Edwards habár átlagaiból ítélve ósdi rendező, mindig rossz közegben mozgott, vagy nem volt elég pénze a filmnek, vagy dilettáns csapattal dolgozott, mert a Godzilla, hiába csak egy nyári popcornmozi, nagyon hangulatos, izgalmasan rendezett film volt, a Monsters pedig majdnem zseniális film, ami leginkább azon bukott, hogy nem volt elég pénz arra, hogy igazán kihasználják a film és a történet lehetőségeit.
Most minden adott - pénz és stáb is, bízok abban, hogy szépen teljesít, szerintem nem is rajta fog bukni a film - ha bukni fog, a Disney túl elővigyázatos, nem ad ki a kezei közül félmunkát, főleg, ha Star Warsról van szó. Még a Marvel sem ekkora tét.
Ha meg is nyirbálták a filmet, szerintem annyira nem tudták, hogy kiirtsák a dark hangulatot, ezt a trailerek egyértelműen mutatják.

előzmény: Olórin (#23)

2016-08-12 11:38:50 Olórin (4) #23

Pedig de, azért. Illetve majd decemberben kiderül, hogy tényleg olyan-e a film, amilyennek Edwards már évekkel ezelőtt leírta (sötétebb, realisztikusabb háborús mozi), vagy azóta szépen belecsiszolták a Force Awakens hangulati világába. Én az utóbbira tippelek.
Ami a Godzillát illeti, Edwardsszal az égvilágon semmi baj nem volt (sőt, G első felbukkanásának jelenete szenzációsan van megrendezve), az a film a forgatókönyv miatt bukdácsolt.

előzmény: Rorschach (#22)

2016-08-12 10:17:34 Rorschach (1) #22

Szerintem nem azért forgatták újra a ki tudja, hány százalékát, mert túlontúl sötét lett volna, hanem mert út közben rájöttek, mennyire mellényúltak Edwardsszal. Egy finoman szólva is megosztó Godzilla után uniform, minél tágabb közönségnek tetsző Star Warst forgatni... Hát nem tudom.

előzmény: ChrisAdam (#21)

2016-08-12 09:54:14 ChrisAdam (3) #21

Reméljük lesz majd egy rendezői változat, az eredeti elképzelésekkel. Merthogy a stúdió újravágatta a filmet, miután látta, hogy túl dark. (Remélem, ezek után is marad, a trailer alapján marad.)

előzmény: BonnyJohnny (#20)

2016-08-12 09:49:41 BonnyJohnny (4) #20

A Marvel filmek trailerei hajlamosak sötétebbnek mutatni valamit, mint ami. (És az is Disney.) Egy Star Wars történet esetében (az elvárások miatt), ez fokozottan igaz lehet.

előzmény: ChrisAdam (#19)

2016-08-12 09:41:45 ChrisAdam (3) #19

Messze-messze még a december, egyre nehezebb a várakozás ilyen előzetesek mellett. Az bíztat, hogy a Disney óvatosan taktikázik, nem mer összedobni olyan előzetest, ami merően más, mint a film. Legalábbis remélem.
Ez pedig magasan felülmúlja az eddigi várakozásaimat. Így legyen decemberben is.

előzmény: MicaHiro (#17)

2016-08-12 09:37:16 tomside (3) #18

Valaki elég mélyről veszi a levegőt a végén... ;)

előzmény: MicaHiro (#17)

2016-08-12 07:27:56 MicaHiro (4) #17

Új trailer
Kíváncsian várom, mi lesz ebből. Van rengeteg rossznak tűnő hír az elkészülés körülményeiről, de valahogy akkor is optimista vagyok. Az eredeti SW elkészülésének körülményei sem voltak túl biztatóak...

2016-07-20 17:09:09 Havierez (5) #16

A másik meg hogy a marvel filmeket az elején nagyon szerettem a Thor-t, Amerika kapitány egyet meg Vasembert amiket sok éve adtak. Aztán így hogy minden évben kijön több marvel film már nagyon unom őket. Olyan tucatfilmek lettek a legtöbbjükre nem is emlékszek. Ezt csak azért írom le mert már lentebb is volt róla szó hogy a Star Warsból is évente lesz egy új film. Szerintem ezt is meg fogom unni pedig régen nagyon szerettem. De ennek a sorozatnak nem tesz jót hogy tömegben gyártják hiába biztos kell a pénz a Disney-nek :(

