Les visiteurs: La révolution (2016) ☆ 👁

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3.: A forradalom

(Jean-Marie Poiré)

francia fantasy, sci-fi, vígjáték

2,2
★★☆☆☆
82 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-04-20 21:23:00 dorothygale (2) #13

Sajnos ez nem olyan jó mint az első kettő.

2016-08-29 17:31:57 Mizi (2) #12

A kamera egy nyitott ajtóra fókuszál. Aztán megjelenik Poiré és becsukja az ajtót. Ennyi.

előzmény: BonnyJohnny (#11)

2016-08-29 16:32:33 BonnyJohnny (1) #11

Spoilerben megírnád, hogy mi volt az?

előzmény: Mizi (#10)

2016-08-29 12:27:50 Mizi (2) #10

Az első két rész nekem is nagy kedvenceim, sőt mondhatni a kedvenc komédiáim, szóval nagyon nem szívesen pontoztam le a harmadik epizódot. Egyébként ha rendesen befejezték volna a filmet, akkor tőlem megkapta volna a közepest, ugyanis ennek a késői folytatásnak pont az lett volna a feladata, tehát akkor azt mondom, hogy hiába lett gyenge, azért mégiscsak volt értelme leforgatni. Egy katartikusabb véggel meg kitudja, lehet a négyest sem sajnáltam volna. De így...
Arra viszont ne vegyél mérget, hogy lesz negyedik. Tudtommal nem csak kritikailag, de anyagilag is hatalmas bukás volt a film, és a stáblista után is van egy rövidke jelenet, ami azt sugallja, hogy Poiré ezzel végleg befejezte.

előzmény: random117 (#9)

2016-08-29 09:23:52 random117 (4) #9

Véleményem szerint nem volt olyan rossz film, mint ahogy írtátok. Igaz, hogy kicsit elfogult vagyok a filmmel, hiszen az első két rész nagyon tetszett, bármikor meg tudom nézni. Szerintem folytatják a hagyományokat, és a két főszereplő páros még így is elviszi a hátán a történetet. Az tény, hogy a 3. rész nagy valószínűség szerint a Francia nézőknek készült elsősorban és vélhetően a negyedik résszel a német nézőket illetve a II. világháborút kedvelőket célozzák meg. Én személy szerint várom a negyedik részt, még akár jó is lehet. Remélem Poiré rendezi majd és a főbb szerepek is maradnak.
Összességében jól szórakoztam 7/10.

2016-08-24 11:46:45 Mizi (2) #8

A második rész cliffhangerje egyébként egy egész jó poén volt, de Nem több annál. Poiré is rájött, hogy a francia forradalom kora nem alkalmas idő és helyszín arra, hogy egy az előzőekhez hasonló filmet készítsenek. Ezért inkább úgy döntött, hogy szatírát csinál a nagy forradalomról, melyben majd kikarikírozzák Marat-t, Robespierre-t meg a pipogya nemességet. Csakhogy emiatt kissé háttérbe kellett szorítaniuk a két főszereplőt, ami nagyon nagy hiba volt. Már csak azért is, mert azok a jelenetek, amelyben nem szerepel sem Reno, sem Clavier, fárasztóak, unalmasak, és humortalanok. De a két középkori poénjai sem a legjobbak, ráadásul egy-egy a készítők szerint jobban sikerült viccet nem restellettek többször elsütni (Ez sokszor az unalomig való ismétlést jelentette).
Egyetértek azokkal, akik szerint az új színészek, figurák rém gyengék és unalmasak. Helyettük jobb lett volna, ha visszahoznak egy-két ismerős arcot. Én például Jean-Pierre-t alakító Christian Bujeau-n tudtam régebben talán a legjobban nevetni. Megkaptuk persze Ginette asszonyt, vagyis az ősét, de ő teljesen funkciótlan volt.
A befejezés meg nem tudom mire volt jó... Az egyetlen igazi létjogosultsága pont az lett volna ennek a harmadik résznek, hogy végre rendesen lezárják, happyenddel, meg minden... Ennek a nácis cliffhangernek mi értelme volt? Tényleg felmerül a kérdés: Azt hitték, hogy olyan jól sül el a harmadik epizód, hogy rögtön elkezdhetnek egy negyediket is?
Ezt csúnyán elbaltázták! Mindezek ellenére azért 1-est szerintem nem érdemel, a két színészlegenda azért kitett magáért, nem az ő hibájuk, hogy gyenge lett a film, sőt én még csak azért sem hibáztatom őket, hogy bevállalták ezt a több, mint 10 évet csúszott folytatást, mert a lehetőség azért mégiscsak adott volt egy mondjuk úgy tisztességes befejezésre. (Nyilván az első kettőnek a nyomába érni esélytelen volt, már csak az adott alapszituáció miatt is.)
Ha valaki nagyon szerette az első két Jöttünk, láttunk, visszamennénk filmet, az ez helyett inkább nézze meg a szintén Poiré rendezte Zűrangyalok című szintén frenetikusan jó vígjátékot! Garantáltan jobban jár vele.