2016-07-20 17:05:30 Havierez (5) #15

Milyen star wars film az ahol nincsenek fénykardok??! Valahol olvastam hogy ebben egy jedi meg sith se fog lenni max akkor ha feltűnik benne Darth Vader. Én ezt nem várom előzetes alapján meg werkfilmből az derül ki számomra hogy össze vissza fognak lövöldözni majd ellopják a halálcsillag tervrajzát és happy end a vége. Azt gondolom lehetnének kreatívabbak is a Disney-nél és nem pont egy ilyen ékegyszerű, lapos sztorit kéne erőltetni. Szívesebben néznék filmet Qui gon Jin és Obi-wan Kenobi fiatalkori kalandjaikról mondjuk a Baljós árnyak előttről. Valahogy nem hoz lázba egy olyan Star Wars alkotás mint ez lesz mert ugye ezeknek a filmeknek az erő meg a fénykard a velejük ami a Rogue one-ból sajnos kimarad :(

2016-04-28 17:06:00 jackguyver (?) #14

Kedvenc szirénánk megszólalt, ami a galaxisnak sosem jelent jót, nekünk nézőknek viszont annál inkább!

2016-04-07 19:05:41 Leo_Stotch (4) #13

Mármint két évente rendes Epizód. De már azt is sokallom picit...

előzmény: ChrisAdam (#12)

2016-04-07 18:51:01 ChrisAdam (3) #12

Két évente egy Star Wars oké, de ez nekem már kezd sok lenni.

Kettő? Évente! :) És még el se kezdődött. (Egyébként osztom a véleményedet, olyan lesz ez mint a marveléknél...)

előzmény: Leo_Stotch (#11)

2016-04-07 18:40:54 Leo_Stotch (4) #11

Felemás a hangulatom. Örülök, hogy lesz ez, másfelől meg sűrűnek találom. Félek nehogy elvesszen a varázs, ennyi ránk zúdított újdonság láttán. Két évente egy Star Wars oké, de ez nekem már kezd sok lenni.

2016-04-07 18:40:46 purplerain (1) #10

MicaHiro átlát rajtam, csak trollkodni akartam, beszélgessetek inkább egymással....

előzmény: McCl@ne (#7)

2016-04-07 17:53:41 MicaHiro (4) #9

Szerintem ő sem tudja mit akart mondani pontosan, csak ki akarta fejezni a markáns, különleges véleményét, amivel majd jól felkorbácsolja a kedélyeket. De sajnos csak ennyi sikerült neki, kár vele törődni.

előzmény: McCl@ne (#7)

2016-04-07 17:52:30 MicaHiro (4) #8

Megértem, mert annyira nekem sem jött be, mint anno a Force Awakens trailer, meg szerintem nehéz dolga van a filmnek, hiszen új stílust kell vinnie egy rég meglévő univerzumba. De szerencsére regényekben, képregényben már volt ilyen kevésbé jedi meg erőcentrikus SW, ami nekem tetszett, úgyhogy bízom ebben is.

előzmény: ChrisAdam (#2)

2016-04-07 17:44:00 McCl@ne (?) #7

Tehát ez "valamivel jobban néz ki", mint egy "moslék Hunger Games/Twilight/Marvel higított fos puccparádé"?
Ez még egy borzalmasan rossz film benyomását kelti így leírva. Elmondod, hogy ebből a trailerből ezt hogyan sikerült leszűrnöd? :)

Egy 32 éves.

előzmény: purplerain (#6)

2016-04-07 16:58:29 purplerain (1) #6

Máshol is azt veszem észre, hogy az idősebb korosztály totál más véleményen van a SW filmekkel kapcsolatban mint a fiatalság... Nekem például a hetedik rész volt egy moslék Hunger Games/Twilight/Marvel higított fos puccparádé, ez meg valamivel jobbnak néz ki. Másnál meg fordítva. De valahogy a korosztályt magát jellegzetes választóvonalnak érzem...

2016-04-07 16:56:07 kwzatz (4) #5

Zsivány Egyes. Bekönnyeztem. :D

2016-04-07 15:53:08 ChrisAdam (3) #4

Muszáj volt.... :P

előzmény: Olórin (#3)

2016-04-07 15:51:41 Olórin (4) #3

Hát, ez valóban nem az Új remény nemhivatalos remake-ének tűnik, az tény:)

előzmény: ChrisAdam (#2)

2016-04-07 15:34:54 ChrisAdam (3) #2

Kicsit még mindig félek (Gareth Edwards és a forgatókönyvíró-brigád miatt legfőképp), mert habár jó ez a teaser, messze nem lettem libabőrös, mint egy éve a hetedik epizódnál. Ez már nem annyira Star Wars.

Volt egy találó komment a Facebook poszt alatt: "Star Wars: The Hunger Games". Valahogy olyan feelingje van, de azért megnyugtatott a trailer, mert rosszabbat vártam.

előzmény: MicaHiro (#1)

2016-04-07 14:38:13 MicaHiro (4) #1

Új trailer.

Én kicsit jobban várom, ezt látva :)

  • 1
  • 2