2016-08-23 23:40:32 Mizi (2) #7

Igazad van, bosszantó a befejezés! Ha már így megkésvén arra vetemedtek a pribékek, hogy folytatványt készítenek, akkor már illett volna szép végszóval elvágni a történet... fonalát.
Emiatt úgy döntöttem, hogy nem leszek irgalmas. Be kell érniük egy kövér kettessel!

előzmény: peti0290 (#6)

2016-08-23 21:31:40 peti0290 (3) #6

Nekem mondjuk az előttem szólókkal ellentétben egy nagyon-nagyon halovány hármasra ez még elég volt, egy-két helyen azért el tudtam heherészni, de valóban gyenge, enervált folytatás 18 (!) évvel a második rész után...ezért kár volt folytatni. Ami viszont tényleg felhúzott, az a befejezés: Még mindig nem akarják ezt lezárni? Szerintem ezzel a résszel már nyugodtan le lehetett volna, de nem. Lesz akkor egy II. vh-s, nácis 4. is?

2016-08-23 18:50:57 BonnyJohnny (1) #5

Erőltetettebb.
Az, mint írtad, és mint tudjuk, egy amerikai verzió. Ilyen "verziók" mindig is voltak, mindig is lesznek. Néha ugyanazokkal a színészekkel csinálják meg, néha ugyanaz a rendező kap lehetőséget egy amerikai újraforgatásra.

De ez mi? Folytatásnak mondják, de annak elég erőtlen, sőt szégyenletes, mert mint írtam, teljesen humortalan és unalmas. Az amerikai verzió sokkal kevésbé volt vicces és izgalmas, mint az eredeti, de valamennyire az volt. Ha nem láttad az eredetit, akár tetszhetett is

Ez kínkeserves. A rengeteg TELJESEN felesleges karakter és forradalmi cameok (a fiatal Napoleon nem is értem, hogy maradt ki) nehezítik. Ami, ha francia vagyok, lehet jobban tetszene. Meg ugye nem ismerem a színészeket. Lehet, hogy francia celebek, és szerepeltetésük már magában valmi. Érzésre ez a film olyan, mint nálunk a Le a fejjel. Ha mondjuk Gálvölgyi és Bajor nemzetközi színészek lennének, be is helyettesíthető. Csak itt nem szexuális "viccekkel" van tele, hanem büdös "viccekkel".

Ha egy friss példával élhetek: az amerikai verzió olyan, mint az új Ben-Hur, ez meg, mint az Asylumos In the Name of Ben-Hur.

Viszont, és ezt meg kell jegyeznem, a szinkron hozza a régi minőséget. Kár, hogy a film nem.

előzmény: Mizi (#3)

2016-08-23 18:45:06 ZoLeEe (?) #4

Van ebből amerikai verzió?

előzmény: Mizi (#3)

2016-08-23 18:05:26 Mizi (2) #3

Rosszabb, mint az amerikai verzió? :O

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2016-08-23 16:40:26 BonnyJohnny (1) #2

Kiabálás és büdösviccek. Mindamellett, hogy ezek az elsőnek is szerves részei voltak, itt teljesen erre húzták rá, na meg a forradalom viccekre és forradalmár "cameokra". A mellékszereplők TELJESEN feleslegesek, pedig az első rész minőségében a mellékszereplő gárda is tevékeny részt vállalt.
Unalmas és humortalan, a kiöregedett szereplőket (bár ezt megmagyarázzák) kifejezeztten rossz volt nézni.

2016-08-23 07:30:50 bambula (2) #1

Nem csodálkozom,hogy a franciáknál sem lett siker.Ezért kár volt visszatérnie a rendezéshez 14 év után Poirének.